Σελίδες

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Όταν το θύμα είναι "αριστερός" γίνεται μάρτυρας. Όταν είναι "δεξιός" γίνεται σακί με πατάτες πεταμένο στα σκουπίδια.


1) Πώς λέγανε στο ονοματεπώνυμο την έγκυο που δολοφόνησαν ακροαριστεροί στη Μαρφίν; 

Ποιός ξέρει; ΚΑΝΕΙΣ!

2) Πώς λέγανε στο ονοματεπώνυμο τον νεαρό που δολοφόνησαν ακροδεξιοί στη Νίκαια;

Ποιός ξέρει; ΟΛΟΙ !

Ε, το ότι την απάντηση στο 1 δεν ξέρει κανείς, ενώ στο 2 την ξέρετε όλοι, δείχνει γιατί κυριάρχησε με τη βοήθεια των τσοντοκάναλων, η ακροαριστερή προπαγάνδα και ο φασισμός των ακραίων αριστεροαντεξουσιαστών.

Το όνομα του δολοφονημένου 53χρονου ταξιτζή στην Πάρο, τον οποίο σκότωσε εν ψυχρώ ο ακροαριστερός Τάσος Θεοφίλου, δεν το θυμάται κανείς, παρά το γεγονός ότι πέρασε μόνο 1 χρόνος από τις 20-8-2012 και η δολοφονία έγινε σε συμπλοκή για μια ληστεία που θα

Διαβάστε για να διαπιστώσετε πόσο γελοίος & κομπλεξικός είναι «εν δυνάμει».... πρωθυπουργός που θα λύσει (;;;) τα σοβαρά προβλήματα του τόπου!!!!


Πότε θα φορέσει γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας; Αυτή η ερώτηση, μεταξύ πολλών άλλων, τέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Star - άλλωστε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης συχνά απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης με τις ενδυματολογικές του επιλογές με πιο πρόσφατο παράδειγμα το πουκάμισο Burberry στη ΔΕΘ. 
Για τη γραβάτα, την οποία ο Αλ. Τσίπρας δεν φοράει ποτέ, ούτε στις επίσημες συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, ούτε όταν γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ακόμη και αν ήθελα να φορέσω γραβάτα - διότι σας μιλάω ειλικρινά δεν είναι κάτι που το κάνω επειδή έχω κάποιο "κόνσεπτ" αμφίεσης - αλλά επειδή έτσι ξεκίνησα και κουβαλάω ένα "βάρος" μαζί μου, το “βάρος” του ότι αν ποτέ φορέσω γραβάτα θα θεωρηθεί ότι είναι μία μετατόπιση προς τον συμβιβασμό, σημειολογική μετατόπιση προς τον συμβιβασμό».
Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι όταν ήταν στρατεύσιμος κελευστής στο Ναυτικό - στη στρατιωτική του θητεία - και έπρεπε να φοράει γραβάτα, δεν ήξερε πώς να τη δένει και είχε μια έτοιμη δεμένη.


από ΕΔΩ

Νίτσε για τους Έλληνες: Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει

από το «Κοινός Παρονομαστής»

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Φρειδερίκος Νίτσε στον οποίο μάλιστα έχει αφιερωμένο και το σημερινό λογότυπό της η Google Εμείς προς τιμήν του θα βάλουμε ένα απόσπασμα από το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Η Γέννηση της Τραγωδίας" (1872) και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο 15,όπου ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Πιο επίκαιρος από ποτέ λοιπόν ο Φρειδερίκος Νίτσε έγραφε το 1872 για τους Έλληνες πως "κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει ...
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας
από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Έτσι «καταλαβαίνει» την Ελλάδα, έτσι καταλαβαίνει τον κόσμο...

