Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Οι Ακρίτες του Πόντου ζωντανεύουν το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά


Ξεκίνησαν προχθες Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013, οι πενθήμερες εκδηλώσεις Ποντιακής παράδοσης και πολιτισμού του 17ου Ακριτικού κύκλου στο δήμο Παύλου Μελά. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης» και πραγματοποιούνται στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

Επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών (τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες) και δραματοποιήσεις παραμυθιών θα ταξιδέψουν μέχρι τη Δευτέρα τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Εκθέσεις βιβλίων, μουσικών έργων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες θα τιμήσουν και τις πέντε μέρες τον ποντιακό πολιτισμό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 ποδηλάτες με κεντρικό σύνθημα «Ψηφίζω ποδήλατο» θα βγουν στους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης ζητώντας πόλεις με λιγότερα ΙΧ αλλά και την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στην κοινωνία.

«Ο Ακριτικός Κύκλος ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια του δήμου μας και απλώνεται σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Ως διοίκηση στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και τη διατήρηση της παράδοσης. Οραματιζόμαστε μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά τη δημιουργία κέντρου προσφυγικού ελληνισμού και μετανάστευσης όπου κυρίαρχη ομάδα θα είναι οι Πόντιοι οι οποίοι και αποτελούν το 50% του πληθυσμού των Δυτικών Συνοικιών» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.
Πηγή: Karfitsa

Μήνυση του ΕΚΕΟ κατά του «ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» διότι συκοφάντησαν τη Σχολή Ευελπίδων

Το EKEO διαπιστώνει ότι υπάρχει ένας η περισσότεροι ανώνυμοι διαχειριστές του ιστολογίου ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» το οποίο δυσφημεί στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τις υποδομές τους, τις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και κανένας τόσα χρόνια δεν τους εντόπισε και δεν τους αποκάλυψε για να προστατέψει τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ιδιαίτερα τους χαμηλόβαθμους και τους νεώτερους). Όμως πρόσφατα οι διαχειριστές του ιστολογίου έκαναν ένα τραγικό λάθος στην προσπάθεια σπίλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, χτύπησαν τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Ειδικότερα, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα κείμενο υποστήριξης του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Δρ. Φραγκούλη Φράγκου το οποίο είχε αναρτήσει το EKEO πριν από δύο ολόκληρα χρόνια και μάλιστα αναδημοσιεύτηκε τότε από άλλους. Το κείμενο αυτό αναδημοσιεύθηκε από το EKEO πρόσφατα και από διάφορα άλλα ιστολόγια σχεδόν ίδιο (πχ με ελαφρώς αλλαγμένους τίτλους κλπ). Οι συκοφάντες του δικτύου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την πάτησαν άγρια πιστεύοντας ότι αυτό το κείμενο κυκλοφόρησε τώρα και άρχισαν να καταγγέλουν το EKEO ότι αναδημοσίευσε το άρθρο από άλλους που έχουν πολιτικό χρώμα και για τούτο το EKEO έχει πολιτική δράση, αρπάζει ξένα άρθρα κλπ κλπ. Οι αφελείς συκοφάντες όμως βλέπουν τώρα ότι τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου τα έχει εδώ και δύο χρόνια το EKEO και οι άλλοι απλώς αναδημοσίευσαν πρόσφατα. Ξεκινώντας λοιπόν από το άθλιο αυτό ψέμα οι συκοφάντες του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ συκοφάντησαν τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ότι δήθεν έχει Ναζιστική συνιστώσα, ότι Ευέλπιδες έκαναν Γιορτή Χούντας κλπ και για τούτο υπέπεσαν στην διάπραξη του αυτεπαγγέλτως διωκόμενου ποινικού αδικήματος που προβλέπεται από το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα. Εδώ είναι το συκοφαντικό τους άρθρο αναρτημένο και επειδή μπορεί να το κατεβάσουν φοβούμενοι την ποινική δίωξη μπορείτε να το βρείτε εδώ (όπως θα κατατεθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου).

