Σελίδες

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Και η Βουλγαρία "κοιτάζει" προς την Θράκη


 Άρχισε και η Βουλγαρία να κοιτάζει προς την Θράκη; Και όμως, συμβαίνει, αφού δεν είναι κρυφό πως πάντα η Βουλγαρία κοίταζε προς την έξοδό της στο Αιγαίο. Και δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της μηδενικής εθνικής πολιτικής της χώρας μας στην Θράκη, όπου αποδεικνύεται ότι πολλοί "τριγυρίζουν" και πολλοί την "ορέγονται". Η Αθήνα όμως, παραμένει σταθερή στην αφασία της κλινικά νεκρής εθνικής πολιτικής που θα έπρεπε να υπάρχει για να στηρίξει τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα της περιοχής αυτής. Βέβαια, η μόνιμη προσέγγιση της Άγκυρας στην Θράκη, θυμίζει πλέον την κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι του Οδυσσέα που έλειπε στην δική του Οδύσσεια, ενώ οι μνηστήρες "μάλωναν" και σχεδίαζαν την "άλωση" του βασιλείου του. Ο Ελληνικός λαός έχει αποτυπώσει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την κατάσταση αυτή με μία σοφή λαϊκή παροιμία: "Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα", ενώ και μία άλλη "τώρα που βρήκανε παπά θα θάψουνε πέντε - έξι"...
Την ίδια στιγμή, οι φωνές αγωνίας των Πομάκων δεν φαίνεται να αγγίζουν τα ευαίσθητα ώτα των κυβερνώντων που ξέρουν να ακούνε μόνο αμερικανικά (βλ USA) και γερμανικά (βλ. Siemens). Τραγική είναι η φράση: "Πομάκοι Θράκης: «Οι Τούρκοι 5 αιώνες δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους, οι Έλληνες μας έκαναν σε 50 χρόνια»... Και η τραγικότητα αυτή δεν είναι προάγγελος εξελίξεων, αλλά καταγγέλει τα ήδη συμβαίνονται σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της χώρας.
«Οι Βούλγαροι πομάκοι στην Ελλάδα απεγνωσμένα αντιστέκονται στον εκτουρκισμό», έγραφε προ ημερών η εφημερίδα «Σέγκα», όπου φιλοξενήθηκε ολοσέλιδο ρεπορτάζ της Τάνια Μανγκαλάκοβα.
Αναφερόμενη στο χωριό Γονικό της Θράκης, η αρθρογράφος ανέφερε ότι «εδώ ελεύθερα επικοινωνεί κανείς στα βουλγαρικά, που για τους κατοίκους είναι μητρική γλώσσα. Σήμερα, η γεωγραφία της ομιλίας βουλγαρικών των Πομάκων στην Ελλάδα περιλαμβάνει δεκάδες χωριά στην διοικητική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ακολουθεί τη γραμμή της νότιας Ροδόπης, ξεκινώντας από τα βουλγαρικά σύνορα στη Ροδόπη, στην περιοχή της Ξάνθης (Σκέτσα) και Κομοτηνή (Γκιουμουρτζίνα) και φθάνοντας στα χωριά Ρούσα και Γονικό στον Έβρο και προς Διδυμότειχο στα σύνορα με την Τουρκία...
Στον Έβρο, όπου βρίσκεται το χωριό Γονικό, οι βουλγαρόφωνοι μουσουλμάνοι, οι πομάκοι, είναι κατ’ εξοχήν “καζαλμπάσι”, που ασπάζονται το λαϊκό ισλάμ με χριστιανικά και ειδωλολατρικά στοιχεία.
Οι πομάκοι αποκαλούν τα χωριά τους με ονόματα διαφορετικά από αυτά στις ταμπέλες και στους γεωγραφικούς χάρτες της σύγχρονης Ελλάδας. Μεταξύ τους ομιλούν σε διάλεκτο της Ροδόπης, που ονομάζουν “πομάτσκι“ και “δική μας γλώσσα“. Ο πατριάρχης Κύριλλος είχε γράψει ότι αυτός ο πληθυσμός ομιλεί “πομάτσκι“. Πρόκειται για διάλεκτο της Ροδόπης και της “Μακεδονίας του Αιγαίου”.
Στην σημερινή Ελλάδα αυτή η γλώσσα ονομάζεται πομακική. Οι πομάκοι στην ελληνική Θράκη αποκαλούνται μεταξύ τους “δικοί μας“. Έτσι τους αποκαλούν και οι Βουλγαρομωαμεθανοί της βουλγαρικής Ροδόπης.
Στην Ελλάδα ζουν περίπου 35.000 – 40.000 πομάκοι. Αν προσθέσουμε και τους μετανάστες στην Γερμανία, Τουρκία, Αθήνα, είναι 80.000, σύμφωνα με στοιχεία του Αχμέτ Ιμάμ, προέδρου της Πανελλαδικής Πομακικής Ένωσης, μη κυβερνητικής οργάνωσης διαφύλαξης του πολιτισμού των Πομάκων στην Ελλάδα. Ο Αχμέτ Ιμάμ είναι και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ζαγαλίσα» (στην διάλεκτο της Ροδόπης σημαίνει αγάπη), που συντάσσεται σε πομάκικη διάλεκτο με ελληνικό αλφάβητο.
Στην ελληνική αγροτική οικονομία οι πομάκοι καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος – παράγουν γάλα, τυρί, κρέας, ασχολούνται με κτηνοτροφία, καπνοπαραγωγή. Οι άνδρες εργάζονται ως οικοδόμοι στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και στη Δυτική Ευρώπη.
Ταξιδεύοντας από την Ξάνθη προς τα βουλγαρικά σύνορα, ο Αχμέτ δείχνει τις παλιές ταμπέλες στον δρόμο, στις οποίες γράφει ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση και ότι η ζώνη ελέγχεται. Υπάρχουν και οχυρά. “Γιατί οι Έλληνες τα έχουν αφήσει;”, ρωτάει ο Αχμέτ.
Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, τα πομάκικα χωριά κοντά στην Ξάνθη, που η ντόπιοι αποκαλούν Σκέτσα, ήταν περιορισμένης πρόσβασης. “Σήμερα με τη Βουλγαρία είμαστε στην ΕΕ, γιατί δεν τις απομακρύνουν αυτές τις ταμπέλες;
Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τη μητρική γλώσσα μας, την σλαβική, τη βουλγαρική. Είμαστε πιο κοντά στη Βουλγαρία και θέλουμε η Βουλγαρία να μας βοηθήσει, να δώσει υποτροφίες στα παιδιά μας να σπουδάσουν σε βουλγαρικά πανεπιστήμια… Θέλουμε δέκα παιδιά μας να μάθουν βουλγαρικά στη Βουλγαρία, να υπάρχουν φροντιστήρια εκμάθησης βουλγαρικής γλώσσας για τους ανθρώπους μας. Εμείς δεν έχουμε τίποτα το κοινό με την τουρκική γλώσσα, αλλά θα μας την επιβάλουν ως μητρική. Η Βουλγαρία μπορεί να μας βοηθήσει. Οι Έλληνες μέσα σε 50 χρόνια μας έκαναν Τούρκους, ενώ οι Τούρκοι 5 αιώνες δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους“.
Όταν ο Αχμέτ έγινε δάσκαλος στην γενέτειρά του, Θέρμες, κανείς δεν ήξερε ούτε μία τουρκική λέξη. Μετά το 1975 άρχισε ο εκτουρκισμός των Ελλήνων Πομάκων, μέσω της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Οι πομάκοι άρχισαν όχι μόνο να μιλούν την τουρκική, αλλά ξέχασαν και τα τραγούδια τους στη μητρική γλώσσα.

Ο Αχμέτ Ιμάμ φοβάται ότι με την εξαφάνιση των τραγουδιών και της γλώσσας, οι πομάκοι στην Ελλάδα θα αφομοιωθούν πολιτιστικά και ζητεί τη βοήθεια της Βουλγαρίας. “Θέλουμε η Βουλγαρία να μας βοηθήσει οι τραγουδιστές μας να μάθουν τα τραγούδια της Ροδόπης, διότι εσείς τα διατηρείται, ενώ εμείς τα ξεχνάμε. Δεν έχουμε ούτε μουσικούς, δεν έχουμε φολκλόρ, συνεπώς τι πολιτισμό έχουμε αφού δεν έχουμε τραγούδια;“
Μετά το 1989, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τη Βουλγαρία, το 2001, οι Βούλγαροι μουσουλμάνοι της Ροδόπης συναντήθηκαν με τους βουλγαρόφωνους μουσουλμάνους από την άλλη πλευρά του βουνού, στην Ελλάδα. Επικοινωνώντας στη γλώσσα τους, αναγνωρίζονται και αποκαλούνται “δικοί μας”.
Οι σχέσεις τους ενισχύθηκαν μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ, την 1η Ιανουαρίου 2007. Μετά τη διάνοιξη της διάβασης Ζλατογκράντ – Θέρμες, στις 15 Ιανουαρίου 2010, οι επαφές είναι πλέον καθημερινές».

Και για όσους δεν κατάλαβαν, το άρθρο της Βουλγαρικής εφημερίδας ανοίγει νέες σελίδες με εξελίξεις στην Θράκη. Και είναι απολύτως λογικό, για όσους γνωρίζουν ιστορία...

Γιγαντώνεται το κύμα οργής των Ελλήνων κατά των "επωνύμων" δημοσιογράφων

 

Αυτό που γίνεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από έντρομους “επώνυμους” λειτουργούς της “ενημέρωσης”, δεν έχει προηγούμενο!
Πιέζουν με κάθε τρόπο για αύξηση των μέτρων ασφαλείας στις οικίες και τις μετακινήσεις τους! Για τέτοιον τρόμο αλλά και θράσος μιλάμε. Φανταστείτε ότι αυτό δεν γίνεται σε καμμία χώρα στον πλανήτη ΟΥΤΕ στην Κολομβία! Οι “λειτουργοί” της ενημέρωσης δηλαδή να ζητούν απεγνωσμένα προστασία από τους …πολίτες.
Στο μάτι του κυκλώνα βέβαια οι γνωστές ... τηλεπερσόνες που αντιμετωπίζουν την οργή του κόσμου όποτε κάνουν το λάθος να αποφύγουν την ασφάλεια της βίλας τους, ακολουθούν όμως και δευτεροκλασάτοι, “κομπάρσοι” των δελτίων μετά από τα απανωτά κρούσματα προπηλακισμών από εξοργισμένους περαστικούς ακόμα και στο Κολωνάκι!
Για τους κεντρικούς ο λόγος είναι απλός: Η πλύση εγκεφάλου και η διατεταγμένη υπηρεσία στην οποία βρίσκονται είναι πλέον ορατή και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη. Όταν μάλιστα κραυγάζουν την εξοργιστική ατάκα “που πήγαν τα λεφτά”, δικαίως ο κόσμος εξοργίζεται για έναν απλό λόγο.

Όταν δουλεύεις σε ένα κανάλι που γράφει ζημιές κάποια εκατομύρια Ευρώ το μήνα, ΠΩΣ εσύ παίρνεις την παχυλή σου μισθοδοσία;
Από που;

Είναι δυνατόν κάποιος επιχειρηματίας μη διαπλεκόμενος να είναι σε θέση να σε αμοίβει με εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ το χρόνο όταν η επιχείρηση μπαίνει μέσα εως και 35 εκατομύρια ετησίως;

Απλά ερωτήματα που δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Όλων το μυαλό πηγαίνει στο ξέπλυμα της διαπλοκής. Η δε συμπεριφορά και ακατάσχετη ψευδολογία των δημοσιογράφων ενισχύει αυτή την άποψη.
ΠΗΓΗ

Δεν θα υψώσει σημαία λόγω....χρέους το "Παπανικολής"!

