Σελίδες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Εκτός και αν τόσα χρόνια διαπαιδαγωγηθήκαμε λάθος...  Μήπως τελικά είναι η σειρά μας να βγούμε στο «βουνό»;

Κάποιος κύριος   θέλοντας να σχολιάσει στο ιστολόγιο «ξυπνήστε ρε» τον «φασιστικό» χαιρετισμό του Σφακιανάκη είπε επί λέξει τα παρακάτω:
«Ο Σφακιανάκης έχει πει ότι δέχεται την Χρυσή Αυγή και ότι πρέπει να σεβόμαστε την απόφαση του Ελληνικού λαού...
Κατ' αρχήν σεβόμαστε την δυνατότητα του λαού να πάρει απόφαση. Την ίδια την απόφαση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την σεβόμαστε. Αντιθέτως αυτή την απόφαση είμαστε υποχρεωμένοι όσοι γνωρίζουμε ιστορία να την πολεμήσουμε για να διορθωθεί».
Θαυμάστε σκεπτικό! Για να τα έχουμε καλά με τον λαό του λέμε ότι σεβόμαστε την δυνατότητά του να παίρνει αποφάσεις, ας πούμε στις εκλογές, αλλά αυτές του τις αποφάσεις που πήρε σαν «κυρίαρχος λαός»,  ας πούμε και πάλι στις εκλογές, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τις σεβόμαστε!!!! 
Τι είστε εσείς  μωρέ;
Και τι θράσος διαθέτετε;
Αισθάνεστε την ανάγκη να σχολιάσετε και να κριτικάρετε ρε ηλίθιοι μια χειρονομία, γιατί μια χειρονομία είναι ο χαιρετισμός, ενώ δεν σας ενοχλεί ούτε το ΚΚΕ με τις θεωρίες του, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις θεωρίες των συνιστωσών του. 
Δεν σας ενοχλεί που στα τελευταία  συνέδρια του ΚΚΕ λαμβάνονται και γράφονται στα πρακτικά αποφάσεις όπως η παρακάτω:                    
... Εδώ και έναν αιώνα, προβάλλεται ως “δημοκρατικός σοσιαλισμός”, σε αντιπαράθεση με τον “ολοκληρωτικό”, “δικτατορικό”, “πραξικοπηματικό κομμουνισμό”, κάθε ρεύμα άρνησης, υποχώρησης ή παραίτησης από...
Συμβαίνουν και αλλού...
Μείζον θέμα για τον Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου Πέτρο Κληρίδη 
Δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει αναστείλει δίωξη του γιου του


Μείζον θέμα για τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη


Μείζον θέμα δημιουργείται από δημοσιεύματα που θέλουν τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρο Κληρίδη να έχει αναστείλει την ποινική δίωξη του γιου του που εκκρεμούσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο γιος του κ. Κληρίδη, Χριστόδουλος, ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο στις 11/6/2011 όπου διαπιστώθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, με ανασταλείσα άδεια κυκλοφορίας και χωρίς Πιστοποιητικό Καταλληλότητας Οχήματος.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής», ο γενικός εισαγγελέας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, με επιστολή του προς το Επαρχιακό Δικαστήριο...

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Napoleon LinardatosΟ θόρυβος του χθες
                                                    
                                                                                                    Ναπολέων Λιναρδάτος

Τρία χρόνια μετά από την “επίσημη” έναρξη της ελληνικής κρίσης τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα εκτός βέβαια απ΄αυτά που θα μας έβγαζαν από την κρίση.

Το Σάββατο στα Νέα το πρώτο θέμα ήταν “αποκαλύψεις” για τις ελληνικές υπεράκτιες εταιρείες: «Από τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που εντόπισαν «ΤΑ ΝΕΑ» στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και αποκτήθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων οι 103 λειτουργούν εκτός ραντάρ των φορολογικών μας Αρχών, ενώ μόνο οι 4 βρέθηκαν εγγεγραμένες στη λίστα αλλοδαπών εταιρειών του υπουργείου Οικονομικών.»

