Σελίδες

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Συγκεντρώσεις κατά της κάρτας πολίτη : 6/2 στην Αθήνα & 12/2 στην Λάρισα


Βήμα Πληροφόρησης & Διαλόγου & Συγκεντρώσεις κατά της Κάρτας Πολίτη 06.02.2011 στην Αθήνα & 12.02.2011 στη Λάρισα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

“ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΛΟΓΟΥ”

ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 IANOYAΡΙΟΥ 2011, ώρα 6 μ.μ.
"ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ"
Εισηγητής: π. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗΣ, μοναχός στην ιερά μονή Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής, διδάκτωρ Θεολογίας και συνεκδότης του περιοδικού ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ http://orthodoxnet.gr
"ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ:ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"
Εισηγητής: ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, οικονομολόγος, εκπρόσωπος της ΠΡ.Α.Ο.Σ (Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης)

ΤΡΙΤΗ, 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ώρα 7 μ.μ.
"ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ: ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "
Εισηγητής: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ, καθηγητής πληροφορικής και πρόεδρος Επιστημονικών Ερευνών στην ΑΣΟΕΕ, επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ....


στην αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών
στην οδό Τοσίτσα 11, Εξάρχεια http://greekdirectorsguild.gr
Πρωτοβουλία ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ & ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - “ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ”
Τηλέφωνα Eπικοινωνίας: 2106457744, 6982257916, 2105778180, 6977048014
http://seisaxthia.blogspot.com & http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/01/blog-post_26.html

ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/01/6-2011_30.html

12/2/2011 και ώρα 7μμ στην Λάρισα για την Κάρτα του πολίτη
Σας προσκαλούμε 12/2/2011 και ωρα 7μμ στην Λάρισα στο Ξενοδοχείο Divani Palace , Παπαναστασιου 19, στην ομιλία για την Κάρτα του Πολίτη.Μετά την ομιλία θα ακολoυθήσει πορεία.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 2310554082
Σας περιμένουμε όλους

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ http://ellinokratein.gr
Ορθόδοξος Σύλλογος ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
http://agiooros.org/viewtopic.php?f=16&t=5325

Παρακολουθείστε την ανάλογη ομιλία & πορεία, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 05.12.2010

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Ορθοδόξου Συλλόγου "Άγιος Μέγας Βασίλειος"
στις 5/12/2010 στην Εταιρία Μακεδονικών σπουδών που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και πάρα πολύ ενδιαφέροντα & σημαντικά τα όσα είπαν οι ομιλητές .

Τα δύο βασικά θέματα συζήτησης ήταν σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ( ΑΜΚΑ -- ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ κ.α ) & τα εθνικά ζητήματα . Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην οδό Τσιμισκή
http://youtube.com/user/westrock1974
Διαβάστε το κάλεσμα της συγκέντρωσης http://syntagmagr.blogspot.com/2010/11/blog-post.html
Δέστε όλα τα βίντεο από την ομολογιακή συγκέντρωση http://neataksi.blogspot.com/2010/12/5122010.htm

Οι γαλάζιες-κόκκινες γραμμές Σαμαρά για μιαν Ελλάδα-μεταίχμιο



Εκτύπωση | 29/01/2011 | ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Σαμαράς μπορεί σύντομα να είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ανέκαθεν οι θέσεις του ήταν ξεκάθαρες και μεστός και δωρικός ο πολιτικός λόγος του. Μελετήσαμε με προσοχή την ομιλία που έκανε την περ. Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων, σε προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα. Για τις θέσεις του στο Κυπριακό γράψαμε την περ. Τετάρτη. Σήμερα, θεωρούμε ότι χρήζει μια αδρή αναφορά στο όραμά του για μιαν Ελλάδα που πρέπει να σταθεί στα πόδια της, να μην παραδοθεί, να αναπτυχθεί, για να μπορέσει, εκτός από την υπερπήδηση της οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Αφού ανέλυσε γιατί το δόγμα και η πολιτική Νταβούτογλου κινδυνεύει και ήδη δημιουργεί περισσότερους εχθρούς παρά φίλους στην Τουρκία, ο Αντ. Σαμαράς καταγράφει τα βήματα που η Ελλάδα, σε συνεργασία και με την Κύπρο, πρέπει να κάνει. Επιμένει σε στενότερη συνεργασία με το Ισραήλ, χωρίς να αγνοούνται οι Παλαιστίνιοι.
Ελλάδα και Κύπρος, λέγει ο Σαμαράς, να καταστούν γέφυρα ανάμεσα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη. Και η Ελλάδα να κάνει άνοιγμα στη Ρωσία. Επ’ αυτού κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι πάγωσε τους αγωγούς Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, προφανώς κατόπιν πιέσεων των ΗΠΑ. Ο Σαμαράς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα-μεταίχμιο και να συνδέει εμπορικούς, επικοινωνιακούς και ενεργειακούς δρόμους προς τη Μέση Ανατολή, προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. «Αυτές είναι οι γαλάζιες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής μας: Ο ρόλος ''κρίκου'' που θέλουμε να παίξουμε και προς βορρά και προς νότο. Προσφέροντας σε όλους τους λαούς της περιοχής ασφάλεια, διασύνδεση και ευκαιρίες ευημερίας. Οι μεγάλοι ενεργειακοί αγωγοί από την Ασία στην Ευρώπη, περνάνε από μας. Από τη γη μας ή από τις θάλασσές μας. Οι μεγάλοι κάθετοι οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες βγάζουν τους βόρειους γείτονές μας στη Μεσόγειο από ελληνικά λιμάνια».
Ο Αντ. Σαμαράς επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να θεσπίσει και να οριοθετήσει την ελληνική ΑΟΖ με τα γειτονικά της κράτη, αρχίζοντας με την Κύπρο, την οποία επικαλείται ως παράδειγμα. Και προσθέτει: «Λύση του προβλήματος (της ΑΟΖ) σημαίνει, η Ελλάδα να κατοχυρώσει όλα τα δικαιώματα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Όχι να παραιτηθούμε από τα δικαιώματα αυτά!». Και υπογραμμίζει: «Οποιαδήποτε συμφωνία θα στηριζόταν σε αυτο-παραίτηση της Ελλάδας απ’ όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, για μας θεωρείται άκυρη από τώρα. Κι αν υπάρξει, θα την ακυρώσουμε μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Μιλημένα-ξηγημένα... Κάποιοι προτείνουν ακόμα ''συνεκμετάλλευση'' στο Αιγαίο. Τα ελληνικά δικαιώματα», είπε, «δεν είναι... ''ακορντεόν''! Να ανοιγοκλείνουν κάθε τόσο, σε αέρα, σε θάλασσα και σε υπέδαφος». Γι’ αυτό και απορρίπτει προσφυγή στη Χάγη, όπως υποστηρίζουν μερικοί, για να υπογράψουν συνυποσχετικό με την Τουρκία, που ευνοεί 50-50 στο Αιγαίο.
Ο Αντ. Σαμαράς χλευάζει την ετεροβαρή ελληνοτουρκική φιλία και κατηγορεί τον ΥπΕξ Δρούτσα ότι επιχειρεί αναβάθμιση της υποψήφιας Τουρκίας σε στρατηγικό εταίρο της ΕΕ. Πώς θα πολιτευθεί αν αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας; Ο Αντ. Σαμαράς λέγει ότι θα ασκεί «πολιτική διεθνώς με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όχι με ιδεοληπτικές εμμονές, αλλά ως εκφραστή του εθνικού συμφέροντος. Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι ''χώρος''. Και οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι ''πληθυσμός''. Δύναμη της Ελλάδας είναι η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα του λαού της». Υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει αμετακίνητος στις κόκκινες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής του. Η Κύπρος θα παρακολουθεί. Και ελπίζει να μη χρειαστεί ποτέ να τα υπενθυμίσει.
Σημερινή

Τα διεθνή λαμόγια Μπούικ και Χοχτιφ, σύμμαχοι των εδώ "λαμόγιων", μπλόκαραν τις ενέργειες του Καραμανλή


Δεν επιστρέφει στην πολιτική ο Καραμανλής - "Εγώ τελείωσα. Θα ασχοληθώ με την οικογένειά μου"

Από τότε που εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο εκ μέρους του μίλαγαν ¨κύκλοι του". Τώρα ο πρώην πρωθυπουργός λύνει την σιωπή του και δίνει απαντήσεις για πολλά. Ακόμα και για τους νταβατζήδες!
"Εγώ τελείωσα", λέει στον Γιωργο Τράγκα και στο περιοδικό Crash. "Τώρα θα ασχοληθώ με την οικογένειά μου. Τον Αλέξανδρο και την Αλίκη. Θα γράψω ένα βιβλίο. Μια ιστορική αφήγηση, όχι ένα πολιτικό μανιφέστο".
Λέει επίσης οτι το σκέφτεται αν θα είναι ξανά βουλευτής και η απογοήτευσή του όπως λέει ο δημοσιογράφος είναι έκδηλη.
Για την υπόθεση του Βατοπεδίου επιμένει στην αρχική του άποψη. "Πίστευα οτι δεν με αγγίζει ηθικά το θέμα του Βατοπεδίου. Πήγαινε να δεις που μένει ο Αγγέλου και θα καταλάβεις. Σίγουρα έγιναν λάθη."
Ο τέως πρωθυπουργός διαψεύδει σενάρια που τον φέρνουν να βοηθάει τους Βατοπεδινούς μετά από παράκληση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου. "Ποτέ ο Τάσσος δεν μου ζήτησε τίποτα", λέει χαρακτηριστικά.
'Οσο για τους περίφημους νταβατζήδες; Λέει: "Οι ενδιαφερόμενοι τότε κινητοποίησαν τους μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους στην Ευρώπη. Την Μπούικ, την Χόχτιφ και άλλες που με την δύναμή τους μπλόκαραν στις Βρυξέλλες το νομοσχέδιο. Μας απείλησαν οτι θα κόψουν τις επιδοτήσεις. Τι να έκανα; Τώρα, όμως το 2009 οι κοινοτικοί με απόφασή τους μα δικαίωσαν. Εκ των υστέρων..."
Οσο για τα όσα λέγονται από το λεγόμενο βαθύ λαρυγγι για όσα περιέχονταν  στον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου μια λέξη βγαίνει από το στόμα του: "Βλακείες ".

