Σελίδες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ...


 Ο δρόμος μακρύς και μεγάλος, ίσως ακόμα και ανηφορικός, αλλά εμείς στην ουσία δε γνωρίζουμε που οδηγεί...

Ακούμε για λάθη, καθυστερήσεις, συμφέροντα και εγγυήσεις, ξεπούλημα και επιτήρηση, χωρίς όμως να υπάρχουν όρια και το κυριότερο ελπίδα...

Τα μόνα λάθη βέβαια που δε χρήζουν οιασδήποτε συζήτησης και διευκρίνησης είναι οι ίδιοι οι πολιτικάντηδες που μας έμπλεξαν με την αλητεία που τους χαρακτηρίζει σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά. Εκπρόσωποι του απόλυτου τίποτα, ανθρωπάκια που αγωνιούν να εξασφαλίσουν μια θέση στον ήλιο, ανίκανα και αποτυχημένα ανθρωποειδή που επιλέγουν το επάγγελμα του πολιτικάντη εφόσον δε θα μπορούσαν πουθενά αλλού να σταθούν και να επιβιώσουν, πολύ δε περισσότερο να επιβεβαιωθούν και να ξεπεράσουν τα υπαρξιακά τους...

Μαύρο και δαγκωτό στις εκλογές... Και μου λέτε ότι αυτός ο ηλίθιος υπήρξε διπλωμάτης του ελληνικού Κράτους. Τέτοιους βλάκες έχουμε και μας παίζουν μονότερμα Τούρκοι, Σκοπιανοί και Αλβανοί!!!




Σάλος από τη γκάφα του Μπεγλίτη


«Βροχή» πέφτουν τα αρνητικά σχόλια των χρηστών στο διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για τις δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη αναφορικά με την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου.

«Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος τα δικά της αδιέξοδα. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει πως έχει φτάσει σε κάθε αδιέξοδο ή σε χρεωκοπία κάθε οικογένεια.
Μπορεί να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από τον νομό μου την Κορινθία. Εγώ στέκομαι πραγματικά σε αυτό το ανθρώπινο, το τραγικό και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Τώρα αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη ή αν τα’φαγαν τα παιδιά του...

“Θάνατος είναι και να ζεις χωρίς ελπίδα”


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τον τραγικό χαμό του 77χρονου αυτόχειρα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και απασχόλησε εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ.
«Είμαι συγκλονισμένος. Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος. Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών. Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση. Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα.
Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον! Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα! Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!», σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς. Την  ίδια ώρα, μέσω των social media υπήρξε από το πρωί μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να συγκεντρωθούν οι Αθηναίοι στο Σύνταγμα, και να αποτίσουν φόρο τιμής στον 77χρονο. Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται και για άλλες πόλεις της χώρας, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη.

Μια αξιολόγηση του προγράμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"


Μελέτησα το πρόγραμμά σας "Εθνική Ανταπάντηση" και το συμπέρασμά μου είναι ότι αν και οπωσδήποτε συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της “εξάρτησής” μας από την ΕΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, εν τούτοις δεν επαναφέρει την εθνική μας κυριαρχία ή την εθνική μας ανεξαρτησία. Πιο κάτω θα δείξω συνοπτικά τα σημεία στα οποία κατά την γνώμη μου χρειάζεται αναθεώρηση.
Στην σελίδα 2 του προγράμματος αναφέρετε:
To κίνημα είναι ιδεολογικά αντίθετο με την καταστροφή της Ευρώπης, όπως αυτή οδηγείται τα τελευταία έτη κατά παράβαση των ιδρυτικών συνθηκών...”
Ως έμπειροι πολιτικοί γνωρίζετε ότι οι ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ έχουν αλλάξει από την εποχή της ίδρυσης της ΕΟΚ και συνεχίζουν να αλλάζουν κατά το δοκούν της Commission. Το 2008 μάλιστα κληθήκατε να κυρώσετε την Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Λισσαβώνας) η οποία περιέχει τοprimacy clause, ήτοι την υπεροχή του νομικού πλαισίου των Συνθηκών της ΕΕ έναντι των νομικών πλαισίων των κρατών-μελών. Γνωρίζετε ότι η Συνθήκη αυτή κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή. Επομένως το Ελληνικό Δίκαιο υποσκελίζεται από το Ευρωπαϊκό. Γνωρίζετε επίσης ότι το άρθρο 28 του Συντάγματος αλλοιώθηκε για να επιτραπεί η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Γνωρίζετε επίσης ότι πολλά νομοσχέδια του Συντάγματος άλλαξαν, και πολλά νέα εισήχθησαν με...

ΕΔΗΚ ΚΥΠΡΟΥ: Όχι στην ανεξέλεγκτη “συνεργασία” με το Ισραήλ

 Συνεργασία εξήγγειλαν , η αρχαιολογική υπηρεσία του Ισραήλ με την αρχαιολογική υπηρεσία Κύπρου , προκειμένου να αναδείξουν , όπως αφήνουν να εννοηθεί , τα “κοινά πολιτισμικά στοιχεία” της Ανατολικής Μεσογείου.
Εμείς οι Έλληνες εθνικιστές – εθνικοκοινωνιστές, έχουμε να τους πούμε πως είμαστε Έλληνες που ζούμε σε αυτό το νησί προ αμνημονεύτων αιώνων και όχι υβρίδιο της Ανατολικής Μεσογείου.
Η “συνεργασία” που απαιτείται για την εξόρυξη του φυσικού αερίου στα συνορεύοντα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ με την ισραηλινή πρέπει να σταματήσει εκεί και τίποτα πάρα πέρα.
Ο εναγκαλισμός του Ισραήλ πέραν της συγκεκριμένης συνεργασίας εγκυμονεί φοβερούς κινδύνους. Καλούμε τους Έλληνες της Κύπρου να απαιτήσουν περισσότερη Ελλάδα στη Κύπρο. Να απαιτήσουν ενιαίο ελληνικό στρατό και ενιαία ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου.
Έλληνες της Κύπρου αντισταθείτε στην εκπόρνευση της πατρίδος μας .Η τουρκική κατοχή θα περάσει γιατί μια μέρα θα αξιωθούμε να μπούμε ελευθερωτές στην Κερύνεια μας , όμως η πολιτισμική αλλοτρίωση μας θα μας οδηγήσει στο θάνατο.
Έλληνες της Κύπρου , κρατείστε στις ψυχές σας την Ελλάδα.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ

Να τιμωρηθούν όχι μόνο για όσα έκαναν, αλλά και για όσα ετοιμάζονται να κάνουν...

