Σελίδες

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ξαναστήνουν την σκακιέρα οι ΗΠΑ! Οι διαρροές από το WIKILEAKS...


ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ - Ξαναστήνουν τη σκακιέρα οι ΗΠΑ

Λίγο μετά την εκλογή Ομπάμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πάτησε το «κουμπίεπαναπροσδιορισμού» («reset button») των αμερικανικών σχέσεων με τη Ρωσία, προκαλώντας ευρείας εκτάσεως αντιδράσεις στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα και ιδιαίτερα στις χώρες της πρώην σοβιετικής επιρροής. Στις 10 Μαΐου ο Ομπάμα υπέγραψε ένα νόμο για την ελευθερία του Τύπου. Τώρα αυτή η ελευθερία αποκαλύπτει πόσο γυμνό είναι το διπλωματικό του σώμα. Τώρα για άλλη μια φορά, σκόπιμα ή συμπτωματικά είναι αδιάφορο επί του παρόντος, «κάποιος» πάτησε ένα άλλο «κουμπί» με διαφορετική ατζέντα και πολύ ευρύτερες συνέπειες στον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό του παγκόσμιου συστήματος.
Γιατί, ανεξαρτήτως της καθαυτό και επιμέρους αξίας και αξιολόγησής τους, συλλήβδην οι χιλιάδες διαρροές που ρέουν καθημερινά από τον ιστότοπο WikiLeaks απαξιώνουν παραδοσιακούς συσχετισμούς και συμμαχίες. Αν είναι έτσι, πρώτος στόχος των Αμερικανών είναι η Ευρώπη. Για την ακρίβεια, η Ενωμένη Ευρώπη.
Εκ πρώτης όψεως εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι η αμερικανική διπλωματία έχει πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο, όπως προκύπτει από την πληθώρα των εν είδει κουτσομπολιού επικρίσεων των διπλωματικών της αποστολών για Ευρωπαίους ηγέτες. Αλλά αυτό εν μέρει εξηγείται -χωρίς να δικαιολογείται- από το γεγονός ότι σε σημαντικές πρεσβείες οι επικεφαλής τους, ως πρώην διευθυντές εταιρειών εσωρούχων, επί παραδείγματι, δεν είχαν τη δέουσα διπλωματική παιδεία και απλώς υπέγραφαν ό,τι ερχόταν στο γραφείο τους, απολαμβάνοντας οι ίδιοι τα «θέλγητρα» των ευρωπαϊκών πρωτευουσών.
Ετσι διακωμωδούνται ηγέτες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι και σίγουρα έπονται άλλοι, μερικών «δικών» μας συμπεριλαμβανομένων, όταν και εφόσον χρειαστεί να φτάσει η «ώρα» τους.