 
- Χρωστάμε 300 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς
- Ανέβαλλε το ταξίδι στο Κίελο η ηγεσία του υπ. Άμυνας
Απίστευτο κι όμως αληθινό και αυτό! Αναβάλλεται η ύψωση της ελληνικής σημαίας στο υποβρύχιο Παπανικολής! Αιτία, η μη καταβολή της πρώτης δόσης των 300 εκατομμυρίων προς τους γερμανούς η οποία βεβαίως μπλοκάρει τη διαδικασία. Ο υπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΝ που είχαν προγραμματίσει ταξίδι στο Κίελο το ανέβαλλαν. Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ζήτησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη
 
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ομογενειακός τύπος γράφει και σατιρίζει

διαμαντοπούλου-λαλιώτηςΗ υπουργός Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου, 3-4 ημέρες στην Καλιφόρνια (10-13 Οκτωβρίου), γιά επαφές στην... ''Σίλικον Βάλεϋ'' όχι γιά ζητήματα Παιδείας (ούτε λέσχης... Bilderberg), αλλά γιά... επενδύσεις στην Ελλάδα... (Δείτε κι αυτό)
Ο  υπ. Πολιτισμού γιά ''τουρισμό'' σε Νέα Υόρκη και Σικάγο
Από τον Μάρτιο έχει νάρθει στις ΗΠΑ ο Mr. Paul Geroulanos και... ανησυχούσαμε. Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 εγκαινιάζει, όπως και τον Δεκέμβριο, έκθεση στο ''Ωνάσσειο'' στη Νέα Υόρκη. Παρέα του ''καλεσμένοι'' ντουζίνες δημοσιογράφοι κ.ά.
από Ελλάδα με το... ''Aristos Travel'' του Ιδρύματος, γνωστού ως το ''μεγάλο φαγοπότι''... Καλές οι εκθέσεις του ''Ωνάσσειου'' στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχουν μεγάλη απήχηση στους Αμερικανούς. Τώρα αν τις ''βαφτίζουμε'' πολύ ''σημαντικές'', μην ξεχνάμε ότι ως 'Ελληνες είμαστε εθισμένοι στην ψευδολογία. Εξάλλου, από τις εκθέσεις ''βολεύονται'', άμεσα ή έμμεσα και τα ''λαμόγια'' από το 'Ιδρυμα, που βρήκε χρήμα από τον μακαρίτη και το ''διανέμει'' ανάλογα.
Μεγάλη η αγωνία, αν το
«'Ιδρυμα των φαγάδων» με...πρέσβη Λ. Τσίλα επικεφαλή στη Νέα Υόρκη, θα φέρει στην μεγαλούπολη (πάλι) την μόνιμη σε τέτοια ταξίδια, ''καθηγήτρια-δημοσιογράφο'' κ. 'Αννα Παναγιωταρέα.
Στο Σικάγο, ο υπουργός Mr. Geroulanos, θα μιλήσει και σε ''όλους τους 'Ελληνες'' σε συγκέντρωση-δεξίωση του γενικού προξενείου, 13 Oκτωβρίου 2010, γιά να μάθουν οι Ομογενείς και οι κομματικοί του τοπικού ΠΑΣΟΚ, γιά την...Ελλάδα και τον... τουρισμό της και να πει ''ευχαριστώ'' στους Ομογενείς που πήγαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα (λες και δεν πήγαιναν τα προηγούμενα).
Δεν μάθαμε αν στις ΗΠΑ θα τον συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία. Και γιά όσους κακόβουλους επικρίνουν τον GAP γιά την φράση του ''λεφτά υπάρχουν'', οι ταξιδιάρηδες υπουργοί του, αποδεικνύουν ότι ήταν σωστός. Είναι σημαντικό να πάει ο Μr. Geroulanos σε εκθέσεις μικρού ενδιαφέροντος και να μιλά στην... Ομογένεια. 'Ετσι προωθείται ο...τουρισμός. Αν μάλιστα έχει κοντά του και τον... ΣΑΕάρχη ΗΠΑ, τότε θα ''γεμίσει'' η Ελλάδα από τουρίστες... Λέγεται ότι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σικάγου (του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη του χρόνου) και τον διευθυντή Τουρισμού της πόλης. Μα γι' αυτές τις συναντήσεις -που θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει ο γεν. πρόξενος- ολόκληρο υπουργικό ταξίδι;... Oι υπουργοί έρχονται στις ΗΠΑ, υποτίθεται, γιά την προβολή της Ελλάδας και του τουρισμού της. Αλλά προκαλούν με πολυμελείς συνοδείες, την χλιδή, τα έξοδα, τα ψώνια κ.ά.
Συμπέρασμα: Αυτά τα ταξίδια-κατραγκιοζιλίκια και οι ''επαφές'' 4ης κατηγορίας, που βαφτίζονται στην Ελλάδα ''σημαντικές'' από τα ''λαδιάρικα'' ΜΜΕ, ΔΕΝ προβάλουν την Ελλάδα και τον τουρισμό. Απλά δίνουν ''δικαιολογία'' γιά πολυέξοδο...τουρισμό υπουργών. Να δούμε πότε θα σοβαρευτούν.
Kαι μιά ανακοίνωση, που μας στάλθηκε από το Γραφείο Τύπου Ν. Υόρκης: «Με την ευκαιρία της έλευσης του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Παύλου Γερουλάνου, στη Νέα Υόρκη, θα παρατεθεί ανοικτή δεξίωση στο ''Κρητικό Σπίτι'' (Σύλλογος Κρητών ''Η Ομόνοια'', 32-33 31st street, Astoria), την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 μ.μ.». Μην μας ρωτάτε ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ παραθέτουν την δεξίωση. Δεν αναφέρει. Υποθέτουμε... γεν. Προξενείο και ΕΟΤ.

Η αμερικανοχρηματοδοτούμενη "Δημοκρατική Επανάσταση της Γ/Β: Τα καλά παιδιά εκοντώνονται τελευταία.


http://www.bhserbia.org/antimason/plakat55.jpgΟι τραγικές συνέπειες της συστηματικής δαιμονοποίησης ενός λαού από τα Δυτικά μέσα. Σας θυμίζει λίγο Ελλάδα; Από το “The bully of Balcans” στους Τεμπέληδες που τους πληρώνουμε.
της Diana Johnstone
Μετάφραση Κ.Σ.
Global research, October 5, 2010

Στις 5 του Οκτωβρη 2001 η κανονικη προεδρικη προεκλογικη διαδικασια στην Γιουγκοσλαυια διακοπηκε θορυβωδως απο αυτο που τα δυτικα μεσα περιεγραψαν σαν μια “δημοκρατικη επανασταση” εναντια στο “δικτατορα” προεδρο Σλομπονταν Μιλοσεβιτς.
Στην πραγματικοτητα ο “δικτατορας” επροκειτο να μπη στον επαναληπτικο γυρο των γιουγκοσλαυικων προεδρικων εκλογων τον οποιο φαινοταν πιθανο να χαση απο τον κυριο υποψηφιο της αντιπολιτευσης Βοιτσλαβ Κοστουνιτσα.
Αντι να υποστηριξουν τη δημοκρατικη εκλογικη διαδικασια  οι Ηνωμενες Πολιτειες εκπαιδευσαν και υποκινησαν ακτιβιστες  να κατεβουν  στους δρομους και να την αντικαταστησουν με ενα τηλεοπτικο θεαμα λαικου ξεσηκωμου.
Πιθανον οι σεναριογραφοι αντεγραψαν το θεαμα απο την επισης θεατρικη ανατροπη του ζευγους Τσαουσεσκου στη Ρουμανια τα χριστουγεννα του 1989 που τελειωσε με τη δολοφονια τους μετα απο μια απο τις συντομοτερες στημενες δικεςτης ιστοριας.
Για τον πολυ κοσμο, που  βρισκεται γενικα σε αγνοια , το να ανατραπη σε εναν ξεσηκωμο ειταν η εννοια της αποδειξης οτι ο Μιλοσεβιτς ειταν πραγματι ενας “δικτατορας” οπως ο Τσαουσεσκου ενω το να νικηθη σε εκλογες θα ετεινε να αποδειξη το αντιθετο.
Εν αντιθεσει με τον Τσαουσεσκου, η δολοφονια του Μιλοσεβιτς ολοκληρωθηκε αργα,εμμεσα,σε πολλα χρονια, αλλα η 5η του Οκτωβρη σημαδεψε τη μερα  στην οποια η ουσιαστικη πολιτικη δυναμη  στη Γιουγκοσλαυια καταληφθηκε απο τις ξενες μεγαλες δυναμεις, κυριως απο τις Ηνωμενες Πολιτειες.
Ο,μεσα σε μπερδεμενες καταστασεις, ανακυρηγμενος προεδρος Κοστουνιτσα αποδυναμωθηκε απο την αρχη.
Ο εκλεκτος της δυσης, Ζοραν Τζιντζις, τοποθετηθηκε σαν προθυπουργος της Σερβιας και λιγους μηνες αργοτερα παραβιασε το συνταγμα της  στελνοντας το Μιλοσεβιτς στο διεθνες εγκληματικο δικαστηριο για την πρωην Γιουγκοσλαυια στη Χαγη για μια απο τις μακρυτερες στημενες δικες της ιστοριας.
Οι αυτοκλητοι “Δημοκρατικοι” πολιτικοι στο Βελιγραδι ενεργησανε εχοντας την αυταπατη οτι ριχνοντας το Μιλοσεβιτς   στους λυκους του δικαστηριου θα εφτανε για να εξασφαλισουν τη χαρη της “Διεθνους Κοινοτητας”, αλλα αυτο δεν ειταν αρκετο και οι απαιτησεις για περισσοτερα συνεχιζονται μεχρι σημερα.
Στελνοντας το Μιλοσεβιτς, τους στρατηγους Νεβοισα Πανκοβιτς, Στρετεν Λουκιτς, Βλαντιμιρ Λαζαρεβιτς και Ντρακολιουμπ Οιντανιτς, το ναυαρχο Μιοντραγκ Ιοκιτς, το Ραντοβαν Καρατζις και το Βοισλαβ Σεσελι μεταξυ αλλων δεν κανανε τιποτα για να βγαλουνε το στγμα απο τη Σερβια.
Το αντιθετο, η συνεργασια με το δικαστηριο της Χαγης εχει,πανω απ’ολα, βοηθησει να επικυρωθη η συλλογικη ευθυνη της Σερβιας.
Εν τελει, αφου ακομα και οι Σερβοι θεωρουν τον ηγετη τους υπευθηνο για ολους τους πολεμους της Γιουγκοσλαυιας ποιος αλλος θα εχει αντιρρηση;
Το σαλπισμα της θεωριας της “κοινης εγκληματικης επιχειρησης” για τη δημιουργια της “μεγαλης Σερβιας” χρησιμοποιηθηκε για να αποδοθη σε μια φανταστικη Σερβικη συνωμοσια καθε αποψη του τεμαχισμου της Γιουγκοσλαυιας.
Αποδιοπομπαιος τραγος αποδειχτηκε οτι δεν ειταν μονο ο Μιλοσεβιτς αλλα η ιδια η Σερβια.
Η ενοχη της Σερβιας για οτιδηποτε λαθος εγινε στα βαλκανια ειταν η ουσιαστικη προπαγανδιστικη γραμμη που χρησιμοποιηθηκε για να δικαιολογηση το 1999 την επιθεση του ΝΑΤΟ, και οπισθογραφοντας την ενοχη  οι “Δημοκρατικοι” ηγετες συνεπαγεται οτι υπονομευουν ουσιαστικα το ηθικο των Σερβικων απαιτησεων στο Κοσοβο.
Τον ιουνη του 1999, καθως οι μπομπες κατεστρεφαν γεφυρες και εργοστασια,ο Μιλοσεβιτς υποχωρησε κατω απο την απειλη ολοκληρωτικου βομβαρδισμου που θα κατεστρεφε τελειως τη Σερβια, και επετρεψε στο ΝΑΤΟ να καταλαβη το Κοσοβο, αλλα εθεσε ορους, τους οποιους οι ΗΠΑ στην πορεια αγνοησαν.
Οι διαδοχοι του παραδοθηκαν ανευ ορων και απεφυγαν μια λιγοτερο επικινδυνη μαχη, τη μαχη της πληροφορησης της παγκοσμιας κοινης γνωμης για την περιπλοκη αληθεια των Βαλκανιων.
Οχι μονο οι “δημοκρατικοι” ηγετες αλλα πολλοι Σερβοι που δεν μπορεσαν να καταλαβουν γιατι το ΝΑΤΟ βομβαρδισε τη χωρα τους  προτιμησαν να απηχουν τη γραμμη του ΝΑΤΟ για να ξεφυγουν απο την απομονωση.
Λενε πως οτι εγινε στη γιουγκοσλαυια ειταν το λαθος ενος ανθρωπου, του Σλομπονταν Μιλοσεβιτς, αλλα εμεις δεν του μοιαζουμε, εμεις ειμαστε καλοι, ας απαλαγουμε απο αυτον και ολα θα πανε καλα.
Αυτο ομως δε δουλεψε γιατι η διαγνωση του προβληματος ειταν λαθος.
Απο μια περιπλοκη συγκλιση των γεγονοτων, η Γιουγκοσλαυια χρησιμοποιηθηκε σαν ενα δοκιμαστικο πεδιο του Αμερικανικου σχεδιου αναδιαταξης του κοσμου, ενα πεδιο δοκιμης σκληρης δυναμης,  στον βομβαρδισμο της γιουγκοσλαυιας, οσο και, ακομα περισσοτερο, μαλακης δυναμης: προπαγανδας και ποδηγετησης.
Τεχνικες που δοκιμαστηκανε στη Γιουγκοσλαυια χρησιμοποιηθηκανε αργοτερα στη μια χωρα μετα την αλλη, κυριως στις “χρωματιστες επαναστασεις” που αρχισανε στο Βελιγραδι αυτη την 5η Οκτωβρη.
Η Σερβια εχει γινει, και συνεχιζει να ειναι, το θυμα μιας ιστορικης αδικιας και το αντικειμενο μιας συνεχιζομενης συκοφαντιας.
Ειναι κατανοητο,πιθανον αναποφευκτο, οτι οι Σερβοι προσπαθουνε να ξεφυγουνε απο αυτο το ανυποφορο παρον προβαλλοντας τους εαυτους τους σε ενα μυθικο, ηρωικο παρελθον η σε καποιο μυθικο ειδυλιακο μελλον μεσα στην Ευρωπαικη ενωση.
Σε καποιο βαθμο αυτο μπορει να αντανακλα μια διασταση γενεων με την παλαιοτερη να ανακαλη το μυθικο παρελθον και την νεωτερη να προβλεπει το μυθικο μελλον.
Στο μεταξυ εχω την εντυπωση οτι οι φιλοδυτικοι ηγετες της Σερβιας ειναι πολυ μπερδεμενοι σχετικα με το παρον.
Με ξαφνιαζει το οτι αυτοι οι ηγετες, που ταυτιζονται τοσο πολυ με τη δυση, εχουν αποτυχει τελειως να την καταλαβουν.
Μερικες φορες εχω την εντυπωση οτι οι Σερβοι αστοι ταυτιζονται με μια πιο καλωσυνατη, πιο γεναιοδωρη Αμερικη, η οποια ισως υπηρξε στο παρελθον αλλα δεν υπαρχει σημερα.
Φαινεται να πιστευουν, τελειως ειλικρινα, οτι με το να γινουν αρεστοι στη  δυση αυτη θα τους φερθη καλα, δεν ξερουν με ποιον εχουν να κανουν.
Φαινεται οτι δεν εχουν ακουσει  ενα συνηθισμενο Αμερικανικο ρητο, “τα καλα παιδια εξοντωνονται τελευταια”.
Σαυτον τον ανελεητο κοσμο το να εισαι καλος σημαινει απλα οτι εισαι χαμενος και οτι δεν κοστιζει τιποτα το να σε εξαπατουν και να σε χτυπουν.
Οι ΗΠΑ και οι Νατοικοι δορυφοροι τους εχουν εμπλακει σε ενα νεο ειδος παγκοσμιας κατακτησης που δραστηριοποιηται παντου αν και ειναι σχεδον αορατη ακομη.
Η απειλητικα τεραστια αμερικανικη πολεμικη μηχανη συνεχιζει να αποζητα την στρατιωτικη υπεροχη σε “ολο το φασμα” για να ελεγχη οτιδηποτε κινειται απο το υπεδαφος μεχρι το εξωτερικο διαστημα, με σχεδον χιλιες υπερποντιες στρατιωτικες βασεις γυρω απο τη γη και σθεναρα προγραμματα για να μετατρεψη τις καποτε αμυντικες δυναμεις των αλλων κρατων σε εξειδικευμενες “εργαλειοθηκες”για χρηση σε οποιονδηποτε πολεμο κρινουν οι ΗΠΑ οτι μπορει να αρχιση σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου.
Καθε μερα οι ΗΠΑ εμπλεκονται σε κοινα γυμνασια  με κρατη-πελατες σε καποιο σημειο του κοσμου.
Το να ειναι καποιος συμμαχος των ΗΠΑ προυποθετει  να ειναι ανικανος να αμυνθει για τον εαυτο του αλλα ικανος να τις βοηθηση να επιτεθουν σε καποια αλλη χωρα.

