Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Κρύβουν το ελληνικό λάδι πίσω από ιταλικές ετικέτες.



 Πίσω από κάθε μπουκάλι Carapelli, το οποίο πωλείται προς 7-8 ευρώ το λίτρο, υπάρχει ένας έλληνας παραγωγός που πουλάει το προϊόν του χύμα στην ιταλική αγορά εισπράττοντας περίπου 2 ευρώ το κιλό και αφήνοντας τον Ιταλό να καρπωθεί την υπεραξία. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς μια χώρα μπορεί να χάσει την ανταγωνιστικότητά της εκχωρώντας τον πλούτο της σχεδόν δωρεάν!
Στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ μπορεί κανείς να βρει πολλές γνωστές μάρκες ελαιολάδου, όπως οι διάσημες ιταλικές Carapelli, Monini και Carli, όχι όμως και ελληνικές.
Και όμως, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι... παρόν, αλλά μόνο μέσα στο μπουκάλι και στο πίσω μέρος της ετικέτας, αν και εφόσον αναγράφονται οι χώρες προέλευσης. Πίσω από κάθε λίτρο Carapelli που πωλείται στο ράφι προς 7-8 ευρώ, κρύβεται ένα ελληνικό ελαιόδενδρο ή, καλύτερα, ένας έλληνας παραγωγός που πουλάει κάθε χρόνο το προϊόν του χύμα στην ιταλική αγορά, εισπράττοντας περίπου 2 ευρώ το κιλό και αφήνοντας τον Ιταλό να καρπωθεί όλη την υπεραξία.
Αυτή είναι η πραγματικότητα για τη χώρα μας, την τρίτη μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγό δύναμη στον...

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στη Β Αθήνας !!! Σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση...



Σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν σήμερα το γύρο του διαδικτύου, το ΠΑΣΟΚ αν γινόταν σήμερα εκλογές στη Β` Αθήνας θα ήταν πέμπτο κόμμα με ποσοστό 7,3%. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από μυστική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό πολιτικού Οργανισμού, και η οποία παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αν πρόκειται για πραγματική δημοσκόπηση, τότε αποτελεί ένα εκλογικό Βατερλό για το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα πάντα με την ίδιο δημοσκόπηση, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Ν.Δ. και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Δημοκρατική Αριστερά», το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. πηγή

Το φαινόμενο Χριστόφια. Μάθημα προς αποφυγήν στις διπλωματικές σχολές.


 

Στα πανεπιστήμια με σχολές που διδάσκουν διπλωματία και στρατηγικές διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να ενταχθεί ειδικό μάθημα με τις μεθόδους που ακολούθησε ο Δημήτρης Χριστόφιας στο κυπριακό, ως μεθόδους προς αποφυγή. Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο μόνος ίσως διαπραγματευτής στην παγκόσμια διπλωματία που πριν ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία διαπραγματεύσεων με την άλλη πλευρά (τουρκική), έκανε όλες τις υποχωρήσεις που μπορούσε να κάνει. Έδωσε εκ περιτροπής προεδρία, ασυλία σε 50000 εποίκους κτλ, και μάλιστα χωρίς να ρωτήσει κανένα....

Προειδοποίηση Ιράν προς Ελλάδα: «Θα αυτοκτονήσετε οικονομικά εάν συμφωνήσετε στο εμπάργκο»




H EE πρόκειται να «αυτοκτονήσει οικονομικά» εάν προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο προειδοποίησε ο Ιρανός αντιπρόσωπος στον OPEC.
«Με την οικονομική κρίση να μαίνεται στην ευρωζώνη κάθε απόπειρα επιβολής κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο θα βυθίσει τις ευρωπαϊκές χώρες σε μια μεγαλύτερη κρίση», δήλωσε στο πρακτορείο Mehr ο Mohammad-Ali Khatibi.
Ο ίδιος σύστησε σε Ευρώπη και ΗΠΑ να αποφύγουν τις παρακινδυνευμένες κινήσεις στην διεθνή αγορά πετρελαίου.
Το Ιράν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον OPEC με 2,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, παρέχει στην ΕΕ ένα 20% της ημερήσιας παραγωγής...

«Κάλλιο πέντε και στο χέρι…»


 

Της Εβελίνας Καραγιαννοπούλου

Σε μια χώρα που ο «εκλεκτός» -μα όχι εκλεγμένος- πρωθυπουργός της υποστηρίζει πως η λύση στη μάστιγα της ανεργίας είναι οι χαμηλότερες αποδοχές, οι πολίτες παρακολουθούν ξενερωμένοι το φινάλε της «Ζωής της Άλλης»

«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με την συμφωνία και των δυο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι», δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Με την πρώτη ανάγνωση, μπορεί και να συμφωνήσεις. Ειδικά αν την ώρα που το διαβάζεις απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας. Και κυρίως, αν η βαλίτσα δίπλα στην καρέκλα σου περιέχει δεσμίδες χαρτονομισμάτων, ικανές να σου εξασφαλίσουν εισιτήριο άνευ επιστροφής στη γη της επαγγελίας. Αν δεν ανήκεις σε...

