Σελίδες

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η ΔΗμοκρατική ΣΥμμορία, η Ντόρα, ο Μητσοτάκης και το "σύμπλεγμα της Άρτεμης"

 Αγαπητή Ντόρα.
Το αγαπητή   γιατί κάπως θα έπρεπε να σε προσφωνήσω για λόγους ευγενείας και επειδή το να σε προσφωνήσω όπως θα ήθελα μάλλον θα μου προκαλούσε πονοκέφαλο (σίγουρη αγωγή) ενώ το σε πω "κυρία" το θεώρησα λίγο υπερβολικό γιατί το κύριος και το κυρία πρέπει, κατά την γνώμη μου, να αποδίδεται σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες διαφορετικά θα τον δίναμε και στα οικόσιτά μας.
Δεν σε θεωρώ ολοκληρωμένη προσωπικότητα Ντορίτα γιατί καθημερινά αποδεικνύεις ότι δεν είσαι.
Σε παρακολουθήσαμε από την αρχή της σταδιοδρομίας σου Ντοράκι και δεν βρίσκουμε κάτι το οποίο να μας έχει εντυπωσιάσει. Μήπως εσύ θα μπορούσες να βρεις κάτι το τρανταχτό να μας θυμίσεις;
Το ότι έχεις μερικές φωτογραφίες δίπλα στην Χίλαρι ή στον Μπους δεν αποτελεί και συνταρακτικό γεγονός καθώς, όλοι οι "μεγάλοι" έχουν κάποια φωτογραφία με τους υπηρέτες τους, πράγμα βέβαια που δεν δίνει και ιδιαίτερη αξία στους δεύτερους, εκτός και αν τις χρησιμοποιήσουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάποιον άλλον "μεγάλο".
Η σταδιοδρομία σου όλη στιγματίζεται  από την ενδοτικότητά σου στο σχέδιο Ανάν, την πλήρη υποταγή σου  στα κελεύσματα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων, δηλαδή πλήρη ραγιαδισμό, και την εξάρτησή σου  από τον πλέον άχρηστο πολιτικό που πέρασε από την χώρα, τον Κων/νο Μητσοτάκη και, χωρίς να θέλω να το παίξω ψυχολόγος, μάλλον  πάσχεις από το "σύμπλεγμα της Άρτεμης". Διαφορετικά δεν εξηγείται η προσκόλληση μέχρι εξάρτησης στον "πατέρα της αποστασίας" και η τωρινή προσπάθειά σου με βουλευτές γ΄ διαλογής με μηδενικό έργο και άγνωστους μέχρι σήμερα στον ελληνικό λαό που επιδιώκουν την αναγνωρισιμότητά τους μέσω της αποστασίας  στην ΔΗμοκρατική ΣΥμμορία. Η διαδρομή σου δεν είναι παρά αντίγραφο της πολιτικής διαδρομής του πατέρα σου, μόνο που εκείνος είχε καλούς συμβουλάτορες που τον παρότρυναν να φιλήσει τα πόδια του Κ. Καραμανλή. Πάντως κι εσύ μην απογοητεύεσαι γιατί και ο Γιωργάκης έχει πόδια, μόνο που δεν θυμάμαι πόσα!
Ντόρα, εδώ στα Γιάννινα σχολιάσθηκε πολύ η χθεσινή σου εμφάνιση στο ALTER και θα πρέπει να σε απασχολήσει κι εσένα η εμφάνισή σου. Κατ' αρχήν αυτό το ψεύτικο χαμόγελο σε κάνει αμέσως αντιπαθητική. Έπειτα ο φακός τόνισε το σπασμένο πρόσωπό σου αποκαλύπτοντας την πραγματική σου ηλικία που πρέπει να ρίχνει καμιά πενταετία σ' αυτήν που δηλώνεις επίσημα. Εκείνο το βλέμμα σου το γεμάτο μίσος πραγματικά μας έκανε να ανατριχιάσουμε. Αμ, οι κοτσάνες!!! Δεν φθάνει που με το ζόρι τελείωσες το οκτατάξιο Γυμνάσιο πρέπει και να το δείχνεις; Δεν ξέρω, αλλά πρέπει να σε απασχολήσει η εικόνα που παρουσιάζεις και μάλλον θα στοιχίσει ακριβά στο εγχείρημά σου γιατί να ξέρεις ότι τα λαμόγια που πρόδωσαν εμένα, τον ΝΔκράτη, δεν θα διστάσουν να σε πουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία και εγώ θα είμαι αυτός που θα σου το θυμίσει πολύ σύντομα.
Εδώ στα Γιάννινα βέβαια έχεις και θαυμαστές. Έναν καθηγητάκο (ο δικός σου) που καλά θα έκανε να προσέχει να μην εκθέτει την οικογένειά του και την προσωπική του ζωή σε σχολιασμούς λόγω δικών του, άστοχων και επιπόλαιων επιλογών και οπωσδήποτε δυο-τρεις αποτυχόντες τοπικούς άρχοντες οι οποίοι θέλουν να φορτώσουν την δική τους ανικανότητα στο κόμμα που τους στήριξε δίνοντάς τους το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου κι εκείνους τους πέντε που βόλεψες με τα ευρωπαϊκά προγράμματα τότε με την διακυβέρνηση του αρχιαποστάτη. Επίσης πέντε με έξι  καινούργιους τυχοδιώκτες που αναζητούν ευκαιρίες και καμιά δεκαριά ηλίθιους που δεν θεωρούν αποστασία την κίνησή σου διότι μάλλον θα έχουν  τις ίδιες γραμματικές  γνώσεις μ' εσένα.

