Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μέλος της Κου Κλουξ Κλαν σχεδίαζε θανατηφόρο όπλο για να σκοτώσει μουσουλμάνους και «άλλους εχθρούς του Ισραήλ»

Ένα μέλος της Κου Κλουξ Καλν που εργάζεται στην General Electric (GE) και ένας συνεργός του αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να κατασκευάσουν ένα κινητό X-ray όπλο για να σκοτώσουν μουσουλμάνους και άλλους «εχθρούς του Ισραήλ», όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι ομοσπονδιακές αρχές.

Στον 49χρονο Glendon Scott Crawford, από το Galway της πολιτείας της Νέας Υόρκης, και στον 54χρονο Eric J. Feight, από το Hudson, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία για παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες, που φέρνει μια μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα RichardHartunian. Οδηγήθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Albany,την Τετάρτη.

Ο Crawford, βιομηχανικός μηχανικός στην GE, ισχυρίστηκε ότι η συσκευή «Χιροσίμα με διακόπτη» θα μπορούσε να χωρέσει σε ένα φορτηγό, να ενεργοποιηθεί από

Το debate για την AOZ…


Του Θεόδωρου Καρυώτη
Η ερώτηση γι’ αυτό το debate είναι «ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ;» «ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ;»
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι, πάνω απ’ όλα μια μονομερής πράξηόπως προνοείται από την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν απαιτεί την συγκατάθεση κανενός. Άρα, γιατί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημαΑπόδειξη τούτου αποτελεί και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 134 ανακηρύξεις ΑΟΖ στον πλανήτη Γη και όλες αυτές ήταν μονομερείς. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κάποια κρίση στις διμερείς σχέσεις γειτονικών κρατών λόγω μονομερούς ανακήρυξης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ την 10η Μαρτίου 1983 και φυσικά έδωσαν ΑΟΖ σε όλα τα νησιά τους. Η τότε Σοβιετική Ένωση έδειξε την δυσαρέσκειά της για την ανακήρυξη της Αμερικανικής ΑΟΖ αλλά γρήγορα άλλαξε γνώμη και ανακήρυξε την δικιά της ΑΟΖ στις 28 Φεβρουαρίου 1984 και μετά ακολούθησαν δεκάδες κράτη και αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ. Και βέβαια μη ξεχνάμε ότι τον Απρίλιο του 2004 ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ανακήρυξε την ΑΟΖ της Κύπρου και δεν δημιουργήθηκε καμιά κρίση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και

Γιατί η ΔΗΜΑΡ "παίζει" με τη σταθερότητα Πηγή:www.capital.gr

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Όταν σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση πέρυσι το καλοκαίρι, κάποιοι έδιναν στη ΔΗΜΑΡ χρόνο ως το Σεπτέμβριο. Θεωρούσαν ορόσημο τα εργασιακά του τρίτου Μνημονίου. Αλλά είχαν δίκιο ως προς το ένα σκέλος. Ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψήφιζε τα μέτρα –στηρίζοντας, όμως, το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση «για το καλό της χώρας». Η κυβέρνηση τότε βγήκε τραυματισμένη, αλλά συνέχισε την πορεία της.

Επόμενο ορόσημο θεωρήθηκε ο νόμος για την ιθαγένεια –ο οποίος βρίσκεται στο συρτάρι του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου, αλλά λόγω της αντίδρασης και του ΠΑΣΟΚ, δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή. Έτσι, η ΔΗΜΑΡ βγήκε αυτομάτως από τη δύσκολη θέση, αφού κορυφαία στελέχη της δήλωναν ευθαρσώς ότι «θα πέσει η κυβέρνηση αν έλθει ο νόμος».

Όμως, η χθεσινή «απαγκίστρωση» της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση (σ.σ.: αυτόν τον όρο χρησιμοποιούσε προεκλογικά ο Φ. Κουβέλης για την απαλλαγή από το Μνημόνιο) δεν ήταν «τρίτη και φαρμακερή». Προηγήθηκαν

Αλβανικές εκλογές, Τσάμηδες και άλλα πολλά

Γράφει οΔημήτρης Περδίκης

Έχει λεχθεί πως οι προσεχείς εκλογές στην Αλβανία είναι οι πλέον κρίσιμες για πολλούς λόγους. Περισσότερο κρίσιμες όμως είναι για την ελληνική εθνική μειονότητα της οποίας διακυβεύεται ακόμα και αυτή η ύπαρξή της με την μορφή που την ξέρουμε. 

