Σελίδες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή προς Μπένυ από έναν καταθέτη στην Ελβετία ....


Ο Αλέξης είναι ένας από τους χιλιάδες Έλληνες που έχει καταθέσεις στην Ελβετία. Όταν πήρα στα χέρια μου την επιστολή ένιωσα μέσα μου έναν θυμό. Όταν αναζήτησα τους λόγους που θα ήθελα εκείνη την ώρα να έχω μπροστά μου τον Αλέξη και να τον χαστουκίζω, κατάλαβα ότι επρόκειτο για μία κρίση ζήλιας. Ήθελα να έχω κι εγώ μερικά εκατομμύρια στην φιλόξενη φωλιά ενός ελβετικού τραπεζικού λογαριασμού. Ύστερα ησύχασα. Σκέφτηκα: Μην πτοείσαι, Θανάση! Ποτέ δεν είναι αργά!

Κατ΄ αρχάς δεν πιστεύω ότι είναι παράνομο να έχει κανείς τα χρήματά του στην Ελβετία. Το θέμα είναι να μπορεί να αποδείξει ότι καλώς έχει τα χρήματα που έχει και όχι που τα έχει. Από εκεί και πέρα, είναι ένα γενικότερο θέμα συζήτησης γιατί να έχει κανείς τα χρήματά του στην Λοζάνη και όχι στην Κοζάνη.

Δημοσιεύω την επιστολή του Αλέξη, επειδή αυτή μπορεί να αποτελέσει μία καλή αφορμή για συζήτηση. Ο Αλέξης, λοιπόν, απευθύνεται προς τον κ. Βενιζέλο.

«Κύριε Βενιζέλο. Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη συζήτηση περί καταθέσεων Ελλήνων στην  Ελβετία και γενικότερα στο  εξωτερικό και ως ένας τέτοιος καταθέτης έχω να παρατηρήσω τα εξής.

- Πιστεύετε πραγματικά ότι αυτός που έχει μη νόμιμο χρήμα στο εξωτερικό το έχει στο όνομά του; Η άποψή μου είναι ότι δεν το έχει καν σε όνομα off shore εταιρείας με τον ίδιο σαν

Ανήκωμεν εις την Δύσην της... Ανατολής ;;;(Μέρος Β!)


"Το ΠαΣοΚ δεν κληρονομείται, δεν χαρίζεται και δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια" !!!
(Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
)

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός, ότι σήμερα, στην εποχή του Μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε έναν κομματικό φορέα που παράγει μόνο "ειδικούς και διαχειριστές εξουσίας", δέν παράγει πολιτική, δεν παράγει πολιτισμό, αλλά υπηρετεί με “πίστη”την νεοφιλελεύθερη πολιτική της “τροικας”.

Μεταλλάχθηκε σε ένα αστικό νεοφιλελεύθερο απόστημα, ενσωματόνοντας πλήρως στον "πυρήνα της ιδεολογικοπολιτικής του βάσης" την νεοφιλελεύθερη πολιτική, εξυπηρετώντας τα“συμφέροντα” τών τοκογλύφων και πιστωτών της χώρας.

Η χώρα μας αποτελεί, και Ιστορικά αποτελούσε, το πολιτιστικό όριο της “Δύσης’ με την “Ανατολή”, αποτελούσε την οφθαλμοφανή διαφοροποίηση της κουλτούρας με...

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ Ο ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο νυν γ,γ. Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έχει υπερασπιστεί πολλές υποθέσεις των μαρτύρων του Ιεχωβά

Για τον Γ.Γ. Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή γνωρίζουμε πολλά και διάφορα. Ψάχνοντας κανείς μαθαίνει ακόμη περισσότερα. Σε μια επαρχιακή εφημερίδα της Κορίνθου, την «Sports Κορινθιακή» αλιεύσαμε ένα ρεπορτάζ που έχει την δική του αξία. Όπως γράφει η εφημερίδα ο Μπιτσαξής, ως δικηγόρος έχει αναλάβει πλείστές όσες υποθέσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει: "Ο 53χρονος δικηγόρος και πολιτικός επιστήμων και υπέρμαχος των θρησκευτικών ελευθεριών Παναγιώτης Μπιτσάξης ορίστηκε 49 ημέρες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ως ο 14ος γενικός γραμματέας Αθλητισμού από τη μεταπολίτευση.