Ντόρα πρέπει να το πάρεις χαμπάρι. Είσαι γέννημα- θρέμμα και εικόνα του παλαιοκομματικού κατεστημένου που έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και δεν ίδρωσες για να γίνεις η "Ντόρα", όπως ίδρωσαν μερικοί άλλοι για να αναδειχθούν. Τα βρήκες έτοιμα και για τον λόγο αυτόν σου λείπει η σοβαρότητα κρατώντας το υποκοριστικό σου μέχρι και αυτήν την ηλικία του γήρατος που υποτίθεται ότι κατέχει την σοφία. Είσαι ίδια με τον "δικό μας"  δικό σου,  τον αποτυχόντα που δίπλα στο Αθανάσιος (τι ωραίο όνομα) προσθέτει και το "Σάκης".

Το παρόν πόνημα θα το στείλω και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΔΗμοκρατικής ΣΥμμορίας και στο defrejus που αγωνίζεται το φουκαριάρικο να σου βρει οπαδούς εδώ στα Γιάννινα και έχω να σου πω ότι τις αναρτήσεις μου, με παρακάλεσε να του τις στέλνω σε χαρτί γιατί έχει, φαίνεται, κόψιμο. Σε παρακαλώ, στείλε του λίγο χαρτί υγείας να περάσει μέχρι τις επόμενες εκλογές γιατί μάλλον η κατάστασή του θα εξελιχθεί σε μόνιμη.

ΥΓ. Αν σε θίγω κάνε μου αγωγή αλλά "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Φρόντισες εσύ με την στήριξή σου στο μνημόνιο να χάσω τα πάντα και όταν λέω τα πάντα το εννοώ περιλαμβανομένης της ανεξαρτησίας της πατρίδος μου..


Ένα ξεκούρδιστο και κακόηχο βιολί της σκέψης

Ένα ξεκούρδιστο και κακόηχο βιολί της σκέψης.

