Σελίδες

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το πόθεν έσχες του Ε. Βενιζέλου – δείτε την περιουσία εκείνου που με τόση ελαφρότητα και σταλινικό ύφος κόβει μισθούς και συντάξεις

Όπως έλεγε και ο Μπ. Μπρεχτ: “Αυτοί που αρπάνε το φαί απ’ το τραπέζι, κηρύχνουν τη λιτότητα”...
Ποιος είναι λοιπόν ο "τσάρος" της οικονομίας, ο εντολοδόχος και τοποτηρητής της τρόικα στην Ελλάδα, ο αυριανός σοσιαληστής πρωθυπουργός; Ποιος κόβει μισθούς και συντάξεις κουνώντας το δάχτυλο στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου και τους απόμαχους της ζωής;
Ο κ Βενιζέλος λοιπόν δήλωσε το 2011 βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ. ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 η σύζυγος. ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.
ΜΕΤΟΧΕΣ: Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.
Τι άλλο να πει κανείς;...

Να είναι πράγματι ηλίθιος ή απλά, επιδιώκει την απαλλαγή του λόγω βλακείας;


O Γιώργος δεν μετανιώνει για τίποτε - Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε

Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε


Το παραλήρημα του Γιώργου Παπανδρέου παρακολουθήσαμε σήμερα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Έναν Γιώργο Παπανδρέου που έμοιαζε με το λαϊκό «τρία πουλάκια κάθονταν», αφού ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Συμπέρασμα που εύκολα προκύπτει από τα όσα είπε, όσα ισχυριστήκε και δήλωσε κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη, την τελευταία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
Άρχισε να μιλά συγκινημένος για την πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος, πίσω στα 1981 στην Αχαϊα και θυμήθηκε το σύνθημα που άκουσε τότε. «Γιώργο θυμίσου, μια...

[ΕΡΕΥΝΑ] Πληρώνονται τα CDS! Πως μεθόδευσε ο ΓΑΠ κι οι Φίλοι του, την πληρωμή τους!

netakias.wordpress.com


Μεγάλη έρευνα μου, από τις 7 Ιουνίου 2010 !


ΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ.


ΟΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΝΑ ΜΗΝΑ.


ΤΟ ΕΡΕΒΟΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,


ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ,


ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΚΟΤΙΣΤΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ !


Της Πατρίδας λίγες αγνές μορφές,
τα πυκνά σκοτάδια ερευνούν.


Η νύχτα φεύγει, σβήνουν τ’ αστέρια,
τ’ αγρίμια πάνε να κρυφτούν.


ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ ->>

Μήπως είναι η ώρα να πούμε “φτάνει πια” και να τους βουτήξουμε από το σβέρκο…;

“ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΙΣ ΑΚΙΝΉΤΩΝ ΣΕ ΔΎΟ ΜΉΝΕΣ”

από την Ζωή Ηλία
Δύο μήνες περιθώριο θα έχουν οι δανειολήπτες να «καθαρίζουν» τα χρέη τους πριν αποφασιστεί δικαστικά αν η ακίνητή τους περιουσία μπορεί να παραμείνει στην κατοχή τους ή αν θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.
Και αυτό γιατί με νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο «Μνημόνιο 2″και το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή, το χρονικό διάστημα που είχαν παλαιότερα οι ιδιοκτήτες για την ρύθμιση των οφειλών τους το οποίο έφτανε έως και ...τα 2 χρόνια για την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους, μειώθηκε στους 2 μήνες.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών υπογραμμίζει μάλιστα πως αυτό το νομοσχέδιο θα εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα και πως αν περαστεί θα ξεσηκώσει τους Έλληνες πολίτες.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Βαγγέλης Κρητικός, μιλώντας στο “κουτί της Πανδώρας” διευκρίνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο αφορά τις οφειλές όχι μόνο φυσικών προσώπων, δηλαδή των καταναλωτών σε επίπεδο καταναλωτικών δανείων αλλά πάσης φύσεως...

Πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου διεκδικούν τώρα οι «Τσάμηδες»! Δικά τους θέλουν το Τζαμί Ιωαννίνων και την αρχαία Δωδώνη!

• Οι «Τσάμηδες», ειδικά το τελευταίο διάστημα, έχουν αποθρασυνθεί!
  

Βέβαια, φαίνεται πως πίσω τους έχουν και ξένες πλάτες... Το εξωφρενικό μάλιστα είναι ότι ζητούν την παρέμβαση της UNESCO, για να διασωθεί η... πολιτιστική κληρονομιά της «Τσαμουριάς», προσπαθώντας να εξαναγκάσουν την Ελλάδα να αναγνωρίσει το «πρόβλημα». Και να πάρει μέτρα για τα «κινδυνεύοντα» αρχιτεκτονικά και...

Οι εκλογές αφορούν το πολιτικό σύστημα. Εμάς μας αφορά η αλλαγή του πολιτικού συστήματος


Όσο οι δομές αυτού του κράτους παραμένουν οι ίδιες, όσα καινούργια πρόσωπα και αν εκλεγούν, θα κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Μπορεί να αλλάξουν τον χρωματισμό. Αλλά ο δρόμος θα παραμείνει ο ίδιος.
Διαφαίνεται μια κοντινή ημερομηνία εκλογών και αμέσως η θεματολογία στο πολιτικό σύστημα άλλαξε. Ποιος θα κατέβει, με ποιον, τι ποσοστά παίρνει, αν βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση κλπ.
Είναι αυτό όμως το θέμα μας; Μπορεί αυτό το πολιτικό σύστημα με τις εκλογές, να δώσει λύση στο σημερινό αδιέξοδο;
Ο λόγος που – κατά την άποψή μας- δεν μπορεί να δοθεί λύση με τις εκλογές, είναι πως το εκλογικό παιχνίδι μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, οδηγεί πάντα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι τα αποτελέσματα που μας έχουν φέρει σε αυτό το αδιέξοδο.
Όλα, η επιλογή των υποψηφίων (από την κυρίαρχη ομάδα του εκάστοτε...

Ο σωτήρ του έθνους (παρ’ ότι δεν τον λεν’ Σωτήρη)...


 Τι εκπροσωπεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος;

Την πεμπτουσία του πολιτικού συστήματος που μας έφερε έως εδώ.

Ο κ. Βενιζέλος (και χαϊδευτικά Μπενύτο, για δε τους πολύ φίλους Μπενύτο - Μπενίτο) είναι σαρξ εκ της σαρκός του βαθέως κράτους της Διαπλοκής, αυτού που περιήγαγε εν τέλει την Ελλάδα σε καθεστώς Εντολής της Τρόικας, ένα ατιμασμένο προτεκτοράτο που οσονούπω θα διαθέτει κι από έναν ξένο Επίτροπο για κάθε ιθαγενή Υπουργό, μια χώρα Φόρου Υποτελή στη Διεθνή των Τοκογλύφων.
Τι γυρεύει τώρα ο άνθρωπος, ο Μπενύτο, που πρόλαβε μόλις μέσα σε έναν μήνα απ’ όταν ανέλαβε, να χαρακτηρισθεί ως «ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης»;
Γυρεύει να ηγεμονεύσει στο ΠΑΣΟΚ -κατ’ αρχήν- κι αργότερα να γίνει, αν μπορέσει, ένας...

Να μιλήσουμε όλοι για Πατρίδα, να μιλήσουμε όλοι για την Ελλάδα μας! Πρώτα όμως να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτή η λέξη δε χαρίζεται Αλέξη

Η πατρίδα στο λέξιλόγιο του Αλέξη (Τσίπρα)...