Ο Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος καταθέτει μήνυση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά των αγνώστων διαχειριστών του ιστολογίου για να υπερασπιστεί τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το όνομα των Ευελπίδων που δεν έκαναν αυτά για τα οποία τους καταγγέλουν και διότι πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθούν αυτοί που κλονίζουν την εμπιστοσύνη του Λαού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας. Διαβάστε το κείμενο της μήνυσης στην παρούσα ανάρτηση ενώ θα ακολουθήσει έγκληση και αγωγή αποζημίωσης του Καθηγητή εναντίον τους διότι έβλαψαν ηθικά και τον ίδιο με τις αναρτήσεις τους.
περισσότερα ΕΔΩ

 

Η ενεργειακή ασφάλεια στη μεσογειακή περιοχή

 γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης 
(Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου 2013 του περιοδικού ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. τα αναφερόμενα στοιχεία προέρχονται κυρίως από το βιβλίο μου: Η ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ – Γεωστρατηγική Ανάλυση της Μεσογείου, Εκδόσεις Λιβάνη, 2013).
Κατά τα τελευταία χρόνια, η ενεργειακή ασφάλεια έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό θέμα της διαμάχης στο χώρο της διεθνούς ασφάλειας. Αυτό οφείλεται σε διαφόρους λόγους, όπως η αυξανόμενη εξάρτηση της Ευρώπης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες αναδυόμενων δυνάμεων, όπως η Κίνα και η Ινδία, η εξάντληση των ορυκτών καυσίμων που αναμένεται να προκύψει μετά τα μέσα αυτού του αιώνα, η ένταση των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον πολλών χωρών για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
Πρόσθετοι παράγοντες περιλαμβάνουν ένοπλες απειλές κατά του ενεργειακού εφοδιασμού, μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων ή πειρατείας, καθώς και πολιτική αστάθεια σε πολλές χώρες παραγωγής ενέργειας – συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών μερικών από τις χώρες αυτές να χρησιμοποιήσουν τον ενεργειακό εφοδιασμό ως πολιτικό όπλο. Όλες αυτές οι εξελίξεις εστιάζουν προς την ίδια διεύθυνση: ότι η εξασφάλιση της παροχής ενέργειας μπορεί να μην είναι μια καθαρά στρατιωτική πρόκληση, αλλά έχει σαφώς μια

Η Βλακεία Είναι η πιο επικίνδυνη δύναμη του κόσμου

από το     
“…Το βαρύ φορτίο των συμφορών και των αθλιοτήτων που πρέπει να υποφέρουν τα ανθρώπινα όντα, είτε σαν άτομα, είτε σαν μέλη μιας οργανωμένης κοινωνίας, είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα του εντελώς απίθανου – και θα τολμούσα να πω βλακώδους – τρόπου με τον οποίο οργανώθηκε η ζωή από τις απαρχές της.” CIPOLLA CARLO
Η Βλακεία Είναι η πιο επικίνδυνη δύναμη του κόσμου. Δεν μπορούμε να την εξαλείψουμε, αλλά μπορούμε να την αναγνωρίσουμε. Αν και, κάποιες φορές, μας βοηθά να προοδεύσουμε. Η βαθύτερη αιτία της βλακείας, είναι η δυσανεξία της απέναντι στο δικό της Απύθμενο Εσωτερικό Κενό… Ο Βλάξ αυτό το εσωτερικό του Κενό, το υποψιάζεται, κι αν είναι λίγο καλλιεργημένος Βλάξ το γνωρίζει καλά, αλλά καθώς αδυνατεί, φοβάται, δειλιάζει, να το παραδεχτεί, το Απωθεί. Το παραγεμίζει είτε σωματικά -λαιμαργία- είτε στρεφόμενος προς τον εξωτερικό κόσμο με Κακία.
Είναι γνωστόν πως το ον που έχει ως υπέρτατον σκοπό ζωής τα κατώτερα ενεργειακά κέντρα, τροφή-σεξ είναι εκτός από ΟΠ, Νεκρός και Βλάξ. όσο πιο Βλάξ είναι τόσο πιο πολύ θέλει να πείσει τον εαυτό του κατ’ αρχάς, πως είναι σωστός αλλά και Μοναδικός ο σκοπός του. Αυτή την γελοιότητα την αποκαλεί Μοναδική Αλήθεια και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να την επιβάλει στους υπόλοιπους.
Προσπαθώντας να Επιβάλλει τη σαθρή –το γνωρίζει πως είναι σαθρή και αυτό τον κάνει Βλάκα- εξουσία του ελπίζει να ξεχάσει την εσωτερική του κενότητα ..αλλά εκείνη επιστρέφει τα βραδιά καθώς ετοιμάζεται να κοιμηθεί ..η τα πρωινά λίγα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει τα ματιά του. Φαύλος κύκλος.
Ποιες δραστηριότητες επιλέγει συνήθως ο Βλάκας; Επειδή είναι φοβισμένος, δειλός, ανασφαλής, επιλέγει δραστηριότητες που του δίνουν μια Ψευδαίσθηση παντοδυναμίας. Καθώ