Ένα ξεκούρδιστο και κακόηχο βιολί της σκέψης.
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας χθες στα όσα επικριτικά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για τις συνθήκες ίδρυσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε ότι:«Ορισμένοι που μιλάνε για αποστασία, ακόμα και υψηλά ιστάμενοι, φαίνεται πως δεν ξέρουν καλά ελληνικά. Αποστασία σημαίνει να ρίχνεις κυβέρνηση. Κανείς όμως δεν έχει ρίξει κυβέρνηση».
Επειδή όπως έλεγε και το πρώτο άτομο με κώφωση και τύφλωση που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο το 1914 , η Αμερικανίδα ακτιβίστρια και συγγραφέας Hellen Keller «Αν είναι αλήθεια ότι το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε τα Ελληνικά είναι το βιολί της σκέψης», θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η κυρία Μπακογιάννη είναι ένα …. ξεκούρδιστο  και κακόηχο βιολί της σκέψης!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η λέξη «Αποστασία» σύμφωνα με το λεξικό της Νέας Ελληνικής γλώσσας του κ. Μπαμπινιώτη αποδίδεται ως εξής: «Η εκούσια αποχώρηση μελών ενός κόμματος /πολιτικού σχηματισμού από αυτό , με σκοπό την αποδυνάμωση του και την πολιτική φθορά του».
Η ετυμολογική λοιπόν απόδοση της λήξης «Αποστασία» που επιχειρήθηκε από την κ. Μπακογιάννη αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι αφ` ενός στερείται των γνώσεων της Ελληνικής γλώσσας, (με την αντίφαση να κατηγορεί προς τούτο … «υψηλά ιστάμενους» να καταδεικνύει το φαιδρό και συνάμα τραγικό της υπόθεσης), αφ’ ετέρου δε ότι τα ελληνικά της θα πρέπει να είναι αυτοδίδακτα από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον, στο οποίο η λέξη «Αποστασία» είναι συνυφασμένη με την αποστασία του 1965 όπου ο πατέρας της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ενεργό ρόλο στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό και τη στήριξη των κυβερνήσεων των «αποστατών».
Ως γνωστόν η πρώτη συνέπεια της «αποστασίας» ήταν η πολιτική αστάθεια που δημιουργήθηκε αφού παραβιάστηκε η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας..
Η πιο σημαντική συνέπεια όμως ήταν η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών και η εξουδετέρωση της άμυνας του συστήματος απέναντι σε πολιτειακές εκτροπές. Αυτή η απαξίωση και η άμβλυνση των μηχανισμών άμυνας εξέθρεψαν και επέτρεψαν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι για να πειστούν οι βουλευτές της Ε.Κ. να αποχωρήσουν χρησιμοποιήθηκαν ταπεινά δολώματα. Προσφέρθηκαν υπουργικοί θώκοι σε πολιτικούς ήσσονος σημασίας για να στηρίξουν τις κυβερνήσεις, έτσι ώστε δημιουργήθηκε η εντύπωση πως όποιος βουλευτής αποχωρούσε από την Ε.Κ. λάμβανε αυτόματα και υπουργείο.
Παράλληλα υπήρξαν και καταγγελίες για χρηματισμό και εξαγορά ψήφων. Είναι άλλωστε γνωστό τι ανέφερε ο Παν. Κανελλόπουλος, αρχηγός της ΕΡΕ, που είχε στηρίξει την Αποστασία και τις βασιλικές επιλογές, σε υπόμνημά του προς τον Κωνσταντίνο τον Ιανουάριο 1966, σχολιάζοντας την στάση των αποστατών της ΕΚ, όπου σημείωνε ότι εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ορισμένες λεπτομέρειες της κρίσης:
«Το χειρότερον … είναι ότι η απόσπασις των αναγκαίων βουλευτών… έγινε με εξαγοράν συνειδήσεων… με τον υπουργικόν θώκον ή και με άλλα ακατονόμαστα μέσα …»
«Ο Χέγκελ λέει κάπου ότι όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ξέχασε να προσθέσει: την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα» (Μαρξ Καρλ).
Αλλά ακόμα και εάν ξεφύγουμε από την στενή ερμηνεία των ελληνικών λεξικών και εξετάσουμε την λέξη «Αποστασία» από την κοινωνιολογική της πλευρά , πάλι η κ. Μπακογίαννη είναι εκτεθειμένη.
Ο αμερικανός κοινωνιολόγος Ντέιβιντ Μπρόμλεϊ (David G. Bromley) προσδιόρισε το ρόλο του αποστάτη (στην αγγλική, «apostate») ως εξής:  Σε εξαιρετικά πολωμένες περιπτώσεις στις οποίες το μέλος μιας οργάνωσης βιώνει μια ολική αλλαγή των πεποιθήσεών του μέσω συνεργασίας με μία ή περισσότερες από τις αντιτιθέμενες πλευρές χωρίς την συγκατάθεση ή τον έλεγχο της οργάνωσης. Η καταγραφή των γεγονότων περιγράφει το ουσιώδες κακό της οργάνωσης που ανήκε προηγουμένως ο αποστάτης και εξιστορούνται μέσα από την προσωπική εμπειρία παγίδευσης και απόλυτης διαφυγής/σωτηρίας του αποστάτη.
Ο αμερικανός κοινωνιολόγος Λούις Κοσέρ (Lewis A. Coser), βλέποντας από άλλη οπτική γωνία το ζήτημα και σε αρμονία με τον γερμανό φιλόσοφο και κοινωνιολόγο Μαξ Σέλερ (Max Scheler), θεωρεί τον αποστάτη ως άτομο που όχι μόνο βίωσε μια δραματική αλλαγή των πεποιθήσεών του αλλά και «ως άτομο που, ακόμη και στη νέα κατάσταση πίστης του, δεν ζει πρωτίστως πνευματικά σύμφωνα με το περιεχόμενο της νέας πίστης του επιδιώκοντας ανάλογους στόχους, παρά μόνο μάχεται ενάντια στην παλιά πίστη του και υπερασπίζεται την αποκήρυξή της».
Με τη δήλωση της  λοιπόν η κυρία Μπακογιάννη και την αυθαίρετη ερμηνεία   του ορισμού της  «Αποστασίας» αποδεικνύεται ως ένα …. ξεκούρδιστο  και κακόηχο βιολί της σκέψης.
Χρησιμοποιεί τις λέξεις  για να συγκαλύπτει και όχι για να διαφωτίζει τις πράξεις.