Ο γ.γ. είναι φίλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά έχει σχέση με το άμεσο...

Μετά την αποτυχία Παπανδρέου όλο και περισσότεροι ψάχνονται: «μήπως είχε δίκιο ο Καραμανλής;»


Υπέρ Καραμανλή λόγος: οι εχθροί που έκανε
Δείξε μου τους εχθρούς σου να  σου πω ποιος είσαι. Στην πολιτική πολύ συχνά μπορείς να αξιολογήσεις κάποιον καλύτερα, μελετώντας τους αντιπάλους του. Και το τέλος τους.

Ας πάρουμε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η θητεία του αποτιμήθηκε αρνητικά στις εκλογές του 2009. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που  εντυπωσιάζει: έφτασε ως εκείνες τις εκλογές ως ο κατ’ εξοχήν πολιτικός, του οποίου η δημόσια εικόνα διαμορφώθηκε κυρίως από τους αντιπάλους του. Χωρίς όμως κανείς να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για την εικόνα των αντιπάλων του- ούτε ο ίδιος.

Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στο μοντέλο διακυβέρνησης και τις επιλογές που έκανε. Αλλά αυτό έγινε με τον τρόπο που προτιμούσαν οι επικριτές του. Χωρίς κανείς να δώσει σημασία στους ίδιους και τα κίνητρά τους. Συνήθως αυτά προκύπτουν από τη δεύτερη ανάγνωση. Αλλά απασχολημένοι καθώς ήμασταν τα δυο τελευταία χρόνια με άλλα θέματα, δεν είχαμε χρόνο για μια δεύτερη ανάγνωση εκείνης της περιόδου. Οι ίδιες οι εξελίξεις όμως προεξοφλούν ότι αυτή η ανάγνωση θα γίνει. 

Ήδη όσο η απόσταση από την περίοδο που κυβερνούσε ο Καραμανλής μεγαλώνει τόσο πιο εύκολα μπορεί να σκεφθεί κανείς ότι όσα λάθη και να έκανε, δεν μπορεί, κάτι καλό πήγαινε να κάνει και βρέθηκε στα μαρμαρένια  αλώνια με συγκεκριμένους κύκλους...

Ο Ανθέλληνας προδότης Χρουτσόφκιας θα αφελληνίσει την Κύπρο...



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ''ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ''

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για τους ρυθμούς της μετανάστευσης στην Κύπρο. Την ώρα που η κατοχή και ο εκτουρκισμός προχωρούν, περιχαρής ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης παρουσιάζει σε δημοσιογραφική διάσκεψη το έργο με τίτλο «Καλωσορίσατε στην Κύπρο: Ένα πολυπολιτισμικό νησί», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Σχεδιασμός και Οργάνωση Διαπολιτισμικής και Αμοιβαίας Αλληλεπίδρασης», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης. Υλοποιούνται σταδιακά οι στόχοι κάποιων; Ποιός θέλει διακαώς τον αφελληνισμό της Κύπρου;
Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι μετά την ένταξη στην ΕΕ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, υπήρξε αύξηση των Βουλγάρων και Ρουμάνων στην Κύπρο. Δεν μας είπε βεβαίως που ''διαπρέπουν'' συγκεκριμένες ομάδες (λαθρο)μεταναστών από τις χώρες αυτές, πράγμα που...

Γεύμα συνεργάτη του Δ.Αβραμόπουλου με τον Τ.Χάλακ...


ImageΠερίεργες συναντήσεις έχουν οι συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου: Κορυφαίος συνεργάτης του συνέτρωγε σήμερα με τον γνωστό έμπορο όπλο και "κολλητό" της οικογένειας Γ.Παπανδρέου, Τζώρτζ Χάλακ στο restaurant "17" στο Κολωνάκι.
Στο πλέον πρόσφατο "επίτευγμα" του Τ.Χάλακ, περιλαμβάνεται το "συνοικέσιο" της κυβέρνησης Παπανδρέου με τον Ισκαντάρ Σάφα, ο οποίο εν συνεχεία αγόρασε (;) τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), μέσω μιας σκανδαλώδους σύμβασης στην οποία συμφώνησε να...

ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 17η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011


 Αγαπητοί Φίλοι και Συναγωνιστές, σήμερα ξημερώνει 17 Δεκεμβρίου. Συμπληρώνονται 31 χρόνια, από την Τρίτη εκείνη του 1980, όταν στο Αμφιθέατρο των ΚΑΤΕΕ στο Αιγάλεω, δέχθηκα την δολοφονική επίθεση 25 "γνωστών - αγνώστων", οι οποίοι με τραυμάτισαν πολλαπλά σε όλο το σώμα, καθώς και με κοφτερό αντικείμενο στο κεφάλι πίσω από το αριστερό αυτί, που χρειάστηκε ράμματα. Πέντε ώρες, πέρναγα "λαϊκο δικαστήριο" με συνεχείς επιθέσεις, και αμέτρητους ψευτομάρτυρες να μου φορτώνουν ... ακόμα και τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο... Μόνη "σοβαρή" κατηγορία τα αυτοκόλλητα Χριστιανικής οργανώσεως που έλεγαν "Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" και είχαν γεμίσει την Σχολή (ΤΙΜΗ ΜΟΥ).

Πολλοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ έπεσαν θύματα

Η Νατάσα και ο Καραμανλής: Follow your heart



Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, κ. Νατάσα Παζαΐτη απασχόλησε τις περισσότερες φορές θετικά την ελληνική κοινή γνώμη.
Η σχέση της με τον Κώστα Καραμανλή περιγράφεται στο βιβλίο του Μανόλη Κοττάκη, Καραμανλής-Off the record, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.
H κ. Καραμανλή «χρησιμοποιήθηκε» και από τους αντιπάλους του πρώην πρωθυπουργού για να τον συκοφαντήσουν.

Το απόγευµα των εκλογών του 2009, ο Καραµανλής πήγε από νωρίς στη Ρηγίλλης, και λίγο αργότερα άρχισαν να καταφτάνουν ο ένας µετά τον άλλο οι υπουργοί του. Όταν όμως ο...

Στην παρανομία θα περάσουν οι εκκλησίες στις ΗΠΑ;


 


Ένας συντηρητικός χριστιανός σχολιαστής είναι πεπεισμένος ότι οι «πραγματικές» χριστιανικές εκκλησίες στην Αμερική, προκειμένου να μείνουν πιστές στις πεποιθήσεις τους και στο Θεό, θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό που έκαναν οι πρώτοι χριστιανοί, να γίνουν «υπόγειες», δηλαδή να περάσουν στην παρανομία.
(σχ. ΚΟ: το ‘underground’ σημαίνει παράνομες, όπως ήταν πολλές εκκλησίες σε κομμουνιστικά καθεστώτα, ή και κατά γράμμα υπόγειες, που σημαίνει κατακόμβες).
Ο JD Longstreetβετεράνος στη δημοσιογραφία και συντηρητικός Νότιος Αμερικάνος, (μέλος του ‘Sons of Confederate Veterans’ και έχοντας το επίθετο του θρυλικού στρατηγού του στρατού των Νοτίων James Longstreet ), που, όσον αφορά την πίστη, αποκαλεί τον εαυτό του «παλιό Λουθηριανό», δημιουργεί θόρυβο με ένα σχόλιο που υποστηρίζει ότι πολλές από τις mainline χριστιανικές εκκλησίες στις ΗΠΑ έχουν ξεφύγει...

Χέρι – χέρι Παπανδρέου και Καρατζαφέρης....

Ακόμη μία επιβεβαίωση για τον ανοιχτό  
δίαυλο επικοινωνίας Παπανδρέου – Καρατζαφέρη αποτελεί σύμφωνα με τη ΝΔ η κοινή γραμμή για την επιμήκυνση του βιου της κυβέρνησης Παπαδήμου. 
Ένα ανελέητο παιχνίδι υπόγειων διεργασιών και αντεγκλήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνουν στο στρατόπεδο της ΝΔ, προκειμένου σταδιακά να καλλιεργηθεί το κλίμα για πολύμηνη παραμονή της στην εξουσία. 

Η πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ για την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης αλλά και παράταση της θητείας της, αποτελεί κατά τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά ένα ακόμη ισχυρό δείγμα του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας που έχουν εδώ και μήνες οι κύριοι Παπανδρέου και

Δεν δίνουμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας… για δανεικά!