Συνεχίζεται η ανθελληνική παρασπονδία των Τούρκων


Picture 0 for Συνεχίζεται η ανθελληνική παρασπονδία των Τούρκων
Βρήκαν ευκαιρία οι Τούρκοι πολιτικοί -φίλοι κάποιων ιθαγενών ομολόγων τους και οικονομικών συμφερόντων- από την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται Κύπρος και Ελλάδα, και συνεχίζουν ακάθεκτοι την εποίκηση των Κατεχομένων με Τούρκους πολίτες.
Ο σκοπός είναι σαφής. Όταν επιβληθεί «λύση» στο κυπριακό, ακόμη και με κατά πολύ καλύτερο σχέδιο από αυτό του λόρδου Χάνεϊ (με το ψευδώνυμο Σχέδιο Ανάν), η τουρκοποίηση του νησιού θα είναι θέμα λίγων δεκαετιών. Η αλλαγή των πληθυσμιακών συσχετισμών έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Κάποτε, μιλούσαμε για 80% Ελληνοκυπρίους και 20% Τουρκοκυπρίους (εξισλαμισμένους Έλληνες δηλαδή, γι’ αυτό και υπήρχε ειρηνική συνύπαρξη). Σήμερα, ο αριθμός των κατοίκων των Κατεχομένων πλησιάζει τον αριθμό των Ελληνοκυπρίων.
Εν όψει των εκλογών -τέλος του Ιουλίου- στα Κατεχόμενα, υπήρξαν καταγγελίες, που πρέπει να ανησυχήσουν σφόδρα την ελληνική πλευρά. Η λεγόμενη «υπουργός εσωτερικών», κ. Γκιουλσιούν Γιουτζέλ, αποκάλυψε ότι η ψευτοκυβέρνηση Κουτσιούκ πρόφερε κατά εκατοντάδες υπηκοότητες σε Τούρκους εποίκους. Να σημειωθεί, πως οι Τουρκοκύπριοι, μη μπορώντας να ζήσουν υπό το καταπιεστικό τουρκικό καθεστώς, εγκατέλειψαν την Κύπρο σε ποσοστό που