Περισσότερο αέριο στο «Λεβιάθαν»: Τι σημαίνει για Κύπρο;


«Το μέγεθος μετράει», λέει ο σοφός λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούσε να έχει περισσότερο δίκιο. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι εταίροι για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν πως το κοίτασμα δεν είναι της τάξης μεγέθους των 16 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (τ.κ.μ.) αλλά των. 20 τ.κ.μ.
Από την άλλη, ανακοίνωσαν πως τα αποθέματα πετρελαίου στο συγκεκριμένο κοίτασμα θα κυμαίνονται στα 600 δισεκατομμύρια βαρέλια, με αρχική πρόβλεψη τα 3 δισεκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί πως η αναθεώρηση των συγκεκριμένων ποσών έγινε κατόπιν κυβερνητικών οδηγιών αναφορικά με το πώς ακριβώς θα πρέπει να γίνει η καταμέτρηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Η «δημιουργική στατιστική» του Τελ-Αβίβ αναμένεται να έχει δύο επιπτώσεις για την κυπριακή πλευρά και πιο...

Τι μέλλον έχει η κυβέρνηση Παπαδήμου;


Ποιες είναι οι δύο επιλογές που έχει την ύστατη στιγμή ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, για να ξεμπλοκάρει το διαγραφόμενο κυβερνητικό αδιέξοδο
Picture 0 for Τι μέλλον έχει η κυβέρνηση Παπαδήμου;
Η αδυναμία των πολιτικών να συνεννοηθούν και να χαράξουν κοινή πορεία, ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει στην ανάθεση της εξουσία σε τεχνοκράτη. Αυτό, από μόνο του, δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό. Για να αποκτήσει αρνητικό ή θετικό προσδιορισμό πρέπει να συντρέξουν πολλοί παράγοντες.
Ο υπογραφόμενος, από πολύ καιρό υποστήριξε την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Ο τρόπος που πολιτεύονται οι εκπρόσωποί μας δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Εξακολουθούν να πολιτεύονται με τον ίδιο παλαιοκομματικό τρόπο, όπου απουσιάζει η αίσθηση ευθύνης, αλλά και του χρέους προς το κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι για χρόνια τώρα δεν επιλέγουμε τον καλύτερο, αλλά τον λιγότερο κακό («το μη χείρον βέλτιστο»).
Η ανάθεση, επομένως, της εξουσίας σε τεχνοκράτη ήταν μονόδρομος. Μόνον που δεν έγινε οικεία βουλήσει των αρχηγών των κομμάτων εξουσίας -που θα σήμαινε ότι πράγματι συναισθάνθηκαν την αδυναμία τους να δώσουν λύση και είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν πορεία διαφυγής από το πρόβλημα- αλλά τα πράγματα τους οδήγησαν εκεί.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, είναι φανερό πλέον, ότι επιδίωκε να εμφανιστεί ως αδιάφορος για την εξουσία, την οποία ευχαρίστως θα πρόσφερε «για το καλό του τόπου», ενώ όλες οι κινήσεις του...

ΚΥΠΡΟΣ: ΟΥΤΕ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΟΥΤΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα τάσσεται ενάντια σε κάθε μορφή λύσης ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας.
Δεν αποδέχεται επίσης την αρχή της διζωνικότητας που το ενδοτικό κατεστημένο προσυπέγραψε από το 1977 και εξακολουθεί να υποστηρίζει μέχρι σήμερα.
Η κατεχόμενη πατρίδα μας αποτελεί μέρος της επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας και δεν παραχωρείται σε κανένα .
Στόχος μας πρέπει να είναι η ΕΠΕΚΤΑΣΗ της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της.

Ως εκ τούτου τασσόμαστε ενάντια και σε κάθε μορφή διχοτόμησης που ορισμένοι κύκλοι προωθούν. Καταγγέλλουμε επίσης κάθε μεθόδευση διολίσθησης προς εμπράγματη εφαρμογή σχεδίων λύσης τύπου Ανάν.
Αυτές τις μεθοδεύσεις θεωρούμε ότι ακολουθεί το ενδοτικό κατεστημένο στα...

