Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

O βρώμικος ρόλος των μεγάλων blog$..!

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Απίστευτες ιστορίες έχουν βγεί στο φώς της δημοσιότητας κι έχουν να κάνουν πλέον με τον απίστευτο οχετό που κρύβεται μέσα στα μεγάλης επισκεψιμότητας blog στο ίντερνετ, που εντελώς ξαφνικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, απέκτησαν τόσο μεγάλες επισκεψιμότητες, που οι ιδιοκτήτες τους, εκτός του προσχήματος της αφύπνησης των Ελλήνων πολιτών, "μυρίστηκαν" χρήμα και δύναμη και άρχισαν να "πουλάνε" τον εαυτό τους εδώ και κεί. Σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Προχώρησαν και παραπέρα! Φτάνοντας ίσως στο σημείο, απ το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Κι αυτό το σημείο, λέγεται "διαφθορά".

Και εξηγούμαι, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι λέμε.

Κατ΄ αρχάς, να πούμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ένα μπλόγκ. H λέξη αυτή προέρχεται από την αγγλοσαξωνική αργκό, δεν έχει μετάφραση στα ελληνικά και σε ελεύθερη απόδοση, σημαίνει "προσωπικός τοίχος". Παλαιότερα, πριν αρκετά χρόνια, όταν και το ίντερνετ αναπτυσσόταν με γεωμετρική πρόοδο, ξεφύτρωσε μια εταιρεία που διέθετε δωρεάν...

Επιτέλους διαλέξτε τι θα λέτε κ. Βενιζέλο!

Aπό το Άνεμος


 


«Πάντα ζητούσαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα να κινούνται σε επίπεδα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά η επιμονή της τρόικας υπαγορευόταν και από πιέσεις συγκεκριμένων κύκλων στην Ελλάδα που ακολούθησαν παρασκηνιακές διαδικασίες».
Αυτή η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ αναμένεται να συζητηθεί.
ΣΧΟΛΙΟ:
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ:
α) ότι η μέχρι τώρα διαπραγμάτευσή τους και οι υπογραφές τους έγιναν με την καθοδήγηση και επιβολή από παρασκηνιακές διαδικασίες συγκεκριμένων κύκλων. ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ!
β) ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ προφανώς...

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ REUTERS ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

«Μεταξύ Reuters και Λουκά Παπαδήμου είναι σαφές ότι μεγαλύτερη αξιοπιστία αποδίδουμε στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο με τη παγκόσμια αναγνώριση και εγκυρότητα.

Ο τέως Πρωθυπουργός επιδίδεται σε ανυπόγραφα έγγραφά του (non papers), ενώ οι δημοσιογράφοι του Reuters βάζουν πάντα τις υπογραφές τους σε ότι γράφουν.

Δηλαδή δεν δεχόμαστε την διάψευση του τέως πρωθυπουργού στην είδηση του Reuters που αποκαλύπτει ότι εκείνος ζήτησε επιτακτικά από τον κ Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο απο το Ευρώ για να αφυπνιστούν οι Έλληνες!

Λαγκάρντ, Παπαδήμος, Ταμβακάκης, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, ειναι συμπρωταγωνιστές στο θρίλερ της χώρας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούν τους πολίτες να διώξουν τον φόβο απο μέσα τους. Να εμπιστευτούν όσους αγωνίζονται και όχι όσους παραδίδονται».

Περί παιδιού ο λόγος

ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, 
(ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ Φ.Π.Ψ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)




Πρέπει να παροτρύνουμε τους νέους ανθρώπους που έχουν λυγίσει υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και φοβούνται να ακολουθήσουν το πιο ισχυρό ένστικτο του ανθρώπου μετά την αυτοσυντήρηση, την αναπαραγωγή.
Όταν οι στόχοι λείπουν από τη ζωή, τις περισσότερες φορές χωρίς να φταις, το μόνο που μπορεί να χρωματίσει λίγο την καθημερινότητα σου είναι όταν αντικρίσεις το πρόσωπο του ανθρώπου που αγάπησες περισσότερο από όλα τα πλούτη της γης, το κομμάτι του ίδιου σου του εαυτού, την ελπίδα σου για το αύριο, το παιδί σου. 