Και τα καλα παιδια εξοντωνονται τελευταια.

Ο στιγματισμος της Σερβιας συνεχιζεται, οι δυτικες εφημεριδες την αγνοουν εκτος και αν εχουν κατι αρνητικο να πουν, στη Γαλλια οι χαρτες του καιρου που δειχνουν θερμοκρασιες στις πρωτευουσες του κοσμου παραλειπουν τη Σερβια-ανυπαρκτη χωρα.
Οι μονοι που κατορθωνουν να περνανε το τειχος ειναι  τα αστερια του τεννις,φαινεται οτι ο κοσμος των σπορ εχει δικη του αυτονομια, αλλα δεν μπορει ο καθενας στη Σερβια να γινη αστερι του τεννις,εξω απο τα γηπεδα  η Σερβια συνεχιζει να φερη το στιγμα του “εξτρεμιστικου εθνικισμου”, “εθνοκαθαρσης”, “της χειροτερης σφαγης στην Ευρωπη απο το 2ΠΠ”, μεχρι και “γενοκτονια”.
Η επιμονη σαυτο το στιγματισμο ζητα εξηγηση.
Ειταν λιγα χρονια μετα το τελος του 2ΠΠ οταν η Ομοσπονδιακη Δημοκρατια της Γερμανιας εγινε δεκτη στο ΝΑΤΟκαι αναγνωριστηκε σαν συμμαχος της δυσης.
Η γρηγοραδα της γερμανικης επανακαμψης ειχε δυο αιτιες οι οποιες δεν ταιριαζαν στη Σερβια.
Πριν απ’ολα, η γερμανια ειταν μια βιομηχανικη δυναμη, μια οικονομικη δυναμη της οποιας η ανακαμψη ειταν ουσιωδης  για την οικονομια της ιδιας της νικητριας Αμερικης.
Δευτερο, υπηρχε κοινος εχθρος: η Σοβιετικη Ενωση.
Μερικοι Σερβοι ελπιζανε οτι ο παραγοντας του “κοινου εχθρου” θα βοηθουσε να επανακαμψη η Σερβια, ο  κοινος εχθρος σαυτη την περιπτωση ειναι το Ισλαμ .
Μερικοι θαυμασιοι φιλοι της Σερβιας χαιρονται,τελειως ειλικρινα, μαυτη την ελπιδα αλλα με ολο τον απαιτουμενο σεβασμο θα εκφρασω αντιρρησεις γιαυτη την προσεγγιση.
Καποιος πρεπει να εχη στο μυαλο του το ρολο που δοθηκε στους Σερβους  στο πολεμικο παιγνιδη, αυτον του ρατσιστικου εχθρου των Μουσουλμανων.
Αυτο το στερεοτυπο απλα ενισχυονταν οταν οι Σερβοι ελεγαν οτιδηποτε εναντια στους Μουσουλμανους.
Το παιγνιδη των ΗΠΑ  ειταν να υποστηριξουν τους Μουσουλμανους στην Βοσνια και το Κοσοβο για να ικανοποιησουν τους ηγετες του Μουσουλμανικου κοσμου.
Το 2007 ο γερουσιαστης Τομ Λαντος, που αυτη την εποχη ειταν επικεφαλης της επιτροπης εξωτερικων υποθεσεων,αναφερθηκε στην ανεξαρτησια του Κοσοβου σαν ακριβως μια υπομνηση στις  μουσουλμανικες κυβερνησεις του κοσμου οτι….οι ΗΠΑ οδηγουν το δρομο για τη δημιουργια μιας κυριαρχουμενης απο μουσουλμανους χωρα στην ιδια την καρδια της Ευρωπης”.
Ο μυθος της Σερβικης “γενοκτονιας” εναντια στους μουσουλμανους βοηθαει στο να κανη να φαινονται οι πολεμοι των ΗΠΑ και Ισραηλ κατα των μουσουλμανων σχεδον ανθρωπιστικοι σε συγκριση.
Το να βλεπει κανεις τα πραγματα με ορους συγκρουσης μεταξυ της χριστιανικης δυσης και του μουσουλμανικου κοσμου γινεται παιγνιδι στα χερια αυτων που χρησιμοποιησαν τη Γιουγκοσλαυια σαν πειραματικο τους εργαστηριο για κατακτηση.
Αποτυγχανει να πιαση την μεγαλη εικονα,δειχνει λαθος εχθρο.
Δεν ειταν ο Μουσουλμανικος κοσμος που κατεστρεψε την Γιουγκοσλαυια, ειταν το ΝΑΤΟ, δεν ειταν ο Μουσουλμανικος κοσμος που απεσπασε το Κοσοβο απο τη Σερβια, η που θα μπορουσε να το κανει, ειταν το ΝΑΤΟ.
Σαν προσωπικη σημειωση πρεπει να σας πω οτι οταν επισκεφτηκα την Αλγερια και τη Λυβιη συναντηθηκα με διανοουμενους οι οποιοι συμπαθουσαν την παλια Γιουγκοσλαυια και τη Σερβια, επισης το ιδιο αληθευη για την Τουρκια, το οποιο μπορει να φαινεται ακομα πιο παραξενο.
Στην περιπτωση του Νατοικου σχεδιου της κατακτησης του κοσμου, οι επιλογες που εγιναν απο τη Σερβια εχουν ευρυτερη σημασια απ’οση  μπορει να γινη αντιληπτη.
Οταν η Σερβια γυριζει την πλατη της στον υπολοιπο κοσμο στην μονομερη της επιθυμια να κερδιση  αποδοχη απο τις δυναμεις του ΝΑΤΟ που της εκλεψαν το Κοσοβο ειναι μια αποδειξη οτι η επιθετικοτητα ανταμειβεται.
Η Σερβια δεν θα αντιμετωπιστη σαν ιση εως οτου αντεπιτεθη στο μετωπο της προπαγανδας.
Οσο το εθνος στιγματιζεται σαν “γενοκτονο” δεν θα μπορεση να εγειρη απαιτηση στο Κοσοβο η οπουδηποτε αλλου, ενα εθνος παριας μπορει μονο να εκλιπαρη στα γονατα.
Ο Σαικσπηρ εγραψε αυτες τις γραμμες,
“οποιος κλεβει το πορτοφολι μου κλεβει σκουπιδια…αλλα οποιος κλεβει το καλο μου ονομα μου κλεβει κατι που δεν πλουτιζει αυτον αλλα κανει εμενα πραγματικα φτωχο”.
Επιτρεψτε μου να πω οτι η απωλεια του Κοσοβου, οσοδηποτε κτηνωδης και αδικη, ειναι μικροτερη απο τη απωλεια του καλου ονοματος της Σερβιας.
Οι Σερβοι ηγετες εχουνε βαλει λαθος προτεραιοτητες κανοντας αναποτελεσματικες χειρονομιες για να επανακτησουν το Κοσοβο πριν απο σοβαρες προσπαθειες να αποκαταστησουν το σεβασμο της χωρας τους.
Η Σερβια δεν εχει την στρατιωτικη ισχυ να ανακαταλαβη το Κοσοβο απο το ΝΑΤΟ, δεν μπορει να αγωνιστη επιτυχως στο πεδιο της πολεμικης αναμετρησης.
Μπορει ομως τουλαχιστον να δοκιμαση να πολεμηση στο χωρο της μαχης των λεξεων, εικονων και ιδεων.
Οι ολοκληρωτικα προκατειλημενες δικες της Χαγης σχεδιαστηκανε για να δικαιολογησουνε την επιθεση του ΝΑΤΟ καθιερωνοντας την ενοχη της Σερβιας και εν τουτοις η μακρα δικη του Μιλοσεβιτς και η τρεχουσα ατελειωτη δικη του Βοιτσλαβ Σεσελι απετυχαν να το κανουν,παντως αυτο αποκρυπτεται απο την παγκοσμια κοινη γνωμη.
Τα πραγματικα λαθη αυτων των νικημενων πολιτικων ειναι ασημαντα συγκρινομενα με  τις συνεπειες της δαιμονοποιησης τους.
Οι Σερβοι πατριωτες πρεπει να χρησιμοποιησουν τις καταθεσεις σαυτες τις δικες για να καθιερωσουν την αληθεια και να αποκαταστησουν  την τιμη της Σερβιας.
Πρεπει να ερευνησουν, να γραψουν βιβλια, να κανουν ταινιες, να μιλησουν στον κοσμο, και ακομα περισσοτερο οι νεωτερες γενιες των Σερβων πρεπει να καταλαβουν την τραγωδια, οχι για να κλαψουν η να επιδιωξουν εκδικηση  αλλα για να γνωρισουν την αληθεια και να ζησουν σε ελευθερια, ανεξαρτησια και αξιοπρεπεια.
Μονο η αληθεια μπορει να σε κανει ελευθερο.

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ: Μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Ελληνισμού