Αγνοια
Μέσω αυτών των επικρίσεων και των χλευαστικών σχολίων αλλά και μέσα από τη συνολική εικόνα των διαρροών, ξεπροβάλλει παντελής άγνοια και βαθιά εχθρότητα των Αμερικανών διπλωματών προς την πολιτική κουλτούρα των ευρωπαϊκών χωρών.
Εύλογα αναρωτιούνται στην Ευρώπη κατά πόσον είναι δυνατόν να μιλά κανείς για σύναψη και χτίσιμο στρατηγικών σχέσεων, τη στιγμή που χλευάζονται κατά κόρον τα πολιτικά συστήματα που αυτές οι χώρες αντιπροσωπεύουν, και ιδιαίτερα όταν οι επικρίσεις αυτές απευθύνονται σε πολιτιστικά ομόρροπους χώρους.
Εντύπωση προξενεί και η αήθεια με την οποία οι Αμερικανοί έβλεπαν τους στενότερους εκ των συμμάχων τους, τους Βρετανούς, οι οποίοι τους έχουν συμπαρασταθεί στο Αφγανιστάν όσο κανείς άλλος και επιπλέον έχουν θρηνήσει θύματα, και αυτό γιατί εκείνοι δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας τις μάχες στη Χέρμαντ. Αν λοιπόν οι Αμερικανοί διακωμωδούν κατ' αυτόν τον τρόπο τους στενότερους συμμάχους τους, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα λένε για τους υπόλοιπους!..
Θα 'ναι ενδιαφέρον, επί παραδείγματι, να διαβάσει κανείς τα «ωμά» τηλεγραφήματα του πρώην Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τομ Μίλερ και τις απόψεις του για πολλούς από τους σημερινούς παράγοντες της ελληνικής πολιτικής σκηνής που επιδίωκαν να συγχρωτίζονται μαζί του. Ιδιαίτερα της περιόδου που προηγήθηκε των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στο σύνολό τους, όπως αποτυπώνονται και κυρίως δημοσιοποιούνται οι σχετικές απόψεις για τους Ευρωπαίους, επιβεβαιώνουν εν πολλοίς την αντίληψη έγκυρων αναλυτών πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βάλει μπροστά μια επιχείρηση πλήρους ελέγχου των Ευρωπαίων, που ξεκίνησε με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ του '91 στη Ρώμη και ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη σύνοδο κορυφής της Λιβασόνας.
Εκεί, παρά τις διακηρύξεις περί κοινού αμυντικού δόγματος και νέας αμυντικής ασπίδας, κερδισμένοι ήταν οι Αμερικανοί, οι οποίοι κατάφεραν να διασπάσουν τους Ευρωπαίους στο ΝΑΤΟ, αλλά, κατ' επέκταση και κατ' ουσίαν, τη συνοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ρωσία
Εκθέτοντας έξυπνα τον γαλλο-γερμανικό άξονα, έφεραν τύποις και εν «γνώσει» της τη Ρωσία «μέσα» στην αμυντική ασπίδα, γεγονός που θορύβησε τους Κεντροευρωπαίους -Πολωνούς, Τσέχους κ.ά.- οι οποίοι περίμεναν κατ' ελάχιστον πως η Λισαβόνα θα επικροτούσε τους φόβους τους για τη Μόσχα. Αυτό δεν συνέβη, αλλά τουναντίον αναγνωρίστηκε εμμέσως η γεωπολιτική επιρροή της Ρωσίας στο χώρο της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, με αποτέλεσμα οι Κεντροευρωπαίοι να τρέξουν στην αγκαλιά της Ουάσιγκτον για σύναψη διμερών αμυντικών συμφωνιών.
Οι Αμερικανοί «κατάφεραν» επιπλέον να αναβαθμίσουν τη γεωπολιτική παρουσία της Τουρκίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή της τελευταίας στην ασπίδα και να τη φέρουν στο τραπέζι με τους «μεγάλους», πικάροντας τους Γαλλο-γερμανούς που αρνούνται να τη δεχτούν στους κόλπους της Ενωσης. Ενώ παράλληλα εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, έτσι ώστε να εξομαλυνθεί πλήρως και η συνεργασία Ουάσιγκτον - Αγκυρας για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων.
Είναι άγνωστο και θα φανεί στην πορεία κατά πόσο και σε ποια έκταση οι διαρροές αυτές θα επηρεάσουν τη δυναμική του όλου αμερικανικού γεωπολιτικού σχεδιασμού, όπως ισχυρίστηκε προς εβδομάδος ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ. Αλλά εκείνο που σίγουρα διαπιστώνεται μέσα από όλες αυτές τις διαρροές και ανεξαρτήτως της διασύνδεσής τους με την εγκυρότητα ισχυρισμών περί εξυπηρετούμενων σκοπιμοτήτων με τη δημοσιοποίηση κάποιων εγγράφων, είναι η χρονική συγκυρία του επιδιωκόμενου από τους Αμερικανούς επανασχεδιασμού του παγκοσμίου συστήματος, με αρωγούς και πολλούς από την Ευρώπη που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι παγκόσμιοι παίκτες.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και ο «δικός» μας Γ. Α. Παπανδρέου, κοντά στον Σουηδό ΥΠΕΞ Καρλ Μπιλτ, ο οποίος τώρα προωθεί σε συνεργασία με τους Αμερικανούς το «μπάσιμο» της χώρας του στην πρώην Αν. Ευρώπη για να «ερεθίσει» τους Ρώσους.


Εθνικά Θέματα

Που το πάνε; Άραγε θα τολμήσουν;

Θα τολμήσουν;;;

 Ο Κλεισθένης γράφει
Διαβάζω στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ειδήσεις που αν αληθεύουν, μου προκαλούν φόβο και έκπληξη.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν κοινωνικές εξεγέρσεις στα κράτη μέλη (δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και σε άλλα κράτη μη μέλη).
Δημιουργήθηκε ή δημιουργείται Ευρωαστυνομία και μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι πιθανό να δραστηριοποιηθεί και εντός Ελλάδας σε περίπτωση αναταραχών.
Υλικά αντιμετώπισης διαδηλωτών αποθηκεύονται σε στρατιωτικές αποθήκες και στρατευμένοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων.
Αλλοδαποί θα τοποθετηθούν στα σώματα ασφαλείας.
Η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια αλλοδαπών.
Οι αστυνομικοί δεν είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν με απεργούς και διαδηλωτές.