Η ζωή του γονιού είναι ένα παραμύθι, το ωραιότερο που ζήσατε ποτέ, και είναι ακριβώς το ωραιότερο γιατί δεν το ζείτε μόνοι. Γι' αυτό μην...

Δεν αλλάζει το ΠΑΣΟΚ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινακατηγορούμενος για τα στημένα

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορούμενος για τα στημένα
Το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε πρώτο στη λίστα των εκλογών της 17ης Ιουνίου στα Ιωάννινα τον συνεταιριστή Μιχάλη Κασσή, πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Δόξα Κρανούλας που μετέχει στο πρωτάθλημα Football League 2. Μόνο που ο συγκεκριμένος νεόκοπος πολιτικός κατηγορείται εδώ και μήνες από τη Δικαιοσύνη για συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου μαζί με τον προφυλακισμένο, για τον ίδιο λόγο, Γιώργο Τσακογιάννη,της ΠΑΕ Ηλιούπολης.
Ο κ. Κασσής, μάλιστα, εξελέγη βουλευτής στις 6 Μαΐου και ορκίστηκε στις 17 Μαΐου μαζί τους υπόλοιπους 299 καθώς παρά την σοβαρή εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη επελέγη από τον επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και πολιτικό του φίλο στα Ιωάννινα, παλαιό συνεταιριστή επίσης, Βαγγέλη Αργύρη.
Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία πολιτικό κόμμα χρήζει υποψήφιο βουλευτή πρόσωπο σε βάρος του οποίου εκκρεμούν τόσο σοβαρές ποινικές κατηγορίες. Και παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι οι βουλευτές του κόμματος παραιτούνται εκ προοιμίου από...

Περι Λαλιώτη, λοιπόν…Υπάρχει άραγε περίπτωση να μάθουμε πώς απέκτησε την περιουσία του;

Η Ιστορία τον κατέγραψε ως τον… “πραγματικό” γιο του Ανδρέα Παπανδρέου. Σίγουρα τον πιο πολιτικό, σε σχέση με τους βιολογικούς επιγόνους του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και θυελλώδη πρωταγωνιστή μιας περιόδου που έθεσε τις βάσεις για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο σημερινό εθνικό αδιέξοδο. Στο χείλος του γκρεμού.
Από το 2004 και μετά, ή και λίγο νωρίτερα, όταν ο Κώστας Σημίτης τον “ξεδόντιασε”, αντικαθιστώντας τον στο αξίωμα του πανίσχυρου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ με τον τότε ανερχόμενο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο (περί ου ο λόγος) Κώστας Λαλιώτης κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από την καρδιά της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Με τον Κώστα Σημίτη, οι σχέσεις τους υπήρξαν πολιτικά εχθρικές. Με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν ταίριαξαν ποτέ. Η αναγκαστική “συγκατοίκησή” τους, είχε ημερομηνία λήξεως, ενώ...

Δήλωση Κώστα Μαρκόπουλου για την έκθεση της Εθνικής τράπεζας

Δήλωση του Γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου, για την "έκτακτη" έκθεση της Εθνικής τράπεζας.
"Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν ως πολιτική επιλογή την αξιοπρέπεια των ελλήνων στη ζώνη του ευρώ. Είναι απαράδεκτο ο κ. Ταμβακάκης να δημιουργεί και να προκαλεί σενάρια τρομοκρατίας και εγκατάλειψης του ευρώ.
Είναι απαράδεκτο να στέλνει μηνύματα σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι οι Έλληνες τραπεζίτες μετρούν το μέλλον της Ελλάδας σε δραχμές.
Μόλις η Εθνική εισέπραξε κοντά 8 δις ευρώ ανακεφαλαιοποίησης που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο, εξαπέλυσε αμέσως το σενάριο εγκατάλειψης του ευρώ. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Ο κ. Ταμβακάκης, επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται συμπρωταγωνιστής και υποβολέας των εκβιαστικών διλημμάτων Σαμαρά, Βενιζέλου".