Εκλέγουμε αδίστακτα τον έντιμο θάνατο από την ηθική ατίμωση!
Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη έχει πλέον ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία. Μετά την «πατριωτική»(!) δήλωση της ευρωβουλευτού του κόμματος «Αν είναι να καεί η Ελλάδα να καεί για να υπάρξει μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη»(!) ήρθε ο αρχηγός, με την …  «σταθερότητα» των θέσεων που τον διακρίνει, να ρίξει την βόμβα:
 Σε τηλεοπτική εκπομπή του κ. Παπαδάκη στις 13/12/2011 (απόσπασμα της εκπομπής είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο) ο κ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην οικονομική δυσκολία της Ελλάδος έφερε ένα παράδειγμα από μία ταινία. Στην ταινία αυτή διάφοροι Πακιστανοί και άλλοι σύμμαχοι των...

Μνήμη μου σε λένε Πόντο (Επεισόδιο 1ο, 22-10-2011)


Στο πρώτο επεισόδιο παρουσιάζεται ο ποντιακός πολιτισμός και συγκεκριμένα το τραγούδι ως έκφραση της ποντιακής ιστορίας. "Οδηγοί" σε αυτό το τηλεοπτικό "ταξίδι" είναι τα αδέλφια Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ως γνήσιοι συνεχιστές και εκφραστές μιας ζωντανής παράδοσης, που ακόμα επηρεάζει και δημιουργεί απλώνοντας τη λάμψη της σε όλο τον κόσμο.




Αναρτήθηκε από Theophilos Kotsidis στο e-Pontos

Μαζικές κινητοποιήσεις στη Συρία - Πάνω από 200.000 διαδηλωτές



«Τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε αρκετές συνοικίες της πόλης Χομς μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας την πτώση του προέδρου Ασαντ"», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία.

Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές μετείχαν στις κινητοποιήσεις σήμερα, Πρασκευή, κυρίως στη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε αρκετές συνοικίες της πόλης Χομς μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας την πτώση του προέδρου ...

Ολική επαναφορά: Το Ρωσικόν ... το Αγγλικόν ... το Γαλλικόν κόμμα της Ελλάδος !!! Πολιτική ολική επαναφορά στο ... 1821 !!!




Το β' μέρος εδώ, το γ' μέρος εδώ
Το Ρωσικό (δηλ.ρωσόφιλο) κόμμα ήταν ελληνική πολιτική παράταξη των πρώτων χρόνων ύπαρξης του ελληνικού κράτους κυβέρνησε το 1832 και από τις 3 Σεπτεμβρίου 1843 έως τις 16 Φεβρουαρίου 1844 με αρχηγό τον Α. Μεταξά.

Άρχισε να διαμορφώνεται περί το 1825-26 με αρχηγό τον Ανδρέα Μεταξά, συγχρόνως περίπου με τα άλλα δύο κόμματα, το Γαλλικόυπό τον Ιωάννη Κωλέττη (γνωστό και μή εξαιρετέο) και τοΑγγλικό υπό τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο.

Όπως φαίνεται και από την ονομασία, η κάθε παράταξη προσέβλεπε (και είχε), στην αντίστοιχη μεγάλη Δύναμη για βοήθεια σε εθνικό επίπεδο αλλά και...

Αύριο το μνημόσυνο του Κυρού Σεβαστιανού



Μνημόσυνο για το Σεβαστιανό - πρόσκληση




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) και η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.), σας προσκαλούν στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχηγού και πνευματικού καθοδηγού τους, Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 09.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

Δεκαεπτά χρόνια από την εκδημία του, τιμούμε τη μνήμη του ακρίτα Ιεράρχη και προμάχου των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και ταυτόχρονα υποσχόμαστε συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική Νίκη.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΠΑΣΥΒΑ-ΣΦΕΒΑ

«Αναπόφευκτη η διαίρεση του κράτους των Σκοπίων!»



Το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων “Albanian Media Agency”, δημοσιεύει σήμερα ένα άρθρο του εκδότη της Πρίστινας, Φαΐκ Κρασνίκι, ο οποίος είναι και μέλος του προεδρείου του αλβανικού εθνικιστικού κινήματος «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο».