1012248

Ο Τσίπρας είπε κάτι αριστερίστικα, αλλά δεν τον ακούνε ούτε αυτοί που τον ψηφίζουν (πρώην ΠΑΣΟΚοι), ούτε αυτοί που δεν τον ψηφίζουν
«Ο μαρξισμός δεν είναι τσιτάτα, αλλά εργαλείο για να καταλάβουμε τον κόσμο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην παρουσίαση ενός βιβλίου με τίτλο «Η άνοδος και η πτώση των εργατικών Διεθνών, Κύκλος 1ος: από τους Προδρόμους στην 1
η Διεθνή». Και είπε και άλλα, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ένας βαθύτατα δογματικός διεθνιστής: «μπορεί ο αγώνας να ξεκινάει από ένα χώρο δουλειάς αλλά ο ορίζοντας της ανατροπής βρίσκεται πέρα από τα εθνικά σύνορα... Ο εχθρός είναι κοινός, και είναι η κοινωνική αδικία, η φτώχεια και η περιβαλλοντική καταστροφή».

Δάνεια και Πλειστηριασμοί!!!


Γεώργιος Ε. Δουδούμης
Οικονομολόγος - Συγγραφέας

Με τη ρευστότητα χρήματος στο ναδίρ η κυβέρνηση ακροβατεί επικίνδυνα απειλώντας να πνίξει τα χρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις (κεφάλαια και τόκους) των δανείων που είχαν λάβει σε περιόδους με άλλα οικονομικά δεδομένα.
Προφανώς ο αριθμός των μέχρι σήμερα αυτοκτονιών, η οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού, η πρωτοφανής ανεργία, η έλλειψη προοπτικής για τη νεολαία εξ αιτίας της ανεπάρκειας και της διαφθοράς των κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, η παντελής έλλειψη χαμόγελου στον κόσμο που κυκλοφορεί στους δρόμους, δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά από τη σημερινή δικομματική κυβέρνηση, η οποία δείχνει να μην έχει επαφή με την τραγική πραγματικότητα και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την υγεία των μακροοικονομικών μεγεθών και των τραπεζών αγνοώντας την ουσία, η οποία εν προκειμένω είναι οι ίδιοι οι Έλληνες και όχι κάποια νούμερα σε χαρτιά που δεν δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο.
Μάλλον πρέπει να το λέει και να το ξαναλέει κανείς συνέχεια στον Έλληνα πρωθυπουργό και στο επιτελείο του, μήπως και το καταλάβουν και αυτοί, ότι χρήματα έχουν μόνον εκείνοι που έχουν καταληστεύσει επί χρόνια τους κρατικούς προϋπολογισμούς της Ελλάδος. Χρήματα έχουν μόνον οι γνωστοί μεγαλοεργολάβοι, οι γνωστοί καναλάρχες, οι γνωστοί μεγαλογιατροί, οι γνωστοί μεγαλοδικηγόροι, οι “ταμίες” των “κομμάτων εξουσίας”, τα κομματικά στελέχη τους που έχουν αδικαιολόγητες καταθέσεις στο εξωτερικό και βρίσκονται στις διάφορες μη εμφανιζόμενες και μη ελεγχόμενες λίστες, τα κομματικά

Τι δίνουμε και τι παίρνουμε από τους Αλβανούς

Picture 0 for Τι δίνουμε και τι παίρνουμε από τους Αλβανούς
Γράφει ο «Μακεδών»

Η επίσκεψη στην Αλβανία του κ. Ευ. Βενιζέλου και οι συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό κ. Ράμα και τον ομόλογό του κ. Μπουσάτι, συνοδεύονται από ελπιδοφόρο κλίμα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ότι μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Πόσο ευκταίο είναι αυτό, δεν θα φανεί αμέσως. Είμαστε όμως επιφυλακτικοί, επειδή ο Αλβανός νυν πρωθυπουργός, όπως και ο προηγούμενος έχουν δεσμευθεί με λόγους και πράξεις σε ενέργειες καθόλου φιλικές προς την Ελλάδα.
Το πρώτο μήνυμα προς την χώρα μας, ήρθε λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου σε αλβανικό έδαφος, από την δημοσίευση του «Τσάμικου Ψηφίσματος» της αλβανικής Βουλής, εκ μέρους του κ. Ιντρίζι, προέδρου του τσάμικου κόμματος PDIU, ο οποίος επαναδημοσίευσε το «Ψήφισμα» υπό μορφή πρόκλησης.
Και αυτό το υποστηρίζω, επειδή το περιώνυμο «ψήφισμα» για το τσάμικο έχει δημοσιευθεί ήδη από τον Ιούνιο, για την ακρίβεια λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 23ης Ιουνίου, ως αντάλλαγμα του κ. Μπερίσα προς το σύμμαχό του κ. Ιντρίζι.
Προφανώς, ο Τσάμης πολιτικός, έστειλε μήνυμα όχι μόνον προς την ελληνική πλευρά, ότι υποδέχεται τον εκπρόσωπό της με καθόλου φιλική διάθεση, αλλά αποτελεί και

Ο Εθνικισμός αναγεννά την Ισλανδία από τις στάχτες της - Κυβερνά και διώχνει τους δανειστές !