Γράφει η Δέσποινα Μπακάλη 

Αφού χαρίσαμε τις λέξεις « πρόοδος» και «δημοκράτης» παραδίδοντας τις αμαχητί στο λεξιλόγιο της αριστεράς, λες και η παράταξη που έφερε τη Δημοκρατία ση χώρα είναι μη δημοκρατική, η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και επιμένει στην ευρωπαϊκή της πορεία είναι αναχρονιστική, έρχεται τώρα ο Αλέξης να μιλήσει και για την «Πατρίδα» . Ο ιδεολογικός εκφραστής των «μπαχαλάκηδων», ο υποστηρικτής του κάθε πυρπολητή της Σημαίας, ο απολογητής της Υπατίας, ο «ηγέτης» του κόμματος που θεωρεί τον Ελληνικό Στρατό στην Κύπρο δύναμη κατοχής... μετατρέπεται τις τελευταίες εβδομάδες σε όψιμο πατριδολάγνο μιλώντας για «έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα» και «ότι αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες». 
Να μιλήσει, ο Αλέξης, για την Πατρίδα, αλλά προηγουμένως πρέπει να...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Η (κατά την κρίση τους) ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ

Η αλήθεια είναι ότι πολλά χρόνια τώρα ακούμε για απίστευτα σκάνδαλα στον τόπο μας . Και φυσικά το ότι αυτά πολλαπλασιάζονταν και εξελίσσονταν ως προς το μέγεθός τους , σχετίζονταν πάντα απόλυτα με την ασυλία και ασφάλεια των εμπλεκομένων ότι δεν επρόκειτο να πάθουν τίποτε . Από τη μια οι επίορκοι δικαστικοί, από την άλλη η ασυλία των πολιτικών και τα δεκάδες παραθυράκια των νόμων που κάποιος οξύνους- σαν τον Βενιζέλο- θα βρίσκονταν την κατάλληλη στιγμή να ανοίξει για να κλείσει τη μαύρη τρύπα. Στο κάτω κάτω κι αν ακόμη μια υπόθεση θα έφτανε και σε καμιά εξεταστική επιτροπή τόσο το καλύτερο : Θα ήταν μια ευκαιρία να κερδίσουν οι συνάδελφοι χρήματα από τη συμμετοχή στην εξεταστική , από την άλλη θα πίστευαν οι αφελείς ιθαγενείς ότι η βουλή επιδιώκει τη διαφάνεια και αν η υπόθεση θα οδηγούνταν σε κάποιο δικαστηριο , είτε θα είχε ήδη φροντίσει το άλλο έρεισμα της εξουσίας τα ΜΜΕ , να ξεχαστεί ή θα αθωώνονταν ο κατηγορούμενος λόγω ελλιπών στοιχείων . Μετά από καιρό θα έβγαινε και κάποιος Πρωτόπαπας να...

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ!


 ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Οι παπατοπαραγωγοί  πριν από δυο-τρεις μήνες πέταγαν στους δρόμους την παραγωγή τους, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της Πολιτείας απέναντί τους, ενώ πριν από ένα μήνα χάριζαν τις πατάτες στο Σύνταγμα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλα σημεία της Ελλάδος.
Εδώ και τρεις εβδομάδες όμως, εθελοντικές οργανώσεις ξεκίνησαν εκστρατεία υποστήριξης των πατατοπαραγωγών (κυρίως του Νευροκοπίου), ώστε να πουλήσουν τα προϊόντα τους που κινδύνευαν να σαπίσουν στις αποθήκες τους αλλά και να παρακάμψουν τους μεσάζοντες οι οποίοι τούς έκαναν μποϋκοτάζ.
Οι πατάτες άρχισαν να πωλούνται απευθείας από τους παραγωγούς στον καταναλωτή σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Από 0,25 έως 0,28 λεπτά το κιλό οι πατάτες.
Το κίνημα πατάτας πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα και οι καταναλωτές το αγκάλλιασαν από την πρώτη...