Θράκη ως ιστορικός στόχος

H Θράκη ως ιστορικός στόχος

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 26/11/2010
Γράφει : Ο καθηγητής Ν. Λυγερός, Στρατηγικός Αναλυτής

Όταν εξηγούμε σε γεοστρατηγικό πλαίσιο ότι ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η Σμύρνη, αλλά η Ανατολική Θράκη μέσω της Συνθήκης Λωζάνης το 1923, αντιμετωπίζουμε μια αναμενόμενη αντίδραση, η οποία δημιουργήθηκε από ένα πολιτιστικό δόγμα. Η καθαρή ανάλυση δεν εξασφαλίζεται όμως μονόπλευρα.
Η ελληνική προσέγγιση του θέματος δεν εμπεριέχει ούτε τα στρατηγικά ούτε τα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Νεότουρκων και του Κεμάλ. Κατά συνέπεια, μοιάζει με την ανάλυση μιας σκακιστικής παρτίδας, όπου ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο παίκτες. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν εξηγούμε τίποτα και τα πλήγματα που έχουμε υποστεί παρουσιάζονται ως ακατανόητα για τη λογική μας. Ακόμα και δίχως να ενσωματώσουμε καθαρά γεωπολιτικά στοιχεία ή δεδομένα διεθνών σχέσεων, μια ιστορική και γεωστρατηγική ανάλυση ανακαλύπτει με μεγάλη άνεση τους πραγματικούς στόχους της τουρκικής προσέγγισης. Επειδή εμείς δεν δίνουμε και μεγάλη σημασία στη Θράκη και ειδικότερα η Ανατολική Θράκη, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές δεν είναι σημαντικές για την Τουρκία, όχι μόνο τότε αλλά και τώρα.
Ιστορικά η Οθωμανική Αυτοκρατορία προέρχεται από τους Οσμανλίδες, οι οποίοι αποτελούν μία υποομάδα σε σχέση με τους Σελτζούκιδες, που γειτονεύουν με τις βυζαντινές ιδιοκτησίες στην Ανατολία. Αρχικά οι Οσμανλίδες δεν είναι κυρίαρχοι. Έχουν όμως το πλεονέκτημα να βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου με την Κωνσταντινούπολη. Οι κατακτήσεις των Μογγόλων στα βάθη της Ανατολής θα ασκήσουν μία πίεση πάνω στις τουρκικές φυλές. Κατά συνέπεια, το μέτωπο θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία. Η μεγάλη αλλαγή φάσης, όσον αφορά στη γεωστρατηγική, θα γίνει από τους Οσμανλίδες, οι οποίοι θα περάσουν τα λεγόμενα Δαρδανέλια για να πάρουν την Καλλίπολη το 1352 και να έχουν ως πρωτεύουσα την Ανδριανούπολη το 1361. Αυτή η αρχική εισβολή, που έπρεπε να είναι προσωρινή, μετατράπηκε τελικά σε μόνιμη και δημιούργησε de facto ένα δεύτερο μέτωπο πίεσης πάνω στην Κωνσταντινούπολη. Με άλλα λόγια, η Θράκη και ειδικότερα η Ανατολική Θράκη δεν είναι μόνον ένας συνδετικός κρίκος για την Τουρκία, αλλά και το ιστορικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τώρα αν αυτό δεν αρκεί σε μας για να καταλάβουμε τη σημασία της περιοχής, είναι δικό μας πρόβλημα και όχι των γειτόνων μας.
Η Θράκη επέτρεψε την Άλωση και αποτελεί σημείο συνεκτικότητας, όπως το απέδειξε αργότερα, το 1878, το Συνέδριο του Βερολίνου.