Μια νέα διάθεση υπερήφανου εθνικισμού αναδύεται από την Ισλανδία που ανακάμπτει οικονομικά ακριβώς πέντε χρόνια αφότου ένα ανεξέλεγκτο τραπεζικό σύστημα προκάλεσε την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Σε αυτό συμβάλλει και ο 38χρονος εθνικιστής* πρωθυπουργός Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον που εξελέγη τον Απρίλιο με λαϊκιστική ατζέντα - υποσχόμενος ανακούφιση από τις ασφυκτικές δόσεις των στεγαστικών για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Είχε υποσχεθεί επίσης ότι θα έτριζε τα δόντια στους ξένους πιστωτές της Ισλανδίας - κυρίως Βρετανούς και Ολλανδούς - οι οποίοι συνεχίζουν να στοιχειώνουν τη χώρα. Και τα κατάφερε. Αντί να συνεχίσει την πολιτική κατευνασμού των προκατόχων του προς τη βρετανική και την ολλανδική κυβέρνηση, τους είπε να πάνε από εκεί που ήρθαν.
«Εμείς οι Ισλανδοί, ως απόγονοι των Βίκινγκ, είμαστε πολύ ατομιστές και δυσκολευόμαστε να ανεχθούμε την εξουσία, πόσω μάλλον την καταπίεση» είπε σε μια από τις πρώτες ομιλίες του ως πρωθυπουργού.
Η κύρια προεκλογική υπόσχεση του Γκουνλάουγκσον ήταν ότι θα έστυβε τους ξένους πιστωτές - τους οποίους αποκαλούσε «γύπες» - προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα για 10% ανακούφιση στα στεγαστικά δάνεια όλων των ιδιοκτητών ακινήτων.
Σύμφωνα με τον «Guardian», οι αντίπαλοί του στις εκλογές τον περιγελούσαν για αυτή την

Σύντροφοι, βαθιά τα λαγούμια!

του Θανάση Μαυρίδη

Υπήρχε λόγος που οι άνθρωποι έθαβαν τα παλιά τα χρόνια το χρυσάφι και το ασήμι τους στους κήπους και στα χωράφια. Ήξεραν ότι όταν ο λογαριασμός δεν έβγαινε, ο άρχοντας θα έβγαζε από το καπέλο την γνωστή "μαγική λύση": Κλείσε τα χρέη σου με τα λεφτά των άλλων! Κάτι ανάλογο προτείνουν σήμερα λαμπροί οικονομολόγοι και στοχεύουν στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς!
Θα πρέπει να τους έφαγε αρκετή ώρα για να καταλήξουν οι επιστήμονες του ΔΝΤ στο συμπέρασμα ότι η κρίση χρέους θα αντιμετωπιστεί με μία εφάπαξ εισφορά 10% από τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου των πολιτών των 15 μελών - χωρών της Ευρωζώνης. Κι επειδή δεν πιστεύουμε στα λάθη και δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πότε ετούτοι μιλάν σοβαρά και πότε αστειεύονται, ας αρχίσουμε να σκάβουμε τα γνωστά λαγούμια.
Στο μεταξύ, ας μας επιτρέψουν ορισμένες παρατηρήσεις. Πρώτον, δεν ξέρουμε πόσα ντοκτορά θα πρέπει να έχει βγάλει κανείς για να πει αυτό που θα έλεγε και ο λήσταρχος Νταβέλης: "Τα λεφτά ή τη ζωή σου". Δεύτερον, γίνεται φανερό ποιά ήταν η σκοπιμότητα