Ο συντάκτης αναφέρει έξι λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι στα Σκόπια θα διαχωριστεί το αλβανικό στοιχείο από το σλαβικό και το οποίο θα δημιουργήσει μια νέα οντότητα.

 Τις σκέψεις του προσπαθεί να τις στηρίξει με τα εξής σημεία:

1.  Η συμφωνία της Οχρίδας, η οποία υπεγράφη το 2001 και είχε ως σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Αλβανών και Σλάβων δεν επιτεύχθηκε τίποτε σημαντικό. «Οι Αλβανοί πολιτικοί χειραγωγούν τον...

Ο Δωδεκάλογος της εθνικής τραγωδίας


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Από την Ιουλιανή μεταπολίτευση του 1974, εν μέσω μιας χαζοχαρούμενης ευεξίας και περιττής ευωχίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας απολαμβάνουν οι... μπροστάρηδες όλων των επιπέδων, η συντριπτική πλειοψηφία του «κυρίαρχου» λαού, επέδειξε μία προκλητική αφροντισιά και περισσή πολιτική, κοινωνική και ατομική ανευθυνότητα.
Το πρώτο μεγάλο εθνικό έγκλημα: Ζητωκραυγάζοντας, στηρίζοντας και ψηφίζοντας τις εθνομειοδοτικές κυβερνήσεις συνήργησε αποφασιστικά στο πρώτο μεγάλο εθνικό έγκλημα:
Στην αποβιομηχάνιση της Ελλάδος μέσα σε μία φρενίτιδα κρατικοποιή­σεων ανθουσών ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες στην πορεία χρεοκόπησαν και υπήχθησαν στο ειδικό καθεστώς «προστασίας» της κομματικής νομενκλατούρας, η οποία τις λεηλάτησε! Ποτέ το ελληνικό κράτος δεν συμπεριφέρθηκε με τόση ακηδία και με τόση ανεντιμότητα στο παραγωγικό εθνικό δυναμικό του.
Το δεύτερο μεγάλο εθνικό έγκλημα υπήρξε η αποσύνθεση της αγροτικής μας...

"Η «κερκόπορτα» (που άφησε η Ντόρα...) έμεινε ανοιχτή, και να το αποτέλεσμα..."


Του Σταύρου Λυγερού

Ένα από τα πρώτα άρθρα μου στα «Επίκαιρα», που έκαναν τότε τα πρώτα τους βήματα, ήταν στις αρχές του Νοεμβρίου του 2009, με τίτλο «Θα κλείσει ο Γιώργος την “κερκόπορτα” που άφησε ανοιχτή η Ντόρα;». Θέμα εκείνου του άρθρου ήταν η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και «κερκόπορτα» ήταν το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου δεν αποσύρθηκαν από την Ενδιάμεση Συμφωνία, όπως είχαν δικαίωμα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο καταδίκης της Ελλάδας. Ένας κίνδυνος που τώρα πια είναι πραγματικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του 2008 η Αθήνα διασύνδεσε την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Ήταν ένας τρόπος να υποχρεώσει τα Σκόπια σ’ ένα συμβιβασμό, δεδομένου ότι μέχρι τότε η σλαβομακεδονική ηγεσία τηρούσε ανελαστική στάση. Η πολιτική «πρώτα συμφωνία και μετά ένταξη» ήταν ένας αποτελεσματικός μοχλός στα...

Το Κρητικό Ζήτημα, ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897 και η στάση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς


 

μάχη στο Δομοκό
Στις αρχές του 1897, η έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στην Κρήτη, λόγω της εξέγερσης των Κρητών και των τουρκικών θηριωδιών, προκάλεσε την επέμβαση της Ελλάδας με την αποστολή εκστρατευτικού σώματος υπό τον συνταγματάρχη Τιμολέοντα Βάσσο. Άμεση ήταν η αντίδραση της Τουρκίας, η οποία εκμεταλλευόμενη και την ένοπλη δράση των ανταρτικών σωμάτων της Εθνικής Εταιρείας που είχαν εισχωρήσει στο τουρκικό έδαφος, κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα στις 5 Απριλίου 1897Ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος που ακολούθησε και κατέληξε στην ήττα και την ταπείνωση της Ελλάδας, δίχασε την κοινή γνώμη της Ευρώπης. Ο απλός λαός στα περισσότερα κράτη αντιμετώπισε με συμπάθεια το μικρό Ελληνικό κράτος που αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία για να διεκδικήσει την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Κρήτης. Η συμπάθεια αυτή όμως δεν αφορούσε και τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις που αντιμετώπιζαν την Ελληνική εμπλοκή ως παράγοντα αποσταθεροποίησης της περιοχής και υπονόμευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι Αγγλογάλλοι πρέσβευαν το δόγμα της ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως εμπόδιο στην ρωσική...