Η Αλβανία έχει διαχρονικά, ενιαία και αταλάντευτη στρατηγική ως προς τις επιδιώξεις της περί μεγάλης ή φυσικής Αλβανίας, ως προς τις διεκδικήσεις της απέναντι στις γειτονικές της χώρες και βέβαια απέναντι στην Ελλάδα όπου απροκάλυπτα πλέον η ηγεσία της χώρας μιλάει για αλβανική ΄Τσαμουριά, για γενοκτονία των Τσάμηδων από την Ελλάδα και για αλβανική μειονότητα στην χώρα μας. Ακόμα τα σχέδια της Αλβανίας για αλβανοποίηση της Βορείου Ηπείρου και για πλήρη χειραγώγηση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 

Η Τουρκία αλλού φανερά και αλλού κρυφά βοηθάει ουσιαστικά και ποικιλότροπα την Αλβανία στα σχέδιά της αφενός γιατί στρέφονται κατά της Ελλάδας και άλλων ορθοδόξων λαών αλλά και γιατί βρίσκεται στους σχεδιασμούς της περί ισλαμικού τόξου και νέο-οθωμανισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει η Τουρκία, η χώρα που έχει πραγματοποιήσει πλήθος γενοκτονιών, στους ισχυρισμούς της Αλβανίας περί γενοκτονίας των Τσάμηδων από την Ελλάδα. Υποστηρίζει με ζήλο τις αλβανικές αιτιάσεις θέλοντας να δείξει προς την διεθνή κοινότητας πώς να, και η Ελλάδα τα ίδια έκανε. 

Η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, οι εκφραστές του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, διεξάγουν μία άνιση

Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΠΕΚΤΣΙ!!! ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ


Το "ΙΠΕΚΤΣΙ" υποτίθεται ότι είναι και βραβείο "ελληνοτουρκικής φιλίας". Και η κ. Κανέλλη ήταν ένα από άτομα που αποδέχθηκε το χυδαίο αυτό βραβείο! 
Ποιος ήταν ο Ιπεκτσί; Τούρκος ποιητής που ασπάστηκε τη θρησκεία των εβραίων. 
Θυμηθείτε το αφιερωμένο στους Έλληνες, ποίημα του Ιπεκτσί για να καταλάβετε τι σύμβολο της ελληνοτουρκικής φιλίας ήταν αυτός που τον έκαναν και...βραβείο. Που παρέλαβε η Λιάνα Κανέλλη!  


Πρόκειται για ανθελληνικό βραβείο που κατέχει η κομμουνίστρια της Εκάλης.

Το ποίημα του Ιπεκτσί: 


Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος.
Σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο,
χίλιων γκιαούρηδων (χριστιανών Ελλήνων) τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα,
δε βγαίνει μα το θεο αυτό το μίσος από μέσα μου.
Χίλιων γκιαούρηδων (χριστιανών Ελλήνων) τα κεφάλια δεν... 
σβήνουν ένα μίσος.

Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα,
τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα,
εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές,
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Χίλιων γκιαούρηδων (χριστιανών Ελλήνων) τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος
και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα.
Πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλίβανους,
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Χίλιων γκιαούρηδων (χριστιανών Ελλήνων) τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,
ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στην κόλαση,
εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί,
δε βγαινει μα το θεό αυτό το μίσος απο μέσα μου.
Χίλιων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!




πηγή

Της Αγνής μας, τ’ Αγνοούμενου Δικαστή Χ’’Νικολάου. ΣΥΓΚΪΝΗΣΗ.....