Έμμεσες υποδείξεις STRATFOR στην Τουρκία: «Πάρτο αλλιώς, θα βρεις»…


Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ανάλυση που δημοσίευσε το γνωστό αμερικανικό think tank για το μέλλον της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αφού όσα αναφέρονται θα μπορούσαν, μέσω «διασταλτικής» ερμηνείας έστω, ότι αποτελούν έμμεσες υποδείξεις σε μια χώρα με την οποία στο παρελθόν οι σχέσεις φαινόντουσαν να είναι ιδιαιτέρως θερμές.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η ανάλυση ξεκινά με την επισήμανση, ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική στηριζόταν αφενός στην ενίσχυση μετριοπαθών σουνιτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, το οποίο μαζί με την «ανταγωνιστική σχέση» με το Ισραήλ, θα βοηθούσε στην επέκταση της επιρροής της στον αραβικό κόσμο και αφετέρου στη χρήση πολιτικού και οικονομικού κατευνασμού (appeasement) για την ανάσχεση της τάσης των Κούρδων για απόσχιση. Οι πολιτικές αυτές όμως που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους Ερντογάν και Νταβούτογλου, έχουν ημερομηνία λήξης, επειδή αμφότερες αντιβαίνουν στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν…


Τον «εκτροχιασμό» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής προκαλούν ο διάλογος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, η προθυμία της Ουάσιγκτον να συνεργαστεί με τη Μόσχα στη Μέση Ανατολή, η διασπορά «μπαρουτοκαπνισμένων» ισλαμιστών μαχητών στην τουρκική

Εκεί που ισιώνει ο αετός ...οι γλάροι δεν πετάνε!

του Ντίνου Αυγουστή, Εκπαιδευτικού στο ΤΕΙ Λάρισας

Πολύ συχνά ακούμε για τη σκληρή εκπαίδευση, την ικανότητα και τη γενναιότητα των Ελλήνων χειριστών πολεμικών αεροσκαφών. Μια ματιά στις πρωτιές που αδιαλείπτως αποσπούν στις, κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες, συμμαχικές ασκήσεις, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη συνέπειά τους στο καθήκον αλλά και την άρτια εκπαίδευσή τους. Δεν είναι λίγες, δυστυχώς, οι φορές που Έλληνες Ίκαροι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας των σκληρών αερομαχιών όταν οι Τούρκοι παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας ή από βλάβες αεροσκαφών κατά τη διάρκεια τολμηρών εκπαιδευτικών αποστολών, που πάντα εκτελούνται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.
Οι Έλληνες πιλότοι ακούραστοι, άγρυπνοι φρουροί των ελληνικών αιθέρων, ακαταμάχητοι, απροσκύνητοι και ασυμβίβαστοι, διαθέτουν ένα απροσμέτρητο Μεγαλείο Ψυχής και μιαν αξιοζήλευτη περηφάνια. Ας δούμε πώς όλα τα παραπάνω καταγράφονται μέσα από την εξομολόγηση ενός ανώνυμου γητευτή των ελληνικών αιθέρων, που με του αγέρα το νέκταρ μεθάει έχοντας σαν προσκέφαλο τις υψηλές βουνοκορφές και τις λιγοστές πεδιάδες μας, την απεραντοσύνη του ουρανού και κυρίως τις γαλανές θάλασσές μας. Ο λόγος λοιπόν σήμερα είναι σε έναν χειριστή πολεμικού αεροσκάφους, που κάπου, κάποτε, έγραψε πέντε

Ο αγώνας κατά της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους συνεχίζεται

oxi_tzami_afisa
Το Εθνικό Μέτωπο, πάντα πρωτοπόρο στους αγώνες κατά της βίαιης ισλαμοποίησης της χώρας μας, καλεί τους συναγωνιστές και όλους του Έλληνες στη διαμαρτυρία κατά του 4ου διαγωνισμού για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, που θα λάβει χώρα σήμερα, 15 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 π.μ., έξω από τα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κτιριακών που στεγάζονται στην οδό Βατάτζη 37.
Σε συνεργασία με τη «Δράση Ανεξαρτήτων Πολιτών» και με άλλους φορείς και συλλόγους κατοίκων του Βοτανικού και της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών, δώσαμε και θα δώσουμε, όσες φορές ακόμα χρειαστεί, δυναμικό παρόν.
Είμαστε οι πρώτοι που σηκώσαμε το λάβαρο της αντίστασης κατά της επιβολής της μουσουλμανικής Σαρία και θα παραμείνουμε στις επάλξεις του Αγώνα, μέχρι το τέλος!