Η γνώμη μου είναι ότι δεν φταίει ο δικομματισμός. Δικομματισμό έχουν και άλλα κράτη και όμως εκεί όλα λειτουργούν κανονικά. Το πρόβλημα είναι η αλητεία και η ανεπάρκεια των δικών μας πολιτικάντηδων και το ότι εξακολουθούμε , σαν λαός, να ανεχόμαστε τον «κοτζαμπασισμό». Χρειάζεται να τους στείλουμε όλους στο σπίτι τους για να μην πω στην κρεμάλα, ανεξαρτήτως κόμματος. Προσωπικά πάντως προτιμώ τον δικομματισμό από τον μονοκομματισμό του 99,99% της αριστεράς. Και μην μου πείτε ότι έχει αλλάξει (η αριστερά εννοείται!!!)... Ακολουθεί το κείμενο του http://apneagr.blogspot.com/. Οδυσσεύς

Σε τίποτα δεν αλλάζουν!
Και με τίποτα δεν αλλάζουν!
Εκτός και αν τους εξαφανίσουμε διά της ψήφου μας.
Οι άνθρωποι είναι σαν τον περονόσπορο - αλλάζει ο περονόσπορος; ούτε οι Πασόκιοι αλλάζουν!

Ιδού ο κ. Σαχινίδης! Έψαξε ο άνθρωπος, κοίταξε κάτω απ’ το χαλί αναποδογύρισε τα συρτάρια στα ντουλάπια της κουζίνας, αλλά «αρχεία» σχετικά με το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο δεν βρήκε!

Άδραξε αμέσως η γερμανική κυβέρνηση την ευκαιρία και δήλωσε ότι...

Πολιτική σύμπραξη αυτοί, αλλά όχι εμείς, έτσι δεν είναι πολιτικά χαϊβάνια;


“Νάφε και μέμνασο απιστείν” (Μένε νηφάλιος και να θυμάσαι πως πρέπει να δυσπιστείς) Επίχαρμος
Εμφύλιος πόλεμος στην πατρίδα Ελλάδα. Οι 300 της πολιτικής τάξης στην βουλή, υπό το κατοχικό πάντα καθεστώς ΝΔ·ΠαΣοΚ, εναντίον του ελληνικού μας έθους και έθνους. Θα μας νικήσουν αδελφές και αδέλφια μου οι εχθροί, διότι αυτά τα πολιτικά σκουπίδια ήδη έκαναν και θα κάνουν πολιτική σύμπραξη ξανά, ενώ εμείς… τίποτα.
“Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας”, μας λέει o Max Keiser στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, σχετικά με το οικονομικό ολοκαύτωμα που έρχεται στην Ελλάδα.
Κατόπιν μακροπνόου σχεδίου, εμείς δεν έχουμε την πολιτική παιδεία των πολιτικών σκουπιδιών που παράγει και αναγάγει σε πολιτική τάξη το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα, γιά να του εξασφαλίζουν την αειφορία του, την αυτοσυντήρησή του, την βιωσιμότητά του και την διαιώνισή του. Και με την βοήθεια φυσικά των μέσων μαζικής εξαπάτησης (ΜΜΕ), μας κάνουν και εμάς, τους εκτός βουλής και...

Η ενότητα για την οποία όλοι μας φωνάζουμε και όλοι μας μεριμνούμε. «Να ξεχάσουμε τις πολιτικές νοοτροπίες και τα οικονομικά συμφέροντα και να συσπειρωθούμε όλοι μας στη μεγάλη και εγκάρδια αγκαλιά που ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»


Να σας δείξω και την άλλη όψη του νομίσματος, γράφει ο Ν. Μπάσιος από τη  Δερβιτσιάνη στο γραπτό του: «Τα θετικά και τα αρνητικά του χωριού μου» στην εφημερίδα λαϊκό ΒΗΜΑ. Και αφού αραδιάζει ένα σωρό μειονεκτήματα της άλλης όψεως, αφού βεβαίως καθρέφτισε τα προτερήματα και τις αξίες του κεφαλοχωριού της Δρόπολης, τη Δερβιτσιάνη, γράφει: «Το πιο ανησυχητικό για όλους μας είναι η διαίρεση των Δερβιτσιώτων σε τρεις πολιτικές παρατάξεις: Μερικοί σε Ομόνοια — ΚΕΑΔ, μερικοί στο Σοσιαλιστικό αλβανικό κόμμα και μερικοί στο ΜΕΓΚΑ. Μάλιστα άρχισαν να χωρίζουν  τα μαγαζιά και τα καφενεία  κατ’ αυτόν τον τρόπο για να μην πούμε και τις συμπεθεριές…».
Ο προβληματισμός αυτός του κ. Μπάσιου είναι ορατός, δεδομένος και συνάμα ανησυχητικός. Είναι  ένας προβληματισμός, είναι μια ανησυχία που παρατηρείτε σε όλες τις δικές μας κοινότητες, που τρώει και μαραζώνει τα σωθικά  της Εθνικής μας Ελληνικής  Μειονότητας.
Αυτό το μίσος, αυτή η διχόνοια έχει δύο προελεύσεις: η πρώτη ήρθε ως «δώρο Θεού» από τους Έλληνες κυβερνήτες και η δεύτερη  ως γέννημα του ίδιου του εαυτού μας.
Ας τα δούμε αναλυτικά:

Σκάνδαλα και "σκάνδαλα"

Του Σταμάτη Ζαχαρού

Τις τελευταίες ημέρες, μοιάζει σαν η διαφάνεια να προσγειώθηκε στην Ελλάδα. Τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν τις πιο βρώμικες πτυχές της διαπλοκής δίνουν και παίρνουν. Δυστυχώς όμως όπως μας έχει διδάξει η πρόσφατη ιστορία, σε μια χώρα όπου βασιλεύει η διαφθορά, σχεδόν πάντα πίσω από μια αποκάλυψη, υπάρχει και κάποιο συμφέρον. Χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, και χωρίς να θεωρούμε ότι το σύνολο του Τύπου (εγχώριου και αλλοδαπού) μετέχει σε παιχνίδια συναλλαγών, η στατιστική είναι αμείλικτη.