Νέο εθνικό έγκλημα επί θύραις

Γράφει ο Γιάννης Τριάντης
Αν η χρεωκοπία της Ελλάδος είναι πιθανή, γιατί οι εταίροι συνεχίζουν να τη χρηματοδοτούν; Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα. Το δεύτερο αφορά την περίφημη συνταγή του Μνημονίου:
αφού όλοι παραδέχονται ότι απέτυχε, και η Ελλάδα «βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» λόγω της αδιέξοδης πολιτικής που ασκείται, γιατί οι εταίροι επιμένουν στην ίδια, ολέθρια πολιτική; Ερώτημα τρίτο και τελευταίο, σχετικό με την περιώνυμη ανταγωνιστικότητα: υπάρχουν 113 παράμετροι (κριτήρια) για την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας. Ανάμεσα σ' αυτά, περιλαμβάνεται ύψος των μισθών; Ας αρχίσουμε από το τελευταίο, μιας και γίνεται πολύς λόγος για την περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού...
Ε, λοιπόν, όχι. Οι αποδοχές των εργαζομένων δεν περιλαμβάνονται στα κριτήρια που επιστρατεύονται για να κριθεί η ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας. Το World Economic Forum, το οποίο κατέταξε την Ελλάδα στην 90ή θέση μεταξύ 142 χωρών, υπολογίζει 113 παραμέτρους. Πλήθος τα κριτήρια, δηλαδή. Από το θεσμικό πλαίσιο για το επιχειρείν και τις υποδομές μέχρι το internet υψηλής ταχύτητας. Αλλά ουδαμού γίνεται λόγος για τις απολαβές των εργαζομένων. Το ίδιο λένε επιφανείς οικονομολόγοι, το ίδιο έλεγε εμμονικά η συκοφαντημένη Λούκα Κατσέλη, το ίδιο λέει χρόνια τώρα η Αριστερά. Αλλά το...

Ρωσία - Ιράν: Το ρούβλι αντικαθιστά το δολάριο



Το ρωσικό ρούβλι θα γίνει νόμισμα των συναλλαγών στις εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στη Ρωσία και το Ιράν δήλωσε ο πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Μόσχα.

Όπως είπε ο ιρανός πρέσβης, πέρυσι ακόμα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρότεινε στον Ιρανό ομόλογό του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να περάσουν σε ρούβλι τις διμερείς συναλλαγές τους. 

Πίσω από τις ενέργειες της Ρωσίας δεν βρίσκονται μόνο τα πολιτικά, αλλά και τα οικονομικά της συμφέροντα, δηλώνει Ρώσος οικονομικής αναλυτής. «Το ρούβλι, τα τελευταία 5 χρόνια επιβλήθηκε στο διεθνή στίβο ως λίγο-πολύ σταθερό νόμισμα. Σ’ αυτό συντελεί επίσης και η ιδέα του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη δημιουργία Διεθνούς Χρηματιστικού Κέντρου στη Μόσχα. Εκτός απ’ όλα τα άλλα, είναι πιο σίγουρη η χρήση του εθνικού νομίσματος σε συνθήκες εμφάνισης παγκόσμιων κινδύνων» σημειώνει. πηγή

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 22-01-2012

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου σας εύχεται δημιουργικό και ευτυχισμένο το νέο έτος και σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ένωσηςτην Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στα γραφεία της, στηΝέδοντος 11 & Αλίκης, στο Περιστέρι, στις  18:30΄ το απόγευμα.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κρίση και Αναδίπλωση


Η υποβάθμιση της Γαλλίας και οκτώ ακόμη χωρών της Ευρωζώνης από την Standard and Poors σηματοδοτεί μια νέα φάση στην ελληνική δοκιμασία. Καθώς η κρίση προσλαμβάνει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, η ελληνική οικονομία απειλείται πλέον άμεσα από χρεωκοπία. Έχει άραγε η κοινωνία την ικανότητα να αποφύγει την κατάρρευση ή και την εξαφάνιση, μετά από μια τέτοια καταστροφή;
Από την Ιστορία του ο Ελληνισμός είναι εξοπλισμένος με ισχυρές «αναδιπλωτικές» ικανότητες οι οποίες τροφοδοτούνται και στηρίζονται στους παραδοσιακούς του θεσμούς. Ετσι εξηγείται η μακρόχρονη επιβίωσή του σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο γεωγραφικό περιβάλλον το οποίο του στοίχισε αλλεπάλληλα καταστροφικά πλήγματα. Μόνον κατά τον εικοστό αιώνα, αριθμούνται η Μικρασιατική Καταστροφή, η Κατοχή και ο Εμφύλιος, η δικτατορία και η κυπριακή ήττα.
Η αναδίπλωση, η resilience, όρος της Φυσικής, απασχολεί συστηματικά την Ψυχολογία και όλο και...

Ποιος θα ξεχάσει το 2009; Ο γιάπης πού έταζε χρήματα και έπαιξε με τον φόβο των πολιτών!




Σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες τα ξύλινα λόγια περισσεύουν. Η αλήθεια είναι ότι ο πολίτης αισθάνεται μακριά, σαν να αιωρείται χωρίς αλεξίπτωτο και ζει την αγωνία της απότομης πτώσης.

Νίκος Μπεχράκης

Ο κύριος υπεύθυνος, αυτός πού παρέδωσε την χώρα στα χέρια της αδίστακτης αγοράς των γιάπηδων, αυτός πού έπαιξε με τον φόβο των πολιτών, αυτός πού θεώρησε κατόρθωμα τον υπέρογκο δανεισμό, αυτός τελικά θα έπρεπε να ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων για να ζήσει την πορεία προς τα εκλογικά αποτελέσματα.

Όσο για τους συνοδοιπόρους του, ναι αυτούς πού τότε διαφήμιζαν το μνημόνιο, με το μείγμα μιας θνησιγενούς οικονομικής πολιτικής, σαν την βέλτιστη λύση και σήμερα το καταγγέλλουν, μπορούν να αποχωρήσουν και να ξεχάσουν την ενασχόληση με τα κοινά, διαφορετικά να συνεχίσουν μαζί του.

Φτάσαμε να θεωρείται στόχος η επαναφορά της οικονομίας μας στην περίοδο του 2009. Τότε πού ο σιωπηλός Αρχηγός των ΟΧΙ έλεγε την αλήθεια, ο λαλίστατος και στηριζόμενος γιάπης έταζε χρήματα και υπονόμευε κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην Χώρα.

Σήμερα λοιπόν ο πολίτης θέλει να εκφραστεί και να ανατρέψει το γιάπηκο χασάπικο πού γέμισε δυσωδία την Χώρα μας. Θέλει έναν γνήσιο Έλληνα πολιτικό να σκουπίσει, να καθαρίσει και να τηρήσει αξίες πού χάθηκαν από τους μορφωμένους αλλά και εκπαιδευμένους γιάπηδες ενός σύγχρονου σφαγείου.

"ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ":ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΥ ΣΕΡ ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΙΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!


TO ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

Η πιο συκοφαντημένη και αδικημένη ιστορική περίοδος της Ρωμιοσύνης
(Σχόλια της ιστοσελίδας)
Η παρακάτω συνέντευξη του μεγάλου ιστορικού- βυζαντινολόγου Σερ Στήβεν Ράνσιμαν  μπορεί να χαρακτηρισθεί ως πεμπτουσία του σπουδαίου έργου του, που έχει τύχει παγκοσμίου φήμης και αναγνωρίσεως. Οι δηλώσεις του βαρυσήμαντες και οι λόγοι του μεστοί σοφών νοημάτων που είναι απόσταγμα ενδελεχούς και αντικειμενικής πολυετούς μελέτης όλων των εκφάνσεων του «βυζαντινού» πολιτισμού. Είναι πραγματικά ραπίσματα στα βέβηλα στόματα που μηρυκάζουν γενικεύσεις, λασπολογίες και ύβρεις για οτιδήποτε σχετίζεται με την χιλιόχρονη αυτήν περίοδο. Και το απεχθέστερο χαρακτηριστικό των περισσοτέρων εξ αυτής της παράταξης των αμαθών είναι ότι ανήκουν στους «ημέτερους», στους ρωμιούς. Έτσι, επαξίως λαμβάνουν τον ιταμό τίτλο των γραικύλων, ενώ ο κελτικής και ευγενικής καταγωγής επιστήμονας εγκαθίσταται στο λαμπρό στερέωμα των φιλελλήνων.
Οι παρακάτω θέσεις του Σερ Στήβεν Ράνσιμαν είναι επίκαιρες στις ημέρες μας από κάθε άλλη εποχή. Μας κρούει τον κώδωνα ώστε επιτέλους να αφυπνιστούμε και να αντιληφθούμε τους...

Ο Τάφος του Θεμιστοκλέους - (Μυστικά Περάσματα)



Η εκπομπή προβλήθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:00 τα μεσάνυχτα, διάρκειας δυο ωρών. Μια εκπομπή σταθμός για την Ελληνική τηλεόραση με ανατρεπτικό περιεχόμενο και συναρπαστικές αποκαλύψεις. Συντονιστής εκπομπής, ο αρχαιολόγος, ιστορικός και εκδότης του περιοδικού ΙΧΩΡ, Ευάγγελος Μπεξής.

ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ:

ΚΟΥΛΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΗΜΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ...