Nέες απειλές κατά της Κύπρου από την Άγκυρα


ImageΝέες απειλές εκτοξεύει η Άγκυρα εναντίον της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το θέμα της ανάληψης της προεδρίας από την Κύπρο στο δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ήδη αποφασίσθηκε η Κύπρος να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, αφού η προεδρεύουσα από την 1η Ιανουαρίου 2012 χώρα, που είναι η Δανία, αρνήθηκε να αναλάβει την προεδρία, στο νευραλγικό αυτό τομέα της ΕΕ. 

Αυτό και μόνον ενόχλησε φαίνεται την Άγκυρα, η οποία διά του αξιωματούχου της κ.Μελβούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι «δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι δεν θα έχει απευθείας...

Η Google εξασφαλίζει πατέντα για αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους To τρίο της ηγεσίας της Google -Λάρι Πέιτζ, Σεργκέι Μπριν και Έρικ Σμιντ- χαιρετίζουν το μέλλον που έρχεται. Σαν Φρανσίσκο: Πατέντα για τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να παίρνουν τον έλεγχο του τιμονιού από τους ανθρώπους απονεμήθηκε στη Google από το αμερικανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η πατέντα της Google, με τίτλο Μετάβαση Οχήματος Μεικτής Λειτουργίας σε Αυτόνομη Λειτουργία, περιγράφει πώς το όχημα αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται ώστε να αρχίσει να οδηγεί μόνο του. Μέχρι σήμερα, τα αυτόνομα οχήματα της Google -ένας στόλος από τροποποιημένα Toyota Prius και Audi ΤΤ- έχουν διανύσει στην Καλιφόρνια πάνω από 1.600 χιλιόμετρα χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και ακόμα 257.000 χιλιόμετρα με περιορισμένη βοήθεια του οδηγού. Από τη διάσημη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, μέχρι τον αυτοκινητόδρομο 1 που συνδέει το Λος Άντζελες με το Σαν Φρανσίσκο, τα αυτοκίνητα της Google δεν είναι σπάνιο θέαμα την τελευταία διετία. Αρκετοί ειδικοί συμφωνούν με την εκτίμηση της εταιρείας ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα είναι σύντομα πραγματικότητα: «H Google πιστεύει ότι η τεχνολογία υπάρχει ήδη και θα αρχίσει να εμφανίζεται σε αυτοκίνητα στο προσεχές μέλλον» σχολίασε στο BBC ο Άλαν Γούντγουορντ, καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ στη Βρετανία. «Ήδη έχουμε συστήματα που παρκάρουν τα αυτοκίνητα για λογαριασμό μας και φρενάρουν αυτόματα. Το επόμενο προφανές βήμα είναι τα αυτοκίνητα που αναλαμβάνουν την οδήγηση ρουτίνας». «Η Google έχει χρηματοδοτήσει πολλές τέτοιου είδους έρευνες σε πανεπιστήμια. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι, εφόσον πιστεύουν ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές, σπεύδουν να κατοχυρώσουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Μόνα τους στο συνεργείο Σε πρώτη φάση, εκτιμά η Google, η τεχνολογία αυτόματης οδήγησης θα αξιοποιηθεί εμπορικά σε αυτοκίνητα για ξεναγήσεις τουριστών και σε οχήματα που πηγαίνουν μόνα τους στο συνεργείο για επισκευή. Η αυτόματη οδήγηση ξεκινά όταν ο οδηγός παρκάρει το όχημα σε μια «λωρίδα προσγείωσης», όπως την αποκαλεί η Google στην αίτηση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Πρόκειται ουσιαστικά για κάποιο σημάδι στην άσφαλτο, ή κάποιου είδους γραμμωτός κώδικας που περιέχει πληροφορίες για το όχημα. Η θέση αυτής της «λωρίδας προσγείωσης» ενημερώνει το αυτοκίνητο πού ακριβώς βρίσκεται στο χώρο, δεδομένου ότι η ακρίβεια του ενσωματωμένου GPS περιορίζεται στα δέκα περίπου μέτρα. Η γνώση του ακριβούς στίγματος έχει κρίσιμη σημασία για την ασφαλή αυτόνομη οδήγηση. Η Google δίνει το παράδειγμα ενός πειραματικού αυτόνομου οχήματος που ξεναγεί τουρίστες στο Μιλένιουμ Παρκ του Σικάγο. Αναγνωρίζοντας τα ειδικά σήματα που είχαν τοποθετηθεί στις αντίστοιχες θέσεις, το αυτοκίνητο ήταν προγραμματισμένο να σταματά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε κάθε αξιοθέατο του πάρκου. Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν η στάθμευση του οχήματος σε ειδικές «λωρίδες προσγείωσης» που θα το καθοδηγήσουν σε μια άλλη, τελική θέση στάθμευσης, ή ακόμα και στο συνεργείο. Το όχημα απλά θα περιμένει να βγει και να απομακρυνθεί ο οδηγός πριν αρχίσει να κινείται μόνο του, αναφέρει η Google στην αίτηση της πατέντας. Στις δοκιμές της τεχνολογίας στους δρόμους της Καλιφόρνιας, τα οχήματα της Google παρακολουθούν τη διαγράμμιση των δρόμων και τα τυχόν εμπόδια χρησιμοποιώντας κάμερες τοποθετημένες στην οροφή, ραντάρ και αποστασιόμετρα λέιζερ. Επιπλέον, τα ρομποτικά αυτοκίνητα ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τη θέση τους στους χάρτες του Google Maps. Εκτιμώντας μάλιστα ότι η τεχνολογία θα αξιοποιηθεί εμπορικά σύντομα, η Google κατάφερε να πείσει την πολιτεία της Νεμπράσκα να καθορίσει κανόνες για την κίνηση αυτόνομων οχημάτων στους αυτοκινητόδρομούς της.