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότερα «σκάνδαλα» που αφορούν επιχειρηματίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μεταξύ αυτών υπάρχουν υποθέσεις που βρίσκονται στη δικαιοσύνη όπως αυτή του Λαυρεντιάδη, του Ψωμιάδη της Aspis Bank αλλά και της Intralot. Άλλες που απλώς μένουν προς το παρόν στα δημοσιεύματα, ακόμη και από έγκριτα μέσα όπως το πρακτορείο Reuters στην περίπτωση...

Το κράτος μπορεί να είναι δολοφόνος αλλά....



ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!

Πηγή 

Ηνωμένες Πολιτείες ... Μέσης Ανατολής!!! Από τη Χάλκη ως τις 80% απαλλαγές προστίμων των μουσουλμάνων της Θράκης!!!



Στην Σεούλ της Ν.Κορέας, στη Σύνοδο Πυρηνικής Ασφάλειας, τίς υποσχέσεις που έδωσε KAI προς την κυπριακή Κυβέρνηση KAI προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στην ηγεσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τήρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Και ήγειρε το Κυπριακό και τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της διεθνούς συνάντησης κορυφής για την εξάπλωση των πυρηνικών που πραγματοποιείται στη Σεούλ της Κορέας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού συνεχάρη τον κ. Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλει εντός της Τουρκίας για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων, είπε πως «με ευχαρίστηση άκουσε την απόφασή του να ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: 

«Είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την κατάσταση σε σχέση με την Κύπρο. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε το επιθυμητό μέλλον για την Κύπρο το...

Οι φαρμακοποιοί αίρουν από σήμερα την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ!


Image
Σταματούν από σήμερα την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του νέου ενιαίου ταμείου, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά.
Στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι έχουν ήδη δώσει «πολλές φορές παράταση στις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων για άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, περιμένοντας την εφαρμογή των νόμων για την εξόφληση των χρεών του Οργανισμού».
Ωστόσο, όπως συμπληρώνουν, «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά προχωρούν από τις 4 Απριλίου σε άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».
Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εκπροσώπων του κλάδου, την Πέμπτη, τα φαρμακεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν «τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς».

πηγή

Έξαλλος ο Βενιζέλος με τις "διαρροές" του Σάλλα... και η διαπλοκή συνεχίζεται!


Από τον  Στάθη Παλαιολόγο
 
Έξαλλος έχει γίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα παρασκήνια του θέματος της Τράπεζας Πειραιώς. Ο κ. Βενιζέλος πληροφορήθηκε ότι δημοσιογράφος που εργάζεται σε επιτελικό πόστο στο επικοινωνιακό τημ της Τράπεζας "διοχέτευε" σε οικονομικά sites την εκτίμηση (...) ότι υπήρχε ανάμειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο δημοσίευμα - φωτιά του Reuters για το ζεύγος Σάλλα. 
Με βάση αυτή την ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΓΚΥΡΗ πληροφορία, παίρνει άλλη διάσταση η επίσκεψη του κ. Σάλλα στην Ιπποκράτους, το βράδυ της Δευτέρας, για να συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο. Η συνάντηση έγινε μετά τη διασπορά αυτής της "εκτίμησης". Μια εκδοχή επομένως είναι ότι ο κ. Σάλλας υποχρεώθηκε να τρέξει στην Ιπποκράτους για να δώσει εξηγήσεις στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις "διαρροές" του πολύ στενού συνεργάτη του. Πάντως το θέμα συνεχίζει να έχει πολύ παρασκήνιο.

Απορώ με την ευθιξία μας όταν τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους...

Το κείμενο είναι από το «Μέτωπο Όχι» με τίτλο «Μήπως να αναλάβετε κι επισήμως την διακυβέρνηση να τελειώνει το παραμύθι …» Απορώ πραγματικά με την ευθιξία του ιστολογίου αλλά και όσων δεν θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα. Έχετε καμιά αμφιβολία ότι δεν έχουμε την δυνατότητα φύλαξης των συνόρων μας; Έχετε αμφιβολία ότι στο χάλι που έφθασαν τον στρατό μας οι αλήτες πολιτικοί σε λίγο θα παρακαλούμε τους Ευρωπαίους να φυλάξουν τα σύνορά μας για να μην το κάνουν οι Τούρκοι; Φθάσαμε στο σημείο Ταξίαρχοι και Υποστράτηγοι να διοικούν συνολικά διακόσιους (200) οπλίτες και εβδομήντα (70) μόνιμα στελέχη, οι ίδιοι να μην θίγονται που υποβιβάζονται και ταυτόχρονα να το θεωρούν τιμή τους που είναι Ταξίαρχοι ή Στρατηγοί της πλάκας και αντί να παραιτηθούν.....! Η κριτική των ξένων μας πείραξε… Οδυσσεύς

Γερμανία: «Αν δεν μπορεί η Ελλάδα να φυλάξει τα σύνορά της θα αναλάβουμε εμείς»
Πυκνούς και τακτικούς ελέγχους εντός του Σένγκεν ζητάει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ αναφερόμενος στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη.
«τα ανοιχτά σύνορα σημαίνουν πολλά για το αίσθημα του εμείς στην Ευρώπη, διότι σημαίνουν ελευθερία και ότι οι λαοί έρχονται πιο κοντά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουμε πια βάρος στην ασφάλεια», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, του Ντίσελντορφκαι συμπλήρωσε «Όταν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν».
Τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα δεν θα πρέπει να είναι η πύλη από την οποία περνούν μεταναστευτικά κύματα και τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Γάλλου ομολόγου του Κλοντ Γκεάν, ο οποίος ζητά «την προσαρμογή της συνθήκης Σένγκεν στα νέα δεδομένα».

ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΚΩΝ ... Η ΗΓΕΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Οι βλάκες είναι κακοί μόνον όταν είναι υπερβολικά πολλοί. Δεν είναι όμως πάντοτε κακοί και ανεπιθύμητοι. Οι βλάκες είναι το τσιμέντο που χτίζει αυτοκρατορίες. Οι βλάκες ήταν ουσιώδες συστατικό όλων των πολιτισμών που προυπήρξαν. Δούλεψαν και πολέμησαν με μόνη ανταμοιβή μια ομιχλώδη υπόσχεση για μετά θάνατον ανταμοιβή ! Ακούμε τώρα τελευταία οτι η κρίση είναι η δίκαιη τιμωρία για την σπατάλη των τελευταίων 38 χρόνων.