Ίσως να έχω παραλείψει κάποιες αλλά η ουσία των πληροφοριών αν αληθεύουν δεν αλλάζει.
Δεν ανήκω στους συνομωσιολόγους ούτε μ’ αρέσουν τα σενάρια απλά θα μεταφέρω κάποιους φόβους μου που εύχομαι να μη πραγματοποιηθούν.

Οι πολιτικάντηδες των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο χρησιμοποιούν συχνά την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού. Όταν πρόκειται για απεργιακές κινητοποιήσεις με την αμέριστη φυσικά συμπαράσταση των ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα αντιπαράθεσης ομάδων του πληθυσμού που διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις της απεργίας και συχνά παρακολουθούμε εντάσεις, μικροσυμπλοκές και αψιμαχίες ανάμεσα σε απεργούς και διαμαρτυρόμενους πολίτες. Φυσικά οι αντιδράσεις των διαμαρτυρόμενων πολιτών είναι κατά κανόνα υποκινούμενες απ’ το εκάστοτε κόμμα που κυβερνά. Τα ΜΜΕ μεγαλοποιούν τα γεγονότα κάνοντας «αβάντα» στο κυβερνόν κάθε φορά κόμμα. Το κλίμα εκτονώνεται μετά από μερικά σπρωξίματα και φραστικές επιθέσεις. Όλα αυτά έχουν μικρή επίπτωση και η προσπάθεια είναι να αποδυναμώνεται κάθε φορά η απεργιακή κινητοποίηση.

Ο φόβος που με παγώνει στην κυριολεξία είναι μήπως το σύστημα εξουσίας, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να παραμείνει, επιδιώξει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων διαδηλωτών ή απεργών με αλλοδαπούς λαθρομετανάστες. Φαίνεται ανατριχιαστικό σαν ενδεχόμενο και δύσκολα θα το χωρέσει ανθρώπινος νους, σήμερα όμως με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας τίποτε δεν αποκλείεται. Ήδη μερικοί λαθρομετανάστες κάνουν απεργία πείνας γιατί κάποιο «μπουμπούκι» δεν τους πλήρωσε για τη δουλειά που έκαναν. Η υπόθεση φαίνεται απλή, είναι όμως; Αν συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την ανεργία των αλλοδαπών που θα αυξηθεί σε μεγάλα νούμερα και μερικές κινήσεις θερμοκέφαλων για την «αυτοάμυνά» τους το πρόβλημα διογκώνεται. Οι αλλοδαποί αν αισθανθούν ότι κινδυνεύουν, θα οργανωθούν σε ομάδες και οι συγκρούσεις με τους θερμοκέφαλους δεν μπορούν να αποκλειστούν. Η κυβέρνηση αν δεν κινηθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, για την αποφυγή τέτοιων εξελίξεων θα είναι υπόλογη γιατί τέτοιες συγκρούσεις πιθανό να έχουν θύματα, τι θα γίνει τότε; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Οι Έλληνες σε λίγο θα βρεθούν σε τραγική οικονομική κατάσταση, τι θα γίνει με τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών; Μπορεί η Ελληνική οικονομία να ταΐσει τόσο μεγάλο αριθμό αλλοδαπών; Τι θα γίνει; Κανείς δεν ασχολείται και δεν απαντά σ’ αυτά τα καυτά ερωτήματα.