πηγή

Ο Άκης με κινητό, και πως «το δικαιϊκό μας σύστημα αποτελεί οργανικό μέρος του δυτικοευρωπαϊκού δικαιικού συστήματος…»


 «Για να καταλάβεις πως λειτουργεί η φυλακή χρειάζεται μονάχα να ξέρεις πώς λειτουργεί η ίδια η κοινωνία»
Ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε χρήση κινητού (wow!) στις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται και για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό των φυλακών. Παρ’ ότι είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για τις φυλακές Κορυδαλλού και κυρίως για τους επώνυμους οικονομικούς κρατούμενους, να κάνουν χρήση κινητού (sic), το συγκεκριμένο αδίκημα ελέγχεται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών.
Ωστόσο:
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, δήλωσε με ευκαιρία την «υπόθεση» Εφραίμ:
«Το ποινικονομικό μας σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα ή το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου», καταλήγει ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «ο καθένας όσο ψηλά και αν βρίσκεται, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα τύχει της μεταχείρισης που προβλέπεται και συνεπώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ουδεμία διάκριση ήταν νοητή» και συνεχίζει λέγοντας ότι:
«Το δικαιϊκό μας σύστημα αποτελεί οργανικό μέρος του δυτικοευρωπαϊκού δικαιϊκού συστήματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τις αρχές του Διαφωτισμού και της Γαλλικής επανάστασης. Συστατικά στοιχεία αυτών είναι: α) Η εγγύηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και κοινωνικής ιδιότητας και β ) Η διάκριση των εξουσιών».

Πότε θα «σκάσει» η – πραγματική βόμβα – Ισπανία;

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στην Ισπανία με το επιτόκιο δανεισμού των δεκαετών ομολόγων να αγγίζει το όριο του 7%, τις αυτόνομες επαρχίες να ζητούν χρηματοδότηση και τις μεγαλύτερες τράπεζες τις χώρας να βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης.Την ίδια ώρα η ανεργία, κυριολεκτικά, καλπάζει και μεγάλα τμήματα του ισπανικού πληθυσμού εξαθλιώνονται καθημερινά. Και η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα. Είναι μια χώρα με 46 εκ. κατοίκους και ΑΕΠ (το 2009) κοντά στο 1,5 τρισ.Υπ’ αυτές τις συνθήκες καθίσταται φανερό πως η Ελλάδα δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό της ευρωπαϊκής κρίσης, με την Ισπανία να αποτελεί την πραγματική βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ, η οποία και κατά πάσα πιθανότητα, τελικά, θα τη «σκοτώσει». Η μυωπική οπτική της «γερμανικής» ηγεσίας της ΕΕ είναι αυτή που τελικά θα σκοτώσει την ΕΕ. Ήδη το ευρώ έπεσε, έναντι του δολαρίου, κάτω από το 1,24. Σε περίπτωση δε εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η πτώση του θα είναι ραγδαία και οι συνέπειες καταλυτικές.

«ΕΓΕΡΘΗΤΙ» στους φωτο-δημοσιογράφους από το «δημοκρατικό» πασοκ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ;

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει την απομάκρυνση των φωτορεπόρτερ από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε, οπότε και χωρίς καμία προειδοποίηση ή προηγούμενη συνεννόηση, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ απομάκρυναν ΟΛΟΥΣ τους φωτορεπόρτερ, με την πρόφαση πως ενοχλούν τα «κλικ» των φωτογραφικών μηχανών!
Τον παραπάνω λόγο τον θεωρούμε παντελώς προσχηματικό με το δεδομένο ότι επανειλημμένα και από ετών, γραπτά και προφορικά, έχουμε υποβάλλει το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας για τη συμμετοχή της και τη συμβολή της στο σχεδιασμό για την αρτιότερη και χωρίς προβλήματα φωτοδημοσιογραφική κάλυψη τέτοιων σημαντικών γεγονότων.
Οι Έλληνες Φωτορεπόρτερ είναι Φωτο-Δημοσιογράφοι και ως...

Το Δ.Ν.Τ και η ΝΟΥ ΔΟΥ ΤΟΥ !!! O Αντώνης και το πάνθεον των σκαδάλων του ΠΑΣΟΚ! Με ποιους σχεδιάζει να κυβερνήσει την χώρα - Οσα θα ήθελε να ξεχάσει, προκειμένου να συνεργαστεί με την υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη, που ονομάζεται ... ΠΑΣΟΚ!!!