Από το Γραφείο Τύπου

Η ασθενής μνήμη των «75»

Από προτάσεις πάμε καλά. Κίνηση των 75, Κείμενο των 58 και πάει λέγοντας.
Οι μεν θεωρούν πως είναι δυνατόν να περισώσουν το ΠΑΣΟΚ εξωραΐζοντας τον Γ. Παπανδρέου και φθάνοντας στο σημείο να μιλήσουν ακόμη και για… ανατροπή του, οι δε θεωρούν πως η (χρεοκοπημένη) Ελλάς του 2013, είναι Ιταλία του 1995, όταν με το τρυκ της «Ελιάς», που γρήγορα έχασε τα φύλλα της, αλλά πρόλαβε να κυβερνήσει (λέμε τώρα), εμφανίστηκε επίπλαστα ενωμένη η ιταλική Κεντροαριστερά.
Οι «75», που συνοδεύουν το κείμενό τους από 800 υπογραφές, χωρίς ίχνος πραγματικής αυτοκριτικής, υποστηρίζουν πως για όλα έφταιξαν οι «άλλοι».
Και περιορίζουν την κριτική τους στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν βρέθηκε στην ανάγκη να καταφύγει στον περίφημο μηχανισμό, δεν κατέστησε σαφές ότι υποχρεώθηκε να θέσει τη χώρα υπό την επικυριαρχία του ΔΝΤ, αλλά έδωσε την εντύπωση ότι ενστερνίζεται την πολιτική λιτότητας.
Έπρεπε δηλαδή, πάντα κατά τη γνώμη των «75», το ΠΑΣΟΚ να ωρύεται συνεχώς ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζει και να δείχνει συνεχώς στο παρελθόν.
Συγγνώμη, αλλά αυτό ακριβώς δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου;
Μέχρι και την ΕΛΣΤΑΤ με τα φουσκωμένα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 δεν επιστράτευσε;

Η SIEMENS ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΗ ROSCO


Γράφει ο Παναγιώτη Αποστόλου  www.apostoloupanos.gr,  egerssi@otenet.gr.  twitter: @egerssi

Την εβδομάδα που μας πέρασε, όλος ο ημερήσιος Τύπος ασχολήθηκε με την απόφαση πώλησης της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού-ΕΕΣΣΤΥ, γνωστότερης ως Rosco, μέσω της υπαγωγής της στο ΤΑΙΠΕΔ. Η απόφαση αυτή είναι στο γενικότερο πλαίσιο ξεπουλήματος του Δημόσιου πλούτου της χώρας στους «εταίρους μας» στην ΕΕ αλλά και σε τρίτες χώρες, με εξευτελιστικά ανταλλάγματα εν μέσω της οικονομικής κρίσεως.
Μπροστά λοιπόν, σε αυτή τη διαφαινόμενη κυβερνητική απόφαση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση της μεταβίβασης της Rosco, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς υποστηρίζει ότι η ιδιωτικοποίησή της θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών αλλά και για την εθνική Οικονομία.  
Σε αυτό το νέο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, προβάδισμα έχουν οι Γερμανοί οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να μπουν στο παιχνίδι αγοράς ελληνικών επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα με ελάχιστο κόστος αγοράς και προσπαθούν με τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλλήματα να αποκλείσουν άλλους αγοραστές. Γι΄ αυτό ασκώντας πίεση, δεν ξεχνούν να μας υπενθυμίζουν πως η Γερμανία «είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής του προγράμματος σωτηρίας μας» και χρησιμοποιούν επικοινωνιακά τη μεγάλη γερμανική εφημερίδα “DIE WELT”, η οποία έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013, με τίτλο: Η Siemens θέλει να αγοράσει ελληνική επιχείρηση: “Για πρώτη φορά στην ιστορία