Εμμέσως πλην σαφώς το ηθικό δίδαγμα από τέτοια ρεπορτάζ είναι ότι αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν τους φόρους τους δεν θα είχαμε πρόβλημα. Αν όμως όλοι οι Έλληνες πλήρωναν τους φόρους τους τα προηγούμενα χρόνια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα θα ήταν πολύ μεγαλύτερα. Οι Έλληνες πολιτικοί πάντα ξόδευαν όσο περισσότερα χρήματα...

Το ΚΚΕ φταίει...(updated)

(κάνουν πλάκα στον ΣΥΡΙΖΑ!!)

 Από lenin reloaded

...που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κυβέρνηση
...που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατεβαίνει στο δρόμο, ή που, όταν κατεβαίνει, μαζεύει τρεις και τον κούκο
...που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις
...που ο Τσίπρας συνάντησε τον Σόιμπλε
...που η ακύρωση έγινε αναδιαπραγμάτευση έγινε άλλο μνημόνιο έγινε αουτανταντάρια ζαβαρακατρανέμια
...που ο αέρας του Ολάντ ήταν δύσοσμος
...που ο Ραχόι και ο Μόντι αποδείχτηκαν παλτά των καλοκαιρινών μεταγραφών
...που ο Γκρίλο δεν αποδείχτηκε παρτουζοχαλάστρας
...που η Δούρου είπε τον Ομπάμα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Xαμένα όλα, ώρα για τόλμη
Χρήστος Γιανναράς

Έχουν διαφορές πολιτισμού Bορράς και Nότος στην Eυρώπη;

Tο ερώτημα δεν αφορά στην εγκυκλοπαιδική μας ενημέρωση, δεν είναι «ερώτημα πολυτελείας». Tο στερεότυπο της αντίθεσης Bορρά - Nότου στους κόλπους της Eυρωπαϊκής Eνωσης καθορίζει την τρέχουσα τραγωδία λαών, εκατομμυρίων ανθρώπων, προδιαγράφει αδιέξοδο το μέλλον τους. Aν το στερεότυπο απηχεί επιπόλαιες βεβαιότητες;

Σίγουρα, Bορράς και Nότος αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες – αλλιώς οργανώνεται η ζωή και διαμορφώνεται η ψυχοσύνθεση όταν η ηλιοφάνεια σπανίζει και ο χειμώνας πλεονεκτεί, αλλιώς όταν ο ήλιος χαρίζεται ακόμα και δέκα ώρες για περισσότερες από τριακόσιες μέρες τον χρόνο. Όμως άλλο η συλλογική ιδιοσυγκρασία και άλλο ο πολιτισμός. Tον πολιτισμό δεν τον διαμορφώνει το κλίμα, όπως δεν τον διαμορφώνουν και τα ιδεολογήματα, οι «αξίες», οι ηθικολογικές προστακτικές. Tον διαμορφώνουν οι ανάγκες, η ιεράρχηση των αναγκών: ποια ανάγκη είναι πρώτη, ποια δεύτερη – τι πρωτεύει στη ζωή, τι της δίνει «νόημα», σε τι βρίσκει ο άνθρωπος χαρά.

Στη σημερινή Eυρώπη, Bορρά και Nότο, ο πολιτισμός είναι ίδιος, είναι
Π α ν ε θ ν ι κ ή Ε π α ν ά σ τ α σ η                         του Λάζαρου Μαύρου


Α Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Σ Τ Α Τ Ε Σ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ηγεσίες, κομμάτων, κοινοβουλίων, κυβερνήσεων, κατακρήμνισαν πρώτα το ελλα-δικό μας και κατόπιν το κυπριακό μας κράτος. Πρώτα στην οικονομική καταστροφή, ύστερα στην τροϊκανή υποδούλωση και έπονται χείρου χειρότερες εθνικές καταστροφές, αν δεν τις ανακόψει μια πανελλήνια δημοκρατική Πανεθνική Επανάσταση: Πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πρωτίστως ψυχική - πνευματική - μορφωτική επανάσταση σοφίας.


Π Η Γ Η ΚΑΙ αιτία, πρωταίτια και πρωτένοχη, της καταστροφής σε αμφότερα τα κράτη ημών των Ελλήνων -Ελλαδιτών τε και Κυπρίων- υπήρξε, εξακολουθεί να είναι, υποτροπιάζουσα μάλιστα, η Κομματοκρατία. Και εν Αθήναις και εν Λευκωσία, τα ψευδώς και δολίως διατεινόμενα ότι...