Για να δούμε αναλυτικά αυτή την πρόταση...

ΠΡΩΤΟΝ: Αυτός ο λαός δεν ήταν αδέσποτος επι 38 χρόνια. Είχε κάποια κυβέρνηση. Όταν ένας αφελής (που έχει κηδεμόνα) κάνει ανοησίες, το φταίξιμο δεν είναι αποκλειστικά δικό του. Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το φέρει ο κηδεμόνας! Είναι σαν το μωρό να πάρει το πιστόλι απο το συρτάρι και να σκοτώσει τον γείτονα. Δεν θα δκαστεί το μωρό αλλά ο κηδεμόνας που άφησε...

Τσά...! Οι 40 καλοκαιρινές ...εκπλήξεις Βενιζέλου που σου κρύβουν τα κανάλια


 Το πιο δύσκολο τμήμα της υλοποίησής του διανύει έως τον Ιούνιο το Μνημόνιο καθώς έρχονται οι πιο δύσκολες αλλά και μεγάλες αλλαγές: 
ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, νέο πακέτο μέτρων 11,7 δισ. ευρώ, αλλαγή του φορολογικού νόμου, άνοιγμα των «κραταιών» επαγγελμάτων, υποχρεώσεις διαφάνειας και δημοσιοποίησης εκθέσεων και πεπραγμένων, πρωτόγνωρες για την ελληνική διοίκηση.

Τα 40 μέτρα προβλέπονται ρητά από το Μνημόνιο και ο έλεγχος θα ξεκινήσει από την Τρόικα στις 15 Μαΐου. Για ορισμένα από τα μέτρα αυτά, ο χρόνος λήγει πριν από τις εκλογές, για άλλα το περιθώριο είναι η 30η Ιουνίου.

Τα μέτρα είναι:

1. Κατάθεση εντός του Μαΐου των προτάσεων περικοπών δαπανών 11,7 δισ. ευρώ. Θα ψηφιστούν δια νόμου με το νέο Μεσοπρόθεσμο τον...

Το μετέωρο βήμα της πατρίδος



ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ
Σπύρος Παπαγιάννης
Πηγαίναμεγια σύγκλιση των οικονομιών της Ευρώπης και μισθούς Γερμανίας, μας προέκυψαν όμως καθ΄οδόν,  μισθοί Βουλγαρίας.
Πηγαίναμε για κατοχύρωση της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας προέκυψε όμως οευτελισμός της και η κατάργηση του απαραίτητου θεμελίου της,  της εθνικής κυριαρχίας.
Πηγαίναμε  για φθηνό χρήμα, μας προέκυψε όμως το χρήμαμε το σταγονόμετρο και τους απανωτούς εκβιασμούς.
Πηγαίναμε για ανάπτυξη, μας προέκυψε όμως η εθνική, δημοκρατική και οικονομική οπισθοδρόμηση, η ανεργία και η κοινωνική εξαθλίωση.
Πηγαίναμε για να γίνουμε Ευρωπαϊκοί εταίροι και καταντήσαμε οι παρίες  μιας όλο και περισσότερο φασίζουσας Ευρώπης, μιας Ευρώπης που μπαίνει όλο και πιο βαθειά στον πειρασμό να καταργήσει τα προσχήματα και να μεταμορφωθεί  σαν  τον καθηγητή  Τζέκυλ, σ’ έναν αιμοδιψή Χάϋντ.

Ζήσαμε παράλληλα στο πετσί μας τον ολοκληρωτική επικράτηση των κομμάτων επί του έθνους...

Ευθύς λόγος...


Αλήθεια πόσο διάφανα απεγνωσμένες προσπάθειες καταβάλλει η διαπλοκή για να σωθεί! Και πόσο θα εντείνονται αυτές καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών και της λαϊκής ετυμηγορίας!
Ας αρχίσουμε από τις μαγειρεμένες δημοσκοπήσεις που κατακερματίζουν το πολιτικό σκηνικό σε τέτοιο βαθμό, δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να δώσουν καμία λύση οι εκλογές. Διακαής ελπίδα της διαπλοκής είναι, ότι με...
το που θα δει κάτι τέτοιο ο κάθε κανονικός άνθρωπος, που πιέζεται από τα δικά του καυτά οικονομικά και άλλα καθημερινά προβλήματα, θα σπεύσει να δηλώσει αδιαφορία και απόχη. Τολμούν λοιπόν να σκέπτονται να μας αφαιρέσουν το ιερό δικαίωμα επιλογής αυτών που θα μας διοικήσουν την επόμενη...

Οι τράπεζες υπεύθυνες για την υπερχρέωση των νοικοκυριών

Mε ανακύκλωση των οφειλών με τη μεταφορά δανείων αλλά και με την αναζήτηση δεύτερης εργασίας και με δραστική αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς τους, προσπάθησαν τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν πόρους και να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση, όπως προκύπτει από έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Ωστόσο η απουσία ελέγχου της πιστοληπτικής τους ικανότητας αλλά και οι μέθοδοι δανεισμού των τραπεζών οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλά επιτόκια είναι η βασική αιτία υπερχρέωσης για έναν στους δυο δανειολήπτες (ποσοστό 52,3%).

Τα 263 ερωτηματολόγια που έδωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ σε αντίστοιχα υπερχρεωμένα νοικοκυριά την περίοδο Μαρτίου- Ιουνίου 2011, ανέδειξαν τα εξής στοιχεία:

- Ποσοστό 52,3% των δανειοληπτών υποστηρίζει ότι η σημαντικότερη αιτία για την κατάσταση της υπερχρέωσης αποδίδεται στις μεθόδους δανεισμού των τραπεζών, δεύτερη αιτία (32,6%)...

Την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ζητούν 54 μέλη της Βουλής των ΗΠΑ. Οι δικοί μας ηλίθιοι πολιτιικάντηδες με τι ασχολούνται;


Αν μη τι άλλο, η αύξηση σε δύο μόλις χρόνια των 19 βουλευτών σε 54, δηλώνει ξεκάθαρα  πως τα Σκόπια συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος χάρη στις άοκνες προσπάθειες τους.