To τρίο της ηγεσίας της Google -Λάρι Πέιτζ, Σεργκέι Μπριν και Έρικ Σμιντ- χαιρετίζουν το μέλλον που έρχεται.
To τρίο της ηγεσίας της Google -Λάρι Πέιτζ, Σεργκέι Μπριν και Έρικ Σμιντ- χαιρετίζουν το μέλλον που έρχεται.
Σαν Φρανσίσκο: Πατέντα για τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να παίρνουν τον έλεγχο του τιμονιού από τους ανθρώπους απονεμήθηκε στη Google από το αμερικανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η πατέντα της Google, με τίτλο Μετάβαση Οχήματος Μεικτής Λειτουργίας σε Αυτόνομη Λειτουργία, περιγράφει πώς το όχημα αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται ώστε να αρχίσει να οδηγεί μόνο του.

Μέχρι σήμερα, τα αυτόνομα οχήματα της Google -ένας στόλος από τροποποιημένα Toyota Prius και Audi ΤΤ- έχουν διανύσει στην Καλιφόρνια πάνω από 1.600 χιλιόμετρα χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και ακόμα 257.000 χιλιόμετρα με περιορισμένη βοήθεια του οδηγού.

Από τη διάσημη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, μέχρι τον...

H “επανάσταση” της Λιβύης συνεχίζεται στους… δρόμους της Θεσσαλονίκης


 από Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>


Η φωτογραφία που βλέπετε δεν προέρχεται από την Λιβύη, αλλά από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι εικονιζόμενοι υποτίθεται ότι είναι τόσο "βαριά τραυματίες" ώστε δεν μπορούσαν να νοσηλευθούν στην χώρα τους και έπρεπε απαραίτητα να μεταφερθούν για αυτόν τον σκοπό στην Ελλάδα. Είναι οι 144 Λίβυοι που μεταφέρθηκαν με Airbus 320 στην Θεσσαλονίκη δωρεάν και μετά από άδεια του Ελληνικού κράτους για να “νοσηλευθούν”.

Οι υπάνθρωποι αυτοί εγκληματίες πολέμου, αφού πρώτα έκαναν την “επανάστασή” τους παραδίδοντας όλο τον πλούτο και κυρίως το πετρέλαιο της...