Γιώργος Αδαλής στο aegeantimes.gr 


Η πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) δεν έχει καμία απολύτως διαφοροποίηση με αυτήν της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, η οποία εδώ και καιρό στο μυαλό μου «έρχεται» ως Ν.Δ.(Τ).

Κι αρχίζω και εξηγούμαι:

Αρχικά, όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την Προεδρεία της ΝΔ, είχε επιλέξει ως στόχο του, το «κόμμα του Μνημονίου», το ΠΑΣΟΚ και οι λόγοι του κατακεραύνωναν την πολιτική της ηγεσίας του, που είχε δεθεί στο άρμα του ΔΝΤ και εξαθλίωνε μέρα με τη μέρα τους Ελληνες. 

Και πολύ καλά έκανε, μιας και το καταστροφικό δίδυμο, Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους! Όπως θα κληθούν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να...

Κάτι τέτοια έλεγε και ο… Κένεντι

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ



Μετά την αποδοχή του… φυσιολογικού δικαιώματος των ομοφυλόφιλων στις Ηνωμένες Πολιτείες να παντρευτούν, ο Μπαράκ Ομπάμα προχώρησε σε ακόμη μια δημόσια παρέμβαση εκκωφαντικής απήχησης. Τέτοια που να προκαλεί συζητήσεις, να στρέφει και πάλι πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, να αφήνει σε ρόλο φτωχού συγγενή της προεκλογικής εκστρατείας στην Ουάσινγκτον τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ.
Αυτή τη φορά, ο άλλοτε Γερουσιαστής του Ιλινόις άγγιξε ένα εξίσου ευαίσθητο θέμα. Με εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις: Τη συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανά τον κόσμο πολεμικά μέτωπα. Είτε στο πλαίσιο αποστολών και επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, είτε σε…

Πέστα Robin...!!!

«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά.
Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ;
Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν... πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, τη Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις. «Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους.
Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας.
Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams, κάνοντας μας όλους πραγματικά υπερήφανους!η

πηγή

Το έκανε όπως η Στάζι

Αν κάτι είναι εντυπωσιακό στην υπόθεση του Άκη είναι το γεγονός ότι κρατούσε ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε κάθε του πράξη και σκέψη. Είναι τόσο λεπτομερής η καταγραφή που ακόμη κι εδώ ο Άκης δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό του Γερμανού. Το ίδιο συνέβη και με την Στάζι. Όταν οι δυτικοί ανακάλυψαν τα αρχεία δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Στον Άκη Τσοχατζόπουλο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δίχως το ημερολόγιό του δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με αποδείξεις. Λόγω του Άκη και της εμμονής του να διατηρεί προσωπικό αρχείο, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε λεπτομερή και πλήρη έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όλων εκείνων που διατέλεσαν υπουργοί στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Διαβάζουμε στο ημερολόγιο του Άκη για τις μίζες των εκατομμυρίων ευρώ λες και...

Να τελειώνουμε με τα αστεία...

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,

Ακόμη και αν ορκισθεί σε όλους τους Θεούς και σε όλους τους δαίμονες, κανείς πια στη Ευρώπη δεν πρόκειται να πιστέψει τον κ. Αλέξη Τσίπρα, οτιδήποτε και αν δηλώσει, υποσχεθεί, διαψεύσει ή εξορκίσει.

Διερωτώνται ακόμη εκείνοι που τον υποδέχτηκαν σε Παρίσι και Βερολίνο, ποιο ήταν το νόημα αυτών των επισκέψεών του.

Πήγε άραγε για να τους γνωστοποιήσει προσωπικώς τον άθλο της εκλογικής του επιτυχίας;

Πήγε για να ζητήσει τη βοήθειά τους προς την καταρρέουσα Ελλάδα; (κάτι τέτοια έκανε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου και βούλιαξε μια ώρα αρχίτερα τον…

Αφιερωμένο στα 20 εκατομμύρια Ρώσων. 10 εκατομμύρια Χριστιανών, 1 (ένα) εκατομμύριο Εβραίων , 500.000 Ελλήνων Ποντίων και αμέτρητα εκατομμύρια Κινέζων που δολοφονίθηκαν, σφαγιάσθηκαν, βιάσθηκαν, εξανδραπωδήθηκαν ...ταπεινώθηκαν

Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ...ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ!