Πενήντα τέσσερα μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, από τις τάξεις τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας του να διασφαλίσει ότι το ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο στο Σικάγο, στις 20 και 21 Μαΐου 2012, «θα επιδώσει επιτέλους τυπική πρόσκληση» στην ΠΓΔΜ για ένταξη στη Συμμαχία.

Τα μέλη αυτά της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα να υποστηρίξει όσα είπε στη Σύνοδο της Συμμαχίας στο Κιλ/Στρασβούργο το 2009, ότι δηλαδή «αναμένει με χαρά την ημέρα που οι ΗΠΑ θα καλωσορίσουν τη Μακεδονία στη Συμμαχία» και ότι «οι πόρτες του ΝΑΤΟ θα παραμείνουν ανοιχτές για νέα μέλη που θα επιτύχουν τα πρότυπά του και τα οποία μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ασφάλεια των συμμάχων».

«Εάν η Συμμαχία μπορεί να εμπιστευθεί στους Μακεδόνες στρατιώτες την ασφάλεια της σκηνής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, τότε αυτοί θα πρέπει να προσκληθούν σε αυτή τη σκηνή. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ πρέπει...

Νταβούτογλου: Δύο κράτη στην Κύπρο και αμοιβαιότητα για τη Χάλκη. Οι δικοί μας ανίκανοι «ραγιάδες» τι λένε;


Εδώ και πολλά χρόνια δεν ήταν λίγες οι φωνές που φώναζαν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της Ελλάδας για την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης θα λειτουργούσε σαν μπουμεραγκ κατα της εξωτερικής μας πολιτικής. Με δεδομένο ότι οι Έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινόπουλης έχουν εδώ και δεκαετίες συρρικνωθεί κάτω των χιλίων ατόμων, η Χάλκη δεν είχε να προσφέρει απολύτως τίποτε στον ελληνισμό. 
hillary-davoutoglu
Αντιθέτως ήταν  φανερή η διάθεση της Άγκυρας να βάλει ταυτόχρονα με την Χάλκη, σαν αντιστάθμισμα στο διαπραγματευτικό τραπέζι και την Θράκη με τους μουφτήδες. Άλλωστε το έντονο ενδιαφέρον του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, με το ζήτημα της "Χάλκης" καθιστούσε το όλο ζήτημα, εθνικά ύποπτο.
Εδώ πρέπει να τονισθεί ότι οι Μουφτήδες λειτουργούν στην πραγματικότητα ως προς το οικογενειακό δίκαιο ως δικαστές και η με οποιοδήποτε τρόπο αιρετή εκλογή τους απο τους μουσουλμάνους της Δ. Θράκης, θα λειτουργήσει υπέρ της Άγκυρας σε εδάφη και πληθυσμούς που...

Όχι «τεχνοκράτες» αλλά «BALLS»! Δηλαδή άτομα που να έχουν σαφή επίγνωση των αξιών τις οποίες πρεσβεύουν και για τις οποίες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν.

Του Τάκη Μίχα

Αν έχει κάτι το θετικό η ιστορία Μπαμπινιώτη είναι ότι θέτει την τελική ταφόπετρα στην παραφιλολογία σχετικά με τις δυνατότητες των «τεχνοκρατών» να σώσουν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτό τον μύθο υπάρχουν ορισμένα όντα, οι «τεχνοκράτες» που σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς δεν έχουν ούτε συμφέροντα ούτε αξίες που να επηρεάζουν τις αποφάσεις τους. Οι αποφάσεις τους, πάντα σύμφωνα με τον μύθο, λαμβάνονται με μοναδικό άξονα αναφοράς την «απλή λογική».

Φυσικά τέτοια όντα δεν υπάρχουν. Όλοι οι άνθρωποι έχουν αξίες και /ή συμφέροντα. Ο κ. Μπαμπινιώτης π.χ. είναι το κατ εξοχήν παιδί του πανεπιστημιακού σωλήνα, ένας άνθρωπος που επιβίωσε και...

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ > 6 Γερμανοί κι ένας Αμερικάνος φέρονται ως αποστολείς των κιβωτίων με τα αυτόματα στην Λούτσα!!!


 

Ενας 56χρονος και μία 49χρονη συνελήφθησαν για διακεκριμένη κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, καθώς και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνησή τους. Πρόκειται για την 49χρονη σύζυγο του δικηγόρου, στον οποίο ανήκει το κτίριο, κι ακόμη ένα άτομο, 56 χρόνων, που είχε τα κλειδιά όλων των διαμερισμάτων του κτιρίου και άρα, σύμφωνα με την αστυνομία, γνώριζε την ύπαρξη των όπλων.
Στη δικογραφία αναφέρεται ο δικηγόρος, 6 Γερμανοί κι ένας Αμερικάνος που φέρονται ως αποστολείς τω
ν...

Δεν είναι ιπποπόταμος ο Πάγκαλος. «Παράξενο Ζώο» είναι και μάλλον πρόκειται για υβρίδιο.....

ΞΕΦΤΙΛΑ - Η παραλία ΔΕΝ είναι για ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΥΣ


"Τράτζικ...". Δεν έχουν τέλος οι φραστικές επιθέσεις κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Ο πληθωρικός πολιτικός, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να πληρώνει το τίμημα της περιβόητης φράσης που είχε πει «μαζί τα φάγαμε» και έτσι, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δέχεται τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων συμπολιτών μας.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα είχε να αντιμετωπίσει ένα νέο φραστικό επεισόδιο με λουόμενο - για ακόμη μια φορά - στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Ήταν λίγο μετά τις 9.30 όταν ο κ. Πάγκαλος, συνοδευόμενες από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, έφτασε στη λίμνη για να απολαύσει το καθιερωμένο του μπάνιο στα ιαματικά νερά της.

Ο γνωστός πολιτικός αυτή τη φορά πλησίασε στο γκισέ και ζήτησε να...