Η παρωδία της Δημοκρατίας. Οι υπουργοί αλλάζουν αλλά η δύναμη είναι κρυμμένη μέσα μας!


Ο καλύτερος φίλος η δύναμη που κρύβεις μέσα σου.
Τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν πόστα, να εμφανίζονται και κάποια νέα αλλά….
                                    εσύ, μη παρασυρθείς.
«Θα σου πω γιατί γελούν μαζί σου: επειδή σε παίρνω στα σοβαρά, πολύ στα σοβαρά. To σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία. Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου, από καπρίτσιο.
Διαφωνείς; Θα σου το αποδείξω.
Αν η σκέψη σου επικεντρωνόταν στην ουσία, θα ‘χες γίνει κύριος της ζωής σου από καιρό.» Βίλχεμ Ράιχ «Άκου ανθρωπάκο» 1953.
Όποιος θέλει εκλογές να σηκώσει το χέρι του. Ας μετρηθούμε τώρα για να δούμε πόσο καλά τα κατάφεραν και αυτή την φορά τα ανδρείκελα που δεν έχουν ένα ένσημο καθαρής εργασίας στην ζωή τους. Είστε πολλοί...

Ισπανοί, Έλληνες, αποκομμένοι από τα Γερμανικά οφέλη

Τα άτομα που προέρχονται από τα Μεσογειακά κράτη έχουν αποκοπεί από τις βασικές παροχές του Γερμανικού κράτους, σε μια κίνηση που θεωρείται ως μια προσπάθεια να αποτραπεί η μετανάστευση από τις αγωνιζόμενες οικονομίες της ΕΕ.
41235
Η εφημερίδα Frankfurter Rundschau κάνει λόγο για μια οδηγία που διέρρευσε από το υπουργείο Εργασίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχολήσεως - με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου - η οποία αποκλείει τα άτομα που μετακινούνται στη Γερμανία από 14 χώρες της ΕΕ, συν τη Νορβηγία, την Ισλανδία και την Τουρκία, από τη διεκδίκηση του βασικού επιδόματος ανεργίας που είναι γνωστό ως Hartz IV.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις οποίες ισχύει η απαγόρευση βρίσκονται η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, κινηση που τα γερμανικά ΜΜΕ ερμηνεύουν ως...

Όγδοη «σωτηρία» με ανεργία και ύφεση στα ύψη

Σοφία Βούλτεψη


Η όγδοη κατά σειρά «σωτηρία» της χώρας ανακοινώθηκε μετά φανών και λαμπάδων και παρουσιάστηκε ως παγκοσμίως «ιστορική» - επιθετικός προσδιορισμός που δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και θετική – επίτευξης ελάφρυνσης χρέους.

Παράλληλα, αποσιωπούνται όλα τα αρνητικά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι στο τέλος της ημέρας θα αποδειχθεί ότι η ελάφρυνση δεν είναι πρακτικά και τόσο σημαντική (αφού από τα 100 δις ευρώ που αφαιρούνται τα 30 θα οδηγηθούν στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών), αλλά και επειδή το εναπομείναν – και πάλι υπερβολικά μεγάλο – χρέος της Ελλάδας ποσό των δανείων μετατρέπεται πλέον σε ενυπόθηκο.

Το γερμανικό σχέδιο, που διατυπώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2010 και επικυρώθηκε τον Μάρτιο του 2011 επιβλήθηκε απολύτως και υπήρξε το αντάλλαγμα για να λάβει η Ελλάδα το δεύτερο πακέτο δανεισμού, προκειμένου να ξεκινήσει να αποπληρώνει ομόλογα ύψους 182 δις ευρώ που λήγουν μέχρι το 2015.

Την ίδια ώρα, το τίμημα για τον λαό είναι εξαιρετικά βαρύ, καθώς...

Το Ελληνικο Ποδι - The Greek Foot (toe).


