Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ναυάγησε το αναπτυξιακό πρόγραμμα στην Ιταλία

Η ανάπτυξη αναβάλλεται στην Ιταλία εξαιτίας της ελλιπούς ρευστότητας. Και η έλλειψη φέρνει… γκρίνια
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Μόντι
Η ανάπτυξη αναβάλλεται στην Ιταλία εξαιτίας της ελλιπούς ρευστότητας. Και η έλλειψη φέρνει… γκρίνια, με πρώτο «παραπονούμενο» τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Κοράντο Πάσερα, ο οποίος είχε καταθέσει και το σχετικό πρόγραμμα στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Ο Πασέρα, μετά το ναυάγιο του προγράμματος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.
Αλλά και ο ιταλικός Τύπος θέτει θέμα αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας του πρωθυπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απέτυχε να...

Η Ελλάδα μέσα από μια κούπα.

του Παπανικολάου Δημήτρη
Περίπου 2.500 χρόνια πριν διαβάζουμε εικόνες και λόγια, στιγμές που μας θυμίζουν τρομακτικά όμοια τελετουργικά μεταξύ μας σήμερα. Τελετουργικά που πρόσφατα θέλουν να τα ξεριζώσουν από τη ζωή μας στο όνομα του εκσυγχρονισμού. Να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι τόσα χρόνια είμαστε σπάταλοι και καλοπερασάκηδες. 
Εμείς γνωρίζουμε ότι είναι βασικό για την προσωπικότητα του καθένα αλλά και για την κοινωνική και πολιτισμική εξέλιξη των ανθρώπων το να κάτσουμε γύρω από το τραπέζι με τα αδέρφια, τους φίλους και τους συντρόφους μας και μέσα από μια αρχέγονη τελετουργία να έρθουν σε...

"Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής". Βιβλιοπαρουσίαση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 20.00
στο βιβλιοπωλείο "Αιγηίς"
(Βασ. Γεωργίου Α΄ 11, στον Πειραιά, τηλ. 210-41.00.286)
θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Λεκάκη
"Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής"
(που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κάδμος»)
με προβολή διαφανειών και σχόλια από τον ίδιο τον συγγραφέα.



Συνέντευξη τύπου ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ στις Σέρρες! ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ!!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς είναι δυνατόν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κοινή γραμμή: Τροτσκιστές με σταλινικούς, μαοϊκοί με σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες αιρετικοί, αναθεωρητικοί ...γενικά. Μήπως τον ΣΥΡΙΖΑ τον έφτιαξε η CIA για να μπορεί ελέγχει όλους αυτούς;

Δείτε και μόνοι σας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει ενιαία φωνή έχοντας στις τάξεις του τα φασιστοειδή τύπου Ρένας Δούρου και Ιφικράτη Αμυρά και βέβαια, όχι γιατί οι άλλοι δεν είναι φασίστες : 
1. Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004 2. Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες 2007 3. Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004 4. Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004 5. Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί - 2004 6. Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 20047. Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007 8.Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ) - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008 9. Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008 10. Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004 11. Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011 12. Ριζοσπάστες - 2011 Αν αυτοί όλοι γίνουν κυβέρνηση, ο Τσίπρας θα μπορεί να τους κάνει κουμάντο?

Μαρίν Λεπέν: «Εύχομαι να καταρρεύσει η ΕΕ»


Συνέντευξη της προέδρου του Εθνικού Μετώπου στο αυστριακό COURIER. Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Πριν από 17 μήνες η 43χρονη Marine Le Pen, κληρονόμησε την προεδρία του Εθνικού Μετώπου από τον πατέρα της Ζαν-Μαρί. Στις προεδρικές εκλογές, έλαβε σχεδόν το 18 τοις εκατό των ψήφων. Τώρα αγωνίζεται στην εκλογική περιφέρεια Hénin στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας για μια θέση στο Κοινοβούλιο.


COURIER: Έχετε πει ότι έχετε σχέσεις με τον ηγέτη του αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), Heinz-ChristianStrache. Είναι ακόμα καλές;

Marine Le Pen: Φυσικά. Θα συναντηθούμε ξανά σύντομα. Έχουμε άριστες σχέσεις με το FPÖ.

COURIER: Είχατε προσκληθεί από τον Strache στον χορό «ακροδεξιών αδελφοτήτων» (βλ. σχετικό άρθρο ΚΟ εδώ). Το έχετε μετανιώσει;

Marine Le Pen: Βλέπω μια δαιμονοποίηση της Αυστρίας να βρίσκεται σε εξέλιξη. Από εδώ...

Άλλοι έχουν τον Φρίντμαν και άλλοι την Β.Κορέα ως πόστερ...





και άλλοι όπως οι Σκοπιανοί θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ
 για να καταστραφούμε στα σίγουρα...

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ

Γράφει ο Σκηπίων ο Αττικός
Για να μην παρεξηγηθώ, σπεύδω εξ αρχής να τονίσω ότι είμαι σαφώς ενάντια στην επίθεση του Η.Κασιδιάρη κατά της Λ. Κανέλλη. Όμως αυτή είναι μία από τις πτυχές αυτών που συνέβησαν. Πάρα πολλά, μα πάρα πολλά αποσιωπούνται. Ο συνήθης δημοσιογραφικός λόγος σπεύδει να διαμορφώσει για μιαν άλλη φορά την “κοινή γνώμη”, να παρασκευάσει “αλήθειες” στο ειδεχθές “μαγειρείο” του. Η διάχυση της της τηλεοπτικής εικόνας φέρνει στην επιφάνεια και ουσιαστικά αναπαράγει την εντύπωση του πραγματικού γεγονότος. Ουσιαστικά τα ΜΜΕ παράγουν εντυπώσεις του πραγματικού και εντυπώσεις εντός του πραγματικού. Ενώ οι χειραγωγοί των ΜΜΕ διατείνονται ότι διαχειρίζονται ένα εργαλείο καταγραφής, τελικώς οι ίδιοι “χειρουργούν” τα γεγονότα και η ίδια η δημόσια παρέμβασή τους μετασχηματίζεται σε δημιουργία “πραγματικοτήτων”. Η σύνολη πολιτική πραγματικότητα περιγράφεται και προδιαγράφεται από την τηλεόραση. Εκείνο στο οποίο στοχεύουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης πρώτα απ’ όλα είναι η ομοιογενοποίηση του ακροατηρίου τους, του φιλοθεάμονος κοινού τους. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυρίαρχη τηλεοπτική βαρβαρότητα ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΟΙΝΟΤΥΠΩΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Δεν ενδιαφέρεται η καθ’ υπαγόρευσιν δημοσιογραφία για την συγκροτημένη σκέψη. Γιατί η συγκροτημένη σκέψη θέλει...

Αλέξης Τσίπρας, το ποντίκι που βρυχάται...

Γράφει
ο Ανδρέας Δρυμιώτης


«Το ποντίκι που βρυχάται» είναι μια καταπληκτική κωμωδία του 1959, με τον Πίτερ Σέλερς σε τρεις διαφορετικούς ρόλους. 
Μια μικρή χώρα, το δουκάτο του Γκραντ Φένγουικ, έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και προκειμένου να τα λύσει αποφασίζει να κηρύξει πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ, με σκοπό να χάσει τον πόλεμο και οι ΗΠΑ τότε να αναλάβουν τη σωτηρία και ανοικοδόμηση του δουκάτου, όπως περίπου έγινε με τη Γερμανία αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Στέλνουν ένα μικρό αποβατικό απόσπασμα, οπλισμένο με τόξα, αλλά δεν λένε στον επικεφαλής ότι πρέπει να χάσει τον πόλεμο. 
Το απόσπασμα καταφθάνει στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής άσκησης όπου όλοι βρίσκονται στα καταφύγια. 
Στην αναζήτηση κάποιου αξιωματούχου προκειμένου να παραδοθούν, πέφτουν επάνω σε έναν επιστήμονα ο οποίος διαθέτει το απόλυτο όπλο για να καταστρέψει τη Γη! 
Όταν τον συλλαμβάνουν και αποκτούν το απόλυτο όπλο, ουσιαστικά κερδίζουν τον πόλεμο, αλλά πλέον αντιμετωπίζουν ένα νέο πρόβλημα: 
Τι κάνεις όταν έχεις κερδίσει έναν πόλεμο;

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ‏

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ  ΘΑ ΚΛΕΙΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ…!!!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ είναι το νέο πρόσωπο που έχει επιλεγεί από τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ για να παίξει τον καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια  όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Εδω και καιρό πλέον οι Ευρωπαίοι αρχίζουν σιγά σιγά να αποδέχονται τον νεαρό πολιτικό και μάλιστα αρχίζουν να τον εμφανίζουν σαν ήρωα ,ότι αυτός στην ουσία διαφοροποιήθηκε στην πολιτική της ΜΕΡΚΕΛ.

Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα είχε σαπίσει στην διαφθορά οι δε πολιτικοί είχαν γίνει αφόρητοι στις υποχωρήσεις και στις απαιτήσεις και μάλιστα τον τελευταίο καιρό κοίταζαν περισσότερο προς την ΓΕΡΜΑΝΙΑ και λιγότερο προς USA.

Επειδή το μείζον και μοναδικό θέμα που απασχολεί τους φίλους πέραν του Ατλαντικού είναι οι υδρογονάνθρακες, θέλουν να τελειώσουν όσο το...

Η αλήθεια για τη Χρυσή Αυγή

Οι ανοησίες που ακούγονται αυτό το διάστημα υπερβαίνουν τα όρια του γελοίου. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που δήθεν εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από τις δραστηριότητες της «Χρυσής Αυγής» και κάνουν λόγο για το «αυγό του φιδιού». Ανιστόρητες ανοησίες που λέγονται προκειμένου να αποκτήσει «πλοκή» του αφήγημα της Αριστεράς.
Ε, λοιπόν ούτε «αυγά» υπάρχουν αλλά ούτε και «φίδια». Αυτό που σήμερα εκφράζει η «Χρυσή Αυγή» είναι μια ριζοσπαστική εθνικιστική Ακροδεξιά, που υπήρχε από το κίνημα των επιστράτων της εποχής του Γούναρη και σήμερα αποτελεί μια πραγματικότητα. Είναι το κόμμα της Ακροδεξιάς, που όπως σ’ όλη την Ευρώπη έτσι κι εδώ, φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Πέρα απ’ την αισθητική πλευρά του πράγματος- αναφέρομαι στους «φουσκωτούς»- η «Χρυσή Αυγή» είναι ένα αντιδημοκρατικό κόμμα που δεν πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό- απλώς τον χρησιμοποιεί όπως και το ΚΚΕ ως μέσο προκειμένου να πετύχει το στόχο του- πιστεύει στο «Εθνικό Λαϊκό Κράτος» και αξιοποιεί τους μετανάστες- που πράγματι αποτελούν μείζον πρόβλημα- για να προσελκύσει τους αγανακτισμένους πολίτες.
Υπάρχουν λοιπόν συμπολίτες μας που είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει εμφορούνται από τέτοιες απόψεις. Υπήρχαν πάντα. Αδιάψευστος μάρτυρας οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, ακόμα και από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ προς...

Μετά τον Αμυρά πάμε στην περίπτωση Ρένα Δούρου…(τι εννοούσε όταν έλεγε “Ψήφισμα των Κορυσχάδων” )

Ας δούμε λοιπόν το “πουλέν” του Α.Τσίπρα, την συμπαθέστατη, κατά τα άλλα, Ρένα Δούρου. Η οποία μετά το επεισόδιο με τον Η.Κασιδιάρη (απαράδεκτη η ενέργεια του να της ρίξει νερό, το έχουμε ξαναπεί και το επαναλαμβάνουμε), στον ΑΝΤ1 και αφού είχε αποχωρήσει ο Η. Κασιδιάρης, “φούντωσε”.
Και τότε έβγαλε απο μέσα της την πασιονάρια που κρύβει. Μιλώντας με πάθος για την “ιερή σκυτάλη του ψηφίσματος των Κορυσχάδων” που θα καθορίζει την πολιτική της, αφού “δεν θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε βήμα πίσω από το ψήφισμα των Κορυσχάδων”
Κανείς φυσικά δεν την ρώτησε τι εννοούσε είτε γιατί δεν κατάλαβε τι είπε, είτε γιατί βιαζόντουσαν να τελειώνει η εκπομπή με την κλωτσοπατινάδα.
Ποιο είναι λοιπόν το περίφημο “Ψήφισμα των Κορυσχάδων” από το οποίο η Ρένα Δούρου δεν θα κάνει “ούτε βήμα πίσω”Ήταν το ψήφισμα του...