ethnikis-paideias
‘Hellas on the Web’
«Αποδόμηση: Μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Ελληνισμού»
25 Σεπτεμβρίου 2010
Νεκτάριος Βασιλάκης
Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να κατανοήσουν την συνεχιζόμενη αποδόμηση του ελληνικού κράτους. Γιατί όταν γκρεμίζεις τα παλιά, εννοείται ότι καταστρέφεις τα ελαττώματα που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός λαού και όχι όσα χτίστηκαν μόλις χθες για να συντελέσουν ακριβώς στην πρόοδο του. Η κατάργηση του οργανισμού προβολής ελληνικού πολιτισμού και η απόλυση 250 εργαζομένων προβάλλεται ως αναγκαίο κακό λόγω της οικονομικής κρίσης. Πολλοί οργανισμοί θα κλείσουν και πολλοί εργαζόμενοι θα απολυθούν. Όπως ακριβώς οι δήμοι θα συγχωνευθούν σε μεγαλύτερους δήμους σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, δίνοντας ένα ισχυρό χτύπημα στην ποιότητα της δημοκρατίας μας, λόγω βέβαια των οικονομικών δυσχερειών.
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτή η οικονομική κρίση αποτελεί δικαιολογία για μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του ελληνισμού. Την πεποίθηση τους αυτή ενισχύει το πλήγμα που δέχονται οι ελληνικές σπουδές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, γίνονται μεγάλες περικοπές στην οικονομική ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στα ξένα πανεπιστήμια, ώστε πολλές έδρες να βρίσκονται ήδη υπό κατάργηση. Αυτή η άσχημη τροπή για τις ελληνικές σπουδές στο εξωτερικό, συνοδεύεται με την απόφαση της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας να μη διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011. Το έγγραφο φέρει την υπογραφή της ειδικής συμβούλου Θάλειας Δραγώνα.
Τα χρήματα που απαιτούνται για να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά είναι πολύ λίγα σε σχέση με όσα ξοδεύονται εδώ στην Ελλάδα για τις πισίνες των εκλεκτών της εξουσίας. Για να μην προσθέσω βέβαια ότι είναι ελάχιστα μπροστά στα χρήματα που ξοδεύονται για τις πληρωμές των έμμισθων κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και φυσικά τα χρήματα που απαιτούνται για να έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα τα παιδιά των ελλήνων μεταναστών είναι πολύ λιγότερα από όσα ξοδεύονται εδώ στην Ελλάδα για τις πληρωμές των κομματικών στελεχών που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στην υπηρεσία από την οποία μισθοδοτούνται ή εκείνων που λαμβάνουν την σύνταξη του τυφλού ενώ δουλειά τους είναι να βλέπουν και να καταγράφουν τα πάντα.
Αυτό που ολοφάνερα συντελείται στην Ελλάδα, είναι η αποδόμηση όσων χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά όσων έγιναν μέχρι και την ανάληψη από την χώρα μας των Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλωστε μετά το 2004 δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.  Όλοι ευελπιστούσαν πως όσα οικοδομηθούν εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, θα συντελέσουν στην ανάπτυξη της χώρας και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Όμως, για λόγους που ο λαός μας ποτέ δεν θα κατανοήσει, τα Ολυμπιακά έργα αφέθηκαν να ερημώσουν, και οι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν υπολειτούργησαν και δεν ενισχύθηκαν από την πολιτεία. Σήμερα κάποιοι ανασαίνουν ανακουφισμένοι, επειδή οι Ολυμπιακοί αγώνες πέρασαν και οι Έλληνες έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν νικητές σε μια χώρα ελεύθερη και ανανεωμένη. Σήμερα ετούτοι εδώ οι άγνωστοι μας εχθροί, πέρασαν στην αντεπίθεση, επιχειρώντας να γκρεμίσουν τα απομεινάρια μιας πολλά υποσχόμενης προσπάθειας.
- Διαβάστε στα ‘Νέα’ [03/03/2010]: Κλείνουν οι έδρες νεοελληνικών σπουδών
- Διαβάστε στο ‘Έθνος’ [03/07/2010]: Γυαλίζουν… λουκέτα για τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό
- Διαβάστε στους  ‘Έλληνες online’ [25/05/2010]: Kατάργηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στο εξωτερικό

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/7815

Δύο "ορθόδοξοι εχθροί" μοιράζονται την Αρκτική

ImageΗ κλιματική αλλαγή και ο ανταγωνισμός για πρόσβαση σε φυσικούς πόρους θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε σύρραξη στην Αρκτική, προειδοποίησε  ο ελληνικής καταγωγής Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων της Ευρώπης, λέγοντας ότι έως σήμερα «οι αντιπαραθέσεις στο Βορρά έχουν αντιμετωπιστεί ειρηνικά». Προειδοποίησε ωστόσο ότι «η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε τα επόμενα χρόνια να μεταβάλει τις ισορροπίες στον αγώνα του πειρασμού για την εκμετάλλευση περισσότερων εύκολα προσβάσιμων φυσικών πόρων».
Οι ΝΑΤΟϊκές συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας έχουν ως στόχο την έναρξη διαλόγου με τη Μόσχα προκειμένου να αποφευχθεί ένας δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής.
Κατά το Ναύαρχο Σταυρίδη, ο ρόλος των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή θα πρέπει να περιοριστεί στην παροχή βοήθειας που σχετίζεται με εμπορικά ή οικονομικά συμφέροντα, ενώ οι ηγέτες οφείλουν να «διασφαλίσουν ότι η Αρκτική θα παραμείνει ζώνη συνεργασίας, αντί να ακολουθήσουν την παγωμένη πλαγιά που θα τους οδηγήσει σε μια ζώνη ανταγωνισμού ή, ακόμη χειρότερα, σε μια εμπόλεμη ζώνη».
Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική που καθιστά όλο και ευκολότερη την πρόσβαση στον ορυκτό της πλούτο, έχει δώσει νέα ώθηση στη συζήτηση γύρω από ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Πρόσφατα η Cairn Energy ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε για πρώτη φορά πετρέλαιο ανοιχτά της Γροιλανδίας. Ντόπιοι και επενδυτές χαιρέτισαν την εξέλιξη, ενώ οικολογικές οργανώσεις εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, ιδιαίτερα όταν ο όμιλος γνωστοποίησε ότι τα κοιτάσματα θα δοθούν προς εκμετάλλευση.
Οι Ρώσοι ηγέτες από την άλλη ουδέποτε έκρυψαν την επιθυμία τους η χώρα τους να λάβει αυτό που δικαιούται από τον Βόρειο Πόλο και το φυσικό του πλούτο. Όποιος είχε αμφιβολίες, πείστηκε το 2007 με την παράτολμη τοποθέτηση ρωσικής σημαίας στο βυθό της Αρκτικής, που σηματοδότησε και επίσημα την έναρξη του αγώνα για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της.
Πριν από λίγες ημέρες, σε διάσκεψη στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν εξέπληξε τους συνέδρους όταν –δίπλα στον 71χρονο εξερευνητή, ο οποίος είχε τοποθετήσει τη σημαία- δήλωσε ότι η Αρκτική θα πρέπει να αποτελέσει «ζώνη ειρήνης και συνεργασίας» και ότι η χώρα του μπορεί να μοιραστεί την περιοχή με τις άλλες τέσσερις χώρες που διεκδικούν μερίδιο (ΗΠΑ, Καναδά, Δανία και Νορβηγία) βάσει του διεθνούς δικαίου.
Παρά την ασυνήθιστα διαλλακτική γλώσσα ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ εθνικών συμφερόντων και του κοινού συμφέροντος, προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Όπως άλλωστε σημειώνει ο Ναύαρχος Σταυρίδης με ένα λογοπαίγνιο, «το λιώσιμο των πάγων είναι ένα ζήτημα, το οποίο προκαλεί ανησυχία παγκοσμίως γιατί έχει τη δυνατότητα να μεταβάλει τη γεωπολιτική ισορροπία στην Αρκτική που έως σήμερα βρισκόταν παγωμένη στο χρόνο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

GAP: Παραμένει ανελλήνιστος

 
Στη διεθνή πολιτική η υπόληψη ενός έθνος-κράτους είναι ένας πολύ σημαντικός (μη απτός) συντελεστής ισχύος, όπως π.χ. η Σουηδία έχει τη φήμη φιλειρηνικού κράτους. Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ενός κράτους υποστηρίζει σε ξένους συνομιλητές του ότι ηγείται “μιας διεφθαρμένης χώρας” και όταν αυτό το κράτος είναι η Ελλάς, τότε ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαιώνει την ιδιότητα του “ανελλήνιστου” που του προσέδωσε πολύ επιτυχημένα ο Χρήστος Γιανναράς. Και ποιο είναι το μέλλον μιας “διεφθαρμένης χώρας”;

Το ανθελληνικό Bloomberg θα στοιχίσει στην Ελλάδα μερικά δις €!

Θέμα χρόνου και μάλιστα σύντομου, είναι η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές, εκτιμά ο Bloomberg σε δημοσίευση το πρωί της Τρίτης. Το οικονομικό πρακτορείο εκτιμά ότι τα ελληνικά spreads βαδίζουν προς την αποκλιμάκωση, μετά τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ ότι μπορεί να δώσει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο εξόφλησης των δανείων, αλλα και τη θέση που διατυπώθηκε από την Κίνα για στήριξη τόσο της ελληνικής, όσο και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Ελλάδα προχωρά σήμερα, σε δημοπρασία για την άντληση 900 εκ. ευρώ σε έντοκα ομόλογα διάρκειας έξι μηνών και το γεγονός ότι δεν έχει σταματήσει να αντλεί χρήμα από τις αγορές - επισημαίνει ο Bloomberg- έχει επιτρέψει στη χώρα να δανείζεται με κόστος και επιτόκιο στο 4,82% μικρότερο από αυτό του Προγράμματος Στήριξης που φθάνει το 5%. Μάλιστα επισημαίνει, ότι στην τελευταία δημοπρασία εξάμηνων ομολόγων στις 17 Σεπτεμβρίου όπου το επιτόκιο ήταν 7,64% , η πτώση είναι αισθητή.
Ο Στρος Καν είχε δηλώσει προχθές στον Bloomberg ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής του μέρους του δανείου που του αναλογεί,μέσω του Προγράμματος Στήριξης, εάν σε αυτό δεν υπάρξουν αντιρρήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μέχρι στιγμής, η μόνη χώρα που προβάλει αντιρρήσεις στην ρύθμιση είναι η Γερμανία, που δηλώνει ότι θα πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα η συμφωνία που θέτει χρονοδιάγραμμα στην αποπληρωμή του χρέους. Μάλιστα, ήδη από το πρωί της Τρίτης παρατηρείται σταδιακή αποκλιμάκωση των spreads και στα 10ετή ομόλογα, το οποίο διαμορφώθηκε στις 725,5 μονάδες βάσης.
Τα ελληνικά ομόλογα πάντως, ιδιαίτερα αυτά μικρής διάρκειας, θεωρούνται πλέον στις αγορές ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προϊόν, καθώς προσφέρει πολύ καλό επιτόκιο και από την άλλη, οι εγγυήσεις του Προγράμματος Στήριξης καθιστούν απίθανη οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης εξόφλησης, με αποτέλεσμα την πτώση των ασφαλίστρων κινδύνου που έγιναν αντικείμενο κερδοσκοπίας τους προηγούμενους μήνες.
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα ήξερε όλα ο Παπανδρέου

Μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τις οποίες όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση γνώριζαν εδώ και χρόνια το αδιέξοδο της ελληνικής οικονομίας, γίνεται φανερό πως και ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου είχε πλήρη γνώση της κατάστασης και της προοπτικής της εθνικής οικονομίας όταν πίεζε για πρόωρες εκλογές, υποσχόμενος παροχές.
Η βασική πολιτική θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου ότι δήθεν αιφνιδιάστηκε από τις διαστάσεις της ελληνικής κρίσης και γι’ αυτό υποχρεώθηκε στη λήψη των μέτρων που αναφέρονται στο μνημόνιο δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.
Στην Ευρωζώνη τους είχαν ενημερώσει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους είχε προειδοποιήσει, ξένοι παράγοντες τους το είχαν αναλύσει...
Πολιτική απάτη με τη μέθοδο του 2004
Αλλά, κι αν δεν ήταν σε θέση ο κ. Παπανδρέου να αντιληφθεί τις παραινέσεις και τις παρεμβάσεις των ξένων ηγετών, σίγουρα θα είχε διαβάσει το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» στα τέλη του 2008) με το οποίο προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θα έπρεπε, επίσης, ο κ. Παπανδρέου να παρακολουθεί τα δημοσιεύματα και τις αναλύσεις των περισσότερων έγκυρων ελληνικών ΜΜΕ που έκαναν λόγο για σοβαρή πιθανότητα δημοσιονομικού εκτροχιασμού και για αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης του δημόσιου χρέους.
Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του ήξεραν τα πάντα, απλώς επέλεξαν να μπλοφάρουν το 2009, όπως ακριβώς το έκανε ο κ. Καραμανλής το 2004. Υποσχέθηκαν προεκλογικά τα πάντα στους πάντες, για να διαπιστώσουν αμέσως μετά την εκλογική νίκη μεγάλη απόκλιση μεταξύ των επίσημων στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα και της πραγματικότητας.
Το ίδιο ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004, για να απαλλαγεί η ΝΔ από βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις. Διαπίστωσε ότι το έλλειμμα ήταν μεγαλύτερο από αυτό που είχε δηλωθεί και ξεκίνησε τη διαδικασία της λεγόμενης δημοσιονομικής απογραφής, που κατέληξε στην πρώτη δημοσιονομική επιτήρηση από τις Βρυξέλλες.
Η επανάληψη της γνωστής πολιτικής μπλόφας έγινε το 2009 σε πολύ πιο σύνθετες για την οικονομία συνθήκες. Το 2004 η αναθεώρηση των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα υπονόμευσε τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επανάληψη της ίδιας μεθόδου το 2009 τίναξε στον αέρα ό,τι είχε απομείνει από τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας και μετέτρεψε την κρίση του ελλείμματος και του χρέους σε κρίση δανεισμού.
Το μαγείρεμα των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα έγινε το 2004 και το 2009 και από αυτούς που παρέδωσαν την εξουσία αλλά και από αυτούς που την παρέλαβαν. Όλοι ικανοποίησαν τις εκλογικές, πολιτικές τους ανάγκες, συμβάλλοντας με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους στην εκδήλωση της κρίσης του 2010, από την οποία θα χρειαστούμε τουλάχιστον μία δεκαετία λιτότητας και σκληρής προσπάθειας για να βγούμε.