Αντώνη Σαμαρά..... Ανοιχτή επιστολή υπ' αριθμόν 2, ή στου κουφού την πόρτα.....

Αγαπητέ Αντώνη καλημέρα.
Ελπίζω πλέον, μετά και τον ανασχηματισμό στην οργάνωση του κόμματος, να σου μένει και λίγος χρόνος  να τον διαθέσεις στην βάση ώστε να ακούσεις τους προβληματισμούς της, τις ελπίδες της, τις επιδιώξεις της και ό,τι τέλος πάντων μπορεί να απασχολεί τον μισό πληθυσμό της χώρας που παραμένουν ΝΔκρατες παρά το "πρέσινγ" που επιχειρείται για την "αποπλάνησή" του από την γκιόσα της Δημοκρατικής Συμμορίας.
Τα πράγματα παραμένουν ίδια όπως στην προηγούμενη "ανοιχτή επιστολή" μου της 30/12/2010 (που κοινοποιήθηκε σε πολλά ιστολόγια αλλά και στο Κόμμα, όπως θα κοινοποιηθεί και τούτη) με τάση να χειροτερέψουν. Δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για τα δρώμενα και διερωτώμαι αν έχεις καθόλου πληροφόρηση από τους αρμοδίους αλλά μάλλον όχι. Απ' ότι καταλαβαίνω το κόμμα παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις αξίες του και την εφαρμογή δοκιμασμένων από τον αρχιαποστάτη Μητσοτάκη τακτικών δηλαδή στην "τακτική του ώριμου φρούτου"  , στο  "γράψε την βάση εκεί που δεν πιάνει μελάνη", στο "ωχ αδελφέ..." , και στο " το μοναστήρι να είναι καλά.....", μόνο που τα μοναστήρια πληθαίνουν και ο ΝΔκρατης έχει βαρεθεί να μην τον υπολογίζουν και τα τυχόν προβλήματα να μην φθάνουν στα αρμόδια αυτιά.
Εδώ στα Γιάννινα τα ίδια και χειρότερα. Η ΝΟΔΕ να λειτουργεί με το 1/3 των μελών της πότε σε καφετέριες και πότε στα γραφεία της αλλά με πλήρη συσκότιση για να μην τους πάρουν χαμπάρι τα υπόλοιπα 2/3. Ο πρόεδρος της να αποδεικνύται "Γιαννάκης" κι εμείς που τον στηρίξαμε, και το ξέρει, να έχουμε  σκυλομετανιώσει για τα πεπραγμένα μας γιατί δεν μπορεί ένας πρόεδρος να μην παίρνει καμιά πρωτοβουλία και να περιμένει να δώσει λύσεις η Αθήνα. Δεν μπορεί ένας πρόεδρος να μην στηρίζεται στα δοκιμασμένα (τα περισσότερα) μέλη της ΝΟΔΕ και να στηρίζεται στον κάθε τυχαίο και τυχάρπαστο, θα μπορούσα να πω, τομεάρχη ή περιφερειάρχη και ούτε τα δύο αυτά όργανα έχουν το δικαίωμα να παραπληροφορούν τα κεντρικά γιατί... τόσο μυαλό έχουν.
Αντώνη είμαστε στο πλευρό σου (το ιστολόγιο αυτό το έχει αποδείξει) αλλά θέλουμε δράση. Αν νομίζεις εσύ ότι είναι σωστό μια ΝΟΔΕ να συγκαλείται σε ένα χρονικό διάστημα οκτώ μηνών ΜΟΝΟΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ή ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ πάμε πάσο μόνο που έτσι δεν βγαίνει έργο αλλά βλέπεις Αντώνη μου ο πρόεδρος πρέπει να τρέξει να παρακαλέσει τους νεοεκλεγέντες ΠΑΣΟΚους δημάρχους μην του κόψουν την δουλειά από την οποία ζει και δεν του μένει καιρός ούτε τα μέλη της ΝΟΔΕ να προστατέψει από συκοφαντικά δημοσιεύματα έστω με μια λιτή ανακοίνωση υποστήριξης. Άσε που πολλοί πιστεύουν ότι τις συκοφαντικές αυτές δημοσιεύσεις τις κάνει ο ίδιος βοηθούμενος από κάποιον αποτυχημένο ως δήμαρχο και αποτυχόντα κατά τις πρόσφατες εκλογές ΤΑ  στην περιοχή μας.
Τώρα Αντώνη πώς κατάφερε αυτός ο άνθρωπος που τον στήριξε το σύνολο των μελών της ΝΟΔΕ (εκτός τριών) να χάσει την εμπιστοσύνη των 2/3 του συνόλου μόνο στην αστάθεια του χαρακτήρα του μπορεί να αποδοθεί εκτός πια, και αν το κόμμα απεφάσισε να "διαγράψει" το παρελθόν του κάνοντας αρχή από τα στελέχη τρίτης και τέταρτης γραμμής και τους οπαδούς του οπότε πάμε και πάλι "πάσο" μόνο που στην περίπτωση αυτή έχουμε την εντύπωση  Αντώνη ότι θα έπρεπε να αρχίσεις από λίγο ψηλότερα. Από τον Χατζηδάκη να πούμε και κάτι άλλους "πρωτοκλασάτους";
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς περιμένοντας την ανάκαμψη.

Η χρυσοφόρος φλέβα που λέγεται "καρκίνος" και η εκμετάλλευσή της.

Η χρυσοφόρος φλέβα που λέγεται "καρκίνος"
eliaΤελευταία έγινε μεγάλος θόρυβος, όσον αφορά τα φύλλα ελιάς. Ακούστηκαν απόψεις ότι τα φύλλα ελιάς είναι επικίνδυνα, προκαλούν αλλεργίες και εμετούς. Η προτροπή που επαναλαμβανόταν πολλές φορές ήταν να μην διακόψουν οι ασθενείς την θεραπεία της επίσημης Ιατρικής (χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες). Είναι τα πράγματα όντως έτσι;
Πριν πάρει οποιοσδήποτε μια θέση υπέρ ή εναντίον των φύλλων της ελιάς, μετά από ήρεμη και νηφάλια κρίση, πέρα από κραυγές και δογματισμούς, κατηγορίες και τσαρλατανισμούς και άλλα ηχηρά παρόμοια, πρέπει να σταθμίσει ορισμένα δεδομένα. Να απαντήσει σε κάποια επιχειρήματα και γεγονότα και έπειτα να εκφέρει την κρίση του.
Δεδομένο 1ο Ο Γερμανός Otto Warburg τιμήθηκε με δύο βραβεία Νόμπελ . Οι περισσότεροι γιατροί τον αγνοούν, αν και ξέρουν τον μαθητή του Krebs, διδάσκονται τις ανακαλύψεις του Krebs. Αποκαθηλώνουν τον δάσκαλο και τιμούν τον μαθητή. Δεν έχουν τιμηθεί πολλοί με δύο βραβεία Νόμπελ. Μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Γιατί έδωσαν στον Warburg 2 Νόμπελ; Μαντεύετε την απάντηση. Για την ανακάλυψη μιας βασικής αιτίας του καρκίνου. Ο Warburg ανακάλυψε και απέδειξε, κάτι πολύ σημαντικό. Χωρίς να χρησιμοποιήσω την ιατρική ορολογία – όσο είναι δυνατό – το αναφέρω με απλό τρόπο, για να καταλάβει ο κόσμος. Τα καρκινικά κύτταρα καταβροχθίζουν σάκχαρο σε ποσότητες δέκα έως δεκαπέντε φορές μεγαλύτερες από το φυσιολογικό. Το σάκχαρο που καταναλώνεται από τα καρκινικά κύτταρα, παράγεται κυρίως από το συκώτι ενώ τα φυσιολογικά κύτταρα χρησιμοποιούν γλυκόζη που παίρνουν από τις τροφές.
Το γαλακτικό οξύ ένα υποπροϊόν της όλης διαδικασίας βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα 10 φορές και περισσότερο, απ’ ότι στα υγιή κύτταρα. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μια ανισορροπία της σχέσης οξέων και αλκαλίων (χαμηλό PH) και στέρηση του οξυγόνου. Καθώς τα καρκινικά κύτταρα έχουν PH γύρω στο 5 και η οξύτητα αυξάνει, είναι πολύ δύσκολο στα κύτταρα αυτά να αναπνεύσουν κανονικά. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να υπάρξουν σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε οξυγόνο. Η ζωή χωρίς οξυγόνο ή αναεροβίωση των καρκινικών κυττάρων είναι ένας κανόνας χωρίς καμία εξαίρεση δήλωνε ο Warburg.
Όλα τα κανονικά κύτταρα έχουν μια απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο αλλά τα καρκινικά κύτταρα ζουν με τη ζύμωση της ζάχαρης. Ο Warburg απέδειξε την θεωρία του, που του απέφερε τα 2 βραβεία Νόμπελ, όταν πήρε κανονικά κύτταρα από ένα έμβρυο και τα ανάγκασε να μεγαλώσουν χωρίς οξυγόνο. Πήραν όλα τα χαρακτηριστικά των καρκινικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει πως τα κανονικά κύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε καρκινικά κύτταρα αλλάζοντας απλά μια μεταβλητή. Το οξυγόνο. Το χαμηλό PH και η ανάγκη καταβρόχθισης τεράστιας ποσότητας σακχάρου είναι τα άλλα χαρακτηριστικά των καρκινικών κυττάρων όπως και η επιτυχής άμυνα τους στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Σ’ όσους κατηγορούν τα φύλλα της ελιάς τίθεται το απλούστατο ερώτημα. Συμφωνούν Ναι ή Όχι με τη θεωρία του Warburg; Του έδωσαν άραγε λανθασμένα τα 2 βραβεία Νόμπελ; Η απάντηση έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Δεδομένο 2ο Υπάρχει ο τομογράφος εκπομπής ποζιτρονίων (PET). Μηχάνημα εξαιρετικά ακριβό. Υπερτερεί σημαντικά έναντι της κλασσικής αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, γιατί μπορεί να δείξει καρκινικές βλάβες σε περιοχές που στην απλή αξονική φαίνονται καθαρές. Μια εξέταση με PET κοστίζει 40 φορές πιο ακριβά από την αξονική τομογραφία. Απ’ όσο γνωρίζω ελάχιστοι τομογράφοι εκπομπής ποζιτρονίων υπάρχουν στην Ελλάδα και κατά 99% χρησιμοποιούνται για τον καρκίνο. Πώς λειτουργούν; Ο ασθενής παίρνει ραδιενεργή γλυκόζη σεσημασμένη με ειδικό ραδιοφάρμακο και χρησιμοποιώντας το PET με ειδικό αξονικό τομογράφο μπορούνε να δούμε σε ποια σημεία του σώματος πηγαίνει αυτή και έτσι να εντοπίσουμε τις περιοχές αυξημένης κατανάλωσης ζάχαρης πολύ πριν αυτές φανούν σε οποιαδήποτε άλλη εξέταση. Όπου απορροφάται περισσότερη ζάχαρη υπάρχει και υποψία όγκου. Σημειωτέον ότι ο PET θεωρείται η πιο προχωρημένη τεχνολογικά εξέταση διαγνώσεως καρκίνου αλλά και μεταστάσεων. Αν δεν είναι σωστός ο Warburg, πως χρησιμοποιούμε τις αρχές του περί αυξημένης κατανάλωσης ζάχαρης των καρκινικών κυττάρων στο PET; Γιατί δεν λέμε στους ασθενείς, που δεν γνωρίζουν τίποτα απ’ όλα αυτά, να απορρίψουν τελείως τις πατάτες, τα αναψυκτικά, τα γλυκά κ.λ.π. που προσφέρουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης στα τρελά για ζάχαρη καρκινικά κύτταρα; Βλέπουμε λοιπόν ότι εφαρμόζουμε τις αρχές του Warburg στη διαγνωστική πρακτική αλλά από την άλλη μεριά δεν πληροφορούμε τον κόσμο για τη σωστή διατροφή και μια βασικότατη αιτία του καρκίνου.

Δεδομένο 3ο Η κα. Αποστολοπούλου (η γνωστή ερευνήτρια από την Αυστραλία) βρήκε το εμβόλιό της για τον καρκίνο από μόρια ζάχαρης. Αν αληθεύει η πληροφορία αυτή, γιατί το ιατρικό κατεστημένο την έδιωξε;

Δεδομένο 4ο Η LDH (γαλακτική αφυδρογενάση) και ειδικά τα ισοένζυμά της (υπάρχουν 5 κατηγορίες ισοενζύμων) είναι ανεβασμένα σε περιπτώσεις καρκίνου .Στους περισσότερους καρκίνους ένα μέχρι τρία ισοένζυμά ( LD2,LD3,LD4) είναι συχνά αυξημένα .Συχνά η αύξηση της LD3,είναι η πρώτη ένδειξη για την παρουσία καρκίνου. Η LD3 αυξάνεται σε προχωρημένο καρκίνο και κακοήθες λέμφωμα και μειώνεται μετά από επιτυχή θεραπεία. Γιατί δεν ξέρει ο κόσμος για την LDH και τα ισοένζυμά της; Τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια τα ξέρουν οι πάντες. Γιατί αποκρύπτεται από τον κόσμο; Μήπως η δίαιτα ομαλοποιεί μόνη της την LDH και τα ισοένζυμά της; Μήπως η LDH και τα ισοένζυμά της επηρεάζονται από τη ζάχαρη;

Δεδομένο 5ο Αν μία βασική ιδιότητα ταυ καρκινικού κυττάρου είναι η καταβρόχθιση ζάχαρης (όπως δείχνει το PET) και η έλλειψη οξυγόνου, τότε η θεραπεία είναι τα πικρά. Αν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και τεράστιες ποσότητες γαλακτικού οξέος, οι τροφές που περιέχουν οξυγόνο είναι η θεραπεία. Αν το PH είναι το πρόβλημα, τότε οι αλκαλικές τροφές, το αντίθετο του όξινου PH, λύνει το πρόβλημα.

Δεδομένο 6ο Τα φύλλα της ελιάς είναι πολύ πικρά. Έχουμε απορρίψει σαν κοινωνία την πικρή γεύση. Μοναδικό κριτήριο είναι η ευχαρίστηση, η ηδονή του λάρυγγα. Πηγαίνουμε ενάντια στη φύση. Τα φύλλα της έχουν χλωροφύλλη. Τι κάνει η χλωροφύλλη στα φυτά; Μήπως συμμετέχει στη διαδικασία παροχής οξυγόνου στα φυτά; Επιπλέον τα φύλλα της ελιάς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ασβεστίου και σιδήρου όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των γιατρών Δημόσιας Υγείας κ. Τσαντήρης.
Οποιοσδήποτε γεωπόνος ξέρει πως στο όξινο PH του εδάφους (PH 0-7 όξινο, PH 7 ουδέτερο, PH 7-14 αλκαλικό), το ασβέστιο διορθώνει την αλκαλικότητα του εδάφους. Αν έχει όξινο PH το έδαφος π.χ. 5 ρίχνουμε ασβέστιο και γίνεται ουδέτερο. Το ίδιο γίνεται και στον άνθρωπο. Το ασβέστιο φτιάχνει το PH που στα καρκινικά κύτταρα είναι όξινο. Η τεράστια ποσότητα ασβεστίου των φύλλων της ελιάς (770 mg στα 100 γραμμάρια) είναι εύκολα απορροφήσιμη και διορθώνει βαθμιαία την όξινη κατάσταση των καρκινικών κυττάρων.
Η πικρή γεύση, η χλωροφύλλη, το ασβέστιο, η eleupeine και άλλες ίσως άγνωστες ουσίες επιδρούν με την τεράστια παροχή οξυγόνου, στη διόρθωση του PH και την κατάργηση της ανάγκης για ζάχαρη.
Αν όμως παράλληλα με τα φύλλα ελιάς καταναλώνει ο ασθενής γλυκά, αναψυκτικά, πατάτες, κ.τ.λ., δηλαδή ακατάλληλες τροφές, η αγωγή καθίσταται χωρίς νόημα. Αυτό τόνιζε ο γιατρός Λαμπρόπουλος.Θα βγουν λοιπόν κάποιοι από τα παράθυρα της τηλεόρασης και θα κατηγορούν τα φύλλα ελιάς χωρίς να έχουν εφαρμόσει ακριβώς τη δίαιτα, τρώγοντας κρέας και ζάχαρη, αγνοώντας τις ουσιαστικές ιδιότητες των φύλλων της ελιάς το οξυγόνο, το ασβέστιο και την πικρή καταπληκτική γεύση που τόσο μας λείπει. Άλλωστε από παλιά το πικρό ταυτιζόταν με το φάρμακο. Από πού παίρνει σήμερα ο άνθρωπος πικρές τροφές για να καταπολεμήσει την ακόρεστη μανία των καρκινικών κυττάρων για ζάχαρη; Μήπως είναι λάθος το PET που βασίζεται στην αρχή της σεσημασμένης γλυκόζης;

Δεδομένο 7ο Επειδή υπάρχουν πολλοί δύσπιστοι και η αλήθεια σκόπιμα κρύβεται από τις φαρμακευτικές εταιρείες, θα πρέπει να απαντήσει ο οποιοσδήποτε επιθυμεί στο εξής ερώτημα που έχει άμεση σχέση με τα φύλλα της ελιάς και τη λειτουργία τους: Γιατί δεν παθαίνουμε καρκίνο του λεπτού εντέρου; Έχουμε ακούσει για καρκίνους του παχέος εντέρου. Γιατί πολύ σπάνια έχουμε καρκίνους του λεπτού εντέρου; Ποιες είναι οι ουσίες που εμποδίζουν την εμφάνιση καρκίνου στο λεπτό έντερο; Η αλκαλικότητα; Αλκαλικό PH ή άλλη αιτία; Καλείται ο οποιοσδήποτε κατήγορος των φύλλων της ελιάς να απαντήσει. Μήπως εδώ κρύβεται το μυστικό;

Δεδομένο 8ο Χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. «Επικίνδυνα τα φύλλα της ελιάς .Ακολουθήστε τη θεραπεία σας» φώναζαν σε όλους τους τόνους οι ειδικοί. Είναι αλήθεια κομπογιαννίτης ο Watson νομπελίστας – ναι αυτός που ανακάλυψε το DNA - όταν δήλωνε πως η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες είναι ένας σωρός σκ….; Γιατί αποκρύπτεται αυτή η δήλωση του Watson; Μήπως είναι τσαρλατάνος ο L. Pauling με 2 βραβεία Νόμπελ όταν δήλωνε «θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως ο πόλεμος κατά του καρκίνου είναι σε μεγάλο βαθμό απάτη». Το ακούτε. ΑΠΑΤΗ. Είναι άραγε τσαρλατάνοι αυτοί οι 2 επιστήμονες που εναντιώνονται στις χημειοθεραπείες και στις ακτινοβολίες. Και τι να κάνουμε αναρωτιέται ο κόσμος. Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοβολίες είναι αναγκαίο κακό. Θα πεθάνω, αλλά θα έχω ποιότητα στη ζωή μου. Έτσι άλλωστε μου λένε. Βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ένας καρκινοπαθής μπορεί να ζήσει περισσότερο και καλύτερα, αν δεν κάνει θεραπεία.Αυτό είναι το συμπέρασμα του καθηγητή της ιατρικής Χάρτιν Τζόουνς και άλλες τρεις μελέτες ερευνητών υποστηρίζουν αυτή τη θέση η οποία δεν έχει αντικρουσθεί ΠΟΤΕ. Ο Τζόουνς δήλωσε σε συνέδριο της Αμερικανικής αντικαρκινικής εταιρείας ότι οι ασθενείς που δεν υποβάλλονται σε καμιά αγωγή δεν πεθαίνουν νωρίτερα από τους ασθενείς στους οποίους εφαρμόζεται η ορθόδοξη αγωγή. Άλλωστε και στο τεύχος του Lancet της 13ης Απριλίου του 1991 ο Α. Μπρέιβμαν κάνει έκκληση για ένα περιορισμό του όλου χημειοθεραπευτικού τομέα. Τι είναι άλλωστε η παρηγορητική θεραπεία; Ξέρω πως ο ασθενής θα πεθάνει αλλά του κάνω χημειοθεραπεία για να υπάρξει δήθεν ποιότητα ζωής χωρίς να ελπίζω στην θεραπεία του. Για διατροφή βέβαια κουβέντα. Άλλωστε δεν διδάσκεται στις ιατρικές σχολές. Έχουν άραγε λάθος πολλοί Γερμανοί ογκολόγοι – όπως έγραψε ο Der Spiegel – που με θάρρος δήλωσαν πως οι ίδιοι αν πάθαιναν καρκίνο, δεν θα έκαναν ποτέ χημειοθεραπεία; Μόνο για το μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν βελτίωση και η βελτίωση αυτή φτάνει στο χρονικό διάστημα των 3 μηνών. Στους καρκίνους του μαστού, του εντέρου, των πνευμόνων που πεθαίνουν οι περισσότεροι δεν ανταποκρίνονται. Στους μεγάλους όγκους – πρέπει να ξέρει το κοινό- εμφανίζει περιορισμένη αποτελεσματικότητα. Η χρήση της χημειοθεραπείας τη στιγμή που έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποδειχθεί αποτελεσματική είναι στην καλύτερη περίπτωση βλακεία και στη χειρότερη έγκλημα λέει ο γιατρός Άτκινς και όμως μας λένε να συνεχίσουμε αυτές τις θεραπείες. Ένας λόγος είναι ο οικονομικός. Το κύκλωμα του καρκίνου που έχει τζίρο 10 τρις ετησίως, θα καταρρεύσει αυτόματα. Αυτό το σύστημα που δηλώνει «δεν μπορούμε να σε θεραπεύσουμε, σου προξενούμε εμετούς, χάσιμο στα μαλλιά, τα μαρτύρια της αλεπούς στον κάθε κακόμοιρο άνθρωπο που πέφτει στα νύχια του, τονίζει να μη δοκιμάσει ο καρκινοπαθής καμιά άλλη αγωγή». Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» διότι τα δώρα τυφλώνουν τους οφθαλμούς της σκέψης. Ζούμε σ’ ένα «αγνό κόσμο» και οι πιο αθώες εταιρείες είναι οι φαρμακευτικές μιας και δεν λαδώνουν ποτέ. Δεν υπάρχουν δωρεάν συνέδρια, δεν υπάρχουν παροχές στους γιατρούς, δεν υπάρχουν ιατρικοί επισκέπτες, ο καρκίνος είναι η πιο ιάσιμη ασθένεια σήμερα με τις χημειοθεραπείες , όπως δήλωσε ο Vita διάσημος καρκινολόγος. Ο λόγος λοιπόν είναι απλός. Τα κότερα, οι βίλες και οι παροχές απειλούνται. Θα αφήσουν οι καρχαρίες το χυμό από τα φύλλα ελιάς; Όπως έγραψε η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο καθηγητής Ευάγγελος Μιχελάκης βρήκε ένα υπερόπλο κατά του καρκίνου, ένα φθηνό φάρμακο το DCA που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Αυτό ενεργεί στα μιτοχόνδρια, τους δίνει οξυγόνο και διορθώνει το PH. Βρίσκεται δηλαδή προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο καθηγητής βασίζεται στη θεωρεία του Warburg αλλά ανησυχεί για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Θα τον αφήσουν αναρωτιέται δημόσια (ΤΟ ΒΗΜΑ, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2007, σελ. Α9); Εσείς τι λέτε;

Μελέτες: Δεν υπάρχουν μελέτες για τα φύλλα της ελιάς φωνάζουν. Ο καθηγητής παθολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σ. Καραγιαννόπουλος βασιζόμενος σε πλήθος μελετών, αναφέρει πως το σελήνιο – είναι ένα ιχνοστοιχείο όπως ο σίδηρος – είναι αντικαρκινικό. Έχετε μήπως δει κανένα γιατρό να το χορηγεί στους ασθενείς του; Πείτε το μου για να σας πω μπράβο. Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε 300.000 άτομα μαζί με το Πανεπιστήμιο Cornel των ΗΠΑ σχετικά με το σελήνιο επί 10 έτη. Είδατε τη μελέτη δημοσιευμένη πουθενά; Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το σελήνιο προλαβαίνει τον καρκίνο και βοηθάει τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο μαζί με βιταμίνη Ε. Η μελέτη του καθηγητή Μιχελάκη που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Cancer Cell θα ανοίξει το δρόμο προς χρησιμοποίησή του ή θα θαφτεί και αυτό προς δόξα της χημειοθεραπείας; Βέβαια και το κράτος πληρώνει πολλά λεφτά στις φαρμακοβιομηχανίες, μπαίνει μέσα, χρωστάμε παντού μας λένε, δεν δίνει λεφτά στους εργαζόμενους αλλά τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες πάντοτε υπάρχουν και μάλιστα δωρεάν.

Συμπέρασμα: Όπως δήλωσε και καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών τα φάρμακα για τον καρκίνο υπάρχουν, αλλά δεν τα αφήνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να βγουν στην επιφάνεια. Ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας τον Ιούνιο του 2004 έκανε την εξής δήλωση: «Μία φίλη μου είχε καρκίνο και είχε διάρκεια ζωής για 2 μήνες. Ακολούθησε την θεραπεία του Max Gerson και τώρα έπειτα από 8 χρόνια είναι τελείως καλά. Πρέπει να προσεχθεί αυτή η θεραπεία». Δήλωσε τίποτα άσχημο αυτός ο άνθρωπος; Είπε μόνο την εμπειρία του. Όμως το κατεστημένο δεν τα θέλει αυτά. Απειλείται. Οι οικονομικοί λόγοι που είπαμε… Τι χρησιμοποιεί ο Max Gerson; Μόνο 8 ποτήρια πράσινους χυμούς καθημερινά και αυστηρή διατροφή. Δεν θεράπευσε αποδεδειγμένα χιλιάδες ανθρώπους; Μάλιστα 50 περιπτώσεις με τα ιστορικά τους, ακτινογραφίες κ.τ.λ. τις παρουσίασε ενώπιον του Κογκρέσου. Όπως είπαμε η χλωροφύλλη δίνει οξυγόνο στον οργανισμό και πολλά ένζυμα και αυτά έκαναν καλά τους καρκινοπαθείς. Γιατί κυνηγήθηκε αυτός ο υπέροχος άνθρωπος; Γιατί δεν ξέρει τίποτα ο πολύς κόσμος, γι’ αυτόν τον οποίο ο Α. Σβάιτσερ, νομπελίστας, που θεραπεύτηκε από τον Gerson τον θεωρεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες του 20ου αιώνα;
Η γυναίκα του προέδρου της Αγγλικής Βουλής πως θεραπεύτηκε μόνο με τη θεραπεία του Gerson; Ο χυμός των φύλλων της ελιάς έχει πολύ περισσότερα θεραπευτικά συστατικά από τους χυμούς πράσινων φυτών που χρησιμοποιούσε ο Gerson και ειδικά ένζυμα που βοηθούν την πέψη των καρκινοπαθών η οποία έχει διαταραχθεί. Το συκώτι κρύβει το μυστικό της πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου. Αυτό πίστευε και ο βραβευμένος με Νόμπελ Δρ. Ζέντ Γκιόργκι. Και ο λόγος είναι απλός. Το συκώτι παράγει την χολή. Θέλει πικρές ουσίες για να λειτουργήσει και τα φύλλα της ελιάς έχουν μια πικρή, ιαματική γεύση. Τα πειράματα του Γκιόργκι ήταν εντυπωσιακά στην καταστολή καρκίνων με την λειτουργία του συκωτιού. Γιατί κρύβονται ακόμα και από τους γιατρούς;
Πρέπει να τιμούμε και να ευχαριστούμε τους γιατρούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα θέσουμε μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν τον κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο. Δεν θα μπορέσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να καταπνίξουν και να κρύψουν την αλήθεια αιώνια. Η αλήθεια είναι σαν το ελατήριο. Την πιέζεις, την πιέζεις αλλά κάποια στιγμή πετάγεται με δύναμη. Αυτή η στιγμή ήρθε. Ένας και η αλήθεια είναι η πλειοψηφία. Οι φαρμακευτικές εταιρείες βασανίζουν τον κόσμο με το φόβο. Ο φόβος σταματάει το μυαλό να λειτουργεί κανονικά. Η αλήθεια ελευθερώνει. Νικάει το φόβο. Κάνε τη χημειοθεραπεία σου. Τώρα. Χάθηκες. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Χωρίς φόβο, ας σκεφτούμε γιατί όλες αυτές τις πληροφορίες τις κρύβουν και ας ψάξουμε για μόνιμες εναλλακτικές αγωγές. Οι New York Times αναφέρουν τον De Andrew Weil ως τον πιο γνωστό γιατρό της Αμερικής. Αυτός ο καθηγητής Ιατρικής αναφέρει την ύπαρξη κλινικών για πλουσίους με €35000 την εβδομάδα όπως και για θεραπευμένους από τον καρκίνο. Οι πλούσιοι έχουν τις κλινικές τους. Ο Ρήγκαν είχε καρκίνο κακοηθεστάτης μορφής και έγινε καλά με Carnivora, ένα φυτικό σκεύασμα από την Γερμανία όπως είχε γραφτεί, χωρίς ποτέ να διαψευσθεί. Η θεραπεία Moerman στην Ολλανδία είναι η μόνη εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου με διατροφή που έχει αναγνωρισθεί από το Ολλανδικό κράτος. Έχει μεγάλα ποσοστά επιβίωσης στα αρχικά στάδια. Οι Ελβετικές κλινικές ακολουθούν επίσης θεραπευτική προσέγγιση με διατροφή. Οι θεραπείες αυτές όμως δεν είναι πανάκεια. Ένας που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δεν θα θεραπευθεί. Θα έχει όμως καλύτερη ποιότητα ζωής από τις συμβατικές θεραπείες. Το να δέχεσαι την χημειοθεραπεία είναι σαν να παίρνεις ποντικοφάρμακο είπε ένας παθών. Ας απαντήσουμε ειλικρινά στους εαυτούς μας σχετικά με τις θεραπείες του καρκίνου και ας διαλέξουμε. Η αλήθεια περνάει από τρία στάδια όπως έλεγε ο Σοπενχάουερ. Πρώτα προσπαθείς να την γελοιοποιήσεις. Έπειτα επιτίθεσαι βίαια σ’ αυτή και στο τελικό στάδιο την δέχεσαι. Ελπίζω η αναζήτηση της αλήθειας που γίνεται με καλή προαίρεση, τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους ασθενείς, να ανάψει το φως της υποψίας για τον ρόλο των λίγων. Των φαρμακευτικών εταιρειών. Και τότε θα αλλάξουν γιατί το φάρμακο για τον καρκίνο είναι μπροστά στα μάτια όλων των γιατρών.

(Ο συγγραφέας είναι πρόσωπο υπαρκτό, περιμένει μέσα από το kentri.gr τις τοποθετήσεις και τα επιχειρήματα των ειδικών και είναι πρόθυμος για δημόσιο διάλογο).

Ελλαδίτες και Κύπριοι πολιτικοί ανησυχούν για τις αποκαλύψεις Wikileaks...


Απόρρητες Συνομιλίες σας θα βγουν Στο Wikileaks

Οι Αμερικανοί προειδοποίησαν 11 Έλληνες πολιτικούς

Το σύνδρομο του Wikileaks ίπταται πάνω από την Ελλάδα και την Κύπρο και για την ακρίβεια πάνω από τα κεφάλια γνωστών πολιτικών, που κατά καιρούς αποτέλεσαν προνομιακούς και έμπιστους συνομιλητές της αμερικανικής πλευράς και ενίοτε οι συνομιλίες ή τα συμπεράσματά τους διατυπώθηκαν υπό μορφή εγγράφου ή τηλεγραφήματος προς την Ουάσιγκτον.


Σύμφωνα με πληροφορίες της PRESS TIME, ήδη επίσημες αμερικανικές πηγές ενημέρωσαν Έλληνες κορυφαίους πολιτικούς, εν ενεργεία και μη, για τον κίνδυνο το περιεχόμενο απόρρητων συνομιλιών τους με Αμερικανούς πολιτικούς ή διπλωματικούς παράγοντες, να γνωρίσει την παγκόσμια δημοσιοποίηση, όπως ακριβώς συνέβη με τα όσα είχαν συζητήσει οι Μ. Χρυσοχοϊδης και Ντ. Σπέκχαρντ, ο προηγούμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, και διέρρευσαν από τον μηχανισμό του Wikileaks κατόπιν κλοπής από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονται σε συγκεκριμένη αποθήκη στη Βιρτζίνια.

Παρόμοια ενημέρωση έχει γίνει ήδη και σε Κύπριους ανώτατους πολιτικούς και πολιτειακούς νυν και πρώην παράγοντες για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική διπλωματία με εντολή του Λευκού Οίκου βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε παγκόσμια κινητοποίηση για την αποτροπή σοβαρών βλαβών στις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ με διάφορες χώρες, όσο και για την προστασία των έμπιστων πηγών πληροφόρησης της Ουάσιγκτον, η αποκάλυψη των οποίων δημιουργεί πολιτικούς αλλά και εν δυνάμει και πρόσθετους άλλους κινδύνους για τα εν λόγω πρόσωπα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε χώρες «υψηλού κινδύνου», στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται πάντως ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος, έχει ήδη ληφθεί πρόνοια και έχουν εκπονηθεί σχετικά σχέδια ακόμη και για την έκτακτη μετακίνηση προσώπων για τα οποία οι αποκαλύψεις του Wikileaks ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο και τη ζωή τους.

Ποιοι βρίσκονται στον «κόκκινο κύκλο»

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, στον «κόκκινο κύκλο» των πολιτικών προσώπων που έχουν λόγους να ανησυχούν από ενδεχόμενες «βόμβες» του Wikileaks, περιλαμβάνονται όλοι οι νυν και πρώην πρωθυπουργοί και ορισμένοι υπουργοί Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης από το 1992-93 και μετά.

Ο κατάλογος είναι μακρύς, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τους Γ. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλή, Κ. Σημίτη, αλλά και τον αείμνηστο Α. Παπανδρέου, ενώ από πλευράς υπουργών σίγουρα τους Ντ. Μπακογιάννη, και πάλι τον Γ. Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλο, Α. Σαμαρά, Α. Τσοχατζόπουλο, Γ. Αρσένη, Γ. Βουλγαράκη και φυσικά τον Μ. Χρυσοχοϊδη.

Ωστόσο υπάρχει από εκεί και πέρα μια «διαβάθμιση επικινδυνότητας», καθώς ο διαχωρισμός κατά τους αμερικανούς δεν γίνεται βάσει προσώπων, αλλά βάσει συγκεκριμένων θεμάτων. Και για την απόλυτη ακρίβεια, βάσει εκτιμήσεων των αμερικανών κυβερνητικών ή διπλωματικών αξιωματούχων με Έλληνες πολιτικούς πάνω στο περιεχόμενο συζητήσεων που έχουν κατά καιρούς γίνει μεταξύ τους ή ακόμη αυτούσιων των συνομιλιών, οι οποίες κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας έχουν μαγνητοφωνηθεί, ώστε εν συνέχεια να αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης στη Ουάσιγκτον.

Οι αποκαλύψεις θα δημιουργήσουν εντάσεις

Είναι αυτά για τα οποία οι Αμερικανοί θεωρούν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα από τη δημοσιοποίηση είτε των δικών τους εκτιμήσεων επί ελληνικών απόψεων, πρωτοβουλιών και διαφόρων γεγονότων, είτε επί αυτών καθ’ εαυτών των ελληνικών θέσεων. Πρόβλημα που ενδέχεται να «ακουμπήσει» ακόμα και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, πράγμα που περισσότερο φοβούνται οι αρμόδιοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και να πυροδοτήσει ένταση στο ελληνικό εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ακόμα και εσωτερικές συγκρούσεις στα κόμματα.

Θέματα τέτοια, που πιθανόν να συνοδεύσουν την κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη «διαλυμένη ΕΥΠ», είναι αρκετά και δυστυχώς άπτονται και κρίσιμων στιγμών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ή το χειρότερο άγνωστων ακόμη πτυχών της.

Σε αυτά περιλαμβάνονται κατά χρονολογική σειρά ενημερώσεις και εκτιμήσεις, βάσει και συνομιλιών, πρώτον, για την αιφνίδια πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 1993, όπου αμερικανός ανώτατος διπλωμάτης μεταφέρει την εκτίμηση Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου περί εμπλοκής γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών σε σχέδιο ανατροπής της.

Ο Νίκολας Μπερνς

Επίσης, οι εκτιμήσεις του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς για τις διευκολύνσεις που θα παρείχαν οι ελληνικές αρχές στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενόψει του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, από συνομιλίες του τουλάχιστον με δυο υπουργούς.

Ακόμη, τοποθετήσεις Ελλήνων αξιωματούχων για τις διαφορές στο εσωτερικό της κυβέρνησης Σημίτη για την ελληνοτουρκική προσέγγιση, αλλά όχι κάτι που να σχετίζεται με τις υποθέσεις των Ιμίων και Οτσαλάν, που συγκλόνισαν τις τότε κυβερνήσεις Σημίτη.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο επικινδυνότητας θεωρείται η πιθανή διαρροή ντοκουμέντων σε σχέση με την ελληνορωσική –αμυντική και ενεργειακή- προσέγγιση τόσο επί κυβερνήσεων Σημίτη όσο και επί Καραμανλή.

Ο φόβος για τα δυο καυτά θέματα

Τέτοια ντοκουμέντα, που μεταξύ άλλων ανησυχούν την Ουάσιγκτον από ενδεχόμενη διαρροή τους είναι τουλάχιστον δυο. Το ένα αφορά, σύμφωνα με την «ελληνική επίσημη πηγή», τις διαφορετικές απόψεις στην κυβέρνηση Καραμανλή σε σχέση με την προώθηση των προγραμμάτων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Η «πηγή» αναφέρεται σε διαφορές απόψεων Καραμανλή – Μπακογιάννη. Εδώ υπενθυμίζεται πως επανειλημμένα στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή συχνά έχουν αναφερθεί σε επιλογές του τέως πρωθυπουργού που ενόχλησαν τους Αμερικανούς, όπως η ελληνορωσική προσέγγιση, ως ένα από τα αίτια της πτώσης της κυβέρνησής του, υπαινισσόμενα υπόγεια σύνδεση της αμερικανικής ενόχλησης με τις αποκαλύψεις σκανδάλων, όπως το Βατοπέδι κλπ

Άλλο, που μπορεί επίσης να δημιουργήσει επικίνδυνες παρενέργειες, θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η σε κάποια χρονική στιγμή όχι πολύ μακρινή, ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, όταν στο αμερικανικό πεντάγωνο έφτασε η ενημέρωση από έμπιστη πηγή στην Αθήνα ότι συντελείται στο πλαίσιο της ελληνορωσικής στρατιωτικής συνεργασίας διαρροή προς τη ρωσική πλευρά κατασκευαστικών και άλλων στοιχείων για αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Αθήνα κατέφθασε τότε κλιμάκιο ανώτατων Αμερικανών αξιωματικών, που «ανέκρινε» ύποπτους της διαρροής, κρατικούς λειτουργούς, μεταξύ άλλων ακόμη και τον τότε αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς όμως να καταλήξει σε συμπεράσματα πολύ περισσότερο να επιβεβαιώσει τη διαρροή στοιχείων προς τους Ρώσους. Το όλο περιστατικό απεκρύβη, καθώς έθιγε ακόμη και την εθνική αξιοπρέπεια και φυσικά και το κύρος της τότε πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

kontiloforos

Ομιλία-περιβόλι του ΓΑΠ στο σουηδικό ραδιόφωνο



ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : “ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 30/01/2011
 
 
Rate This

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΙΚΙΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΟΓΩΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
“ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Το έργο αφορά στη διαγραφή της μνήμης του Ελληνικού λαού.
Η διαγραφή θα γίνει κυρίως μέσω των παρακάτω αξόνων, αλλά και με όσους πιθανώς να ζητηθούν αργότερα και δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα σύμβαση. Για αυτούς, θα συμφωνηθεί ιδιωτικά πρόσθετο εργολαβικό αντάλλαγμα. Οι άξονες αυτοί είναι:
Αλλοίωση των βιβλίων που διδάσκονται στα σχολεία, προβολή κουλτούρας ξένης προς τον Ελληνικό λαό.  Αλλαγή των βιβλίων ιστορίας με νέα βιβλία, που θα αναφέρουν ιστορικά γεγονότα λίγο διαφορετικά από ότι σήμερα. Τελικός σκοπός είναι η αλλαγή της ιστορίας της Ελλάδας ώστε οι μελλοντικοί “Ελληνες” να μην ξέρουν τι να πιστέψουν, να μην πιστεύουν τίποτα και να αφανιστούν ολοκληρωτικά, μέσω αφομοίωσης, ομογενοποίησης και διαίρεσης σε ομάδες άλλες από την Εθνική. (Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι ποδοσφαιρικές, οι κοματικές, κ.λ.π.)
Το έργο θα υποστηριχθεί από αλλαγή του συστήματος παιδείας. Η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα σύμβαση. Η προβολή ανηθικότητας, λαγνείας, φόβου, αίσχους και εν γένει ρηχότητας συμπεριλαμβάνονται στο εργολαβικό αντικείμενο της παρούσας.
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Δεκτοί γίνονται όλοι οι οργανισμοί τηλεπροβολής, πολυμέσων, εκδοτικοί οίκοι καταχωριμένοι στο αρχείο πιστών στη νέα τάξη που τηρείται κεντρικά. Δεν γίνονται δεκτοί επιστήμονες που διαχειρίζονται χρήματα από δικά μας ευρωπαϊκά ταμεία.
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ
Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον πληρούν τα τυπικά προσόντα, θα προσφέρουν:
1. Ενα κατ΄αποκοπή τίμημα για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και την ταλαιπωρία που υφίστανται για να φέρουν εις πέρας όλα αυτά.
2. Μηνιαίες πληρωμές  μέσω άλλων συμβάσεων τηλεοπτικής προβολής από τα τραπεζικά ιδρύματα και τις υπόλοιπες εταιρίες των ομίλων.
3. Συμφωνία “μπόνους” για επι μέρους στόχους.
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ
ΑΓΝΩΣΤΟΣ (Αλλα δεν είναι πρόβλημα, δείτε αμέσως παρακάτω).
ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Φορολόγιση των Ελληνων αποίκων.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Προκαταβολή: 90%
Εκδοση νέων βιβλίων για όλες τις τάξεις του δημοτικού: 10%
ΙΣΧΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Ο ανάδοχος θα πρέπει να αλλάζει τα βιβλία ιστορίας συνεχώς, και να βομβαρδίζει με όλα τα μέσα (ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι εταιρίες ραδιοφωνίας, περιοδικός τύπος κ.λ.π.) με ανθελληνικά μηνύματα με συνεχώς αύξουσα ένταση τον Ελληνικό λαό, μέχρι να ξεχάσει ο Ελληνικός λαός ποιος είναι.
ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Η επέκταση της σύμβασης μέχρι να ξεχάσει ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος τον Ελληνικό λαό, θα αποτελέσει αντικείμενο νέας σύμβασης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Εμπνευσμένο από το βιβλίο του γέλιου και της λήθης του Μίλαν Κούντερα
ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ
Το διαγωνισμό θα κερδίσει ο ΣΚΑΙ. Οι υπόλοιποι μην απογοητεύεστε, έχει για όλους
.thalamofilakas (mail). τόνοι και πνεύματα

Αγωνία στην ΕΛ.ΑΣ. για μια “νέα Νομική” - Κίνητρο και για άλλους μετανάστες οι 237…



Μπορεί η ιστορία με την κατάληψη από τους 237 μετανάστες στη Νομική να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο για την Ελληνική Αστυνομία ο φάκελος των καταλήψεων μόλις έχει ανοίξει. Ο φόβος ότι η κατάληψη της Νομικής θα αποτελέσει κακό παράδειγμα και ενδεχομένως ακολουθήσει ένας νέος κύκλος καταλήψεων τόσο σε Αθήνα όσο και άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάνει τους επιτελείς να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων. 

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δήλωσε επισήμως ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μονιμοποίηση των 237 λαθρομεταναστών, αφήνει την ιστορία ανοικτή» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Για τους παράνομους μετανάστες, οι 237 αποτελούν για αυτούς τη μοναδική σανίδα σωτηρίας καθώς είναι απελπισμένοι και δεν έχουν τίποτα να χάσουν». 
Με δεδομένο ότι επισήμως στην Ελλάδα έχουν καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο 50.000 λαθρομετανάστες την ίδια ώρα που αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα, κάνει το σενάριο, να εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάτι παραπάνω από ορατό. 
Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το πρόβλημα σε πέντε σημεία- περιοχές της χώρας:
-Πρώτη και βασική, η «καυτή» ζώνη του κέντρου της Αθήνας στην οποία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι λαθρομετανάστες και ανά πάσα στιγμή ίσως κάποιες ομάδες απελπισμένων αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των 237 της Νομικής. 
-Δεύτερο σημείο το λιμάνι της Πάτρας καθώς στοιβάζεται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών που προσπαθούν με τα πλοία της γραμμής να βρουν διέξοδο για Ιταλία. Η εικόνα που έχει η Αστυνομία για την περιοχή είναι απογοητευτική και οι εκτιμήσεις λένε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες της Πάτρας. 
-Κάτι ανάλογο με το φαινόμενο της Πάτρας συμβαίνει και στην Ηγουμενίτσα όπου και εκεί χιλιάδες λαθρομετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες περιμένοντας τα πλοία της γραμμής. 
-Έντονο είναι το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη όπου και εκεί υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός λαθρομεταναστών. 
-Και, επίσης, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες λαθρομετανάστες, με τις αρχές να προβληματίζονται καθώς δεν είναι τυχαίο ότι η κατάληψη της Νομικής ξεκίνησε από την Κρήτη. 
Αξίζει να τονισθεί ότι οι εντολές που έχουν πάρει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από τη φυσική και πολιτική ηγεσία είναι συγκεκριμένες και αυστηρές. «Πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λένε πως η αστυνομικές επιχειρήσεις σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι ανάλογο ζήτημα θα είναι η τελευταία λύση. Φυσικά και το πρόβλημα με τους 237 καταληψίες δεν έχει λυθεί καθώς η μετεγκατάσταση τους στο κτήριο της οδού Πατησίων είναι προσωρινή και εντός των επομένων ημερών αναμένονται και εκεί εξελίξεις. 

Εθνικά Θέματα

Ίμια: Από το θρίαμβο στη προδοσία



Το βράδυ της 29 προς την 30 Ιανουαρίου του 1996 παίχτηκε ένα μεγάλο δράμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένας εθνικός θρίαμβος που προέρχονταν από την σύγχυση και αδυναμία των Τούρκων, όπως θα δούμε παρακάτω, θάφτηκε κάτω από την ελληνική προδοσία. Και η προδοσία αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν γνωρίσει κανείς το τι διαδραματίζονταν εκείνο το βραδύ στην Άγκυρα και το πώς μια μεγάλη αγωνία είχε κυριεύσει τους Τούρκους που έβλεπαν την επερχομένη καταστροφή τους. Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ειπωθεί για εκείνη την ατέλειωτη νύχτα και το τραγικό ξημέρωμα. Όμως μέχρι σήμερα υπάρχει ένα κενό στην όλη υπόθεση. 

Το κενό αυτό είναι το τι ακριβώς έγινε εκείνο το κρίσιμο βραδύ στο έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας που είχε αρχίσει από νωρίς το απόγευμα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης κρίνοντας καθοριστικά την έκβαση της όλης κρίσης. 
Αυτή την συνεδρίαση την διέκρινε ένα φορτισμένο άγχος και μια μεγάλη ηττοπάθεια της τουρκικής ηγεσίας, (στοιχείο άγνωστο για πολλούς εδώ στην Ελλάδα). Αυτό οφείλονταν στον απλό λόγω ότι οι Έλληνες κομάντος ήταν ήδη πάνω στην βραχονησίδα Ίμια ενώ οι Τούρκοι μόλις είχαν συγκεντρωθεί στο επίμαχο σημείο της κρίσης.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης έντασης που υπήρχε εκείνο το βράδυ στην Άγκυρα είναι πως την επόμενη η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έγραφε ότι η τότε πρωθυπουργός Ταντσού Τσιλέρ είχε χάσει πέντε κιλά από τον ιδρώτα, εξ αιτίας του φόβου της για αναμενόμενη μεγάλη ήττα της Τουρκίας. Τι έγινε όμως όλες αυτές τις ώρες σε μια συνεδρίαση κεκλισμένων των θυρών που έκριναν και την τελική έκβαση της κρίσεως, η οποία θεωρήθηκε εκ των υστέρων από τους Τούρκους σαν η μεγαλύτερη επιτυχία τούς στην διαμάχη στο Αιγαίο και σαν καθοριστική στην αλλαγή όλων των μέχρι τότε δεδομένων για το στάτους κβο της περιοχής;
Τι έγινε λοιπόν εκείνη την ατέλειωτη νύχτα, αλλά και τι προηγήθηκε θα προσπαθήσουμε να το ερευνήσουμε επικαλούμενοι τις αποκλειστικές μαρτυρίες του τότε υφυπουργού Εξωτερικών και μετέχοντα στο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας, (αυτόπτη μάρτυρα όλων όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την βραδιά), Ινάν Μπατού, όπως τις αποκάλυψε σε μια αποκαλυπτική τηλεοπτική εκπομπή στις 1 Φεβρουάριου του 2005, στο τουρκικό κανάλι CNNTürk.
Στις 26 Δεκεμβρίου του 1995, ένα τουρκικό ψαράδικο με πλοίαρχο τον Τούρκο, Φιγκέν Αγκά, προσάραξε στην νήσο της Ίμια και στη συνέχεια αρνήθηκε επίμονα την βοήθεια, πού τελικά την δέχτηκε, των ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής. Το επεισόδιο ανησύχησε την Αθήνα, καθώς οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ορισμένες πληροφορίες για επικείμενη μεγάλη ένταση στην περιοχή.
Ας παρακολουθήσουμε όμως τις μαρτυρίες του τότε υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ινάν Μπατού. Σύμφωνα με τον Μπατού, οι δυο χώρες μετά το επεισόδιο αυτό αντάλλαξαν νότες διαμαρτυρίας στις οποίες η κάθε μια στήριζε την άποψη της ότι η βραχονησίδα της ανήκει. Το θέμα παρέμεινε στις νότες και οι Τούρκοι πίστεψαν πως θα εκτονώνονταν εκεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπατού, θα έμεινε σαν άλλο ένα άλυτο πρόβλημα μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο. Είναι γνωστό, είπε ο Μπατού, πως υπάρχουν πάρα πολλά άλυτα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο, άλλο ένα δεν θα πείραζε την όλη κατάσταση. Μάλιστα η Τουρκία, ισχυρίστηκε ο Μπατού, είχε δυνατά επιχειρήματα για να στηρίξει την άποψη ότι οι βραχονησίδες, αν δεν της ανήκουν, τουλάχιστον δεν είναι ελληνικές. Και αυτό το στήριξε στο ότι, όπως ανέφερε ο Μπατού, το 1948 είχε και τότε δημιουργηθεί θέμα κυριαρχίας των βραχονησίδων μετά την αποχώρηση της Ιταλίας από τα Δωδεκάνησα και η Ελλάδα είχε καλέσει τότε την Τουρκία να διαπραγματευτούν για την κυριαρχία της περιοχής, κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ. Αφού λοιπόν, σύμφωνα με τον Μπατού, η Ελλάδα είχε ζητήσει τότε να γίνει συζήτηση και διαπραγμάτευση για το καθεστώς των βραχονησίδων πως τώρα έρχονται και υποστήριζε πως οι βραχονησίδες της ανήκουν, (παραλείπει βέβαια να μας πει ότι η Τουρκία τότε είχε ήδη παραιτηθεί κάθε δικαιοδοσίας για τις βραχονησίδες).
Ενώ λοιπόν το θέμα έπεφτε σε ένταση και κόντευε να ξεχαστεί από την τουρκική επικαιρότητα, στις 26 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα μήνα σχεδόν μετά, ο δήμαρχος της Καλύμνου πηρέ τον παπά του νησιού, μερικούς μαθητές του σχολείου και αποβιβαστήκαν στην Ίμια υψώνοντας την ελληνική σημαία. Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τον Μπατού, ήταν τελείως αψυχολόγητη, προβοκατόρικη και ήταν η θρυαλλίδα που άναψε το φυτίλι της μεγάλης κρίσης που έφερε στη συνέχεια τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου. Για την κίνηση αυτή του δημάρχου της Καλύμνου πολλά έχουν ειπωθεί και στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Αξίζει να δούμε τι δήλωσε ένας διακεκριμένος Τούρκος διπλωμάτης, που δείχνει και την τουρκική αντίληψη για την κίνηση να υψωθεί η ελληνική σημαία στην περιοχή. Ό τότε πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, διακεκριμένος διπλωμάτης και στη συνέχεια διευθυντής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ουμίτ Παμίρ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Χουριέτ», (28/11/1998), αναφερόμενος στην κρίση των Ίμια είπε τα εξής : «Τα Ίμια ήταν μια επικίνδυνη ελληνική προβοκάτσια πού προκλήθηκε από τον τότε Έλληνα υπουργό Άμυνας, Γεράσιμο Αρσένη». Την περίοδο εκείνη στην Τουρκία ήταν ή εποχή της έκρηξης της ιδιωτικής τηλεόρασης και τα μεγάλα τουρκικά κανάλια έψαχναν για θέματα-θεάματα που θα τάραζαν τα νερά και θα ανέβαζαν στα ύψη την θεαματικότητα. Έτσι το θέμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι έκαναν σκηνοθετημένη απόβαση με το ελικόπτερο της εφημερίδας «Χουριέτ» και σε συνεργασία με το γνωστό τουρκικό κανάλι D, του γνωστού Τούρκου μεγιστάνα και ύποπτου για μαφιόζικες διασυνδέσεις, Αχμέτ Ντογάν, ( εφημερίδες Χουριέτ, Ραντικάλ), κατέβασαν την ελληνική σημαία και έκαναν θεαματική έπαρση της τουρκικής σημαίας».
Αλλά ας δούμε με την σειρά τα γεγονότα. Το επεισόδιο της έπαρσης της ελληνικής σημαίας του δημάρχου της Καλύμνου μεταδόθηκε με διθυράμβους από ελληνικό κανάλι προκαλώντας τις πρώτες έντονες αντιδράσεις από τουρκικής πλευράς. Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, κυκλοφόρησε στις 27/1/96 με τον τίτλο: «Ege ısınıyor», δηλαδή το «Αιγαίο φλέγετε». Την επόμενη, στις 28 του μηνός και τελείως απροσδόκητα αποβιβάζεται στα Ίμια ένα τουρκικό ελικόπτερο μεταφέροντας το δημοσιογραφικό συνεργείο του γραφείου της Χουριέτ Σμύρνης, που κατέβασε, δίνοντας παράσταση σόου, την ελληνική σημαία και ανέβασε την τουρκική. Οι σκηνές κινηματογραφήθηκαν και προβλήθηκαν στα τουρκικά κανάλια με διθυραμβικό τρόπο. Τώρα ο «πόλεμος των ΜΜΕ» θα μετατρέπονταν σε σοβαρή κρίση. Αμέσως σχεδόν μετά αποβιβάζονταν στην Ίμια Έλληνες κομάντος, και αφού κατεβάζουν με την σειρά τους την τουρκική σημαία παραμένουν εκεί για να φυλάξουν την ελληνική κυριαρχία στο νησί. Η κρίση είχε ήδη αρχίσει και οι φλόγες απειλούσαν με ολοκληρωτική ανάφλεξη τις δυο πλευρές του Αιγαίου.
Η Άγκυρα κάλεσε αμέσως τον Έλληνα πρέσβη, κ Νεζερίτη και του επέδωσε νότα ζητώντας να αποχωρήσουν αμέσως οι Έλληνες κομάντος. Ο Έλληνας πρέσβης με χαρακτηριστικό χαμόγελο απέρριψε την νότα και αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να ικανοποιήσει κανένα τουρκικό αίτημα. Στις 29 Ιανουαρίου το πρωί όλες οι τουρκικές εφημερίδες κυκλοφορούσαν με εκρηκτικά πρωτοσέλιδα αναφέροντας για αισχρή ελληνική πρόκληση. Η ατμόσφαιρα στην Άγκυρα είχε ανάψει για τα καλά. Οι άνεμοι του πολέμου φυσούσαν πλέον έντονα πάνω από το Αιγαίο. Η τότε υπηρεσιακή Τουρκάλα πρωθυπουργός, Ταντσού Τσιλέρ, αγνοούσε τελείως το ζήτημα, όπως ομολόγησε χαρακτηριστικά ο Μπατού. Είδε στην κρίση, (με τον χαρακτηριστικό οπορτουνισμό που την διέκρινε), μια χρυσή ευκαιρία για να καταξιωθεί πολιτικά και να γίνει ήρωας στα μάτια του τουρκικού λαού. Αυτό ήταν και το πιο επικίνδυνο σημείο της όλης υπόθεσης. Οι στρατιωτικοί αντιμετώπιζαν με καχυποψία την πρωθυπουργό, καθώς δεν εμπιστεύονταν την Τσιλέρ στις φιλοπόλεμες κραυγές της γιατί είχαν διαβλέψει τις προσωπικές της φιλοδοξίες. Από την άλλη δεν είχαν εμπιστοσύνη στον τουρκικό στόλο ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον ελληνικό. Αυτό δείχνει το πνεύμα ηττοπάθειας των Τούρκων και ότι υπήρχε εξ αρχής μια διάσταση απόψεων στο τουρκικό στρατόπεδο.
Και φτάνουμε στο απόγευμα της 29 Ιανουαρίου 1996. Στην Άγκυρα και εν μέσω της μεγάλης αναστάτωσης που είχαν προκαλέσει τα τουρκικά ΜΜΕ, συγκαλείτε έκτακτο το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεχή συνεδρίαση για να εξεταστεί η κατάσταση ενώ δημιουργείται Γραφείο Κρίσης. Για τους Τούρκους υπήρχε ήδη το σοβαρό αρνητικό δεδομένο ότι στην βραχονησίδα υπήρχαν οι Έλληνες κομάντος. Το γεγονός αυτό είχε αγχώσει τους Τούρκους, καθώς ξεκινούσαν με ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ενώ δηλαδή οι Έλληνες είχαν κάνει μια κίνηση, θα έπρεπε τώρα αυτοί να απαντήσουν και εδώ υπήρχε το μεγάλο αδιέξοδο στην τουρκική πλευρά, (δυστυχώς την ίδια ώρα στην Αθήνα επικρατούσε πολιτικό χάος και κανείς δεν είχε αντιληφθεί την αγχωμένη κατάσταση της τουρκικής ηγεσίας). Και μόνο γι’ αυτόν τον λόγω το μέγεθος της ελληνικής προδοσίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.
Στην ιστορική αυτή συνεδρίαση της Άγκυρας εκτός από την Τσιλέρ πήραν μέρος ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντενίζ Μπαικάλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, προσκείμενος στον Μπαικάλ, Ινάν Μπατού, (τις μαρτυρίες του οποίου επικαλούμαστε) ο πρέσβης, Ονούρ Οϊμέν, προσκείμενος στην Τσιλέρ και οι υπεύθυνοι των ελληνικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Από στρατιωτικής πλευράς, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Τσεβίκ Μπιρ, που είχε υποσκελίσει για λίγο τον Ισμαήλ Καρανταγί, τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, ο αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού, Γκουβέν Έρκαγια, ( από την αρχή οργισμένος με την Τσιλέρ), οι αρχηγός Στρατού, στρατηγός Χικμέτ Κιοκσάλ, ο αρχηγός Αεροπορίας, Αχμέτ Τσορεκτσί και ο αρχηγός της ΜΙΤ, στρατηγός Τεομάν Κομάν. Την ίδια ώρα στην Αθήνα υπήρχε εικόνα γενικής διάλυσης ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ Πάγκαλος προτίμησε να πάει στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA και να δώσει συνέντευξη λες και η κρίση ήταν κάτι το συνηθισμένο.
Η Τσιλέρ αμέσως μόλις κάθισαν στο τραπέζι απευθύνθηκε στον Οϊμέν και τον ρώτησε με έμφαση αν έχει μελετήσει τον φάκελο των βραχονησίδων και αν η Τουρκία έχει δυνατά επιχειρήματα για να υποστηρίξει τις απόψεις της. Ο Οϊμέν απάντησε απερίφραστα πως ναι, η Τουρκία είχε ατράνταχτα επιχειρήματα, (ενώ αργότερα παραδέχτηκε πως είπε ψέματα). Τότε η Τσιλέρ με όλη την έπαρση αλλά και την άγνοια της για τα στρατιωτικά θέματα, στράφηκε προς την πλευρά των στρατιωτικών και τους είπε πως θα πρέπει να κατεβάσουν αμέσως τους Έλληνες κομάντος από την βραχονησίδα και να υποστείλουν την ελληνική σημαία. Το ύφος της εκνεύρισε τους στρατιωτικούς και ιδιαιτέρα τον Έρκαγια, που έπνεε μένεα για την Τσιλέρ διαπιστώνοντας πως αγνοούσε την μειονεκτική θέση των Τούρκων και τους στοιχειώδεις στρατιωτικούς κανόνες εμπλοκής και απεμπλοκής από μια στρατιωτική κρίση. Τότε μίλησε ο Μπατού και είπε πως, «Εντάξει, αν πάμε εμείς να τους κατεβάσουμε τότε οι δυνάμεις των Ελλήνων τα πλοία και τα αεροπλάνα που βρίσκονται εκεί θα μείνουν απαθείς ; αυτό είναι αδύνατον», και τότε πρόσθεσε το χαρακτηριστικό, «μια σπίθα, (kıvılcım), φτάνει με την τεράστια συγκέντρωση των αεροναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών για να ανάψει μεγάλη φωτιά που δύσκολα θα σβήσει. Αν γίνει αυτό που ζητάει η Τσιλέρ θα ξεσπάσει αμέσως πόλεμος». Η κατάσταση φαίνονταν για τους Τούρκους αδιέξοδη, καθώς, όπως αναφέραμε παραπάνω, υπήρχε το δεδομένο ότι οι Έλληνες είχαν στρατηγικό πλεονέκτημα γιατί ήδη είχαν στρατιωτικό άγημα στην Ίμια. Οι στρατιωτικοί ήταν οργισμένοι με τις δημόσιες δηλώσεις της Τσιλέρ να φύγουν οι Έλληνες στρατιώτες να κατεβεί η ελληνική σημαία, καθώς διαπίστωναν πως είχαν οδηγηθεί σε μια άνευ προηγουμένου κρίση χωρίς να έχουν την πρωτοβουλία και χωρίς να υπάρχει από πριν κάποιος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της. Εντωμεταξύ συνεχώς έρχονταν αναφορές για τη εξέλιξη της κατάστασης. Όλες οι αναφορές επεσήμαναν την τεράστια συγκέντρωση ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ είχε αρχίσει ένα κυνηγητό μεταξύ των πλοίων των δυο χωρών γύρω από την βραχονησίδα που βρίσκονταν οι Έλληνες κομάντος.
Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη καθώς ο φόβος μιας αποτυχίας είχε αγχώσει την στρατιωτική ηγεσία που ήταν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη εξ αιτίας της Τσιλέρ. Ήταν κάτι το προφανές για τους Τούρκους στρατηγούς γιατί μια ήττα θα χρεώνονταν επάνω τους με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Τότε έγινε ένα διάλλειμα για να συζητήσουν κατά μέρος την κατάσταση. Ο Μπαικάλ αποσύρθηκε με τους συμβούλους του σε μια γωνιά και τους είπε : «είμαστε μπροστά σε μεγάλη απόφαση και θα έπρεπε όλοι να πούνε την γνώμη τους», και συνέχισε, «Είμαστε σε πόλεμο αν οι στρατιωτικοί εκτελέσουν τις εντολές της Τσιλέρ. Πρέπει να συνεχίσουμε την διπλωματική προσπάθεια αλλά έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα δεν υπάρχει περιθώριο» Τότε αναφέρει ο Μπατού μου ήρθε η ιδέα (;;;), ότι δίπλα στην βραχονησίδα υπάρχει και μια δεύτερη βραχονησίδα. Αποφάσισα να προτείνω να κάνουμε απόβαση στην άλλη βραχονησίδα αφού ήταν αφύλακτη από τους Έλληνες και έτσι η κατάσταση θα ισοφαρίζονταν με τους Έλληνες, (εδώ πράγματι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για αυτή την «τουρκική ιδέα» μετέπειτα διεκδίκησε από τον Μπατού ο ναύαρχος Γκουβέν Έρκαγια, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν δική του η ιδέα να αποβιβαστούν στην δεύτερη βραχονησίδα). Στη συνέχεια υποστήριξε ο Μπατού, «μετά θα περιμένουμε την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ για να εκτονωθεί η κατάσταση», δηλαδή είχε προεξοφλήσει τις εξελίξεις. Οι στρατιωτικοί αφού άκουσαν αυτή την άποψη είπαν να το συζητήσουμε και τελικά αποφασίστηκε να γίνει η απόβαση στην δεύτερη βραχονησίδα μέσα στη νύχτα και με κάποιο καμουφλάζ από τουρκική φρεγάτα.
«Αποσυρθήκαμε όλοι στις θέσεις μας», συνεχίζει ο Μπατού και ενώ συνεχίστηκε η ροή των πληροφοριών περιμέναμε με αγωνία το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης. Εδώ υπήρχε για την τουρκική πλευρά ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως τονίζει ο Μπατού, «Τρέμαμε μήπως φανεί πως είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα προκαλούσαμε σύρραξη, γιατί τότε η Τουρκία θα έπαιρνε όλο το κόστος της σύγκρουσης. Δεν θέλαμε με κανένα τρόπο να φανεί πως εμείς αρχίζαμε πρώτοι τις εχθροπραξίες». Τότε, γύρω στις 2,30 την νύχτα ήρθε η ευχάριστη είδηση. Οι Τούρκοι είχαν πετύχει τον στόχο τους. Στη μια νησίδα ήταν Έλληνες στην άλλη Τούρκοι κομάντος. Τώρα, λέει ο Μπατού, «περιμέναμε τώρα την διεθνή επέμβαση. Η Ε.Ε. ούτε ακούστηκε, ούτε φάνηκε πουθενά σαν να μην υπήρχε, μόνο οι ΗΠΑ αμέσως επενέβησαν και άρχισε νέος γύρος τηλεφωνημάτων», (και εδώ είναι σκοτεινό το σημείο το τι ακριβώς ειπώθηκε με τους Αμερικανούς). Ο Μπατού εδώ κάνει εύφημο μνεία για τις ΗΠΑ που έβγαλαν τις δυο χώρες από μια δύσκολη κατάσταση και υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ είχαν την πρωτοβουλία και στην Βοσνία και στο Ιράκ και αλλού, ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα απόντες. Στη συνέχεια και εδώ είναι το ενδιαφέρων ο Μπατού κάνει και μια σημαντική αποκάλυψη λέγοντας πως οι ΗΠΑ, «Zanediyorum o gece bize güvence verdi», δηλαδή, «οι ΗΠΑ εκείνη την βραδιά μας έδωσαν εγγύηση» προφανώς αφού είχαν επικοινωνήσει με την Αθήνα ότι θα εκτονώνονταν η κατάσταση και θα αποχωρούσαν και οι δυο χώρες από τις βραχονησίδες, για να επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς της ηρεμίας και της γκρίζας για τους Τούρκους κυριαρχίας. 
Στην Ελλάδα, μιλάει πάντα ο Μπατού, «έγινε σεισμός παραιτήθηκαν στρατηγοί και είχαν και πτώση ελικοπτέρου», (δεν κάνει όμως αναφορά για τον τραγικό θάνατο των τριών Ελλήνων πιλότων).
Νωρίς το πρωί η Τσιλέρ θριαμβευτικά ανήγγειλε στα τουρκικά κανάλια ότι ο σκοπός επιτεύχθηκε και ότι οι Έλληνες είχαν φύγει ενώ η ελληνική σημαία είχε κατέβει, «Bu asker gitti bu baırak indi». Τις επόμενες μέρες συνεχίζει ο Μπατού είχαμε κάποια ένταση καθώς κάποια ελληνικά ψαροκάικα προσπάθησαν να δώσουν νερό και τρόφιμα στις κατσίκες που υπήρχαν στην Ίμια. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στους Αμερικανούς και το επεισόδιο έληξε και αυτό χωρίς συνέχεια. Η Τουρκία, κατέληξε ο Μπατού, «με επιμονή, ειρηνική διάθεση είχε πετύχει τον σκοπό της». Στην Αθήνα οι προδότες των Ιμίων που έσωσαν τους Τούρκους από μια πολύ δύσκολη κατάσταση ευχαριστούσαν από το βήμα της ελληνικής Βουλής τους Αμερικανούς γιατί… τους γλύτωσαν από την καταστροφή.