«Ανοικτή επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ.κ. Μπαν Κι Μουν»




του Δημήτρη Στεργιούλη

Επίτιμου Διευθυντή

2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου

«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι δημιούργημα των Άγγλων. Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε ή να παραβλέπουμε ότι η Κύπρος τελεί και υπό αγγλική κατοχή, αφού το 10% του κυπριακού εδάφους κατέχουν οι αγγλικές βάσεις της Επισκοπής και της Δεκέλειας στη Μεγαλόνησο.
Επίσης οι πάντες γνωρίζουν ότι η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974, επανειλημμένα έχει καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας , αλλά και τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. Προσέτι ο ίδιος διεθνής οργανισμός έχει αποφανθεί ότι αποικιοκρατικά κατάλοιπα, ως η κατοχή εδαφών ανεξάρτητων κρατών από πρώην αποικιοκρατικά κράτη δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν και πρέπει να πάψουν να υφίστανται.
Κι ενώ οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. είναι κρυστάλλινης διαύγειας και ενάργειας, εν τούτοις τα καταδικαστικά για την Τουρκία ψηφίσματα...

Το γόητρο ως αναγνώριση ισχύος.

Του Νίκου Λυγερού*

Το γόητρο για ένα κράτος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Και δεν είναι αποκλειστικά θέμα εικόνας διότι λειτουργεί με ανάδραση. Δεν μπορεί να βασιστεί μόνο πάνω στη φήμη, χρειάζεται υλοποιήσεις μέσω των πράξεων. Μέσα από το πλαίσιο του στρατηγικού δόγματος μπορεί να εκφραστεί με δύο τρόπους: ο άμεσος επηρεάζει, ο έμμεσος εκμεταλλεύεται. Αυτή η βασική έννοια είναι σημαντική ειδικά σε χώρες που προσπαθούν να αναβαθμίσουν και να πείσουν τις άλλες ότι αποτελούν παράγοντες ισχύος, τουλάχιστον στην περιοχή τους αν όχι στην ευρύτερη. Το πρόβλημα για αυτές τις χώρες είναι ότι το γόητρο τους δεν αντιπροσωπεύει μια ολική πραγματικότητα αλλά μια δυνατότητα που προσδοκεί να γίνει όραμα. Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εμπλακούν σε διαμάχες και ακόμα λιγότερο συρράξεις, διότι το γόητρό τους μπορεί όχι μόνο να αμφισβητηθεί αλλά και να καταρρεύσει λόγο των περιστάσεων. Αυτό το νοητικό σχήμα εξηγεί γιατί πολλές από τις κινήσεις της Τουρκίας παραμένουν λόγια...

Ο σπειροειδής μονόδρομος στην άβυσσο…


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου 
Δεν θα σας ταλαιπωρήσω πλέον με ιδιαίτερα αναλυτικές προσεγγίσεις. Είναι φανερό ότι οι περισσότεροι κουράστηκαν να διαβάζουν αναλυτικούς «επικήδειους», ακόμη και αν δεν πρόκειται περί αυτού, αλλά για στρατηγικές απεγκλωβισμού, με κριτήριο το συμφέρον των δύο τρίτων της σημερινής ελληνικής κοινωνίας - η οποία αύριο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η ίδια. Σήμερα λοιπόν θα βάλω με δυο λόγια τα πράγματα στη θέση τους, καθώς πολύ «μπερδευτήκαμε» τελευταία! Όταν με βλέπετε να επανατοποθετώ ένα πρόβλημα σημαίνει ότι αυτό αυτονομήθηκε πολιτικά ή τείνει να ανεξαρτητοποιηθεί από τις δυνάμεις που το ελέγχουν ή θα έπρεπε να...

Απαιτούνται νέοι “πιλότοι” για την Ιστορία και τη Μουσική στα Σχολεία;


Στέργιος Ζυγούρας (mail) 

Γιατί η παιδεία έχει ανάγκη ένα ακόμα “πιλοτικό πρόγραμμα σπουδών”; Αυτή θα μπορούσε να είναι η απάντηση στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου (πρώην Εθνικής) Παιδείας για το “Νέο Σχολείο” που σταδιακά ξεδιπλώνονται.

Κι όταν λέμε ότι θα πρέπει να εξηγηθεί αυτό το απλό ερώτημα, εννοούμε προφανώς ότι οι εξηγήσεις που δίνονται, είναι ανεπαρκείς, κυρίως όμως, παράδοξες και αντιφατικές. Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες ζήσαμε τόσες “μεταρρυθμίσεις”, όσες και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Παιδείας. Κάθε μεταρρύθμιση ερχόταν να “βελτιώσει” την κατάσταση. Το αποτέλεσμα φαίνεται καθαρά. Αν αυτό συνέβαινε, τότε από την τόση πρόοδο, θα έπρεπε να έχουμε μια κοινωνία συμπαγή, δυναμική, ευημερούσα, πρωτοπόρα στην οικουμένη. Πώς γίνεται, τόσες (και τόσο πολύ καλές) προθέσεις να καταλήγουν σε αποτυχία; Μήπως δεν ήταν και τόσο καλές; Μήπως δεν αποφασίζονταν εδώ και για τις εθνικές ανάγκες; Μήπως για άλλη μια φορά καλείται ο λύκος να φυλάξει τα πρόβατα; Ενώ δεν...