Σαρωτικό ΟΧΙ στο μνημόνιο

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Free Sunday», υπό την επίβλεψη του προέδρου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθηγητή κ. Πανά, δείχνουν ότι η απόρριψη του μνημονίου από τους ψηφοφόρους παίρνει σαρωτικές διαστάσεις.
Πάνω από τα κόμματα
Εκδηλώνεται δυναμική απόρριψης του μνημονίου, που ξεπερνάει τα κόμματα και τις πολιτικές παρατάξεις. Οι υποψήφιοι που απορρίπτουν την πολιτική του μνημονίου μοιράζονται μεταξύ τους ένα ποσοστό της τάξης του 60%, αυτοί που στηρίζουν την πολιτική του μνημονίου μοιράζονται μεταξύ τους ένα ισχνό 25%, ενώ το υπόλοιπο 15% των ερωτηθέντων δεν έχει πάρει ακόμη τις αποφάσεις του.
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πρώτος στην πρόθεση ψήφου έρχεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βασίλης Κικίλιας, ενώ την τρίτη και την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν ο Γιάννης Δημαράς και ο Αλέξης Μητρόπουλος, «αντιμνημονιακοί» υποψήφιοι περιφερειάρχες που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ κ. Σγουρός έρχεται δεύτερος στην πρόθεση ψήφου, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε έναν εκλογικό αγώνα που είχε όλα τα χαρακτηριστικά πολιτικού περιπάτου. Ο κ. Σγουρός αμύνεται πολιτικά δηλώνοντας ότι ως πολίτης απορρίπτει το μνημόνιο που είναι υποχρεωμένος να προσυπογράψει ως πολιτικός!
Προσδιορίζει το αποτέλεσμα
Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στην Περιφέρεια της Αττικής, όπου συγκεντρώνεται σχεδόν το 40% του εκλογικού σώματος, δίνει το πολιτικό μήνυμα των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών.
Η Περιφέρεια της Αττικής είναι το οικονομικό, διοικητικό κέντρο της χώρας και ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας προσδιορίζει τις κοινωνικές, πολιτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εάν οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας της Αττικής απορρίψουν με ένα ποσοστό της τάξης του 70%-75% το μνημόνιο στον πρώτο γύρο των εκλογών, η κυβέρνηση Παπανδρέου θα δεχθεί φοβερή πίεση για να αλλάξει την πολιτική που εφαρμόζει.
Όποιον επικοινωνιακό μανδύα και να φορέσει στην πολιτική της γύμνια δεν θα μπορεί να εφαρμόσει μία πολιτική που προκαλεί μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις χωρίς να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλα τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Αυτοδιοικητική «βιτρίνα»
Το Μαξίμου έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την πολιτική πρόκληση που έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, γι’ αυτό προσπαθεί να καλύψει την παλλαϊκή απόρριψη της πολιτικής του μνημονίου πίσω από μία αυτοδιοικητική «βιτρίνα». Προσπαθεί να ξεχωρίσει τον αμφιλεγόμενο «Καλλικράτη» από την πολιτική του μνημονίου, ενώ ο συνδυασμός των δύο μπορεί να αποδειχθεί εκρηκτικός από οικονομική και κοινωνική άποψη. Το σχέδιο «Καλλικράτης» μεταφέρει ένα σωρό αρμοδιότητες στους δήμους και τις περιφέρειες και προγραμματίζει τη δραστική μείωση των δαπανών για την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση κατά 3 δισ. ευρώ στη διάρκεια της επόμενης τριετίας. Υπάρχει ειδική παράγραφος στο μνημόνιο που περιγράφει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας που περιλαμβάνονται στον «Καλλικράτη».
Χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και χωρίς να έχουν ρυθμιστεί οι διαχειριστικές και δικαστικές εκκρεμότητες του παρελθόντος, πηγαίνουμε σε δήμους και περιφέρειες με διευρυμένες αρμοδιότητες με μικρότερες δυνατότητες χρηματοδότησής τους. Αυτό σημαίνει ότι βασικές λειτουργίες, που καλύπτουν από τα σχολεία μέχρι τις πολεοδομίες, δεν θα χρηματοδοτηθούν επαρκώς και θα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Πολυδιάσπαση δυνάμεων
Η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση αναμένεται να αποδοκιμαστεί με εντυπωσιακό τρόπο στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στην Αττική. Η πολυδιάσπαση και οι ιδιαιτερότητες των «αντιμνημονιακών» υποψηφίων και πολιτικών δυνάμεων διασώζουν προς το παρόν την κυβέρνηση Παπανδρέου, εφόσον δεν υπάρχει μία πολιτική, κοινωνική συμμαχία που να προβάλλει αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική. Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θα αντιμετωπίσουν, όμως, τη φοβερή πολιτική πίεση της εκλογικής και κοινωνικής βάσης, η οποία θα έχει καταγράψει, με κάθε επισημότητα, τη βασική της αντίθεση στην πολιτική του μνημονίου. Με το οικονομικό 2011 να προβλέπεται ακόμη πιο δύσκολο και από το 2010 και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μην μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση Παπανδρέου αναμένεται να απομονωθεί ακόμα περισσότερο την περίοδο που θα ακολουθήσει τις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές.

ΝΟΜΠΕΛ Οικονομίας στον Κύπριο Χριστόφορο Πισσαρίδη

Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο μας καθώς ο οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης μαζί με δύο Αμερικανούς οικονομιλόγους κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών για το 2010, για τις εργασίες τους που εξηγούν πως η ανεργία, οι κενές θέσεις εργασίας και οι μισθοί επηρεάζονται από το ρυθμιστικό πλαίσιο και την πολιτική.
Οι άλλοι δύο αμερικανοί οικονομολόγοι που κέρδισαν το βραβείο είναι οι κ.κ. Peter Diamond και  Dale Mortensen. Το βραβείο ονομάζεται επισήμως ο Βραβείο Οικονομικών Επιστημών Sveriges Riksbank στη μνήμη του Alfred Nobel. Σημειώνεται ότι οι τρεις θα μοιραστούν το ποσό των 1,5 εκατ. δολαρίων.
Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα ο κ. Πισσαρίδης ανέφερε ότι άκουσε τη βράβευσή του με μεγάλη συγκίνηση αφού πρόκειται για μια εργασία 30 χρόνων η οποία ξαφνικά αναγνωρίζεται.  Αυτό τον πλούτο των γνώσεων θα τον έχει από τον Ιανουάριο το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου και θα διδάσκει ο κ. Πισσαρίδης. Μάλιστα για τη σχολή οικονομικών του Πανεπιστημίου ο κ. Πισσαρίδης συνέβαλε τα μέγιστα. Όσον αφορά το πρόβλημα της ανεργίας και το αν θα δώσει τη μαγική συνταγή και στην Κύπρο, ο ίδιος ανέφερε ότι εκεί που θα μπορεί να βοηθήσει θα το πράξει. Όπως είπε και πριν 30 χρόνια όταν ξεκινούσε την εργασία του, το μεγάλο πρόβλημα ήταν αυτό. «Πρέπει», δήλωσε «και εμείς οι οικονομολόγοι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό και υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσουμε».
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα του σημειώνει ότι αποτελεί μέγιστη τιμή για την Κύπρο και το λαό της η απονομή του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας στο συμπατριώτη μας Καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο οποίος μοιράστηκε το φετινό Νόμπελ με τους Καθηγητές Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν.
Η απονομή του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας στον Χριστόφορο Πισσαρίδη, αναφέρει ο Πρόεδρος Χριαστόφιας αποτελεί παγκόσμια αναγνώριση τόσο για το εξαίρετο επιστημονικό του έργο όσο και για τη συνολική του προσφορά στον απαιτητικό χώρο της Οικονομίας. "Από καρδιάς συγχαίρω τον Καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη. Μας έκανε πραγματικά όλους πολύ υπερήφανους", κατηλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Συγχαρητήρια προς τον κ. Πισσαρίδη έδωσε από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρσι Μπούζεκ, κατά την προσφώνησή του στη Βουλή.
Το γεγονός της απονομής του Βραβείου Νόμπελ στον Καθηγητή Πισσαρίδη, αναφέρει, θα πρέπει να αποτελέσει και υπόμνηση της σημασίας που οφείλουμε να αποδώσουμε ως κράτος στους εκατοντάδες κυπριακής καταγωγής επιστήμονες, που διαπρέπουν στο εξωτερικό, σημειώνει απο την πλευρά του ο ΔΗΣΥ, ο οποίος συγχαίρει σε ανακοίνωσή του τον κ. Πισσαρίδη.
Who is Who
Ο Καθηγητής κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1948. Είναι Καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics and Political Science και Διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος στη μακροοικονομική του Centre for Economic Performance του London School of Economics. Ειδικεύεται σε θέματα αγοράς εργασίας και έρευνας οικονομικής πολιτικής. Έχει πολύ πλούσια και αξιόλογη συγγραφική εργασία σε επαγγελματικά περιοδικά, ενώ το βιβλίο του με τίτλο «Θεωρία της ανεργίας ισορροπίας» θεωρείται πρότυπο εγχειρίδιο στα οικονομικά της ανεργίας.
Ο κ. Πισσαρίδης υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικών του London School of Economics και είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και του Econometric Society. Είναι επίσης Μέλος του συμβουλίου του European Economic Association και του Econometric Society και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Royal Economic Society. Είναι ερευνητικό μέλος του Centre for Economic Policy Research στο Λονδίνο και του Institute for the Study of Labor στη Βόννη, καθώς και ανώτερος συνεργάτης του φόρουμ οικονομικής έρευνας στις Αραβικές Χώρες, το Ιράν και την Τουρκία και μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
Ο κ. Πισσαρίδης υπηρέτησε στην ευρωπαϊκή ομάδα δράσης για την απασχόληση το 2003 και υπήρξε σύμβουλος σε θέματα της αγοράς εργασίας στην Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ). Το 2005 έγινε ο πρώτος οικονομολόγος εκτός των ΗΠΑ, στον οποίο απονεμήθηκε από κοινού με τον Dale Mortensen του Northwestern University των ΗΠΑ το αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους βραβείο του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Εργασίας (IZA) στα Οικονομικά της Εργασίας.
Το βραβείο "IZA" στα Οικονομικά της Εργασίας τιμά πρωτοποριακή εργασία εξαιρετικά δημιουργικών επιστημόνων, που έχουν επιφέρει επαναστατική αλλαγή στη θεωρητική και εμπειρική έρευνα της αγοράς εργασίας. Στην Επιτροπή απονομής του βραβείου συμμετείχαν οι κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ George Akerlof και Joseph Stiglitz.
Το έργο του καθηγητή Πισσαρίδη, για το οποίο έχει τιμηθεί με το βραβείο IZA, οδήγησε στην καλύτερη κατανόηση της ανεργίας και των ροών εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο του για το συνταίριασμα της δημιουργίας θέσεων εργασίας με τον αριθμό των ανέργων, τις κενές θέσεις εργασίας και την ένταση της ζήτησης και προσφοράς εργασίας είναι βασικό εργαλείο για την ανάλυση των αγορών εργασίας που είναι ατελείς ως προς την αναγκαία πληροφόρηση.

Υπασπιστής του Ανδρέα Παπανδρέου ο νέος Γενικός της ΓΔΑΕΕ

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

Ο υποπτέραρχος ε.α. και επίτιμος Υπαρχηγός του ΓΕΑ κ. Δημήτριος Γεωργιόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) μετά από την παραίτηση του σημερινού Γενικού Διευθυντή κ. Ευάγγελου Βασιλάκου. Ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ έχει διατελέσει Υπασπιστής του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ήταν και Υπουργός Άμυνας στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επίσης διετέλεσε πρώτος Μοίραρχος, της πρώτης Μοίρας των F-16 στην Ελλάδα το 1989, η οποία είχε αξιολογηθεί πρώτη στον κόσμο από την αμερικανική αεροπορία για την περίοδο 1989-90, καθώς επίσης και επιτελάρχης του ΑΤΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου έγινε αποδεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλει από τις 21.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Βασιλάκος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι λόγοι παραίτησης του κ. Βασιλάκου σχετίζονται με τον προγραμματισμό της νέας φάσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αφού ολοκλήρωσε έναν μακρύ κύκλο στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου παραμονής στη θέση του υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Βασιλάκο για τις υπηρεσίες που προσέφερε με στόχο την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και τον παρακάλεσε να παραμείνει στη θέση του από την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του έως την ημέρα της επίσημης αποδοχής της.

Ο κ. Βασιλάκος είχε οριστεί στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ τον Απρίλιο του 2006 , από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, μετά από την κατάργηση της ΓΓΟΣΑΕ και του ΕΠΥΕΘΑ και τη σύσταση τριών νέων Γενικών Διευθύνσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης , της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων . Ο κ. Βασιλάκος διαδέχθηκε τον πρώην Εισαγγελέα κ. Γιώργο Ζορμπά και παρέμεινε στη θέση αυτή από το 2006 μέχρι και τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Λαϊκή Εξέγερση στο Βελιγράδι κατά της Παγκόσμιας Που$τι@ς

O ηρωικός σερβικός στρατός αντί να πάει στο Κόσσοβο κατέλαβε το Βελιγράδι για την προστασία της παγκόσμιας πουστιάς.