«Όσο για μένα, πασχίζω ακόμη τα σκουριασμένα τα καρφιά της Σταύρωσης να βγάλω»…

Μ Ι Α ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ
 ποιητική συλλογή: 84 μικρών σελίδων, γιγαντιαίων στίχων. Μίας, συγκλονιστικά όρθιας στο 39χρονο μαρτύριο, 78χρονης Λευκαδίτισσας και Γιαλουσίτισσας. Της συζύγου τού επί 33 χρόνια Αγνοούμενου, από τον 2ο Αττίλα του Αυγούστου 1974, Δικαστή Τάκη Χατζηνικολάου. Και από το 2007, που εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στο τουρκοκυπριακό χωριό Γαλάτεια της σκλαβωμένης Καρπασίας τα μαρτυρικά οστά τού εν ψυχρώ εκτελεσθέντος από Τουρκοκύπριους της ΤΜΤ Αδήλωτου Αιχμαλώτου Δικαστή, επισήμως πλέον χήρας. Της πάναγνης Αγνής Χατζηνικολάου, των αντικατοχικών αγώνων τών γυναικών στο σκλαβωμένο σχολείο τ’ Αγίου Κασσιανού 1989: Με υψωμένο το χαρτόνι «τι έκανες Ντενκτάς τον δικαστή Χατζηνικολάου;», στα μούτρα των ενόπλων εκεί Μεχμετζίκ.
Τ Η Σ ΑΓΝΗΣ Χαλικιά - Χατζηνικολάου απ’ τη Λευκάδα. Που ερωτεύτηκε στη Θεσσαλονίκη τον Γιαλουσίτη πρόεδρο των εκεί Κυπρίων φοιτητών, τέλεσαν τους γάμους τους κι απ’ το 1964 έγινε Κυπρία. Κι ανάγιωσε δυό γιους: «Μου ΄κανες σενιάλο / με γνέψιμο της Κύπριδας / κι ήρθα και φυτεύτηκα / σε κήπους μακρινούς / και ρίζωσα και κάρπισα / φεγγάρια δίδυμα./ Που ΄χουν στο θώρι τους το θώρι σου / για μένανε διπλή γιορτή. / Μα τώρα πασχίζω να θανατώσω / τον καημό, στ’ άφεγγα της σιωπής / και του αοράτου»… Και ήταν πάντα εκεί, στις αντικατοχικές εκδηλώσεις των Γυναικών στο κατοχικό οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Κι απ’ τους συγκλονιστικούς στίχους που σμίλεψε, έγινε τώρα ένα βιβλιαράκι με

Αλβανικές εκλογές, με την Ελλάδα απούσα

Picture 0 for Αλβανικές εκλογές, με την Ελλάδα απούσα
Προκαταλαμβάνω όσους πουν πως ασχολούμαι με «δευτερεύον» θέμα, ότι αφενός νιώθω δυσανεξία γράφοντας τόσες μέρες για την δυσώδη ατμόσφαιρα της πολιτικής σκηνής, αφετέρου δεν θεωρώ καθόλου δευτερεύοντα τα θέματα που αφορούν την Ομογένεια. Το αν υποβαθμίστηκε ο ρόλος της, δεν με εκπλήσσει καθόλου.
Σε ποιο τομέα επιδείχθηκε πρόοδος, ώστε να περιμένει κάποιος πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τις σχέσεις ιθαγενών και ομογενών Ελλήνων;
Είναι κανόνας στην ελληνική πολιτική σκηνή να αναφύεται ένα θέμα εκ του μη όντος, το οποίο σε ένα σοβαρό κράτος θα μπορούσε να επιλυθεί με υπευθυνότητα από υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά κατατρώγει τελικά τις σάρκες, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία της κοινωνίας να προχωρήσει έστω και ένα βήμα μπροστά.
Το κακό είναι πως δεν ασθενεί μόνον το κράτος, αλλά αυτού η ασθένεια μεταφέρεται και στον ευρύτερο ελληνισμό, με αποτέλεσμα να χάνεται η δυναμική υποστήριξη μιας άλλη Ελλάδας. Σε όλες τις χώρες, η εκτός συνόρων Ομογένεια αποτελεί ένα σημαντικό όπλο, ένα τρίτο χέρι, στην αντιμετώπιση προβλημάτων εξωτερικής πολιτικής, και όχι μόνον.
Πλην ημών. Όπου τις διαμαρτίες της εσωτερικής μας πολιτικής σκηνής κατορθώσαμε -χωρίς κόπο, είναι αλήθεια- να τις μεταφέρουμε στις ελληνικές κοινότητες της υφηλίου. Οι εκπρόσωποι