Γνωριζετε ολες και ολοι οτι σπανιως γραφω για θεματα εκτος eRepublic και αυτο μονο οταν ειμαι εκτος εαυτου.


Αλλα για καθαρα προσωπικους λογους, σημερα ενιωθα τοσο εντονα αυτη την επιθυμια, που δεν μπορεσα να αντισταθω και ιδου:
Ποσοι πραγματικα γνωριζουν τι ειναι το Ελληνικο Ποδι?
Η ευκολη και γρηγορη απαντηση ειναι οτι προκειται περι μετρικου συστηματος το οποιο χρησιμοποιηθηκε στην αρχαιοτητα απο τους Ελληνες και κατοπιν υιοθετηθηκε απο τους Αγγλους κλπ κλπ.
Ναι, αυτη ειναι μια απαντηση. Σωστη εν μερει. Αλλα στην πραγματικοτητα στην τεχνη και στην ιατρικη, ο ορος Ελληνικο Ποδι σημαινε κατι αλλο τελειως διαφορετικο. Το ειχα παρατηρησει απο μικρος, πριν καν μαθω τιποτε ή διαβασω για αυτο, αλλα μεχρι εκει. Και το ειχα παρατηρησει γιατι το ειχα και εγω και οι συγγενεις μου (και οι περισοτερες απο τις κοπελες μου που ειχα τον χρονο να...

Θέση ενάντια στον Πλατωνικό δεσποτισμό

Ο Πλάτων στο έργο του “Πολιτεία” έθεσε ως βάση της δίκαιης πολιτείας την περί θεού ισχύουσα αντίληψη , προτείνοντας ως υπάτους θεμελιωτές , δικαστές της συνείδησης , ερμηνευτές του όντος και καθοδηγητές της παιδείας , τους θεολόγους-φιλοσόφους.
Η θέση αυτή οδήγησε τον Πλάτωνα να καταδικάσει την ποίηση και συγκεκριμένα τον Όμηρο και τον Ησίοδο , ως παραμορφωτές του θείου και της περί θεού αντιλήψεως.
Αυτή η Πλατωνική ιδέα επεκράτησε στη συνέχεια της ιστορίας της δύσης μέσα από την ανάγκη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ( δυτικής και ανατολικής στη συνέχεια) να ελέγξει εκ των άνω την συνείδηση των υπηκόων της και...

Δὲν γίνεται νὰ γίνουν ὅλοι ῥὲ φίλε… Δὲν γίνεται! Δὲν μποροῦν… καὶ τὸ ξέρεις!


Πρὸ χθὲς, σὲ ἕναν σχολιασμὸ ποὺ ἔκανα γιὰ τὸν Μπαμπινιώτη, παρουσιάστηκαν πάρα πολλοί, περισσότεροι ἀπὸ τοὺς μισούς, γνωστοὺς καὶ φίλους μου, ποὺ ἀντιπαρετέθησαν.
Ἄλλος τὸν ἐθαύμαζε, ἄλλος τὸν ἐκαμάρωνε κι ἄλλος αἰσθανόταν ὑπερήφανος κι ἀνακουφισμένος ποὺ ἐπὶ τέλους (κατὰ τὰ λεγόμενά τους) ἡ παιδεία μας θὰ ἄλλαζε δρόμο!

Ξαφνιάστηκα;
Θὰ ἔλεγα πάρα πολὺ ξαφνιάστηκα. Καὶ πικράθηκα ἐπίσης!
Μὲ τοὺς περισσοτέρους ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους ἔχω ἐδῶ καὶ χρόνια σχέσι.
Συζητᾶμε, μαλώνουμε, συμφωνοῦμε.. Ἀλλὰ πρῶτα κι ἐπάνω ἀπὸ ὅλα σεβόμαστε ὁ ἕνας...

Ο δημοσκοπικός «μήνας του μέλιτος» των νέων κομμάτων...