Άλλο ένα ενδεχόμενο που με τρομάζει και με θυμώνει σαν Έλληνα πολίτη είναι το ενδεχόμενο να δράσουν κατασταλτικά δυνάμεις είτε του ΝΑΤΟ ή της λεγόμενης Ευρωαστυνομίας κατά απεργών ή διαδηλωτών. Αυτό θα επισφραγίσει το ότι η Ελλάδα πράγματι βρίσκεται υπό κατοχή. Φυσικά δεν είναι λιγότερο ανατριχιαστικό να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτή τη δουλειά Έλληνες στρατευμένοι . Κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώσει κάποιους που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ , «χούντα».
Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, η διάλυση του κράτους πρόνοιας και ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλουν Τρόικα και κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να περάσουν χωρίς την αντίδραση, ήπια ή βίαιη, την Ελλήνων πολιτών. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν μπορούν να καταργηθούν από μια δημοκρατική κυβέρνηση εκτός αν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταλύσει το σύνταγμα και την Ελληνικά δημοκρατία. Έλεος.

http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/blog-post_2261.html

Οι ορδές της ακροαριστεράς στις υπηρεσίες του κατεστημένου.


ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

0


Η ακροαριστερά πτέρυγα του κατεστημένου, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το κράτος στην αναχαίτιση του εθνικισμού , οργανώνεται λέει, για να συγκρουστεί στη κοινωνία και στο δρόμο με τις ανερχόμενες δυνάμεις του εθνικισμού. Δηλαδή αυτό που δεν μπορούν να επιτελέσουν οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους λόγω πρυτανέυσεως δημοκρατικών αρχών στην Ε.Ε. , καλούνται να το φέρουν εις πέρας οι ορδές της ακροαριστεράς. Τούτο δεν σημαίνει ότι δεν θα συνδέονται υπογείως με τις επίσημες δομές των μητρικών κομματικών οργανώσεων. Ενώ θα κατευθύνονται από αυτές θα εμφανίζονται στη κοινωνία ως αυθόρμητες εκδηλώσεις πολιτών κατά του εθνικισμού. Τα έξοδα βέβαια αυτής της εκστρατείας θα τα πληρώσει ο φορολογούμενος λαός μέσα από τις αδιαφανείς εκροές χρημάτων μέσω των ημικρατικών οργανισμών και διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Αρχή αυτής της ανασύνταξης των ακροαριστερών δυνάμεων έγινε με μια λεγόμενη «ημερίδα κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού» . Σκοπός αυτής της σύναξης ήταν η περιγραφή και η κατάδειξη των στόχων. Κατά σύμπτωση αυτοί οι καταδειχθέντες στόχοι ανήκουν οι πλείστοι στο αντιομοσπονδιακό μέτωπο. Τούτο δηλώνει, ότι οι ορδές της ακροαριστεράς ευθυγραμμίζονται με το προσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο και τους αγγλοτούρκους κατακτητές και η δράση τους αποσκοπεί στην σκαιώδη στήριξη της πορείας προς το δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που φέρει το όνομα διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Ανάμεσα στους στόχους που υπεδείχθησαν από τους εισηγητές της ημερίδος κατονομάσθηκε και το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα υπό την γενική κατηγορία των ακροδεξιών τάσεων. Τούτο δείχνει την προχειρότητα με την οποία οι εισηγητές προσέγγισαν τις αρχές και τις θέσεις μας. Το γεγονός ότι συμφωνούμε με κάποιες ομάδες κινήματα ή οργανώσεις στο θέμα της εναντίωσης στην Δ.Δ.Ο δεν σημαίνει ότι μας ενώνουν κοινές ιδεολογικές αρχές και πολιτικοί στόχοι και κατευθύνσεις. Ανάμεσα στην εθνικοδημοκρατική ιδεολογία και τις θέσεις της ακροδεξιάς, υπάρχει αγεφύρωτη άβυσσός. Η ακροδεξιά υπηρετεί τυφλά κάποια συμφέροντα , βολεύεται με το παρόν σύστημα κυρίως το οικονομικοκοινωνικό το οποίο δεν διστάζει να υπηρετήσει με μεθόδους βίας και τραμπουκισμού κατά μίμηση της ακροαριστεράς. Οι διασυνδέσεις της ακροδεξιάς με τα «πατριωτικά» περίπτερα του κατεστημένου είναι απροκάλυπτες και δεδηλωμένες. Δεν διστάζουν μάλιστα να συμπορεύονται σε κοινές εκδηλώσεις και φωνασκίες με πρόσωπα των κομμάτων του κατεστημένου. Αν εμφανίζονται με «εθνικιστικό» προσωπείο σκοπός τους είναι να επιφέρουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Να στιγματίσουν τον ελληνικό εθνικισμό , να τον παρουσιάσουν σαν μια απολιτική εναντίωση σε τρέχοντα ζητήματα, να προβάλουν κάποια ζητήματα που θα αξιοποιήσει στη συνέχεια με το τρόπο του, το κατεστημένο και άλλα τέτοια. Την ακροδεξιά θα την συναντήσετε ροπαλοφόρο υπερασπιστή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας , της διοικούσας εκκλησίας, της βιαιότατος του κράτους όταν τυγχάνει να βρίσκεται στα χέρια της δεξιάς . Ασκεί τον ίδιο ρόλο που ασκεί η ακροαριστερά υπό την κάλυψη και καθοδήγηση των αριστερών εξουσιαστικών δυνάμεων. Σε αυτή την στημένη από το σοσιαλκαπιταλιστικό σύστημα , εθνοκτόνο αντιπαράθεση που παράγει και προάγει και εξωθεί τις ακροδεξιές και ακροαριστερές αντιμαχόμενες ιδέες και νοοτροπίες , αντιτάσσουμε την ιδεολογία της εθνικοδημοκρατίας. Θέλουμε ένα λαό εθνικώς προσδιορισμένο που μέσα από ένα εθνικοκοινωνικό κράτος θα πορευθεί ενωμένος και δυνατός ενάντια στους κατακτητές της πατρίδος .
Η ανασύνταξη της ακροαριστεράς ανησυχεί κάθε έλληνα πατριώτη . Ο ρόλος που θα διαδραματίσει σε συγκρουσιακή σχέση με την άλλη πτέρυγα του κατεστημένου , την ακροδεξιά, είναι από πριν καθορισμένος. Να αποκρύψουν μέσα στους καπνούς αυτής της στημένης αντιπαλότητας, την προδοσία που θα διαπραχθεί από το ενδοτικό κατεστημένο στο εθνικό θέμα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Ούτε ο Πάγκαλος δεν ήταν τόσο στυγνός δικτάτορας

Μια αδίστακτη πολιτική ληστοσυμμορία

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 14/12/2010
Του Γιώργου Δελαστίκ
Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.
  
Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι …δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από …αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση – και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του… προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει (!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.



Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα… 740 ευρώ! Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη – και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.


Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του… ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης – Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου»! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου. 
  • Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια. 
  • Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν. 
  • Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ.  
Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; Αυτό είναι το ζήτημα. Τα άλλα περιττεύουν. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλης αυτής της εβδομάδας και πάνω από όλα στη γενική απεργία της Τετάρτης. Εκεί θα κριθεί εμπράκτως αν η οργή που αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας θα μετατραπεί σε λάβα που κάψει την κυβέρνηση ή θα εκφυλιστεί σε κατάθλιψη αδράνειας. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εργαζόμαστε για να συμβεί το πρώτο. Διαφορετικά, το μέλλον μας προβλέπεται πολύ ζοφερό. Αυτοί δεν έχουν έλεος. 


http://www.prin.gr/ ,e-parembasis 


     Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρία

 της 15ης Δεκ. 2010, στο Πεδίο  του Άρεως.  Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει ας είναι στο σημείο προσυγκέντρωσης, πλατεία Αρχαιολογικού  Μουσείου (Πατησίων)   και ώρα  10:30 π.μ.   (ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΣ.            

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ, ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΎΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΚΑΙ Θ’ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ  ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ή ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ….. ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΑΝΝΑ;  περισσότερο γι’ αυτούς που διαμαρτύρονται …τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και δεν εμφανίζονται πουθενά).




****************************************

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

          Η Συντονιστική Επιτροπή Αποστράτων Ενόπλων δυνάμεων που αποτελείται από εκπροσώπους φορέων αποστράτων των ΕΔ και συστήθηκε για τον συντονισμό της συμμετοχής μας στη συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ τη 15ηΔεκεμβρίου 2010 και ώρα 11:00 πμ στο Πεδίο του Άρεως,

Κ Α Λ Ε Ι

        Όλους τους συναδέλφους απόστρατους στρατιωτικούς, ανεξαρτήτως Κλάδου, προέλευσης και βαθμού να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση, για να δώσουμε ένα ηχηρό «παρόν» στον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας, κατά της εξαθλίωσης, της έκπτωσης αξιών και της απαξίωσης των θεσμών.

        Ως χώρος προσυγκέντρωσης ορίζεται η  πλατεία του Αρχαιολογικού  Μουσείου (Πατησίων)  και  ώρα  η  10:30  π.μ