Άσκηση-μυστήριο Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ,υπό τη διοίκηση του Enterprise.Βίντεο


Για “μυστηριώδη αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ”,κάνουν λόγο ισραηλινοί.Η ιστοσελίδα Debkafiles η οποία φημίζεται για τη πληροφόρησή της από τα “άδυτα” των ισραηλινών υπηρεσιών,γράφει ότι “ΗΠΑ,Ισραήλ και Ελλάδα ξεκίνησαν μία μυστηριώδη αεροαναυτική άσκηση με την κωδική ονομασία Noble Dina,μεταξύ Κρήτης,Κύπρου,Τουρκίας,Ισραήλ”.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι “καμία από τις χώρες που συμμετέχουν σ΄ αυτή την άσκηση δεν αποκαλύπτει τη παραμικρή λεπτομέρεια για την άσκηση”. Κι αυτό είναι αλήθεια.Το ΓΕΝ αρνείται επίμονα να αναφέρει οτιδήποτε γι΄ αυτή την άσκηση ,στην οποία το ΠΝ συμμετέχει με μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο.

Όμως το ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας συνδέει την άσκηση Doble Dina με την άσκηση που άρχισε χθες το πρωί νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο,το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Enterprise και τα εννέα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει,στην άσκηση συμμετέχουν και πλοία του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού. Την διοίκηση όλων αυτών των κινήσεων έχει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.Σενάριο της άσκησης; Αντιμετώπιση πυραυλικής απειλής από το Ιράν.

Όλα αυτά ενώ ο προβληματισμός για τη χρήση αεροπορικής βάσης του Αζερμπαϊτζάν από την Ισραηλινή ΠΑ ,κοντά στα σύνορα με το Ιράν,μεγαλώνει ειδικά στις ΗΠΑ. Δείτε σε βίντεο τι λέει το STRATFOR για το θέμα


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

onalert

Εκτός από εμάς, έχουν τρελάνει και τους λαθρομετανάστες!

Πιθανόν να πρόκειται για αφελή ερώτηση, αλλά ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί ή εγκαταλείφθηκε το μεγαλόπνοο σχέδιο Παπουτσή που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2011;
Ρωτώ, διότι τώρα έχουμε περάσει σε άλλο σχέδιο – αυτό που έπρεπε να είχε ήδη εφαρμοστεί αντί να ψηφίζονται νόμοι-προσκλητήρια.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, έναν χρόνο μετά την περί φράχτου αναγγελία, φράχτη ακούγαμε και φράχτη δεν βλέπαμε.

Και εκεί, γύρω στον Ιανουάριο του 2012, το επικοινωνιακό παραμύθι ξανάρχισε με πηχυαίους τίτλους:

«Περί τα τέλη Αυγούστου η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο»!

«Αντίστροφη μέτρηση για τον φράχτη στον Έβρο»! (Πόσο διαρκεί μια αντίστροφη μέτρηση στο… Κανάβεραλ της Ελλάδας, παραμένει άγνωστο).

Το είχε ανακοινώσει ο κ. Παπουτσής, εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο που θα στέγαζε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Το είχε ανακοινώσει (ξανά) και κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα.

Αναφερόμενος μάλιστα στις αντιδράσεις, είπε πως η κατασκευή του φράχτη θα προχωρήσει, γιατί είναι νόμος του κράτους, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έργο με «πρακτική και συμβολική αξία»!

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», μας ανακοίνωσε.

Και άρχισαν οι προπαγανδιστικές λεπτομέρειες. Το τι ακούσαμε δεν λέγεται!

Με αποκορύφωμα τα περί 25 θερμικών καμερών.

Από όσο θυμάμαι, στις 3 Ιανουαρίου 2012 ήταν η καταληκτική ημερομηνία «που ο ανάδοχος παίρνει το φάκελο με τα αποδεικτικά και την εγγυητική επιστολή ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Είχε προηγηθεί (τον Δεκέμβριο του 2011) ένας ωραίος καυγάς με την αρμόδια Επίτροπο Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία είχε δηλώσει πως η ΕΕ είχε ήδη κάνει γνωστό στις ελληνικές αρχές πως δεν προτίθετο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη «δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».

Ο κ. Παπουτσής είχε απαντήσει πως τα 5 εκ ευρώ θα προέρχονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό – πάει και τελείωσε!

Και κατηγόρησε την ΕΕ για υποκρισία και διγλωσσία, διότι ο Κανονισμός του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων επιτρέπει την χρηματοδότηση τέτοιων έργων.

Γι’ αυτό και ερωτώ: Τζάμπα πάει όλη αυτή η φασαρία και οι καυγάδες και οι λεονταρισμοί;

Τζάμπα πήγε η ενημέρωση(!) της τουρκικής αποστολής (τον Αύγουστο του 2011) από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών;

Τζάμπα πήγε η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο κατασκευής του φράχτη;

Τζάμπα όλα τα σχέδια για τις 25 θερμικές κάμερες, για τη διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος με χαλύβδινα συρματοπλέγματα ανάμεσα στις δύο περιφράξεις;

Τζάμπα ανοίχτηκαν (έτσι μάθαμε τουλάχιστον) οι 18 τρύπες όπου θα τοποθετούνταν οι ενισχυμένες κολόνες στήριξης στις οποίες θα μπει το διπλό ατσάλινο συρματόπλεγμα και στο πάνω μέρος αυτών οι θερμικές κάμερες που θα σαρώνουν τα περάσματα του Έβρου;

Τζάμπα τα περί 23 μεθοριακών πυραμίδων που θα τοποθετούνταν κατά μήκος του ποταμού;

Αυτά, δεν τα έχω βγάλει από το κεφάλι μου! ΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!

Νέο κύμα πρεμούρας

Μετά, πέρασαν κι’ άλλοι μήνες και ξαφνικά, λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών, βρεθήκαμε μπροστά σε νέο… κύμα πρεμούρας.

Αυτή τη φορά άρχισε ο καυγάς για την δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.

Την περασμένη Κυριακή, Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο νέος κύκλος της προπαγάνδας, οδήγησε την επομένη τα βήματα του διαδόχου του κ. Παπουτσή στις Βρυξέλλες.

Και να οι κοινές συνεντεύξεις με την «ξινή» κ. Μάλμστρομ και να η πλήρης στήριξη της Κομισιόν και να ξανά η κουβέντα για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που προορίζονται για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Η Επίτροπος παρατήρησε πως τα κονδύλια δεν απορροφώνται και ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι από τα 250 εκατ. ευρώ που διαθέτουν για την Ελλάδα το Ταμείο Προστασίας Εξωτερικών Συνόρων και το Ταμείο Επαναπροώθησης, έχουν απορροφηθεί μόλις τα 40 εκατ. ευρώ.