Δείτε αυτή την κυρία - Ας μην ξεχάσουμε ποτέ...
Irena Sendler
Ιρένα Σέντλερ 

"Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός.... πάντα ήταν"

"Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει"
 

Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα.
Κατά τη διάρκεια του Β´Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα είχε εργαζόταν
 στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων.
Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό.
Όντας γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των ναζί...

Σκηνικό «Ιμίων» στο Γιβραλτάρ μεταξύ Βρετανίας – Ισπανίας

Σκηνικό, ανάλογο με αυτό των Ιμίων δημιουργήθηκε στα στενά του Γιβραλτάρ μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας. Είναι γνωστό ότι η Ισπανία διεκδικεί την κυριότητα του «βράχου».
Την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, ισπανικά αλιευτικά μπήκαν σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή, με αποτέλεσμα να επέμβουν ταχύπλοα της Αστυνομίας του Γιβραλτάρ. Ωστόσο, τα τελευταία ενισχύθηκαν και από σκάφη του Βρετανικού Ναυτικού, τα οποία περικύκλωσαν τα αλιευτικά.
Επόμενη κίνηση ήταν επέμβαση της Ισπανικής Πολιτοφυλακής με οπλισμένους αστυνομικούς κι ενός ελικοπτέρου. Όλα τα μέσα παρέμειναν στην περιοχή για διάστημα τριών ωρών και δεν έλειψε και μιας κατά λάθος μικρή σύγκρουση μεταξύ κάποιων σκαφών.
Αυτά για την επόμενη φορά που Βρετανοί ή άλλοι πιθανόν μειώσουν την αξία των βραχονησίδων του Αιγαίου σε «απλούς» βράχους…

Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ το "βαθύ ΠΑΣΟΚ"

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σε φάση περιδίνησης εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την προσωπική απόφαση του Αλ. Τσίπρα να υποδεχθεί στην Κουμουνδούρου στελέχη από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Οι αντιδράσεις ακόμη και από στενούς του συνεργάτες είναι έντονες, ενώ την ενόχλησή τους φέρονται να έχουν εκφράσει και συνιστώσες του κόμματος, εκτιμώντας ότι η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τον βλάψει εκλογικά παρά να τον ωφελήσει.

Τα στελέχη του «βαθέος ΠΑΣΟΚ» διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: σε ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν πριν τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και στα συνδικαλιστικά στελέχη που άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου και τώρα διεκδικούν την εμφάνισή τους στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον κ. Τσίπρα.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει π.χ. ο Αντ. Κοτσακάς, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην υπουργός επί Ανδρ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ατύπως ρόλο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τον ...Ζούκοφ του.Παρασκήνιο για τη δημιουργία "στρατιωτικού επιτελείου"

Γνωρίζοντας τα πράγματα από μέσα, από την πλευρά του Στρατού εννοώ, και όπως κατάντησε μεταπολιτευτικά ιδιαίτερα από το 1981  και μετά με την πλήρη κομματικοποίηση των στελεχών του δεν θα μου φαινόταν παράξενο, τι παράξενο που το θεωρώ σίγουρο, αν στρατιωτικοί έχουν δηλώσει ήδη υποταγή στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι άλλοι προηγουμένως είχαν δηλώσει υποταγή στον Ανδρέα τότε με τον ΑΣΠΙΔΑ και αργότερα στο ΠΑΣΟΚ. Και ξέρετε κάτι; Αυτοί που δήλωσαν υποταγή στο ΠΑΣΟΚ υπήρξαν οι φανατικότεροι οπαδοί του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη. Δεν δυσκολεύτηκαν να επιλέξουν θυσιάζοντας την υπερηφάνειά τους στον βωμό της πρόσκαιρης δόξας με την απόκτηση βαθμών. Ήταν τότε που στρατηγοί διέταζαν να βαφούν τα πασχαλινά αυγά «πράσινα» και στερούσαν την βασική διατροφή του Έλληνα στρατιώτη στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τους αμαρτωλούς αγροτικούς συνεταιρισμούς του Ανδρέα. Τότε που οι...