Αυτή την περίοδο άνοιξε και πάλι η συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων. Ποιες οι κοινωνικές απαιτήσεις που μπορεί να εκφράσουν; Με ποιο προσωπικό, ποιες δομές και κυρίως ποιες συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαχείριση των αδιεξόδων; Έχουν ήδη γίνει αρκετές προσπάθειες σε όλο το πολιτικό φάσμα, από στελέχη με διακριτή πολυετή πορεία που θα κριθούν για τη διαχρονική συνέπεια και την αξιοπιστία κι αποτελεσματικότητα των σημερινών λεγομένων τους. Κάποια χαίρουν και μιας αρχικής αυξημένης δημοσκοπικής αποδοχής, φαινόμενο συνηθισμένο στα πλαίσια ενός άγουρου ενθουσιασμού για μια πιθανή διαφορετική...

Τι μας κρύβουν για το PSI; Διαβάστε πως μας "σταύρωσαν"


 Από νωρίς το πρωί πανηγυρίζουν όλοι ότι πέτυχε το PSI και θα ελαφρυνθεί το χρέος κατά 105,7 δισ.Μας κρύβουν όμως το τι θα ακολουθήσει τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο με τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.Και επίσης μας κρύβουν και το πιο βασικό, ότι για να σβηστούν τα 105,7 δισ ευρώ , θα μας δανείσουν 130 δισ.ευρώ!!!Αυτό από μόνο του τελικά αυξάνει το χρέος. 

Ο λαός σας έδειξε την Ρόδο...τώρα θα σας δείξει και το πήδημα!!!

 Πραγματικά σκέφτομαι πόσο τυχερός λαός ήμαστε που πάντα, σε κάθε δύσκολη στιγμή στην ιστορία μας, εμφανίζονται κάποιοι μεγάλοι Έλληνες για να σώσουν την πατρίδα μας.Στην σημερινή εποχή μάλιστα πρέπει να παραδεχθούμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί. Τόσους πολλούς σωτήρες, ταυτόχρονα, δεν νομίζω να έχει δει ποτέ στην ιστορία της, η χώρα μας. Μάλιστα είμαστε διπλά τυχεροί, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι έμπειροι σωτήρες, αφού μας σώζουν συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια. Πραγματικά πρόκειται για σώσιμο κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα η κατάσταση για τους ηρωικούς σωτήρες δυσκολεύει από... την στιγμή που ο οι ιθαγενείς κάτοικοι δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι το καλό τους και αντιδρούν στην...

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΞΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΟΞΟ Ή ΙΜΠΕΡΛΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ


Κυριες, -οι,
Σήμερα, λόγω της ημέρας θα ήθελα να γράψω για την μητρική μου γλώσσα, αλλά μετά που διάβασα το τύπο και τα ΜΜΕ στην χώρα μας, άλλαξε η διαθεσή μου. Θα ασχοληθώ πάλι με τον Ισλαμικό κόσμο και τις εξελίξεις γύρω μας.
Με λίγα λόγια, το κείμενο για την μητρική μου γλώσσα (την Πομάκικη) το ανέβαλα, αλλά μέχρι το τέλος του μηνός, θα είναι στην διάθεση σας.
Τον τελευταίο καιρό, η ιμπερλιαστική πολιτική των ΗΠΑ και γενικότερα της Δύσης στήνουν στο όνομα της «Δημοκρατίας» παγίδες για τις υποανάπτυκτες και τις τριτοκοσμικές χώρες.
Στο βωμό της «δημοκρατίας» των ιμπεριλιαστών, των σιωνιστών και εμείς ως Έλληνες το έχουμε πληρώσει στο παρελθόν, το πληρώνουμε σήμερα και θα συνεχίζουμε να...

Οἱ αἰώνιοι Τοῦρκοι!


Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>
Λίγο πρὶν τὰ μεσάνυχτα τῆς 15ης Φεβρουαρίου σ᾿ ἕνα σκοτεινὸ πάρκο τῆς Βὸρμς (Wormsοἱ ὑπὸ τοῦ προδοτικοῦ καθεστῶτοςφερμένοι καὶ ἀποθρασυμένοι Τοῦρκοι τῆς Εὐρώπης ἔδωσαν ἕνα ἀκόμη δεῖγμα τῆς ἀληθινῆς καίμάλισταμὴ δυναμένης κἂν χάριντῶν προσχημάτων νὰ παραλλαχθῇφύσεώς τους:
Διαβιώντας στὴν Γερμανίαμὲ ὅλα τὰ προνόμια τοῦ ἐκεῖ γεννημένου «γερμανοῦ πολίτου» - ἀλλὰ καὶ μὲ πολλὰ εἰδικάἀκόμητῶνὁποίων εἰδικῶς οἱ ἐν δημοκρατικῇ Εὐρώπῃ ἀλλόφυλοι ἀπολαύουν - , τρία νεαρὰ τουρκογενῆ τέρατα, 17, 17 καὶ 19 ἐτῶν,ἐπετέθησαν σὲ νεαρὸ διερχόμενο κορίτσι 16 ἐτῶν καίἀφοῦ τὴν ἐκακοποίησαν καὶ ἐβίασαν πολλαπλῶςἐχρησιμοποίησαν φιάλην διὰ τὴν συνέχισιν τῆς...

ΝΌΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΒΊΑ ΨΗΦΊΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ


steve adam adam.mpaxalo@gmail.com
Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε την Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, νόμο που ενισχύει την προστασία των γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε κοινοβουλευτική πηγή. Ο νέος νόμος, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, προβλέπει τη δημιουργία ειδικών κέντρων σε πολλές πόλεις και...

“Είμαστε παγιδευμένοι”


 Σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung” ο οικονομολόγος Hans-Werner Sinn λέει, “ότι το τρένο που θα μας πήγαινε προς μιαν ένωση μεταφοράς και διανομής χρήματος έφυγε” και οτι οι “ομπρελλες διάσωσης” θα έχουν σύντομα εξαντληθεί.

Η συνέντευξη (ελαφρά συντμημένη) που έδωσε ο καθηγητής Hans-Werner Sinn στην εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Ο Prof. Dr. Hans-Werner Sinn είναι οικονομολόγος και πρόεδρος του ifo, Institut für Wirtschaftsforschung, www.ifo.de.
Κύριε Hans-Werner Sinn, οι Έλληνες θα λάβουν σύντομα ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας 130 δισ. ευρώ. Ελπίζετε, ότι αυτή θα είναι η τελευταία πληρωμή;
Όχι. Αυτό θα αρκέσει μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Πρόκειται...

Όταν τα νομίσματα καταρρέουν Θα ξαναζήσουμε την δεκαετία του 1930 ή του 1970;

By Barry Eichengreen
Το διεθνές νομισματικό σύστημα βασίζεται σε μόλις δύο νομίσματα: το δολάριο και το ευρώ. Μαζί, αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των συναλλαγματικών αποθεμάτων που κατέχονται από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις. Αποτελούν περίπου το 80% της αξίας των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων, το αποθεματικό στοιχείο ενεργητικού που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και των μελών του. Από το σύνολο των τίτλων χρέους εκφρασμένων σε ξένο νόμισμα, περισσότερο από τα τρία τέταρτα είναι σε δολάρια και ευρώ. Τα δύο νομίσματα μαζί αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου των συναλλαγών σε αγορές ξένου συναλλάγματος παγκοσμίως. Αποτελούν τα βασικά «λιπαντικά» του παγκόσμιου εμπορίου και των οικονομικών. Αν δεν ήταν ευρέως αποδεκτά, η παγκόσμια οικονομία δεν θα μπορούσε να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα του διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν τα δύο νομίσματα είναι τόσο ανησυχητικά. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην...