Σελίδες

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

"Διασυρμός φέιγ-βολάν" και με άγρυπνους φωτογραφικούς φακούς


 
της Μαρίας Γιαχνάκη
της Μ. Γιαχνάκη

Συνεχίζεται ο διασυρμός του γέροντα Εφραίμ  από τα Μέσα Ενημέρωσης την στιγμή που ο ίδιος βρίσκεται στο κελί του φρουρούμενος μετά από 48ωρη προθεσμία που του έδωσε ο εισαγγελέας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασή της υγείας του.
"Διασυρμός φέιγ-βολάν" και με άγρυπνους φωτογραφικούς φακούςΑπό την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησης της εισόδου του εισαγγελέα στο Άγιο Όρος όλη η Ελλάδα ενημερωνόταν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι δεκάδες αστυνομικών περικύκλωσαν τις εισόδους του Αγίου Όρους , έκαναν ελέγχους από ξηρά θάλασσα και αέρα  μην τυχόν και ξεφύγει ο ηγούμενος και ακόμη ακόμη έκαναν κι έλεγχο στα αυτοκίνητα των επισκεπτών μην τυχόν και εξέλθει του Αγίου Όρους  κρυμμένος σε κάποιο αυτοκίνητο. Όλα αυτά γιατί  έχει κριθεί ύποπτος φυγής σύμφωνα με την ανακρίτρια  και το συμβούλιο των Εφετών που τον έκρινε προφυλακιστέο.

Αν πραγματικά αληθεύει ότι τόσοι αστυνομικοί ενεργοποιήθηκαν για να ελέγξουν την κατάσταση να μην φύγει ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου και άρχισαν να πετούν με ελικόπτερα και να κάνουν έρευνες από την θάλασσα τότε να κοιμηθούμε ήσυχοι τα βράδια διότι με την ίδια ανδρεία φαντάζομαι φυλάνε και τα σύνορά μας , μας προφυλάσσουν από τους εγκληματίες , κάνουν...

Πολιτικό-θρησκευτικό κατεστημένο σε κρίση !!!


Τελικά σ’ αυτή την χώρα κάθε τόσο η ιστορία θα επαναλαμβάνεται. Αναφέρομαι φυσικά στο νέο φαινόμενο των ημερών που διανύουμε, στην περίπτωση της έκδοσης εντάλματος σύλληψης του ηγούμενου Εφραίμ, ενός προσώπου που πρωταγωνίστησε στο περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. 

Για άλλη μια φορά στην χώρα μας, περιφρονείται ο απλός Έλληνας πολίτης, για μια ακόμη φορά διαφορετική αντιμετώπιση εκτέλεσης δικαστικής εντολής. 

Εάν είναι νομικά σωστό ή όχι το ένταλμα σύλληψης, σίγουρα δεν μπορούμε εμείς να το κρίνουμε. Σίγουρα θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, πως το ένταλμα εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών και έχει το γεγονός αυτό από μόνο βαρύτητα. 

Βέβαια εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν πως η κίνηση αυτή αποτελεί μια...

Πλήρης Φιλανδοποίηση της Ελλάδος. Η πολιτική ανεπάρκεια των πολιτικών μας ....


Σιωπή-ντροπή από την Ελληνική κυβέρνηση για όσα αποκάλυψε ο Γιλμάζ!


Ένας πρώην Τούρκος πρωθυπουργός, ο Μεσούτ Γιλμάζ, αποκαλύπτει ότι η χώρα του διέθετε μυστικά κονδύλια για να …χρηματοδοτεί εμπρησμούς ελληνικών δασών!!! Οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου,όσα προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά κι αν αντιμετώπιζε θα έμπαινε στον κόπο,έστω και από απλή περιέργεια, να κινητοποιηθεί και να ζητήσει εξηγήσεις:

•Τα εννούσε αυτά που έλεγε ο κ.Γιλμάζ;

•Αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του ή έχουν παραποιηθεί;

•Τι απαντάει τέλος πάντων η τουρκική κυβέρνηση που τόσο ενοχλημένη εμφανίζεται επειδή τις τελευταίες ημέρες τις υπενθύμισαν μία μαύρη σελίδα της ιστορίας της;

Σιωπή!!! Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός δεν ακούστηκε χθες να λέει το παραμικρό για όσα φέρεται να έχει δηλώσει ένας πρώην Τούρκος πρωθυπουργός; Βρισκόμαστε σε φάση απόλυτης διάλυσης; Είναι δυνατόν να μην ζητηθούν εξηγήσεις για όσα είπε ο κ.Γιλμάζ; Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι;

Όσο για τη “φίλη και γείτονα” Τουρκία; Όσο αρνείται να παραδεχτεί ακόμη και τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της, τόσο αυτή θα επαναλαμβάνεται. Άλλοτε με Γενοκτονίες,άλλοτε με εμπρησμούς κι άλλοτε με εν ψυχρώ δολοφονίες αντιπάλων της.         

Ponerology, η μελέτη του κακού στην πολιτική…*



( *Γιατί οι έχοντες δημόσια αξιώματα και θέσεις στον σημερινό δημόσιο βίο είναι συναισθηματικά νεκροί και χωρίς συνείδηση, μέσα από κείμενα ειδικών...)

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
Πολιτικοί, Εκδότες, «δημοσιογράφοι», Brokers, μάνατζερς την πατήσατε! Όποιος ανοίγει το λάκκο του αλλουνού, κατά κανόνα πέφτει ο ίδιος μέσα... Χάρη στη διαπλοκή, μια στρατιά από ολιγοφρενείς και μανιακόμορφους διαχειρίζεται κάθε σοβαρή δραστηριότητα αυτού του τόπου- και όχι μόνον...

Εκκενώνουν θάλαμο ασθενών στο Σισμανόγλειο για να νοσηλευθεί ο πατέρας της υπουργού (α)Παιδείας Χάννας Διαμαντοπούλου.


 



Συνήθως τους θαλάμους τους εκκενώνουν για να γίνει μια 
απολύμανση,ή σε κάποιο έκτακτο περιστατικό.Σήμερα 
όμως δεν συμβαίνει αυτό. Σύμφωνα με καταγγελίες ασθενών και γιατρών που έφτασαν στο planet-greece, το προσωπικό στο Σισμανόγλειο έχει πάρει εντολή να εκκενώσει έναν από τους δύο πρόσφατα ανακαινισθέντες θαλάμους για να 
νοσηλευτεί ο πατέρας της υπουργού παιδείας Αννούλας 
Διαμαντοπούλου.Οι ασθενείς ,κάποιοι από αυτούς εγχειρισμένοι υπόκεινται στην ταλαιπωρία της μεταφοράς τους σε άλλους θαλάμους,με περισσότερους ασθενείς,που σημαίνει πως θα διατρέχουν και επιπλέον κινδύνους για την υγεία τους από κάποιο μεταδοτικό νόσημα ή από κάποια λοίμωξη. Ελπίζουμε οι καταγγελίες να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι ασθενείς να υπερβάλουν.Αν αληθεύουν τότε η διοίκηση του νοσοκομείου,μαζί με τον υπουργό υγείας Α.Λοβέρδο και την Αννούλα Διαμαντοπούλου, θα πρέπει να κρυφτούν.

ΥΓ Τα ειλικρινή περαστικά μας στον πατέρα της Αννούλας Διαμαντοπούλου, Planet Greece

ΜΙΤ: Ο Γιλμάζ, οι ‘μαύρες επιχειρήσεις’ και το τσιγάρο στην Ακρόπολη…


Με μία σιβυλλική αλλά γεμάτη νόημα δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο παλαιός γνωστός και «φίλος» Μεσούτ Γιλμάζ επιβεβαίωσε ουσιαστικά πως πίσω από τις μεγάλες πυρκαγιές της δεκαετίας του 90’ στην Ελλάδα κρύβονται «μαύρες επιχειρήσεις» της ΜΙΤ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπιργκούν» (όπως οι αναγνώστες του «defencepoint.gr» μπορούν να διαβάσουν και σε άλλη σχετική ανάρτηση) δήλωσε με νόημα πως η αλήστου μνήμης, Τανσού Τσιλέρ, δεν ενημέρωσε τον διάδοχό της, δηλαδή τον ίδιο όταν την διαδέχθηκε στον πρωθυπουργικό θώκο, τον Ιούνιο του 1996, για το που ακριβώς κατευθύνονταν τα «μαύρα χρήματα» τα οποία είχαν σχέση με «την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας».
Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κάποιος για τη συγκεκριμένη δήλωση. Ας επισημάνουμε δύο – τρία θέματα που ανακύπτουν από αυτή:
Πρώτον, επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά πως η Άγκυρα διεξάγει κανονικές πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος της Ελλάδας ακόμα και σε ειρηνική περίοδο. Γιατί όμως να χαρακτηρίσουμε...

Να έχουμε θάρρος, το αύριο θα είναι καλύτερο....


«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά»  
(Φώτης Κόντογλου «Πονεμένη Ρωμιοσύνη» εκδ.”Αστηρ”)
Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει … /…παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός …/ ψάλλουν σήμερα στο Κοντάκιο Χριστουγέννων του υμνογράφου Ρωμανού του Μελωδού.

Δεν είναι η φτώχια που μας εξαγριώνει, μας ενοχλεί η φτώχια και μας προσβάλλει όταν μάλιστα δουλεύουμε, αλλά δεν είναι αυτό που μας εξαγριώνει. Ολο και κάποιο παππού ή γιαγιά θα έχουμε να μας λέει για τις δυσκολίες που πέρασαν, άλλοι πρόσφυγες, άλλοι στην κατοχή, άλλοι στον εμφύλιο, άλλοι στην Πόλη το ’55 ή στην Κύπρο το ’74 κι η λίστα δεν έχει τελειωμό, όσο και καλομαθημένος να είναι κώλος μας στα μεταξωτά βρακιά του Παπανδρεϊκού Μεσαίωνα, κάτι υπάρχει στην εθνική μας συνείδηση.

Αυτό που μας εξαγριώνει είναι η ελπίδα. Εχουμε πείνα, έχουμε νεκρούς από αυτοκτονίες, αλλά μας στερούν το “δικαίωμα” να αγωνιστούμε. Μας περνούν, από τα βρωμοκάναλα των Μπετατζίδων, την πραπαγάνδα, ότι οτιδήποτε κι αν κάνουμε...

Έτσι εξηγείται η εθνοπροδοτική στάση του ΑΚΕΛ!!! Και μην μου πείτε ότι ο Χριστόφιας δεν μογγολοφέρνει.....


Στη φωτογραφία Τούρκοι έποικοι κατά τις αρχές του αιώνα. Διακρίνονται ένας Μουφτής ένας Χότζας και διάφοροι ζαπτιέδες. Κατά την πρακτική τους, την πρώτη μέρα του γάμου κοιμόντουσαν με τη νύμφη, την οποία ο κερατωμένος ραγιάς νυμφευόταν. Η “ένωση” αυτή παρήγαγε καρπό καθ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση του βέβηλου Τούρκου! Αυτά τα μπάσταρδα ο λαός τα απαξίωνε με τον χαρακτηρισμό “λινοβάμβακους”! Πολλοί λινοβάμβακοι ενεργώντας κατά την εσωτερική παρόρμηση, που τους επέβαλλε το “αίμα” εξισλαμίσθησαν μόλις οι Τούρκοι έδωσαν φορολογικά κίνητρα και αποτέλεσαν τη φυλή που σήμερα αποτελεί τους λεγόμενους Τουρκοκύπριους! Αρκετοί απ΄αυτούς δεν πρόλαβαν ή για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν να εξισλαμισθούν! Παρέμειναν τύποις Έλληνες αλλά στη συνείδηση...

Απελπισία κρατεί, καθώς οι Έλληνες εμπράκτως «διδασκόμαστε», από το κρατούν σύστημα απονομής τής δικαιοσύνης και από τα «κατορθώματά» του, ότι ματαίως εναποθέτουμε σ’ αυτό τις ελπίδες πρωταρχίας του δικαίου.


Με τον Λάζαρο Μαύρο

«Helios», Εφραίμ κι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης


Ι Δ Ο Υ , λοιπόν, πώς οι σύγχρονοι Έλληνες, πολιτειακά οργανωμένοι στα βαθέως παρακμάζοντα κράτη μας, το ελλαδικό και το κυπριακό, βιώνουμε και το αναποδογύρισμα, την κατάρρευση στη συνείδηση τού λαού, της ύψιστης των αρετών, της δικαιοσύνης. «Κρατίστη των αρετών είναι δοκεί η δικαιοσύνη», αποφαινόταν για τον συλλογικό, πολιτειακό βίο ο Αριστοτέλης στα «Ηθικά Νικομάχεια». Σήμερα, πλέον, απελπισία κρατεί, καθώς οι Έλληνες εμπράκτως «διδασκόμαστε», από το κρατούν σύστημα απονομής τής δικαιοσύνης και από τα...

Μιχάλης Ιγνατίου: Η υπόθεση των ΜΚΟ/ΝGΟ


Η υπόθεση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ/ΝGΟ) δικαιολογημένα  ενοχλεί πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, όπου το «φαινόμενο» λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς ορθώς θεωρείται ως μία άνευ προηγουμένου παρέμβαση στα εσωτερικά κρατών. Οι ΜΚΟ/ΝGΟ επανήλθαν ξανά στο προσκήνιο σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τις καταγγελίες του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, ενώ στην Ελλάδα διαβάσαμε τις αποκαλύψεις για το «πάρτι» που γινόταν από τους αρμοδίους του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι κατασπάραξαν τα «απόρρητα ταμεία» με ύποπτες χρηματοδοτήσεις οργανώσεων κηφήνων. Και έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης να έχει υποψίες για όσους διετέλεσαν υπουργοί, διότι εάν ήταν καθαρός ο τρόπος διανομής των χρημάτων, δεν θα κατέστρεφαν τα παραστατικά. 
Όπως έγραψα πολλές φορές, το φαινόμενο ξεκίνησε από την Αμερική και βασικά οι ΜΚΟ/ΝGΟ δημιουργήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα «Κινήματα Ειρήνης» που είχε στήσει σε όλο τον κόσμο η ΕΣΣΔ. Η σκέψη ήταν να...

Η Νέα Ελλάδα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Σημίτη, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Γιλμάζ


  
Η ομολογία πρόκληση του Γιλμάζ πρέπει να στείλει στο εδώλιο τον Σημίτη και τους συνεργάτες του


Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ (πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας) σχετικά με την δράση τούρκων πρακτόρων εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συγκεκριμένα με εμπρησμούς Ελληνικών δασών, που σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από πράκτορες της ΜΙΤ (τουρκική μυστική κρατική υπηρεσία πληροφοριών).
Η ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη, επιβεβαιώνει τα όσα έχει παραδεχθεί Τούρκος βουλευτής ήδη από την δεκαετία του 1990, αλλά και...

Στη γη των «μυστικών» Χριστουγέννων...

 
cana@cyprusactionnetwork.org
Αφιέρωμα στους ηρωικούς Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους του Ριζοκαρπάσου, στην κατεχόμενη από τους Τούρκους εισβολείς και κατακτητές Τούρκους από το 1974, Κύπρο μας.

Ένα άξιο λόγου  δημοσιογραφικό αφιέρωμα σε τρία μέρη, από τη δημοσιογράφο Μαριλένα Παναγή, της εφημερίδας Φιλελεύθερος της Κύπρου, που δημοσιεύθηκε στις 18, 19 και 25 Δεκεμβρίου 2011. ΄Ενα Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα, μια θλιβερή θύμηση, μια ζωντανή επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης για 37 χρόνια βάρβαρης τουρκικής εισβολής και κατοχής και βάναυσης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Στη γη των «μυστικών» Χριστουγέννων

Η καμπάνα χτυπά στις 11 το πρωί σήμερα, στο Ριζοκάρπασο - Οι 13 μαθητές είναι έτοιμοι για τη μεγάλη τους γιορτή

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΗ   (Φιλελεύθερος 19/12/2011)

http://www.philenews.com/Digital/Default.aspx?d=20111219&pn=1

Είναι η συνέχεια της ιστορίας. Είναι 13 παιδιά τα οποία κρατούν τη φλόγα αναμμένη. Είναι η νέα φουρνιά των εγκλωβισμένων της Καρπασίας. Τους ακολουθούν κι άλλοι μικρότεροι...