Συγγνώμη, αλλά θα ήταν επίσης αφελές να ρωτήσουμε ποιος λέει την αλήθεια;

Διότι ο κ. Παπουτσής μας έλεγε (τον Νοέμβριο του 2011 και τον περασμένο Φεβρουάριο) ότι «στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λειτουργεί η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, με αρμοδιότητες το χειρισμό και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που αφορούν χρηματοδοτούμενες δράσεις του Υπουργείου και τον συντονισμό των συναρμόδιων Υπηρεσιών για την υλοποίηση των δράσεων αυτών. Η ίδρυση της αυτοτελούς Υπηρεσίας, αναμένεται να αυξήσει τη δυναμική απορρόφησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων μέσω ενός στενότερου στρατηγικού σχεδιασμού σε επίπεδο Υπουργείου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, ανέρχεται σε περίπου 275.000.000,00 ευρώ. Ήδη, βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης προγράμματα ύψους 148.000.000,00 ευρώ. Μάλιστα, το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη τριετία, με την πρόοδο της υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων».

Άρα, πού βλέπουν το πρόβλημα οι Μάλμστρομ και Χρυσοχοΐδης;

Και καλά η Μάλμστρομ, αλλά ο Χρυσοχοΐδης και ο Παπουτσής δεν ανήκαν στην ίδια κυβέρνηση;

Α, να μην το ξεχάσω! Μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, ο αρμόδιος… επόπτης Θ. Πάγκαλος είχε κάνει τρεις απολογισμούς όσον αφορά στο «σχέδιο δράσης» (λέμε τώρα) για το κέντρο της Αθήνας και ήσαν όλοι τους… θετικοί!

Πολλοί «σωτήρες»

Στο θέμα έχουν παρεμβληθεί και άλλοι «σωτήρες»:

Ο (τότε, τον Σεπτέμβριο του 2011) υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, που μας παρουσίαζε και έφερνε προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Ο κ. Καστανίδης το είχε αποκαλέσει «ένα βήμα μπροστά σε μια ευρωπαϊκή λύση του μεταναστευτικού προβλήματος»!

Τότε ακριβώς, η Κομισιόν δήλωνε πως δεν είχε λάβει αίτημα από την Ελλάδα για την ενίσχυση της κατασκευής νέων, μόνιμων εγκαταστάσεων κράτησης παράνομων μεταναστών.

Φυσικά. Διότι νομοθετούσε ο κ. Καστανίδης! Ο οποίος επίσης βρισκόταν στην ίδια κυβέρνηση με τους κ.κ. Παπουτσή, Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδο!

Την ίδια περίοδο (τον Σεπτέμβριο του 2011) ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου συγκροτούσε… Ειδική Ομάδα Εργασίας, η οποία θα μελετούσε την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί δικαστικών απελάσεων αλλοδαπών.

Και αυτός ήταν μέλος της ίδιας κυβέρνησης.

Η εν λόγω ομάδα εργασίας επρόκειτο να περατώσει το έργο της έως τις 15 Οκτωβρίου (του 2011).

Το… περάτωσε; Άγνωστο!

Είχαν προηγηθεί κι’ άλλα! Όπως οι… υπηρεσίες μιας στάσης (τον Μάιο του 2011) στις οποίες θα μετατρέπονταν οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – από το υπουργείο των Εσωτερικών πάλι!

Αλλά τότε υπουργός ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης – επίσης μέλος της ίδιας κυβέρνησης!

Ο οποίος (Ραγκούσης) εξέδωσε απόφαση με την οποία συγκροτείτο άλλη επιτροπή, «προκειμένου να υποβάλει προτάσεις για το συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών, και τη ρύθμιση όλων των λεπτομερειών για την καθιέρωση των αδειών διαμονής ενιαίου τύπου στους υπηκόους τρίτων χωρών, με τη μορφή του αυτοτελούς εγγράφου σε εφαρμογή του Κανονισμού 380/2008/ΕΚ) – αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς στην κούνια του!

Επίσης τότε (τον Μάιο του 2011), ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η δημιουργία 14 κέντρων υποδοχής μεταναστών (στην αρχή ήσαν πέντε, αλλά στην πορεία αυγάτισαν – στα λόγια, φυσικά).

Οπότε, άρχισαν οι αντιδράσεις και έκαναν όλοι πίσω. Ο κ. Παπουτσής είπε πως θα ληφθούν υπόψη οι τοπικές αντιδράσεις (επομένως γιατί να μην ληφθούν υπόψη και τώρα;) και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών, στους χώρους του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κορινθία, εκλογικής του περιφέρειας.

Στο πανηγύρι (του Μαΐου 2011) είχε μπει και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής (επίσης μέλος της ίδιας κυβέρνησης), ο οποίος δήλωσε πως «προωθούμε μια αντίληψη που επιδιώκει να αναιρέσει αδυναμίες δεκαετιών και να αποκαταστήσει το κέντρο, δίνοντάς του προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης, ασφάλειας και ποιότητας ζωής»!

Είχε επίσης πει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης αποτελούν ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο λύσης και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις», δηλώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα επιθυμεί την αλλαγή της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ»!

Δεν κατάλαβα να ανέφερε κάτι τέτοιο ο κ. Χρυσοχοΐδης τη Δευτέρα.

Επίσης, εκείνο τον Μάιο του 2011, κατά τον οποίο επιδείχθηκε ανάλογη υπερκινητικότητα με αυτή του Μαρτίου και (αισίως) Απριλίου του 2012, είχε συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, στη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε η δημιουργία… ποδηλατοδρόμων!

Να μην ξεχάσω επίσης ότι ακριβώς τότε (τον Μάιο του 2011) ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη διεθνή διάσκεψη για την προοδευτική διακυβέρνηση στο Όσλο, βρέθηκε (όπως πάντα) σε άλλο μήκος κύματος:

«Αναζητάμε αποδιοπομπαίους τράγους, παίζουμε το παιχνίδι των ευθυνών ... Λέμε ότι φταίει ο Βορράς, φταίει η περιφέρεια, φταίνε οι μετανάστες. Προφανώς αυτό αποδυναμώνει την Ευρώπη, χάνουμε την προοπτική που είχαμε», δήλωσε.

Να μην ξεχάσω ακόμη, ότι τον Απρίλιο του 2011, ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας, ανακοίνωνε ότι είχε προταθεί αριθμός ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο που μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι υποδοχής μεταναστών, αλλά σε αυτές δεν είχε περιληφθεί το στρατόπεδο Στεφανίδη στην Ξάνθη.

Και κάτι ακόμη: Δεν χρειαζόταν να μας σερβίρει ξαναζεσταμένη σούπα την περασμένη Κυριακή ο κ. Λοβέρδος, που μίλησε περί υγειονομικών βομβών, διότι τα ίδια έλεγε πριν από έναν ακριβώς χρόνο – όταν τον Μάρτιο του 2011 ζητούσε (πάντα για τους ίδιους επικοινωνιακούς λόγους) την «άμεση επίσκεψη κλιμακίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας» για «την αξιολόγηση της κατάστασης και την παροχή τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των κινδύνων δημόσιας υγείας που πηγάζουν από την παράνομη μετανάστευση».

Είχε και τότε (ξανα)αναγγείλει την συνεργασία του υπουργείου του με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης.

Φυσικά, είχε προηγηθεί η εκ μέρους του κ. Παπανδρέου ανακοίνωση – πρόσκληση:

«Σταματάμε τις απελάσεις μεταναστών δεύτερης γενιάς μέχρι να εξορθολογιστεί πλήρως το καθεστώς κτήσης ελληνικής ιθαγένειας»

Και η εκ μέρους του κ. Χρυσοχοΐδη εξαγγελία (στις περίφημες εκατό πρώτες ημέρες) για προσλήψεις μεταναστών στην ΕΛ.ΑΣ!

Και, στις 22 Δεκεμβρίου 2009, η εκ μέρους του κ. Παπανδρέου σύγκληση του (live) υπουργικού συμβουλίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την παροχή ψήφου και ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών!

Με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, ενώ η χώρα όδευε προς το μνημόνιο.

Και ενώ τότε ο κ. Παπανδρέου ήθελε να… εντάξει τους μετανάστες, τώρα ο κ. Γιαννίτσης, υπουργός Εσωτερικών πλέον, δηλώνει ότι προτίθεται να καταθέσει ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της εθελούσιας απομάκρυνσης μεταναστών από τη χώρα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν θα τρελάνουν μόνο εμάς, αλλά και τους… λαθρομετανάστες!

Δεν ξέρουν τι να κάνουν οι άνθρωποι! Να μείνουν ή να φύγουν;

Όπως το είχε προβλέψει ο Εθνάρχης…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ένα από τα αυταπόδεικτα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που του επέτρεψαν να αναμετρηθεί με επιτυχία με το πεπρωμένο του, και να εξέλθει της μονομαχίας όχι απλώς νικητής, αλλά με το brand-name Εθνάρχης, ήταν η διορατική ματιά που ταξίδευε στο μέλλον, και είχε τη δυνατότητα να βλέπει νωρίς και ξεκάθαρα όσα επρόκειτο να συμβούν.
Στο βιβλίο «Ο πολιτικός λόγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή», που κυκλοφόρησε προ ετών, με την επιμέλεια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, καταγράφεται ένα απόσπασμα ομιλίας...

Για να αποφύγουμε το Μνημόνιο ΙΙΙ

Τελικά φαίνεται ότι δύσκολα θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το τρίτο μνημόνιο.  

Εξαντλούμαστε να περιγράφουμε την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα προκειμένου να αποφύγουμε τα μέτρα του Ιουνίου αλλά και γενικότερα ένα νέο πακέτο παρεμβάσεων που μπορεί να εμπεριέχουν και ένα νέο PSI.
Για άλλη μια φορά πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά που έχουμε να κάνουμε σχετίζονται τώρα πια περισσότερο με την ανάπτυξη και λιγότερο με την δημοσιονομική περιστολή.
Παρ όλα αυτά το μοναδικό το οποίο συνεχίζει να μας απασχολεί είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών και η αύξηση των φόρων.
Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 10 χρόνια η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία διαμορφώθηκε ως επί το πλείστον από 6 παραγωγικούς τομείς-κλάδους.
Τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το εμπόριο, τον τουρισμό, την μεταποίηση, την γεωργία, τις κατασκευές...

Νάνος Βαλαωρίτης: "Ο Τρεμόπουλος υποχείριο των Αμερικανών"

Όπως έγινε γνωστό, στις 27 Μαρτίου 2012, οι συμπρόεδροι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Daniel Cohn-Bendit και Rebecca Harms επισκέφθηκαν την Αθήνα προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, για να στηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία στην προσπάθειά τους για είσοδο στην Ελληνική Βουλή. Ο φιλέλληνας κατά τα άλλα Cohn Bendit δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει στους ίδιους προκλητικούς τόνους ότι η Ελλάδα οφείλει να συμβιβαστεί και να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία (βλ. Αστείο θέμα το "Μακεδονικό" για τον φιλέλληνα κατά τα άλλα Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ... ). 
Με δεδομένο ότι το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων διεκδικεί την είσοδο στην Ελληνική Βουλή στις προσεχείς εκλογές με ομιχλώδεις θέσεις στα ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, καλό θα ήταν να θυμηθούμε μία παλαιότερη συνέντευξη * του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, εγγονού του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων στις εθνικές εκλογές του 2007. (Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στις 30/08/2009)

-Πώς κρίνετε τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές;

Ο Παπακωνσταντίνου καρφώνει τον Βενιζέλο : "Ο Βενιζέλος μετείχε στην σύνταξη του μνημονίου !"

Υπόλογος και ο Βενιζέλος στο έγκλημα του Μνημονίου



Στην εκπομπή «ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος, σε αντίθεση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου (πχ Χρυσοχοΐδης) , είδε «το συνολικό κείμενο του Μνημονίου», ήταν στην υποτιθέμενη «διαπραγμάτευση» και έκανε μάλιστα και παρεμβάσεις στο κείμενο με «σχόλια».
Κατόπιν τούτου, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε σήμερα την εξής δήλωση, αναφερόμενος στη δήλωση...