Κάθε φορά.... 100 ημέρες

οι άλλες ήταν για την προπαγάνδα 100 Ημέρες πάλι, αλλά για τη… δόση μας
Κάποτε, κατά την προεκλογική του 2009 περίοδο, οι πρώτες εκατό ημέρες, παλιό σύνθημα στο οποίο είχε καταφύγει ο σημερινός πρωθυπουργός, κουβαλούσαν μέσα τους κάτι το ελπιδοφόρο – τουλάχιστον για όσους είχαν ξεχάσει τις προηγούμενες υποσχέσεις περί 100 πρώτων ημερών.

Σήμερα, οι 100 (κάθε φορά) ημέρες, σχετίζονται με την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου και την επόμενη (4η) δόση του δανείου.

Κάποτε, ο κ. Παπανδρέου, όταν μιλούσε για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησής του, γέμιζε τον κόσμο υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες, όπου όλα θα έβρισκαν τον δρόμο τους και η κρίση θα αντιμετωπιζόταν «με πέντε κινήσεις» -  σε κάποιες περιπτώσεις και με τρεις.

Σήμερα, οι 100 ημέρες που έχουμε μπροστά μας μέχρι τον επόμενο έλεγχο από τους επιτηρητές μας, προαναγγέλλονται ζοφερές και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Χθες, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός προσπάθησε για άλλη μια φορά να υπενθυμίσει πως πρέπει να υπάρξει επιτέλους συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για όσα συνομολογήθηκαν με το μνημόνιο.

Ανέλαβε προσωπικά ο ίδιος, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον συντονισμό για την προώθηση των περίφημων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει επιτέλους να αναληφθούν και σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική.

Κατά τα λοιπά, το υπουργικό συμβούλιο ασχολήθηκε με την αγροφυλακή, τους εργαζομένους της πρώην πυροσβεστικής και τους δασοπυροσβέστες.

Με λίγα λόγια, ζούμε σε ένα κράτος όπου τα υπουργικά συμβούλια διαδοχικών κυβερνήσεων, απασχολούνται με θέματα ήσσονος σημασίας, τα οποία όφειλαν να είχαν επιλυθεί προ πολλού και χωρίς να συνεδριάζει ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο.

Και μέσα στην γενική σύγχυση, ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να κλέψει χρόνο από τον πολύτιμο του υπουργικού του συμβουλίου, για να επιτεθεί στον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή!

Τον συνέκρινε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και  κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι δεν πήρε μέτρα, δεν ανέλαβε το πολιτικό κόστος και οδήγησε την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Μα, αν θυμόμαστε καλά, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου ζητούσε εκλογές «για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2009, με συνέντευξη στο Ζάππειο, ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο του 2010 δεν θα ψήφιζε για την επανεκλογή του κ. Παπούλια, προκειμένου να προκληθούν εκλογές και να του δοθεί η ευκαιρία να σώσει τη χώρα.

Πρότεινε μάλιστα την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με δέσμευση για συναινετική εκλογή Προέδρου το 2010. Και για τον σκοπό αυτό (τις εκλογές) είχε επισκεφθεί και τον κ. Παπούλια.