1.000.000 άνεργοι, μόλις 7.000 διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!





Βρισκόμαστε στο ζενίθ της πιο οργανωμένης επίθεσης που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί εκ των έσω κατά της χώρας και κυρίως κατά των εργαζομένων, με κύριους εκφραστές κυβερνώντες - μαριονέτες, που εκτελούν ανενδοίαστα εντολές τραπεζικών - υπαλλήλων κρατών και κέντρων οικονομικών συμφερόντων. Στην συντονισμένη επιχείρηση κατά της χώρας και των πολιτών της, σήμερα ημέρα Παναττικής απεργίας, κατέβηκαν στους δρόμους μόλις 7.000 άτομα! 5.000 μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και δεν έκαναν καν πορεία προς το Σύνταγμα! Ο λόγος...

Σαμαράς: Θα είμαι σκληρός με όσους δεν βλέπουν την πραγματικότητα

Για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές για την υπέρβαση της κρίσης μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο New Europe.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, ο κ. Σαμαράς ήταν εκπληκτικά προσγειωμένος και ταυτόχρονα, πολύ σίγουρος και σταθερός.
Λίγο μετά το σχηματισμό της...
 κυβέρνησης Παπαδήμου, εκδηλώθηκαν οι πρώτες ανησυχίες για τη βιωσιμότητά της. «Θα πρέπει να κοιτάξει κανείς πέρα από ιδεολογικές διαφορές και να αναζητήσει την αναγκαία πολιτική συνοχή που απαιτείται για τη σύναψη άμεσης συμφωνίας για το PSI, που είναι και η κύρια αποστολή της κυβέρνησης», τόνισε ο...

Οι ψυχές μας είναι φτιαγμένες από ασυμπίεστο υλικό.


 γράφει ο  Αγγελος Αγγελίδης



Οδυνηρή και ανελέητη απάτη εξελίσσεται η προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη εξαπάτηση που επιχειρείται για να ενοχοποιηθεί και ο τελευταίος ίσως τρόπος αντίστασης του λαού. Η αντίσταση, ενός λαού που εγκαταλείφθηκε από εκείνους που έπρεπε να βρίσκονται πρώτοι στα χαρακώματα για τα λαϊκά συμφέροντα και για την προστασία και του εισοδήματος αλλά ακόμη περισσότερο της αξιοπρέπειάς του.
Εκείνου του πολίτη που ξυπνά καθημερινά με το ξυπνητήρι στο κεφάλι και πίνει όρθιος τον πρωϊνό του καφέ. Η βιασύνη μεγάλη να προλάβει το αυτοκίνητο της εταιρίας που θα τον μεταφέρει στον χώρο δουλειάς ή να χτυπήσει έγκαιρα την υπηρεσιακή κάρτα. Οι πολίτες που γίνονται ψυχροί κι αναίσθητοι απέναντι στα παιδιά τους και στα μωρά τους ακόμη. Με φωνές και ένταση τα...

Ο άψογος επενδυτής

Του Sokin
Ένα από τα κλισέ που λέγονται για τον χειρισμό των μετοχών σε περίοδο γενικής πτώσεως των χρηματιστηρίων (bearmarket) λέει: «Στην κατρακύλα πουλάμε πρώτα το χαρτί που μας τάϊσε και μετά τα υπόλοιπα, σε τρόπο ώστε να κατοχυρώσουμε τα κέρδη μας».
Δεν έχει σημασία αν μελλοντικά το αγοράσουμε σε υψηλότερη τιμή από την τιμή της πρώτης. Αυτό που μετράει είναι η διαφορά τιμής πωλήσεως με την τιμή κτήσεως εκπεφρασμένη στο επί τοις εκατόν, δεοδομένου ότι η τιμές των μετοχών διαφέρουν μεταξύ των.
Εννοείται ότι όσο μικρότερο είναι το διάστημα από την αγορά έως την πώληση της μετοχής, τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος ανηγμένο σε ετήσια βάση, ίνα μη λησμονώμεν την αριθμητικήν της στοιχειώδους εκπαιδεύσεως!
Πάντοτε στην ιστορία της ανθρωπότητος, όσον αφορά τα παίγνια, ο υποψήφιος συμμετέχων προσπαθεί να βρεί το υποψήφιο θύμα του, με απώτερο σκοπό να το «ξεπουπουλιάσει» προς ίδιον όφελος βεβαίως-βεβαίως.
Στο σημείο αυτό βλέπουμε μια ταύτιση των πολιτευομένων με τους...

Μάρκος Δράκος - ο «Λυκούργος» της ΕΟΚΑ




Ο Θεός και η Πατρίδα με καλούν, πατέρα. - Ζητώ την ευχή σου
Μάρκος Δράκος

ΤΗΣ ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ


18 Ιανουαρίου 1957. 55 χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μέρα όπου γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα Μάρκος Δράκος στην ενδοξότερη σελίδα της Ελληνικής μας Ιστορίας. Εκεί που η ελληνική περηφάνια αψηφούσε κάθε κίνδυνο, εκεί που η παλικαριά αψηφούσε κάθε είδους φόβο και μετατρεπόταν σε αποφασιστικότητα και αγώνα, αναδεικνύοντας μέχρι και σήμερα πρότυπα ηρώων για τις παρούσες αλλά και τις μέλλουσες γενεές. Ο Μάρκος Δράκος αποτελεί αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή μορφή στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59. Δεν λύγισε ούτε για ένα λεπτό από φυλακίσεις και βασανιστήρια! Ο «Λυκούργος», όπως τον φώναζαν, διακρινόταν για την ανδρεία και την πίστη του στον Θεό. Γνώριζε πολύ καλά πως η ελευθερία ήθελε αρετήν αλλά και τόλμην. Στον Δράκο υπήρχαν και περίσσευαν και

Τι πονηρή συνάντηση (με την Διαμαντοπούλου) ήταν αυτή;...


 

Από τον Στέλιο Κούρο

Τι πονηρή συνάντηση ήταν αυτή; Σκιώδες Πολιτικό Συμβούλιο έχει φτιάξει η Διαμαντοπούλου; Τι συζήτησαν χθες στη 7 η ώρα το απόγευμα στο γραφείο της Διαμαντοπούλου;
Οι παρευρισκόμενοι ήταν:...
Διαμαντοπούλου
Ραγκούσης
Πρωτόπαπας 
Σαλαγιάννης
Σχοιναράκη 
Και άλλοι δυο βουλευτές ...
Και όλα αυτά έγιναν σε γραφείο στην λεωφόρο Συγγρού.

Ο εθνικισμός είναι δρώσα κοσμοθεωρία και όχι ένα απλό συναίσθημα που στο τέλος άγεται και φέρεται από τους διάφορους αριβίστες και τους πατριδοκάπηλους του συστήματος

Η ιδεολογία του εθνικισμού δεν είναι ένα δόγμα που αφού το κατασκευάσουμε , μπορούμε να το εφαρμόσουμε σε όλους τους καιρούς και σε όλους τους τόπους.
Πρώτα από όλα πρέπει να διαχωρίσουμε την ιδεολογία σε δύο μεγέθη . Στο αξιακό υπόβαθρο και στο πρόγραμμα αντιμετώπισης των παροντικών προβλημάτων της κοινωνίας.
Ένα πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε το 1900 για παράδειγμα , δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί και στις τωρινές συνθήκες. Διότι το πρόγραμμα αναφύεται μέσα από τις συμπαρομαρτούσες ιστορικές συνθήκες και τις ειδικές περιστάσεις του τόπου προς το οποίο απευθύνεται. Τούτο σημαίνει πως η αλλαγή των συνθηκών και των ειδικών περιστάσεων επιτάσσει την αλλαγή του προγράμματος.
Το αξιακό υπόβαθρο της ιδεολογίας , αντίθετα από το πρόγραμμα , είναι αναλλοίωτο. Όμως και εδώ υπάρχει απέραντο πεδίο σύγχυσης που υπαγορεύει αδιάκοπο ιδεολογικό αγώνα. Ένα παράδειγμα θα βοηθήσει στην πλήρη κατανόηση . Η έννοια του έθνους ή θα στηριχθεί στη φυλετική βάση 'ή στη θρησκευτική αντίληψη , η έννοια της εξουσίας ή θα εκπορεύεται από το λαό ή θα δίδεται εκ των άνω...

Και αναρωτιέται κανείς αυτοί οι άνθρωποι οδηγήσανε τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή ακόμα και τώρα συνεχίζουν την ίδια πολιτική; Κι όμως είναι έτσι....


Θρασείς, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα
 


Η άγρια επίθεση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚεναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και της δημόσιας περιουσίας είναι αναμφισβήτητο γεγονός, όσο και η συνέχιση της καταστροφικής για τον τόπο και τους πολίτες οικονομικής (και όχι μόνο) πολιτικής από την κυβέρνηση Παπαδήμου (και των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ που την στηρίζουν).
Δυόμισι χρόνια οι ολετήρες προελαύνουν και δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο, Σύνταγμα, νόμους, θεσμούς, μισθούς, συντάξεις κλπ. Το κοινοβούλιο έχει πρακτικά καταργηθεί και οι κυβερνώντες θρασείς, αδίσταχτοι, ανάλγητοι, διεστραμμένοι, ξετσίπωτοι και μοιραίοι έχουν εξαπολύσει πόλεμο κατά της κοινωνίας και της δημοκρατίας.
Σε αγαστή συνεργασία οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ μαζί με τους δεξιούς νεοφιλελεύθερους της ΝΔ και τους «σοσιαλιστές» νεοφιλελεύθερους του ΠΑΣΟΚ συσπειρώνονται εναντίον του λαού.
Οι κυβερνώντες, υπάλληλοι του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος...