Ο Άδωνις, η Ηθική, η Υποκρισία και η Πολιτική


Του Σάββα Καλεντερίδη

Τελικά, δεν είναι τυχαία η παρακμιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, ούτε το γεγονός ότι η Τουρκία, μια χώρα χωρίς παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή, την έρευνα και ανάπτυξη, το εμπόριο και τον τουρισμό, ξεπέρασε την Ελλάδα στους τομείς αυτούς, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μας ξεπεράσει ακόμα και στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας! Και το λέμε αυτό γιατί η Άγκυρα εδώ και χρόνια έχει ασχοληθεί επισταμένως σε ανώτατο επίπεδο και έχει υιοθετήσει ιδιαίτερη στρατηγική στο ζήτημα αυτό, που θέτει σε εφαρμογή βήμα προς βήμα, αρχής γενομένης από τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, που ήδη βρίσκεται … ένα έτος φωτός μπροστά από τον αντίστοιχο ελληνικό.
Κι αυτό τη στιγμή που λίγες δεκαετίες πριν, τότε που ανέτειλε ο ήλιος της …μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης (sic) και ξεκίνησε η μεγάλη παρακμή, η Ελλάδα έχτιζε δεξαμενόπλοια ενώ στην Τουρκία δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν όχι βάρκα ούτε καν σχεδία… Ας όψονται οι συντεχνίες και η τυφλή υπεράσπιση των συμφερόντων τους από τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές και η μυωπική αλλά και υποκριτική στάση των πολιτικών, που περιόρισαν τον

Μεσιέ παπά- Σαμαρά

Πρωθυπουργέ Σαμαρά καλημέρα. 
Πριν από ένα αιώνα  και τέσσερα χρόνια ο Σουρής σατίριζε  την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα με τους στίχους: 
Μεσιέ παπά
Ζε νε σαι πα
Κε φαιρ ισί
Τι λες κι' εσύ; 
Κάποιοι είπαν ότι οι στίχοι απευθύνονταν στον διάδοχο, τότε, Κωνσταντίνο αλλά εκείνος δεν είχε θεσμικό ρόλο και ήταν εκείνη ειδικά την εποχή κάτι σαν τον Κάρολο της Αγγλίας. Από την άλλη, αυτό το «μεσιέ παπά» μάλλον απευθύνεται σε σύγχρονό του Παπανδρέου ή Παπακωνσταντίνου  (μπορεί και σε έναν Σαμαρά), για την τότε δύσκολη κατάσταση της χώρας εκτός και αν είχε προδικάσει την μετέπειτα καταστροφική πορεία του ανερχόμενου αστέρα (;) Ελευθερίου Βενιζέλου που ο στρατός  με το τότε εκδηλωθέν παρδαλό και οπερετικό κίνημα με καθαρά συνδικαλιστικά κίνητρα - πράγμα που δεν το λέει κανένας- έφερε στην εξουσία για να καταλήξει στην επιδρομή του Βενιζέλου στα πολιτικά πράγματα της χώρας με τραγικό αποτέλεσμα την Μικρασιατική Καταστροφή. Αν απορείτε γιατί λέω παρδαλό και οπερετικό το κίνημα του 1909 δεν έχετε παρά να διαβάσετε το ομώνυμο βιβλίο του βενιζελικού Σπύρου Μελά όσο για την συμπεριφορά του Βενιζέλου προς τους «κινηματίες» στρατιωτικούς διαβάστε Βλαντά για να δείτε με ποιον τρόπο αυτός πρόδωσε τους υποστηρικτές του στα «κινήματα» του 1933 και 1935.
  