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος στο Βελιγράδι κατά της παρέλασης της Πουστιάς, που επέβαλε με νόμο στην Σερβική κοινωνία το Ανώτατο Σοβιέτ του Τέταρτου Ράιχ , και στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Αθηναικής πουστιάς .
Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (DS)και επιτέθηκαν στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) και του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος(LDP. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 58 άτομα εκ των οποίων 48 αστυνομικοί. Μεγάλες είναι και οι υλικές ζημιές. Κατεστραμμένα αυτοκίνητα, λεωφορεία, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, αναποδογυρισμένοι κάδοι απορριμμάτων, κατεστραμμένοι οδικοί σηματοδότες συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το κέντρο του Βελιγραδίου.
Τα εκτεταμένα επεισόδια στο Βελιγράδι άρχισαν στις 11 το πρωί όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τους κλοιούς της αστυνομίας και να εισβάλουν στο χώρο όπου πραγματοποιούνταν η πορεία Belgrade Pride, της διεθνούς οργάνωσης LGBT στην οποία μετείχαν εκατοντάδες γκέι και λεσβίες από όλοι την Ευρώπη και γκέι πολιτικοί, διπλωμάτες και αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών , που διαδήλωσαν κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού..
Οι διαδηλωτές με πέτρες και σιδερολοστούς, επιτέθηκαν εναντίων των αστυνομικών σε διάφορα σημεία, γύρω από το κέντρο της πόλης. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κατάφερε να διασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη της γκέι Πορείας .
από το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ

Είναι πολύ στριμωγμένοι για να βγάλουν το Μητσοτάκη στο ΜEGA

Η αποψινή,  κυριολεκτικά θλιβερή,  εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στο MEGA, φανερώνει τον πανικό τους.
Ηθελαν να αλλάξουν θέμα.
Να στείλουν τη μπάλα στην κερκίδα.
Να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.
Κάθε φορά που η Ν.Δ. παίρνει τα πάνω της, κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ είναι στριμωγμένο, καταφεύγουν σε …έκτακτη  βοήθεια και καλούν τον συνήθη ύποπτο.
Αυτό που έγινε απόψε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, είναι ντροπή.
Την Κυριακή, ο κ. Μανώλης Καψής  μας έλεγε, μετά βεβαιότητος, ότι  ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που είπε ότι κυβερνάει μια διαφθαρμένη χώρα.
Τα σημερινά ΝΕΑ, στα οποία αρθογραφεί ο κ. Πρετεντέρης, φιλοξενούν  άρθρο του κ. Παπαχρήστου με τίτλο «βόμβα στην πόρτα της Ρηγίλλης» και αποκαλύπτει και αυτός, ότι ήταν όντως ο κ. Καραμανλής!
Και τι έκανε απόψε το MEGA;
Μήπως ζήτησαν συγνώμη από τον κ. Καραμανλή;
Η συγνώμη απαιτεί γενναιότητα.
Οι υπερόπτες  εργολάβοι της ενημέρωσης, δεν ζητούν συγνώμη!
Πέρασαν -γρήγορα-γρήγορα το θέμα του κ. Παπακωνσταντίνου, (έφταιγε ο δημοσιογράφος, έφταιγε το πρακτορείο, η ερώτηση ήταν σε λάθος βάθη), θα προσθέταμε εμείς ότι έφταιγε ο …Χατζηπετρής και πάει τελείωσε!
Αν είχε κάνει τέτοια δήλωση ο κ. Παπαθανασίου για παράδειγμα, θα ζητούσαν την παραίτησή του αμέσως. Τώρα τίποτα!
Και ύστερα για να τα σκεπάσει  όλα ο κουρνιαχτός και να έχουμε θέματα για τα αυριανά πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεων, είχαν για καλεσμένο τον πατέρα της καταπεσούσης αυτοκράτειρας.
Χολή για  τη Ν.Δ., το κόμμα του οποίου υπενθυμίζω ότι είναι Επίτιμος!
Αλήθεια, αφού σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση είναι λαύρος εναντίον της Ν.Δ. γιατί διατηρεί τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου; Γιατί δεν κάνει μια δήλωση να μας πεί ότι δεν επιθυμεί πλέον να φέρει αυτόν τον τίτλο;
Για να μιλάει δηλαδή ελεύθερα!
Ποια ήταν η σημερινή αποστολή του κ. Μητσοτάκη;

  1. Να απαξιώσει πλήρως τον κ. Καραμανλή για να δικαιολογήσει την πολιτική του κ. Παπανδρέου.
  2. Να ανακόψει την πορεία του κ. Σαμαρά, για να δώσει  ανάσες στην κυβέρνηση
  3. Να μας προετοιμάσει για το κόμμα που ετοιμάζεται να δημιουργήσει η θυγατέρα του!
Δεν θα ήταν και η πιο ευτυχισμένη βραδυά του!
Δήλωσε απογοητευμένος από την Κυβέρνηση Καραμανλή, μόνο που ξέχασε να πεί ότι οι μισοί υπουργοί  του ήταν επιλογές της κας, Μπακογιάννη!
Κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για τις εκλογές του 2009.
Ξέχασε να μας πεί ότι τις εκλογές  τις ήθελε η κα. Μπακογιάννη , ενώ ο κ. Σαμαράς ήταν αντίθετος!
Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για λαϊκιστή;
Ποιος;
Ο άνθρωπος που για να γίνει πρωθυπουργός είπε περισσότερα  ψέμματα και από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου!
Ο άνθρωπος που το 1989 υποσχόταν πώς όταν εκλεγεί θα βρεί  δουλειά σε όλους τους Ελληνες;
Ο άνθρωπος που θα μοίραζε …παπάκια!
Εκείνος που είχε καταφέρει το άθροισα δύο ….μηδενικών να το κάνει 14!
Ελεος!
Τέλος, μας μίλησε και για τον υποψήφιο της κυρίας Μπακογιάννη για την περιφέρεια της Κρήτης!
Δεν πρόκαμε να πεί περισσότερα, γιατί την αποστολή του την είχε ολοκληρώσει και τον έκοψαν κάπως απότομα. Μόλις που πρόλαβε να μας δώσει τις συμβουλές του.
Ζήτησε και νέα μέτρα.
Όμως και εκεί δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον εαυτό και άρχισε να λαϊκίζει  αφόρητα!  Ο ρεαλιστής!
Για να τελειώνουμε.
Το παιχνίδι έτσι θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα και ο πόλεμος θα είναι βρώμικος.
Το σύστημα δεν θέλει τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό!
Τι να το κάνει άλλωστε αφού είναι ήδη σε απόγνωση και παίζει τα ρέστα του!
Κάνουν, όμως, ένα λάθος.
Υποτιμούν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.
Υποτιμούν την ανάγκη του για ελπίδα.
Τα ρυάκια του περασμένου Φθινοπώρου που έφεραν τον Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. θα γίνουν ορμητικά ποτάμια που θα παρασύρουν  τους καταρρέοντες μηχανισμούς τους.
Και οι εφεδρείες τους τελείωσαν.
 
από το ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ

Πρόσκληση της ΣΦΕΒΑ

Η Βόρειος Ήπειρος στο σταυροδρόμι της Ιστορίας-Ομιλία του Μητρ. Κονίτσης στη Θεσσαλονίκη



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΣΦΕΒΑ σε συνδιοργάνωση με την Ε.Ν.Ε. Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στις 7:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης (Μαυρομιχάλη 56) παρουσιάζουν την εκδήλωση:
Η Βόρειος Ήπειρος στο σταυροδρόμι της Ιστορίας

Ομιλητής: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας Τρεμπέλας

Συμμετέχουν:η Γυναικεία Χορωδία της Ε.Ν.Ε. και η Χορευτική Ομάδα

Με τιμή το Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε.
X
Loading Image...
Η Βόρειος Ήπειρος στο σταυροδρόμι της Ιστορίας-Ομιλία του Μητρ. Κονίτσης στη Θεσσαλονίκη

Μύνημα στον απανταχού Ελληνισμό: Όχι στην κάρτα του πολίτη.

Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη και έχει την Ελλάδα ως βασικό στόχο συγκεκριμένων κύκλων ανομίας, οι οποίοι επιχειρούν να ελέγξουν τις τύχες ολάκερου του πλανήτη αρχής γενομένης εκ της χώρας μας. Οι οικονομικές πιέσεις και τα δυσβάσταχτα για τον Έλληνα πολίτη φορολογικά μέτρα, που δήθεν αποβλέπουν στην καλυτέρευση της οικονομίας, κρατούν τον πάλαι ποτέ λογιζόμενο ως απείθαρχο Έλληνα (βλ. δηλώσεις Κίσσινγκερ, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και βασικό μέλος της λέσχης Μπίλντεμπερκ) σε καθεστώς ομηρίας. Στην ουσία η ιδιότυπη αυτή ομηρία αποτελεί μέρος ενός δολίου σχεδίου που αποσκοπεί στην επιβολή μίας θανατηφόρας, καταστρεπτικής κατάστασης, ενός πλήρους ελεγχόμενου συστήματος ηλεκτρονικού φακελώματος, που σχετίζεται με την λεγόμενη νέα ταυτότητα η έξυπνη ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη!Οι λόγοι αναγκαστικής –υποχρεωτικής επιβολής της, σε κάθε Έλληνα πολίτη, έχουν να κάνουν με την υφαρπαγή του δώρου της ελευθερίας που έδωσε ο τριαδικός Θεός και καθιστά τον άνθρωπο ως ξεχωριστό πρόσωπο. Ουσιαστικά λοιπόν η κάρτα του πολίτη η νέα ταυτότητα αποσκοπεί στην κατάργηση του αυτεξούσιου και στην μετατροπή του ανθρώπου σε μια αριθμητική μονάδα... που θα εξυπηρετεί κατά το δοκούν τα κέντρα ανομίας. Πρόκειται για το προοίμιο του αριθμού του αντιχρίστου, το φοβερό γνωστό τσιπάκι... που έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως πομπός και δέκτης και έχει φοβερές συνέπειες στην υγεία αυτού που θα το άποδεχθεί.
Από τον ευλογημένο τόπο, που εκπορεύτηκε λοιπόν η ελευθερία και η δημοκρατία, οι αρχές του σεβασμού και θεμελιώθηκε η χριστιανική ηθική θέλουν οι ανεγκέφαλοι σκοτεινοί αυτοί κύκλοι να ξεκινήσει και το λεγόμενο ηλεκτρονικό σφράγισμα ανάλογο μʼ αυτό των αδέσποτων σκύλων!!!. Έτσι, η οικονομική κρίση, όπως διαπιστώνεται ημέρα με την ημέρα αποτελεί μέρος του μεγάλου αυτού πειράματος που στόχο έχει να αφαιρέσει από τον Έλληνα κεκτημένα που αποκτήθηκαν με ποτάμια αίματος και μεγάλες θυσίες. Εκμεταλλεύονται λοιπόν την πλήρη άγνοια, την παντελή έλλειψη πληροφόρησης, την ημιμάθεια, την αγραμματοσύνη καθώς και την βλακεία των κατευθυνόμενων και πλήρως ελεγχόμενων αρχόντων του τόπου μας. Λογαριάζουν όμως, οι δυστυχείς χωρίς τον ξενοδόχο! Και ξενοδόχος αυτής της χώρας είναι ο τριαδικός Θεός, ο Οποίος δεν θα επιτρέψει τελικά και θα το δείτε πολύ σύντομα στους ανόμους αυτούς κύκλους να αλωνίζουν ανεξέλεγκτα.
Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο μίας πρώτης αντίδρασης τα Ορθόδοξα μοναστήρια και οι Ιεροί ναοί μας μετατρέπονται, όπως το 1821, σε κρυφά μετερίζια πληροφόρησης και ενημέρωσης. Στα μετερίζια αυτά εκκολάπτεται ήδη ο άνεμος που θα σαρώσει τις στοές της ανομίας και θα καταστρέψει τα βδελυρά σχέδια τους. Αυτόν τον άνεμο της ελευθερίας φοβούνται οι ελεγχόμενοι άρχοντες και επιδεικνύουν οι ανόητοι μία τρομερή βιασύνη για την επίτευξη των στόχων τους. Φοβούνται πως για τους ίδιους θα μετατραπεί σε θύελλα που θα τους ξεριζώσει οριστικά και αμετάκλητα από τις εξουσίες που αγκιστρώθηκαν σαν τους κισσούς και θα τους διαλύσει σαν τη σκόνη.
Ήδη, σε ρυθμούς αποτροπής των μιαρών σχεδίων του Σατάν κινείται το Άγιο Όρος, κινούνται πολλά μοναστήρια και ιεροί ναοί σε ολάκερη την Ελλάδα αλλά και πολλοί ανησυχούντες ιερείς. Μία ομάδα εξ αυτών με επικεφαλής τον π. Σαράντη Σαράντο απέστειλε επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζητά ευθέως ως ποιμενάρχης να θέσει το θέμα στην Ιεραρχία για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαίνεται να εγκαταλείπει σιγά-σιγά τον περίεργο εφησυχασμό που προκαλεί η ανίερη συνεργασία με τους κρατούντες. Λέγεται λοιπόν πως ανέθεσε σε καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να ερευνήσει το όλο θέμα και να αποστείλει τη μελέτη του στην Ιεραρχία που συνεδριάζει μέσα στον Οκτώβριο. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος οφείλει κάθε αναγνώστης μας να καταστεί πόλος ενημέρωσης, ώστε το σχέδιο μεθόδευσης του σφραγίσματος –ηλεκτρονικού φακελώματος που επιδιώκει η κυβέρνηση για λογαριασμό των γνωστών σε όλους μας κύκλων της ανομίας να καταστεί ανεκπλήρωτο. Για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε μεγάλα αποσπάσματα της επιστολής του π. Σαράντη Σαράντου προς ενημέρωσή σας.
Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι Ιεράρχες μας
1. Ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός, ότι στην Κάρτα του πολίτη, με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικός αριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία (ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελλος), ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται παντού και χωρίς γραφειοκρατία.
2 Ο κύκλος της αποπεράτωσης της ηλεκτρονικής φυλακής, τα θεμέλια της οποίας ετέθησαν ήδη από τη συνθήκη Σένγκεν εδώ και χρόνια, όπως δείχνουν τα πράγματα κλείνει εντός ολίγου.
3 Κανείς Χριστιανός, που αναγνωρίζει και σέβεται την μαρτυρία του αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στην Αποκάλυψη, δεν μπορεί να παραλάβει ταυτότητα που να έχει τον συμβολισμό του Αντιχρίστου.

Η επιστολή
Επειδή ο λαός μας μας ερωτά, ταπεινώς φρονώ, ότι πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα, που ήδη άρχισε με τον ΑΜΚΑ και συνεχίζεται με τις διαδικασίες θέσπισης της Κάρτας του Πολίτη.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ισχυρίσθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν, (23-10-2009 τρίτη συνεδρία ΔΙΣ για το μήνα Οκτώβριο) ότι ασχολήθηκε με το θέμα του ΑΜΚΑ. Εξέδωσε ολιγόλογη ανακοίνωση, ότι ο ΑΜΚΑ είναι ένας απλός χρηστικός αριθμός και δεν κινδυνεύει η σωτηρία μας με τη λήψη και τη χρήση του αριθμού αυτού.
Λίγο νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου 2009, είχαμε γράψει απευθυνόμενοι προς την Υμετέρα Μακαριότητα, ότι ο ΑΜΚΑ καθιερούμενος δια του Νόμου 3655/2008 άρθρο 153, συμφωνεί προς τη νοοτροπία της Συνθήκης Σένγκεν, μας υποχρεώνει να λάβουμε την Κάρτα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα μας απειλεί με αποκλεισμό από όλη τη ζωή και τις δραστηριότητές της, αν δεν την πάρουμε. Παράλληλα είχαμε αναλύσει τον τρόπο δημιουργίας του ΑΜΚΑ ο οποίος παραμερίζει το βαπτιστικό μας, δια Μυστηρίου δεδομένο όνομα και μας αριθμοποιεί, αφού η Νέα Εποχή δεν μας αναγνωρίζει ως πρόσωπα - που να το ξέρει αυτό - αλλά ως αριθμητικές απρόσωπες μονάδες. Τώρα πια, όσοι δεν έχουμε λάβει και δεν χρησιμοποιούμε τον ΑΜΚΑ – και δεν είμαστε ελάχιστοι- αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα φάρμακά μας, αποκλειόμενοι σταδιακά απʼ όλες τις δυνατότητες ασφάλισης, για την οποία έχουμε πληρώσει άφθονα χρήματα επί σαράντα ολόκληρα χρόνια.
Όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να αναπτύσσει τις προγραμματικές του δηλώσεις, εκτός από την πρόσκληση των πολιτών για συμμετοχή στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και τις γενικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης σε καίριους τομείς της δημόσιας ζωής, προσέξαμε την έμφαση που έδωσε στη χρήση της «ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας» ως βασικού «εργαλείου» στην επίτευξη της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Σε επόμενες συνεντεύξεις του μιλάει για την ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη. Ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός, ότι στην Κάρτα του πολίτη, με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικός αριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία (ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελλος), ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται παντού και χωρίς γραφειοκρατία. Επίσης στο μέλλον σχεδιάζεται να ενταχθεί και η ηλεκτρονική «υπογραφή» των πολιτών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στόχος ήταν να ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι και η «έξυπνη κάρτα» και να ενεργοποιηθεί το 2011, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί νωρίτερα στους μετανάστες, καθώς υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Νέα Εποχή και ηλεκτρονική δικτατορία
Έχουμε αναπτύξει πολλές φορές τη θέση μας, ότι δηλαδή το κύριο μέλημα της «Νέας Εποχής» είναι ακριβώς η ολοκλήρωση των υποδομών της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Φυσικά η ευρύτατη και παγκόσμια χρήση αυτού του όρου, αποτελεί έναν ευφημισμό και μία μάσκα αφού στην ουσία πρόκειται για ηλεκτρονική δικτατορία και παγκόσμια ηλεκτρονική τυραννία. Ο στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων, το «νανούρισμα» των συνειδήσεων και η παιδαγωγία στην εκκοσμίκευση και τον υλισμό- ατομισμό. Ο ΑΜΚΑ και η Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για την οργάνωση της παγκόσμιας «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», για χάρη της οποίας η σημερινή κυβέρνηση ίδρυσε και αντίστοιχο υπουργείο. Αυτό που διαφαίνεται εκ των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού είναι η πρόθεση για έκδοση μίας νέας κάρτας, η οποία, όπως ανέφερε, θα ονομάζεται «ηλεκτρονική κάρτα υγείας» και θα είναι αρκούντως εξοπλισμένη με τέτοια τεχνολογία, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται με «διαλειτουργικό» τρόπο στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι θα είναι μία υπερκάρτα η οποία θα αντικαταστήσει όλες τις κάρτες, τα βιβλιάρια, τα διαβατήρια και τις αστυνομικές ταυτότητες λίαν συντόμως. Το τελικό όνομά της θα είναι «ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη». Aυτή η κάρτα του πολίτη ασφαλώς και θα κυκλοφορήσει αντί των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Πρόταση του Σρέντερ
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Σρέντερ το 2000 είχε προτείνει τη θέσπιση Κάρτας ασφάλισης, εφόσον οι Έλληνες αντιδρούν στην έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Αυτό όμως είναι σαφέστατη προσπάθεια εξαπάτησης του ορθοδόξου Ελληνικού λαού, ο οποίος για λόγους ευαίσθητης Ορθοδόξης συνείδησης δεν θέλει την έκδοση και παραλαβή των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, καθώς επίσης καρτών ασφάλισης, αφού και αυτές υποκαθιστούν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Ο κύκλος της αποπεράτωσης της ηλεκτρονικής φυλακής, τα θεμέλια της οποίας ετέθησαν ήδη από τη συνθήκη Σένγκεν εδώ και χρόνια, όπως δείχνουν τα πράγματα κλείνει εντός ολίγου. Ήδη η κυβέρνηση βιάζεται να μας εγκλωβίσει σʼ αυτήν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δίνοντάς μας πριν από την κάρτα του πολίτη μια ακόμη ηλεκτρονική κάρτα, που θα μας .... «διευκολύνει» όπως ισχυρίζεται, να μη συγκεντρώνουμε αποδείξεις από τις διάφορες αγορές που κάνουμε. Ένας νέος «μοναδικός κωδικός πελάτη», συνδυασμένος με το ψηφιακό σύστημα ΕΑΝ-13 θα στέλνει τα δεδομένα των αγορών μας ηλεκτρονικά στην εφορία μας, για να φορολογηθούμε, χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να ζητάμε και να κουβαλάμε αποδείξεις στην αρχή της οικονομικής χρονιάς καταθέτοντάς τις με τη φορολογική μας δήλωση. Όπως όμως έχει αποδειχθεί τόσον ο τύπος κωδικοποίησης UPC-A, στις ΗΠΑ και Καναδά, όσο και ο ΕΑΝ-13, στον υπόλοιπο κόσμο, περιέχουν το δυσώνυμο αριθμό 666. Αυτό άλλωστε έχει ομολογήσει και ο George Laurer κατασκευαστής του ήδη παλαιού συστήματος UPC-Α. Στην κατωτέρω απεικόνιση κωδικοποίησης ΕΑΝ-13 διακρίνονται εμφανώς και δια γυμνού οφθαλμού οι 3 μπάρες, αρχή-μέση-τέλος, που καταχωρούνται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ως 6-6-6. Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την με συμβολικό τρόπο παρουσία του αριθμού 666 στο πρότυπο ΕΑΝ-13 επί τη βάσει του οποίου θα εκδίδεται ο «μοναδικός κωδικός πελάτη». Παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα
Κυριότερες απʼ αυτές είναι οι τρεις μελέτες της Ιεράς Μονής Γρηγορίου και ιδίως η τρίτη από αυτές που φέρει τον τίτλο «Ο γραμμικός κώδικας (BAR CODE) και ο αριθμός 666, Μελέτη Γ (23-6-97) Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου 23 Ιουνίου 1997». Στη μελέτη αυτή συνεργάζονται ο ιερομόναχος Λουκάς και ο μοναχός Πρόδρομος, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Ο π. Πρόδρομος χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία του και άφθονη βιβλιογραφία ξένων ερευνητών για να τεκμηριώσει τη θέση του. Αφού ολοκληρώνει εναργέστατα την απόδειξη της παρουσίας του 666 στο ΕΑΝ-13, καταλήγει συμπερασματικά και στα εξής λίαν ενδιαφέροντα: «Και μόνη η χρησιμοποίησις των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων είναι πολύ επικίνδυνη για την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου, λόγω των τρομακτικών δυνατοτήτων της Πληροφορικής. Και στην περίπτωση ακόμη που δεν θα υπάρχει το 666 στις ταυτότητες, η παραλαβή τους σημαίνει την προσχώρησή μας σε ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως Εικόνα Θεού, αλλά ως «υποκείμενο» των δεδομένων (Νόμος 2472/1997), που σύντομα μπορεί να καταστή αντικείμενο στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας η και αυτού κατόπιν του Αντιχρίστου. Η χρησιμοποίησίς τους όμως θα είναι αποτρόπαια, εάν συσχετισθεί κατά τινα τρόπο και με τον αριθμό 666. Κανείς Χριστιανός, που αναγνωρίζει και σέβεται την μαρτυρία του αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στην Αποκάλυψη, δεν μπορεί να παραλάβει ταυτότητα που να έχει τον συμβολισμό του Αντιχρίστου. Πολλοί αρνούνται να συσχετίσουν, ακόμη και προφανείς συμβολισμούς του 666, όπως αυτούς που υποδεικνύει η παρούσα μελέτη, με τον αριθμό που σημειώνεται στην Αποκάλυψη, τον χξς . Δεν έχουν όμως δίκαιο. Διότι όχι η ύπαρξις αλλά και αυτή η υποψία ότι κάποιος συμβολισμός του χξς ἐνδέχεται να έχει εμφιλοχωρήσει σε κάποιο αντικείμενο καθοριστικό της ταυτότητος του προσώπου, είναι αρκετή να πείσει τους Χριστιανούς να αντιδράσουν αμέσως και δυναμικώς στην χρησιμοποίηση του αντικειμένου αυτού (πχ της ηλεκτρονικής ταυτότητος). Επιβάλλεται μία τέτοια δυναμική αντίδρασις διότι η παραλαβή του αριθμού του Αντιχρίστου σημαίνει άρνηση του Χριστού και σύνταξη με τον διάβολο. Αυτό φαίνεται από την διδασκαλία της Αποκαλύψεως (ιδ, 9-11), αλλά και από την πείρα της Εκκλησίας από τους χρόνους των Μαρτύρων. Οι άγιοι Μάρτυρες όχι μόνο δεν ηρνούντο τον Χριστό δια λόγου, αλλά δεν ηνείχοντο ούτε συμβολικώς να ενεργήσουν κάποια ειδωλολατρική πράξη, διότι τούτο εσήμαινε γιʼ αυτούς άρνηση του Χριστού.

Οικονομική ολιγαρχία
Παρότι έχει δημοσίως λεχθεί ότι στις νέες ταυτότητες δεν θα χρησιμοποιηθεί ο γραμμικός κώδικας του τύπου ΕΑΝ-13 και UPC-Α, εν τούτοις τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο. Εκτός τούτου και ο οικονομικός ολοκληρωτισμός που επιβάλλεται παγκοσμίως από την οικονομική ολιγαρχία σχετίζεται άμεσα με τον γραμμικό κώδικα, έτσι ώστε να είναι πολύ πιθανή η εκπλήρωσις του λόγου της Αποκαλύψεως περί αδυναμίας οικονομικής συναλλαγής από εκείνους που δεν θα έχουν την ηλεκτρονική πρόσβαση στο επιβαλλόμενο σύστημα συναλλαγής... Επομένως η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωσις του λαού αποτελεί προς το παρόν το πρώτο βήμα, ώστε να λάβει θέση υπεύθυνα και με επίγνωση των συνεπειών της απέναντι στο τόσο σοβαρό θέμα για την πίστη του και την προσωπική του ελευθερία» (σελ 26-27).
Αντιδράσεις και στη Ρουμανία Η δική μας πνευματική ανησυχία εντείνεται, όταν πληροφορούμαστε, ότι στη γείτονα Ορθόδοξη Ρουμανία ο υπέργηρος άγιος γέροντας π. Ιουστίνος Πάρβου συμβουλεύει τους πιστούς Ρουμάνους να μη πάρουν την ηλεκτρονική ταυτότητα. Ας δούμε μία παράγραφο από το κείμενο που απηύθυνε στο λαό στις 14 Ιανουαρίου 2009: «Πιεζόμενοι από το νόμο και την κυβέρνηση οι Ρουμάνοι είναι αναγκασμένοι να μπουν σε ένα σχέδιο εντοπισμού και επιτήρησης, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Σχέδιο που, στην πράξη, κλέβει την ελευθερία των ανθρώπων. Ζητούν από τους Ρουμάνους να βάλουν πάνω στα διαβατήρια και πάνω στα διπλώματα οδηγήσεως αυτό το βιομετρικό τσιπ, το οποίο περιέχει το ψηφιακό αποτύπωμα και τη φωτογραφία. Μάλλον για πολλούς ανάμεσά σας αυτό το τσιπ είναι κάτι ασήμαντο αλλά πίσω από αυτό το σύστημα που καταγράφει τους ανθρώπους και περιέχει όλα τα δεδομένα (πληροφορίες) κρύβεται μία ολόκληρη δικτατορία, ένα δαιμονικό σχέδιο, μέσω του οποίου δέχεσαι να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο. Η καταγραφή των ανθρώπων, όπως κάνουμε με τα ζώα, είναι το πρώτο βήμα από τα μέτρα που παίρνουν για να ελέγχουν απόλυτα τον άνθρωπο».
(Anavaseis.blogspot.com)
Ύστερα από αυτές τις σαφείς προτροπές του αγίου Γέροντος Ιουστίνου η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας στη Συνεδρία της 25-2-2009 πήρε απόφαση απόλυτα σύμφωνη με τις υποδείξεις του Αγίου Γέροντος, θεωρώντας ότι για λόγους θρησκευτικής συνειδήσεως δεν είναι υποχρεωμένοι οι πιστοί να παραλάβουν τα βιομετρικά διαβατήρια.