Φωτογραφίες από την μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση του λαού της Αθήνας. Όλοι οι Έλληνες παρόντες.....


(ζητάω συγγνώμη για την εμφάνιση της Ελληνικής σημαίας.Το γεγονός ήταν εντελώς συμπτωματικό)

17 Ιουνίου 2012: Όταν η συνήθεια να βγαίνει ένα κόμμα που δεν κάνει αυτό που θέλουμε, θα φέρει στην εξουσία ένα κόμμα που θα κάνει αυτό που δεν θέλουμε.

 Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Ανορθόδοξα] Τσίπρας, Ζίζεκ, γυναικεία σεξουαλικότητα
Ο Σλάβοϊ Ζίζεκ, Σλάβοϊ για τους εξοικειωμένους με το πνεύμα του, στην πρόσφατη προεκλογική ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη προσπάθησε να μιλήσει όσο πιο απλά του επιτρέπει το πολυσύνθετο της σκέψης του. Χωρίς, εννοείται, να παραλείψει τις βαρυσήμαντες αναφορές που προσδίδουν κύρος. Ξεκίνησε θυμίζοντας μία από τις τελευταίες διάσημες αποστροφές του Φρόιντ: «Τι επιτέλους θέλει η γυναίκα;» – όχι από τον ιδρυτή της ψυχανάλυσης αλλά γενικά ως φύλο. Και την προσάρμοσε στα παρ’ ημίν: «Τι επιτέλους θέλει η Ευρώπη;» – η οποία, πάντα κατά τον Σλάβοϊ, δεν δείχνει να ξέρει τι θέλει, σαν γυναικούλα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία, ανδροπρεπής και ανδρεία, θέλει «αυτόν τον τύπο για πρωθυπουργό».
«Αυτός ο τύπος» καθόταν δίπλα του στο βήμα και ήταν ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν μπορούσε παρά να χαμογελάει με...

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος

Θα τρελαθούμε τελείως !
Τη μέρα που ο Γιούνκερ δείχνει τις ευθύνες Σημίτη για την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ (ψεύτικα τα στοιχεία του 2001) στέλνει και το λογαριασμό στους Έλληνες (όλους μαζί).
Ο έτερος Ευρω-Καππαδόκης Mr Παπαδήμος μαθαίνει ελληνικά στους ξένους(νύφη) για να τ’ ακούνε οι Έλληνες (πεθερά).
Η μαντάμ Μέρκελ εμμένει στα ίδια και … πώς να το πει, πώς να το πει, ψελλίζει για την Ευρώπη των δυο ταχυτήτων, καταγράφοντας έμμεσα και την ανικανότητα του ΓΑΠ στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο μεσιέ Ρομπάι δηλώνει ότι η Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, αν αυτό είναι κατά του μνημονίου (οι συμφωνίες διεθνώς γίνονται μεκράτη και όχι με κυβερνήσεις) ! Και γιατί να ψηφίσουμε τότε;
Εν τω μεταξύ, ο Ομπάμα συντονίστηκε πάλι στο μήκος κύματος ευρώ (η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της – η Ελλάδα θα υποφέρει περισσότερο εκτός ευρώ). Όλο και περισσότερες τράπεζες δηλώνουν συμμετοχή στις εκλογές, οι καρκινοπαθείς περιμένουν τα φάρμακά τους, τα εκκαθαριστικά της εφορίας απαγορεύτηκαν πριν τις εκλογές, το κοριτσάκι ρωτάει “γιατί κύριε”, ο κ. Βενιζέλος εξηγεί πώς θα παρουσιάσει το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης το βράδυ των εκλογών, ο ελληνικός φασισμός καταγράφεται μόνον στο κόμμα του κ. Κασιδιάρη, ενώ σύσσωμοι οι κομματάρχες ζητούν μερίδιο ψήφων (από 440.000 να αλλάξουν την ψήφο τους)…
Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος
πηγή

Ο υποτιθέμενος Υπουργός Οικονομικών Ζανιάς φέσωσε με κομπίνα το Δημόσιο την στιγμή που απειλεί με κατασχέσεις όσους χρωστούν 3000 ευρώ!

ΟΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 
Ο φερόμενος ως υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς που απειλεί με κατασχέσεις όσους χρωστάνε 3.000 ευρώ φέσωσε με κομπίνα το Δημόσιο!
Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα “Παρασκευη και 13” του Λιάτσου κι εμείς τρίβουμε τα μάτια μας καθώς το διαβάζουμε. Ο κ. Ζανιάς ήταν από τους βασικούς συνομιλητές της Τρόικας. “Είναι η σταθερά του συστήματος…” λένε όσοι γνωρίζουν.

«Συνεργάτες του Βενιζέλου και του Οικονόμου πήραν λεφτά με κομπίνα και φέσωσαν το Δημόσιο», αποκάλυψε στο κύριο θέμα της η «Π+13» την περασμένη εβδομάδα. Όπως σημειώναμε, «δύο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ευάγγ. Βενιζέλος και Π. Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα...

Το νέο εθνικό δόγμα "Σφάξε με πασά μου ν' αγιάσω" και ο πατριωτικός εκφυλισμός των Ελλήνων

Οι ξένοι παρατηρητές παρακολουθούν
την άσκηση κατάληψης ελληνικού
νησιού από τους Τούρκους
Από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 26 Μαΐου 2012, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στην παραθαλάσσια περιοχή του Ντογάνμπεϋ, που βρίσκεται δυτικά της Σμύρνης, κοντά στην κωμόπολη Σεφερίχισαρ, ακριβώς απέναντι από τη Σάμο και τη Χίο, διεξήχθη η Προγραμματισμένη Διακλαδική Άσκηση μετά Πυρών «Εφές 2012», από τη Διοίκηση της Ειδικής Διακλαδικής Δύναμης Αιγαίου.
Πάλι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στην άσκηση συμμετείχαν 8000 προσωπικό, 52 αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα, 45 πλοία, 656 τεθωρακισμένα και τροχοφόρα οχήματα και 40 βάρκες εφόδου, που ανήκουν σε τμήματα και Σχηματισμούς του Γενικού Επιτελείου, των Διοικήσεων Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας, Ακτοφυλακής και Ειδικών Δυνάμεων.
Το τμήμα της άσκησης που ήταν ανοικτό για τους επιλεγμένους παρατηρητές, το παρακολούθησαν την 23-24 Μαΐου 2012 ο ίδιος ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, οι αρχηγοί του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, ο διοικητής των Ακαδημιών Πολέμου, οι διοικητές των τεσσάρων Στρατιών, ανώτατοι...

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να (ξανα)κερδίσει ψηφοφόρους της. Κάπως αργά ξύπνησαν εκεί στην Συγγρού...

nd_new
Στις ερχόμενες εκλογές κρίνεται τόσο η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να υπογραμμίσει ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύοντας σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.
Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής, άλλωστε, δεν έγινε τυχαία: στους τρεις νομούς καταγράφηκε στις κάλπες της 6ης Μαΐου μαζική διαρροή πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου αλλά και τη Χρυσή Αυγή και το πρόγραμμα περιοδειών του κ. Σαμαρά στοχεύει στον επαναπατρισμό τους.
Και στους τρεις νομούς ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στα σημεία του γαλάζιου προγράμματος που απευθύνονται πρωτίστως στο κοινό που προσεγγίζουν η Χρυσή Αυγή και ο ΛΑΟΣ, με κορυφαία την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας. Σε όλες αυτές τις περιφέρειες, όπως τονίζουν επιτελικά στελέχη της ΝΔ, η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται πλέον πόρτα πόρτα, ενώ στη χθεσινή περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία σε περίοπτη θέση δίπλα στον κ. Σαμαρά βρέθηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει αποτελεσματικό δίαυλο με τους ακραιφνείς...

Ευρωπαϊκή Τραπεζοκρατία: “Ισχύς εν τη ... ενώσει” !!! Γιατί άραγε δεν ανακοινώνεται απο τούς υπεύθυνους κυβερνώντες έως σήμερα ποιές Τράπεζες στην Ελλάδα ήταν υπερμοχλευμένες “overleveraged”;;;

Λάζαρος Ελευθεριάδης στο aegeantimes.gr


Ο αναπληρωτής του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) κ. Φίλιπ Σατλ, εξέφρασε σήμερα τις αμφιβολίες του σχετικά με την δυνατότητα να δημιουργηθεί στην Ευρώπη μια “τραπεζική ένωση”, όπως προτείνουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (!!!), αλλά και οι Βρυξέλλες.