Τώρα Αντώνη Σαμαρά, να σε ρωτήσω τι λες κι «εσύ» για την διαγραφόμενη κατάσταση στην πατρίδα μας μάλλον «εσύ» δεν θα ξέρεις τι να μου απαντήσεις. Είσαι χαμένος εδώ και αρκετόν καιρό στο  sucess story σου κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου. Tώρα που,  έναν χρόνο πρωθυπουργός πια, απέκτησες και  αντιπρόεδρο πιστεύω ότι πλέον άρχισες κι εσύ  να έχεις ψευδαισθήσεις βλέποντας φως στο τούνελ το οποίο όμως έχει μόνον είσοδο και όχι έξοδο. Και δεν έχει έξοδο γιατί δεν προβλέφθηκε εξ αρχής. Γιατί έτσι το σχεδίασε ο Γιωργάκης με επιβλέποντα τον και τότε αντιπρόεδρο Ευάγγελο τον Χονδρό. Αν στο εν εξελίξει  συνέδριο της ΝΔ καταφέρεις να πείσεις τους συνέδρους ότι η τελευταία σου απόφαση για κυβέρνηση συνεργασίας ήταν η μόνη εθνικά επιβεβλημένη μπράβο σου αλλά κάτι μου λέει ότι σύντομα και όλο πιο συχνά θα έχεις «κρίσεις γαστρίτιδας» και ας έτρεξε να σε βοηθήσει ο Γιωργάκης εκδηλώνοντας  προχθές νωρίς-νωρίς την δήθεν ανησυχία του για το μέλλον της τέως κεντροαριστερής παράταξης  (του). Αν ελπίζεις  στην αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον επαναπατρισμό των πασόκων στο κουτσουρεμένο ΠΑΣΟΚ επειδή έγινε και πάλι εξουσία, να είσαι σίγουρος ότι και πάλι είσαι εκτός πραγματικότητας και θα διαψευσθείς όπως συμβαίνει τακτικά τώρα τελευταία.
 Συνέχισε «δυνατά» την «καλή δουλειά».... είτε υγιής, είτε με «γαστρίτιδα» και αν θέλεις να οραματίζεσαι «Νέα Ελλάδα» δικαίωμά σου. Για μας καμία διαφορά.  

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

ΥΓ Όπως μπορεί εύκολα να δει ο καθένας στην σύγχρονη ιστορία της χώρας τα στρατιωτικά κινήματα όταν είναι κεντρογενή ή αριστερής κατευθύνσεως λέγονται επαναστάσεις ενώ αν είναι δεξιάς κατευθύνσεως καταδικάζονται σαν «χούντες». Ο ΑΣΠΙΔΑ δεν ήταν συνωμοτική οργάνωση αλλά πλέρια δημοκρατική κίνηση που σκοπό είχε την επανάσταση προς αποκατάσταση της δημοκρατίας και καθιέρωση του ΕλΒενιζέλου της εποχής, τον Ανδρέα Παπανδρέου.. Ο.Π

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΑΕ

Ξημέρωσε η απίστευτη ημέρα που συγκυβερνούν την Ελλάδα τα δυο κόμματα που από το 1974 εναλλάσσονταν στην εξουσία με μεγάλες πλειοψηφίες και αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που με τις εγκληματικές τους πολιτικές οδήγησαν την πατρίδα μας στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας της, χειρότερη και από αυτή της κατοχής του Β΄παγκοσμίου πολέμου. Αυτά τα δυο κόμματα, σήμερα υπόσχονται πως από κοινού θα προσπαθήσουν να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα των ερειπίων τους. Ποιος όμως, μπορεί να πιστέψει αυτούς τους μαυρογιαλούρους της πολιτικής; Δεν είναι λοιπόν χρήσιμο να θυμίσουμε κάποια απαραίτητα στοιχεία εκείνου που διαχειρίζεται την εξαθλίωση της χώρας και του λαού της, υποταγμένος στους ξένους δανειστές; Του πολιτικού  που υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων μέσω της αντιμνημονιακής του ρητορικής; Του «αντιμνημονιακού»  Σαμαρά;
Ο οποίος σε όλους τους τόνους διατυμπάνιζε με πάθος και οργή στο «Ζάππειο 2», στις 12 Μαΐου 2011, και κατηγορούσε, εμμέσως πλην σαφώς, την Κυβέρνηση Παπανδρέου, για το αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας: «… Έχουμε μια κυβέρνηση που η ίδια ενοχοποιεί τον εαυτό της. Γνωρίζουμε ότι η προετοιμασία της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ξεκινήσει από καιρό, όταν τότε οι διεθνείς αγορές δάνειζαν ακόμα άνετα την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επεδίωξε τότε, ότι άλλες χώρες προσπάθησαν να αποφύγουν και δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε…». Επίσης συνεχίζοντας έλεγε: «…σας καλώ όλους πρώτα να κατεδαφίσουμε μαζί τα φαντάσματα που