Tabula rasa !!! Οταν η Τουρκία ανακάλυψε τους νέους εχθρούς της!!!


 “Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και όχι οι περιφερειακοί γειτονές μας είναι οι νέοι αντίπαλοι της Τουρκίας”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ.
"Αντίπαλοι μας δεν είναι πλέον οι γειτονικές χώρες (σ.σ. δηλ. μέχρι σήμερα ήταν;).
Οι νέοι ανταγωνιστές για τον τουρκικό λαό είναι σήμερα η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες”, είπε ο Γιλμάζ.
Ο υφυπουργός αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας, Μουράτ Μπαγιάρ, δηλώνει για την επικείμενη αγορά τών 100 F-35, προυπολογισμού περίπου 17 δις. δολλαρίων «Όταν ερχόμαστε στο ζήτημα του λογισμικού τουαεροσκάφους (f-35), δεν μιλάμε για την αγορά όλων των κωδίκων, παρά μόνο για αυτούς οι οποίοι είναι οι πλέον κρίσιμοι για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανεξαρτησία (από ξένες πηγές) του αεροσκάφους».
Η αγωνία της Άγκυρας να κλείσει η υπόθεση των F-35, τώρα, εν όψει εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και στο μέτωπο της Συρίας-Ιράν, για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της απο τους “συμμάχους” της, είναι προφανής και έκδηλη.
Το ερώτημα είναι, τί “υπηρεσίες-ανταλλάγματα” θα κληθεί να προσφέρει...

«Τουρκική πατρίδα εδώ και 5.000 χρόνια» ο Πόντος!


Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελά ή να κλαίει με τα καμώματα ορισμένων Τούρκων, οι οποίοι μάλιστα αυτοανακηρύσσονται «επιστήμονες», παραδομένοι όμως στην πολιτική σκοπιμότητα. Το νέο κρούσμα επιστημονικής φαιδρότητας το χρεώνεται ο καθηγητής Ντεμίρ Νεκατί, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αρχαία Οινόη του Εύξεινου Πόντου δεν ήταν ποτέ ελληνική! Σύμφωνα με τον Τούρκο «καθηγητή», υπάρχει μια τάση στην Τουρκία, όλα τα μη εξηγήσιμα στην γλώσσα τους τοπωνύμια να αποδίδονται σε...

STOP SOPA – «Μαυρίζει» το διαδίκτυο σήμερα


ImageΟι δύο νόμοι που έχουν αναστατώσει όλο το διαδίκτυο συζητούνται σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο  και το διαδίκτυο πρακτικά απεργεί καθώς εάν οι νόμοι αυτοί περάσουν τότε ολόκληρες ιστοσελίδες θα είναι δυνατόν να περάσουν στην αφάνεια μέσω μιας απλής καταγγελίας για παραβίαση  πνευματικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για τους νόμους SOPA (Stop Online Piracy Act) ή αλλιώς νόμος H.R. 3261 που αφορά την πειρατεία στο διαδίκτυο και τον νόμο PIPA (PROTECET IP Act) S 968 περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Έτσι μεγάλες ιστοσελίδες στις ΗΠΑ πρόκειται να "κατεβάσουν" την κανονική τους εικόνα και ροή και στη θέση της θα βάλουν ένα μαύρο πλαίσιο σε ένδειξη...

Πρωτοφανές: H Ρωσία έβγαλε τις «σάλπιγγες του θανάτου» (βίντεο)


Σε πρωτοφανή ποσοτική, αλλά και επιχειρησιακή πυρηνική επίδειξη δύναμης προχώρησε πριν λίγες ώρες η Ρωσία με την κινητοποίηση από την Διοίκηση Στρατηγικών Διηπειρωτικών Πυραύλων των αυτοκινούμενων διηπειρωτικών πυραύλων οι οποίοι εγκατέλειχαν τις άκρως απόρρητες βάσεις τους στην στην αχανή ρωσίκή ενδοχώρα και ... βγήκαν στους δρόμους!
Η εν λόγω άσκηση αποτελείται από σειρά επιμέρους μικρότερης κλίμακας ασκήσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, ως αν η χώρα ήταν σε πολεμική εγρήγορση για την αντιμετώπιση πυρηνικής απειλής.
Η άσκηση αυτή αναμφίβολα αποτελεί σαφές μήνυμα για την ετοιμότητα των ρωσικών...