Εκλογές αργά ή γρήγορα

Η χώρα έχει την πολυτέλεια να πάει σε εκλογές. Αυτό φαίνεται ότι αποφάσισε η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Είναι σαφές ότι το θέμα της ΕΡΤ ήταν η αφορμή. Τις αιτίες θα πρέπει να τις αναζητήσει κανείς σε άλλα θέματα. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με αμηχανία ένα από τα πιο σκοτεινά επεισόδια της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση. Χτες ήταν το αντιρατσιστικό, σήμερα ήταν η ΕΡΤ, αύριο σίγουρα κάτι άλλο. Γιατί άραγε; Εδώ πέρασαν τόσες και τόσες μπόρες και θα οδηγήσουν την χώρα στην αβεβαιότητα για τα... μουσικά σύνολα της ΕΡΤ; Και μην βιαστεί κανείς να εξαντλήσει τα φιλοεργατικά του αισθήματα. Ας μας πει προηγουμένως σε ποιά άλλη χώρα οι μουσικοί είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και με τι υποχρεώσεις.

Τι έκανε τον κ. Κουβέλη να αποφασίσει τώρα να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο; Τι εξυπηρετεί αυτή η στάση; Όχι ότι δεν του έδωσε η πλευρά Σαμαρά καλές αφορμές. Την ίδια

Μήνυση και Αγωγή κατά των Βουλευτών Χρήστου Καραγιαννίδη και Θεόδωρου Δρίτσα καταθέτει ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος

Επειδή και η συκοφαντία έχει τα όρια της το EKEO εκφράζει δημόσια τον αποτροπιασμό του για τις άδικες επιθέσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Διευθυντή του EKEO και Αν.Καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου. Ειδικότερα, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιανίδης και Θεόδωρος Δρίτσας παρουσιάζουν συκοφαντικά τον Καθηγητή ως ιδρυτικό μέλος μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Πατριωτή Πολιτοφυλακή». Οι Βουλευτές αναφέρουν στην Ερώτηση τους «Ήδη από τις 30 Μαΐου του 2013 έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που παρουσιάζει τη δράση της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Όπως αποδεικνύεται και στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» πραγματοποιεί ασκήσεις εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου ενώ οι «εκπαιδευόμενοι» φορούν στολές παραλλαγής, οι οποίες μάλιστα φέρουν σύμβολα, ενώ επίσης χρησιμοποιείται οπλισμός. Μάλιστα, όπως δηλώνεται και στην ιστοσελίδα http://patriotikipolitofilaki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9036.html#more τμήματα της οργάνωσης λειτουργούν επίσης στη Λάρισα, στη Ρόδο και στα Ιωάννινα .
Όπως επίσης δηλώνεται στην ιστοσελίδα εκτός από την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση που παρέχεται στο πλαίσιο των «δραστηριοτήτων» της εντάσσεται και

Το πρόβλημα δεν ήταν το «μαύρο» - με όλα τα λάθη και τις αστοχίες

Όσα λάθη και αν έγιναν στην υπόθεση της ΕΡΤ, η χώρα δεν έπρεπε να οδηγηθεί στον όλεθρο.

Τούτη την ώρα,  δεν είναι απλά και γενικά «ώρα ευθύνης», αλλά είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Λανθασμένες εκτιμήσεις όσον αφορά στις αντιδράσεις και άστοχοι χειρισμοί, οδήγησαν στο «μαύρο».

Και η εθελοτυφλία, το γεγονός ότι κάποιοι έκλεισαν τα αυτιά τους σε οποιοδήποτε επιχείρημα και σε κάθε στοιχείο που προσκομιζόταν όλες αυτές τις ημέρες, οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση.

Ο κ. Βενιζέλος, όχι μόνο επειδή το κόμμα του έχει κυβερνήσει για πολλά χρόνια, όχι μόνο επειδή το κόμμα του κυβέρνησε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια, αλλά και επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να αναδιαρθρώσει την ΕΡΤ – και εμποδίστηκε από μια ομοβροντία απεργιών, που έτσι κι’ αλλιώς κράτησαν επί μήνες κλειστή την ΕΡΤ – το κατάλαβε.

Ο κ. Κουβέλης, όμως, δεν θέλησε να ανοίξει τα αυτιά του σε όσα ειπώθηκαν αυτές τις