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2008, από το βήμα της Βουλής, είχε δηλώσει ότι η τότε κυβέρνηση είχε απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού, ενώ από τον Μάρτιο του 2008 είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό (που μετά το «έλυσε» με τον ίδιο τρόπο).

Όταν μάλιστα, την άνοιξη του 2009 ανέβασε τους τόνους για εκλογές, είχε δηλώσει: «Τώρα είναι για μένα η μεγάλη στιγμή να κριθώ από τον λαό και τις γενιές που θάλθουν, να βρεθώ αντιμέτωπος με την Ιστορία, να αναμετρηθώ με μεγάλους στόχους και βάζω τον πήχη πολύ ψηλά».

Τον Ιούνιο του 2009, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Θέμα», δήλωσε και πάλι ότι θα προκαλούσε εκλογές τον Μάρτιο του 2010 και δήλωνε: «Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή».

Τέλος,  αυτή η διαρκής μουρμούρα για τον προκάτοχό του και την προηγούμενη κυβέρνηση,  καθιστά τον κ. Παπανδρέου ανακόλουθο ακόμη και σε σχέση με όσα έλεγε γι΄ αυτό ακριβώς το θέμα.

Στην «Ημερησία» της 12-13 Σεπτεμβρίου 2009, υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Έτσι θα κυβερνήσω», ο κ. Παπανδρέου δήλωνε: «Εγώ δεν είμαι Καραμανλής, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όχι στο άλλοθι της καμένης γης».

Για να μην μιλήσουμε και για την τελευταία προεκλογική συνέντευξή του (Τα Νέα, 3-4 Οκτωβρίου 2009), όταν δήλωνε:  «Θα κινηθούμε γρήγορα για να δείξουμε την αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης – με ως ένα από τα πρώτα μέτρα την άμεση θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης των αποφάσεων υπουργών στο Διαδίκτυο». «Οι πόροι θα βρεθούν από την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της σπατάλης που γιγαντώθηκαν τα τελευταία χρόνια». «Ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε, έχουμε συγκροτημένο σχέδιο και ισχυρά επιχειρήματα». «Οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν. Ξέρουμε καλά – και το ξέρει και η αγορά – πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τα επίσημα στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως η προσπάθεια θα είναι αναγκαστικά μεγαλύτερη και πιο μακροχρόνια».

Πιθανόν γι’ αυτό να χρειάζεται κάθε φορά… καινούργιες 100 ημέρες.
elzoni

Η κυβέρνηση δεν έχει μπούσουλα...

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στο και πέντε… Με τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας πάνω από τα κεφάλια μας, η κυβέρνηση του Γιώργου...

Στο και πέντε…

Εκτύπωση E-mail
Στο και πέντε…
ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στο και πέντε… Με τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας πάνω από τα κεφάλια μας, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επιχειρεί με σπασμωδικές κινήσεις να αποφασίσει ποια θα είναι τα νέα μέτρα και να βρει τρόπους επιβολής τους ώστε να αποφύγει τα χειρότερα τον Απρίλιο.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, οι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι νέα μέτρα δεν πρόκειται να ληφθούν. Και ξαφνικά καταιγισμός ανακοινώσεων διότι κάποιοι το ζήτησαν επιτακτικά. Να θυμίσουμε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που είχε πει, ως ώφειλε, να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα από τον Σεπτέμβριο κιόλας. Αυτό τουλάχιστον είχε ανακοινώσει. Το ζήτημα πήγε πίσω και εν μια νυκτί επειδή η τρόικα παρουσιάστηκε απόλυτη αποφάσισε να προχωρήσει σε κάτι που έπρεπε να έχει ήδη γίνει.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ να λαμβάνει «ευχάριστα» μηνύματα από το εξωτερικό όμως στο εσωτερικό επιδεικνύει μία πλήρη ασυνεννοησία. Λίγοι είναι οι υπουργοί που γνωρίζουν πώς μπορούν να κινηθούν, πόσα χρήματα έχουν για να δαπανήσουν. Ολα περνούν κεντρικά αφού πρώτα ο υπουργός Οικονομικών έχει λάβει την έγκριση των δανειστών.


Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει μπούσουλα. Δεν γνωρίζει πού ακριβώς κατευθύνεται. Τι πρέπει να κάνει για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο. Τα έχουν χαμένα, διότι αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα που παίρνουν δεν οδηγούν πουθενά. Το μόνο που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι μία κατάσταση δραματική με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανέργων.

Κεραυνοί Καμένου για τον Φλέσσα της ΣΙΒΙΤΑΣ και το Ντοροκόμμα

Κεραυνοί Καμμένου για τον Φλέσσα της ΣΙΒΙΤΑΣ και το κόμμα της Ντόρας





Πάνος  Καμμένος σε σημερινή συνεντευξή του στη ΝΕΤ 105,8:

Θα υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δυναμιτίσουν την αντίσταση του Σαμαρά στις φωνές, να συμφωνήσει με αυτό το μνημόνιο, το οποίο εξυπηρετεί τους διεθνείς τοκογλύφους και βεβαίως θα δεχθεί πόλεμο μ' όλα τα μέσα μεταξύ αυτών θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ρήξεις στην Ν.Δ. κάποιοι θα το κάνουν φανερά και κάποιοι θα προσπαθήσουν να κρυφθούν, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αυτό ήταν φυσιολογικό και το ήξερε και ο Α. Σαμαράς όταν πήρε την απόφαση να ψηφίσει κατά του Μνημονίου, το ξέραμε και όλοι εμείς, οι οποίοι πήραμε θέση από την αρχή.

Η κα Μπακογιάννη, όπως επίσης και οι βουλευτές, οι οποίοι την ακολουθούν, όπως ο κ. Κοντογιάννης στη Βουλή, το πρώτο θέμα το οποίο βάζουν, είναι το θέμα του Μνημονίου. Είναι το θέμα, δηλαδή, του να δώσουμε σε διεθνείς τοκογλύφους εμπράγματες ασφάλειες για τα ομόλογα, τα οποία μας έχουν φορτώσει οι ίδιοι.

Δημοσιογράφος:
Κύριε Καμμένε, επειδή το να λέτε ότι υπάρχουν συνάδερφοί σας οι οποίοι έχουν χρηματισθεί από τράπεζες ή τοκογλύφους θεωρώ ότι είναι πολύ βαριά κουβέντα. Εάν σας ζητηθεί έχετε αποδείξεις γι' αυτό;

Π. Καμμένος:

Ο κ. Φλέσσας με τη ΣΙΒΙΤΑΣ είχε ομολογήσει, ως σύμβουλος της Siemens που μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στην Βουλγαρία και στη Ρουμανία, που είχε αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της ΝΟΚΙΑ - Siemens, που παραμένει ακόμα σύμβουλος, ήταν και σύμβουλος του Δ.Ν.Τ.
Οι σύμβουλοι αυτοί επικοινωνίας αυτό που κάνουν είναι να εισπράττουν χρήματα από τους συγκεκριμένους οργανισμούς, όπως το Δ.Ν.Τ. όπως οι τράπεζες, και εν συνεχεία και παράλληλα να κάνουν και δημόσιες σχέσεις σε κόμματα. Τον είδατε νομίζω στην παρουσίαση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, ήταν εκεί ο κ. Φλέσσας της ΣΙΒΙΤΑΣ. Εγώ πώς να πιστέψω πως δεν κάνει την ίδια δουλειά; Από 'κει και πέρα το ξέρετε ότι και τα κανάλια παίρνουν διαφημίσεις από τράπεζες.
Ο χρηματισμός γίνεται και άμεσα και έμμεσα.
Το θέμα είναι τι γίνεται με το αύριο της πατρίδας μας

"Νεοθωμανισμός και Ελληνική Θράκη"

Εκδήλωση στην Αθήνα: «Νεοθωμανισμός και Ελληνική Θράκη»

Νεοθωμανισμός - Θράκη
Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στην Παλαιά Βουλή, Σταδίου 13, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Άρδην και της Ρήξης με θέμα:
«Νεοθωμανισμός και ελληνική Θράκη».
Ομιλητές:
Κώστας Καραϊσκος, εκδότης Αντιφωνητή
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας - εκδότης
Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα
και Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην πρόεδρος της Βουλής
Συντονιστής:
Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/8219