Μαρτυρίες πολιτικών
Από το παρελθόν υπήρχαν πολλές μαρτυρίες, ότι ο δυσώνυμος αριθμός 666 θα υπάρχει στις ηλεκτρονικές ταυτότητες η σε αντίστοιχα υποκατάστατά τους. Ενδεικτικά καταγράφουμε μαρτυρίες υπευθύνων, που ομολογούν ότι θα υπάρχει ο κωδικός αριθμός 666 στις ηλεκτρονικές ταυτότητες, για να είναι αναγνώσιμες από τους on line υπολογιστές των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών.
Το περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» τ. 107 δημοσιεύει μερικές τέτοιες μαρτυρίες πολιτικών και δημοσιογράφων της πατρίδας μας:
Λ. Παπαδήμας (Υφυπουργός Εσωτερικών): Ομολόγησε σαφέστατα τη χρήση του δυσώνυμου αριθμού για τις ανάγκες της μηχανοργάνωσης: [Antenna-«Η ώρα της αλήθειας» του κ. Πρετεντέρη (σε παράθυρο και ο Σεβασμιώτατος Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος) Μάρτιος 1997].
Θεόδωρος Πάγκαλος ( π. Υπουργός Εξωτερικών) σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ν. Χατζηνικολάου, γιατί δεν αλλάζουν το 666, εφʼ όσον αντιδρά η Εκκλησία και ο λαός, απήντησε: Δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε, διότι αλοίμονο εάν εμείς περιέλθουμε στη λογική του να ακούμε μια χούφτα παράξενους ανθρώπους. [Mega - «Ενώπιος Ενωπίω» αμέσως μετά την επικύρωση της Συνθήκης Σένγκεν].
Παύλος Σαρλής (Ευρωβουλευτής Ν. Δημοκρατίας, υπέρμαχος της Συνθήκης Σένγκεν): «Το 666 θα εμπεριέχεται στις ηλεκτρονικές ταυτότητες… Είναι απλό για την οποιαδήποτε κυβέρνηση νʼ αλλάξει το ηλεκτρονικό σύστημα και να χρησιμοποιήσει ένα άλλο σύστημα, το οποίο δεν θα περιέχει τον αριθμό 666 εφόσον αυτός είναι ο λόγος της αντίδρασης που υπάρχει γενικότερα». [Απογευματινή 15-6-97 σελ. 24].
Ηλίας Παπαδόπουλος (εισηγητής της Συνθήκης Σένγκεν του ΠΑΣΟΚ) απάντησε στον ισχυρισμό του ιερομονάχου Χριστοδούλου ότι στις ηλεκτρονικές ταυτότητες δια των οποίων θα δοθεί ο Ε.Κ.Α.Μ. θα εμπεριέχεται ο 666… : «Θέλω να παρατηρήσω ότι ο π. Χριστόδουλος είναι πάρα πολύ θετικός στην συζήτησή του, μου απέδωσε τα πραγματικά για ο,τι αφορά το 666… είμαστε όμως στην εποχή της πληροφορικής και δυνατός σαν κράτος είναι αυτός που έχει τις περισσότερες πληροφορίες, παρά εκείνος που έχει τους εξοπλισμούς. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να μπούμε στο σύστημα, διότι πρέπει να δούμε και τι θα γινόταν, εάν δεν μπαίναμε». (ΣΚΑΪ Ειδήσεις 10-6-1997).
Ιωάννης Λοβέρδος (δημοσιογράφος): «Ο αριθμός 666 θα βρίσκεται για τις ανάγκες της μηχανοργάνωσης στις νέες ταυτότητες που προβλέπονται συνεπεία της κύρωσης της Συνθήκης Σένγκεν». Εφημερίς «Επενδυτής» Σάββατο 14-6-97).
Γεώργιος Πασχαλίδης ( π. Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ). Καθησυχάζων την επιτροπήν των Αρχιερέων που τον επεσκέφθησαν δια το θέμα εδήλωσε: «Το 666 δεν είναι κάτι κακό. Είναι απλώς ένας αριθμός πριν το 667 και μετά το 665!». (εφημερίς «Ελευθεροτυπία» 11-6-97)
Χρήστος Νικολαΐδης (Δημοσιογράφος): «… ειδικοί επιστήμονες του τομέα προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών επισημαίνουν πως η εμφάνιση του 666 σε συστήματα πληροφορικής είναι τυχαία. Συγκεκριμένα αναφέρει, εμφανίζεται στο γραμμωτό κώδικα, όχι ενιαίος, αλλά με την μεταφορική εμφάνιση τριών στοιχείων 6(έξι) στην ταυτότητα κάθε καταναλωτικού αγαθού. Το σχήμα που φέρει την ονομασία (6) αποτελείται από δύο γραμμές, μια λεπτή και μία πλατύτερη και επαναλαμβάνεται στην αρχή, στο μέσον και στο τέλος του κωδικού…» (εφημερίς Αγγελιοφόρος» Τρίτη 17-7-97)
Ηλίας Παπαδόπουλος (Εισηγητής Συνθήκης Σέγκεν). Αλοίμονο εάν μια ευνομούμενη πολιτεία όπως είναι η χώρα μας, η οποία δέχεται να ακούγονται όλες οι φωνές, παρασυρθεί και επηρεασθεί από μία ελάχιστη μειοψηφία η οποία θέλει να μας επιβάλει έναν αριθμό, επειδή έτσι νομίζει (εννοώντας το 777 αντί του 666). (Κρατική Τηλεόραση ΕΤ3 εκπομπή «Ανιχνεύσεις»).
Γιατί τόσο επίμονα είναι κολλημένοι οι άνθρωποι, επώνυμοι και μη, της Νέας Εποχής σʼ αυτόν το μοναδικό γιʼ αυτούς, δυσώνυμο για μας, αριθμό; Αν οι υπολογιστές χρειάζονται τριψήφιο κωδικό αριθμό για να λειτουργήσουν και να διασυνδέονται διακυβερνητικά, εμείς ως χριστιανοί, αν συμφωνούσαμε κατά τα άλλα τα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θα προτείναμε 999 αριθμούς. Ποίοι είναι οι κολλημένοι; Οι χριστιανοί που αντιδρούν σε ένα και μόνο αριθμό, τον 666 και δέχονται τους 999, η οι νεοεποχίτες που επιμένουν μόνο στο σατανικό 666 και δε δέχονται την πλειάδα των 999 αριθμών;
Το άγριο απάνθρωπο και μοχθηρό πρόσωπο πάντως της Νέας Εποχής αποκαλύπτεται μέσα σʼ όλο το φάσμα της κατασκευασθείσης κρίσεως.
Πιεζόμαστε όλοι οι πολίτες φοβερά στα οικονομικά μας, ενώ παράλληλα επικρέμαται επί των κεφαλών μας η κάρτα του Πολίτη. Η Νέα Εποχή επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε τελικά να γίνει αποδεκτό το σφράγισμα του Αντιχρίστου...
Φαίνεται λοιπόν ότι και στην κάρτα του πολίτη, αλλά και στο μελλοντικά εμφυτεύσιμο στο σώμά μας τσιπάκι θα εμπεριέχεται ο δυσώνυμος αριθμός του Αντιχρίστου, το 666 που θα εμφυτευθεί στο σώμα μας.
Το πείραμα των ΗΠΑ Ήδη στις ΗΠΑ δια νόμου προωθείται για λόγους υγείας πρώτον η καταγραφή όλων των ιατρικών δεδομένων των πολιτών και δεύτερον η εμφύτευση μικροτσίπ στο χέρι (Healthcare Bill HR 3200/ pp 1001-1008), για το οποίο όμως υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και οι πολίτες καταφεύγουν στη δικαιοσύνη. Οι τελευταίες εξελίξεις και η βιασύνη της κυβέρνησης για την επίσπευση από 1ης Μαΐου 2010 των λεπτομερειών για την έκδοση της κάρτας του πολίτη, επιβεβαιώνει τις υποψίες μας. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Απριλίου του 2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, από αρμόδιους υπουργούς καθώς επίσης και γενικούς και ειδικούς γραμματείς. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να επισπευθούν από την 1η Μαΐου και να ξεκινήσουν οι εργασίες των επιτροπών που θα εξετάσουν:
Τη διαλειτουργικότητα των εθνικών μητρώων στοιχείων πολιτών.
- Τή δημιουργία καταλλήλου νομικού πλαισίου.
- Τή δημιουργία και ετοιμότητα των απαραιτήτων υποστηρικτικών υποδομών.
- Τήν επιλογή τεχνικών προδιαγραφών που θα είναι σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα της κάρτας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διακήρυξη Υπουργών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση).
Σε δύο φάσεις η έκδοση καρτών Η έκδοση των καρτών του πολίτη θα γίνει σε δύο φάσεις:
α. από 18 ετών και άνω και
β. από 12 ετών έως 18.
Η δαπάνη θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση». Κάθε πολίτης θα συμμετάσχει στη δαπάνη με 5.
Εξεγείρεται η συνείδηση πολλών Ορθοδόξων με την κάρτα του πολίτη
Στο τέλος τέλος ας δείξουν οι καλοπροαίρετοι εκλεγμένοι από το λαό μας ορθόδοξοι βουλευτές μας και οι αρχηγοί τους την καλή τους διάθεση προς τους συνειδητούς ορθοδόξους χριστιανούς, που σίγουρα θα αρνηθούν να πάρουν και να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη. Γιατί μόνο μια χούφτα μαρτύρων του Ιεχωβά, κατευθυνόμενοι μάλιστα από οργάνωση του εξωτερικού με σκοτεινούς και αντεθνικούς στόχους, εξαιρούνται από την κυριώτερη υποχρέωσή μας, την υπεράσπιση της πατρίδας; Τρία εκατομμύρια και πλέον του Ελληνικού λαού αντέδρασαν ενυπογράφως για το ήσσονος σημασίας θέμα, που ήταν η απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, θέμα απλής έλλειψης ομολογίας. Κατά μείζονα λόγο εξεγείρεται η συνείδηση πολλών Ορθοδόξων με την κάρτα του πολίτη που περιέχει το 666 και σημαίνει άρνηση του Χριστού και συστράτευση με τον Αντίχριστο. Θα στερηθούν λοιπόν οι Ορθόδοξοι το δικαίωμα της επίκλησης λόγων θρησκευτικής συνείδησης, και της δυνατότητας ομοίου χαρακτηρισμού ως αντιρρησιών συνείδησης; Δεν θα πρέπει να τους δοθεί μια εναλλακτική, νόμιμη λύση; Επίσης ιδιαίτερα προνόμια μέσα στην Ορθόδοξη Ελληνική πολιτεία απολαμβάνουν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, οι Εβραίοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί στην Ελλάδα. Δεν μπορούν λοιπόν τόσο οι Έλληνες εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όσο και οι ξένοι να δείξουν λίγη - ελάχιστη ανοχή στους πιστούς Έλληνες που θα αρνηθούν την Κάρτα του Πολίτη; Θα εξοντωθούν με τη σιωπηρή συγκατάβαση και των δικών μας και των ξένων νεοεποχιτών; «Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με τις επιστημονικές του επιτροπές εξετάζει τη συμβατότητα των διατάξεων του Μνημονίου προς το Σύνταγμα, τις ευρωπαϊκές Συνθήκες και την ΕΣΔΑ, και αν οι περικοπές κοινωνικών δικαιωμάτων είναι συμβατές με το κοινωνικό κεκτημένο, με τη συνταγματική και υπερνομοθετική προστασία, που θεσπίζονται από τα κείμενα αυτά» (εφ. Καθημερινή 27-06-2010 σελ 26 Άρθρο του κ. Δημητρίου Χ. Παξινού, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών). Στο πλαίσιο της συρρίκνωσις των κοινωνικών δικαιωμάτων δεν εντάσσονται αυτονόητα και οι δικοί μας προβληματισμοί γύρω από τα θέματα που επεξεργαζόμαστε;
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