Η Βρετανία θέλει να διασφαλίσει, ότι οι προστατευτικοί μηχανισμοί θα τεθούν σε λειτουργία για την προστασία του χρηματοπιστωτικού της τομέα, εάν η ευρωζώνη προχωρήσει προς τη συγκρότηση “τραπεζικής ένωσης”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν.

Ο κ. Φίλιπ Σατλ, υποστήριξε ότι μία παρόμοια “τραπεζική ένωση”, θα προϋπέθετε σημαντικές παραχωρήσεις “κρατικής κυριαρχίας”, κάτι που απομακρύνει την υλοποίησή της, επειδή «η δημοσιονομική (φορολογική) ένωση και η τραπεζική ένωση είναι πολύ παρόμοιες έννοιες».
Αυτό το σημείο της δήλωσης του κ. Φιλίπ Σάτλ, το επισημαίνω, διότι αποτελεί και τον “πυρήνα” της αντίληψης των Τραπεζιτών, περί του τί σημαίνει δημοσιονομική ένωση των κρατών μελών της ΕΕ, της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, και της σχέσης της, με την Τραπεζική ένωση στην ΕΕ, η οποία αφορά, σε τελική...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος  στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»



Δανειζόμενοι την σοφία των Κινέζων δια μέσω των δικών τους αιώνων μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς για την μοίρα της Ελληνικής κοινωνίας. Αλλά πέρα από αυτό η θλίψη περισσεύει.
Ας σημειώσουμε πρώτα αδρά τι συμβαίνει μέσα στη χώρα καθώς πορευόμαστε προς την 17 Ιουνίου.
Οι ταγοί του συνόλου του πολιτικού κατεστημένου με τις παραφυάδες του, κρυμμένοι πίσω από μια ανήμπορη και άπορη υπηρεσιακή κυβέρνηση,  θεωρούν και σχολιάζουν τα τρομακτικής διάστασης ανθρώπινα προβλήματα της κοινωνίας σαν παρατηρητές, από την διογκουμένη εγκληματικότητα, τις ουρές των συσσιτίων στις εκκλησίες, το δράμα της πλήρους κατάρρευσης του συστήματος υγείας και συντάξεων μέχρι τόσα άλλα λες και είναι άμοιροι.
Αδιάφοροι, ξεδιάντροποι, επιδίδονται, με τη απλοχεριά των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, μέσα από τα `παράθυρα` σε μια οχλαγωγία που ονομάζουν προεκλογικές ανταλλαγές απόψεων, τυφλωμένοι από τα κομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα σε μια κούρσα έξαλλης εξουσιομανίας. Ο μοναδικός τους σκοπός να παραπλανήσουν τους πολίτες πείθοντας τους , ο κάθε ένα ς από αυτούς, ότι  προσφέρει την μοναδική λύση που δεν θα αλλάξει τίποτε, θα επανέλθουμε στην νιρβάνα των Ολυμπιακών και τα προνόμια του κάθε μισοβολεμένου θα επανακτηθούν. Η αναδόμηση της κοινωνίας και η επανίδρυση των βάσεων της ανταγωνιστικότητας της, που θα έπρεπε να είναι το μοναδικό...

TO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ , ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.

 
Άλλος ένας φιλόδοξος κομμουνιστής που μάλλον εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως ξέρει τι λέει... Οδυσσεύς

Είτε μάς αρέσει είτε όχι, αυτή είναι ή πικρή αλήθεια. Δομημένο γύρω από ένα πολύ στενό κύκλο, αραχνιασμένων εγκεφάλων, απόλυτα φεουδαρχικό, με σταλινικές πρακτικές, ακρως αντιδημοκρατικό, αυταρχικό και αλαζωνικό, χωρίς καμμιά διάθεση εκσυνχρονισμού, αυτοκριτικής, αλλά και τόλμης για άνοιγμα στην σύνχρονη κοινωνία. το ιστορικό ΚΚΕ εξυπηρετεί μόνον τα ....
προσωπικά συμφέροντα τής εσωτερικής ελίτ, πού μιζάρει στα βάσανα και την δυστυχία του λαού μας. Οι αθλιοι και ανεπαγγελτοι του πολίτ μπιρό του ΚΚΕ, έχουν κάνει ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ εδω και δεκαετίες τίς καρέκλες της Κεντρικής Επιτροπής, δεν αφήνουν με κανέναν τρόπο κάνεναν να διεκδικήσει κάποιο πόστο απο το οποίο θα συνέβαλε στην αλλαγη νοοτροπίας, και στην εξέλιξη της φιλοσοφίας του κόμματος. Ως κοινοί εγκληματίες, μισθοφόροι, μαφιόζοι και συνεργάτες των Αμερικανικών...

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

του Σταύρου Καρκαλέτση *
Το ερώτημα διατυπώνεται συχνά στους διαδρόμους των καθ’ ύλην αρμοδίων υπουργείων, σε Αθήνα και Λευκωσία: «Και αν κάποια στιγμή το Ισραήλ τα ξαναβρεί με την Τουρκία;» Η απάντηση, όπως μας την έδωσαν ισραηλινοί διπλωματικοί κύκλοι, είναι αφοπλιστικά απλή: «Με αυτήν την συγκεκριμένη Τουρκία, δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης. Εδώ επιδίδονται τώρα σε κυνήγι μαγισσών, σε βάρος των Ισραηλινών αξιωματικών της επιχείρησης  Μαβί Μαρμαρί. Ακόμη κι αν όμως οι σχέσεις μας με την Τουρκία κάποια στιγμή αποκατασταθούν, οι ελληνοισραηλινές σχέσεις πρέπει να είναι έξω από αυτή τη λογική, έχουν τη δική τους δυναμική και θέλουμε να προχωρούν και να βαθαίνουν».
Υπάρχει  όμως και το σχετικό βάθος: Η ισραηλινή πολιτική εμφανίζει σήμερα δύο τάσεις: Η πλειοψηφία των πολιτικών ελίτ (όπως πχ ο υπουργός άμυνας Εχούντ  Μπάρακ) τάσσεται  υπέρ της ταχείας προώθησης των σχέσεων με Ελλάδα και Κύπρο. Το ίδιο και οι στρατιωτικοί. Αντίθετα, στο χώρο των τεχνοκρατών και διπλωματών, υπάρχει ισχυρό ρεύμα που επιθυμεί την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία, στην οποία δίνουν προτεραιότητα.
Όπως και να έχει, για το Ισραήλ Ελλάδα και Κύπρος μπορεί να αποδειχθούν φιάλες οξυγόνου από...

Ιλαροτραγωδία

Τα φασισταριά και τα κουμούνια πήραν τ’ άρματα.
Εκφράσεις δικές τους και όχι δικές μου.
Ευτυχώς περιοριστήκανε σε σφαλιάρες και μπουγελώματα.
Το πρωί της Πέμπτης 7/6/12 είδα για λίγο την πρωινή εκπομπή του Αντένα με το Γιώργο Παπαδάκη και θάμαξα που καθόταν ο Ηλίας Κασιδιάρης δίπλα δίπλα με τη Λιάνα Κανέλλη, γιατί εδώ ένας ολόκληρος δημοκράταρος ο Μίμης Ανδρουλάκης, αρνήθηκε εντελώς και παντελώς να παρευρίσκεται στην ορκωμοσία της Βουλής με παρούσα τη Χρυσή Αυγή να αναπνέει τον ίδιο δημοκρατικό αέρα με δαύτους.
Τους έφτυσα μη τους ματιάσω, Σαββατογεννημένος ών, με τον ψύχραιμο διάλογο που κάνανε, τους παράτησα να κατέβω στην Αθήνα για κάποιες δουλειές που είχα.
Καθώς περπατούσα την Αθηνάς έμαθα τα μαντάτα από μια υπαίθρια τηλεόραση και ξαναθάμαξα. Βρε εγώ τους έφτυσα μην τους ματιάσω πρίν φύγω απ’ το σπίτι μου αυτοί πως κι’ αρπαχτήκανε;Πήγε τσάμπα το φτύσιμο.
Ποτέ μου δεν ήμουνα των άκρων και ποτέ μου δε διανοήθηκα να...

Η διπλή τιμωρία των Ισπανών

Οι ισπανικές τράπεζες παρέα με τις ιρλανδικές είχαν δανείσει τον άμπακα σε οικοδομικές εταιρίες και σε στεγαστικά δάνεια, φυσικά όχι με το αζημίωτο, μιας και είχαν βρει τη χρυσή αγελάδα τού να κερδίζουν άκοπα και σίγουρα, όπως νόμιζαν. Ενώ όλος ο ψόγος έπεφτε και συνεχίζει ακόμα να πέφτει, (τι σου είναι ένα επιτυχημένο προπαγανδιστικό σλόγκαν!), στους άσωτους νότιους που κατανάλωναν περισσότερο απ’ όσο έβγαζαν, ελάχιστες είναι οι μομφές εναντίον των δανειοδοτικών ιδρυμάτων. Πόσο μάλλον οι τιμωρίες.


Με τη μόχλευση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ίσαμε και 25 φορές πάνω από τα ίδια τους κεφάλαια, και επιπλέον με την ΕΚΤ να κρατάει τα σκήπτρα, οι τράπεζες φέρονταν τουλάχιστον εξ ίσου απερίσκεπτα με τους δανειζόμενους. Αν οι τελευταίοι δανείζονταν παραπάνω απ’ όσο κρατούσαν τα κότσια τους, οι τράπεζες δάνειζαν πολύ παραπάνω απ’ όσο άντεχαν τα ταμεία τους.


Η διαφορά στην αντιμετώπιση όμως είναι σοκαριστική. Οι μεν τιμωρούνται δια της ανεργίας, χρεοκοπίας, αυτοκτονίας κλπ, ενώ οι δεύτερες επιβραβεύονται και μάλιστα με τη χορηγία αυτών που έχουν ήδη τιμωρηθεί! Δηλαδή τιμωρούνται διπλά. Και αυτό ονομάζεται...

Οι Παπαδάκηδες, οι Αυτιάδες, οι Τράγκες και ο εσμός των γραφικών

Το μέγεθος του κακού που έχουν κάνει στην ελληνική κοινωνία οι διάφοροι Παπαδάκηδες, Αυτιάδες, Τράγκες και λοιποί δήθεν τηλεαστέρες, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. 
Δεν είναι μόνο ότι απευθύνονται στους τηλεθεατές λες κι απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν είναι μόνο ο λαϊκισμός που εκπέμπουν, δεν είναι μόνο η υποτίμηση του κοινωνικοπνευματικού επιπέδου όσων τους βλέπουν. 
Είναι και η διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης κουλτούρας που βασίζεται στο επιδερμικό, το αυτονόητο και στο φέρων τηλεθέαση. 
Υπηρέτες δήθεν της αλήθειας και της δεοντολογίας, έχουν μετατρέψει την ενημέρωση σε κακό ριάλιτι, μόνο και μόνο για λίγη τηλεθέαση που σε άλλες εποχές εξασφάλιζε περιούσιο παντεσπάνι. 
Είναι και η ανάδειξη μιας κάστας αμαθών, ατάλαντων, επιπόλαιων και γραφικών σε πολιτικούς παράγοντες. 
Θα ήξερε κανένας τον Γιάννη Μανώλη από την ανύπαρκτη...

"Το τουρκικό κράτος διακινεί τους λαθρομετανάστες"!

Έκθεση-κόλαφος για την Άγκυρα από την FRONTEX: Το επίσημο τουρκικό κράτος προωθεί την λαθρομετανάστευση και στέλνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα! 
Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και
Εσωτερικών Υποθέσεων, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία διευκολύνει  την είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα  και την πολιτική χρήση αυτής της εισβολής από την Τουρκία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των γειτόνων μας.
Σύμφωνα με την έκθεση η κυβέρνηση Ερντογάν εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει βίζα εισόδου στην Τουρκία σε υποψήφιους λαθρομετανάστες κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με πτήσεις τσάρτερ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Από εκεί οι χιλιάδες λαθρομετανάστες μετά την ξεκούραστη πτήση τους προς την Κωνσταντινούπολη οδηγούνται προς τον Έβρο όπου η φιλεύσπλαχνη ελληνική πολιτεία υποδέχεται τους εκατοντάδες λαθροεισβολείς, αφού στα σύνορα με την Τουρκία δεν υπάρχει εδώ και...