Ρίχνουν νερό στον μύλο της δραχμής Εκτός στόχου ΔΝΤ και ΕΕ



Σοφία Βούλτεψη




Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται για τα καλά η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε αντίθεση με την Κομισιόν που, όπως πάντα, όχι μόνο αποφεύγει να σχολιάσει, αλλά και… επαυξάνει. 

Οι αντιδράσεις εκτός συνόρων είναι εντονότερες ακόμη και από αυτές που εκδηλώνονται στην Ελλάδα, καθώς όλοι – πλην ΔΝΤ και Βρυξελλών - αντιλαμβάνονται πως τέτοιες απαξιωτικές δηλώσεις ρίχνουν νερό στον μύλο της αποσταθεροποίησης – ειδικά ενόψει εκλογών. 

Η συμπεριφορά της Λαγκάρντ αποδίδεται κατ’ άλλους σε σκοπιμότητα και κατ’ άλλους σε αλαζονεία, με τον γερμανικό Τύπο να καλεί Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον να…

Ο Γκρουέφσκι απέρριψε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», καταγγέλει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος 'Σοσιαλδημοκρατική Ένωση' (SDSM) των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, δήλωσε ότι το 2005 ο Νικόλα Γκρουέφσκι και το VMRO-DPMNE, απέρριψαν την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, η οποία δεν επηρέαζε την εθνική ταυτότητα, ανέφερε ο διαδικτυακός πλέον A1 της πΓΔΜ.
Ο Τσερβενκόφσκι παρουσίασε έγγραφο με την ετικέτα "απόρρητο" σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kanal5 όπου ήταν προσκεκλημένος. Το έγγραφο αναφέρει ότι το 2005 ο Νίμιτς είχε προτείνει την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας" μελατινικούς χαρακτήρες.
Σύμφωνα με τον Τσερβενκόφσκι, η πρόταση απορρίφθηκε από το τότε αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE.
Από την άλλη πλευρά, το 2008, ο Γκρουέφσκι με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας, αποδέχθηκε την πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια», η οποία απορρίφθηκε από την Ελλάδα.

MacedoniaHellenicLand.Eu, http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/3126/83/lang,el/

Ο ρόλος του καθενός

Του καθηγητή Ν. Λυγερού

Όποιος δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δώσει μια πραγματική μάχη για την πατρίδα του διότι ήταν πολύ νέος ή πολύ αδιάφορος, τώρα μπορεί να κάνει τα πάντα. Με το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπάρχει ένα ολόκληρο πεδίο δράσης. Υπάρχουν προδότες, υπάρχουν ραγιάδες, υπάρχουν μαχητές ακόμα και ήρωες σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Μπορεί ο καθένας να παίξει ένα ...σημαντικό ρόλο και μάλιστα σε πολλαπλό επίπεδο. Επιπλέον είναι ένας τρόπος να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του Ελληνισμού, διότι η έννοια της ΑΟΖ έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από μεγάλες ιδέες. Όποιος γράψει, μεταφράσει, οργανώσει διαλέξεις, πείσει τους δικούς του ότι ολόκληρη η πατρίδα μας παλεύει να αποκτήσει ΑΟΖ, θα μπορεί να...

Δεν θέλω να με λυπούνται. Θέλω να νιώσω ξανά υπερήφανος Έλληνας... Θα ψηφίσω το κόμμα με την πλέον περήφανη και ελληνοπρεπή θέση.

Τις τελευταίες ημέρες έγινα αποδέκτης μηνυμάτων και κειμένων φίλων μπλόγκερς σχετικά με τις δηλώσεις της Λαγκάρντ. Δεν μπόρεσα να καταλάβω την οργή που μας κατέλαβε όλους μας και μάλιστα δεν ικανοποίησα το επίμονο (γύρω στα 10 μηνύματα) αίτημα της Αλεξάνδρας Τράγκα να απαντήσω μέσω facebook  στην πρόεδρο του ΔΝΤ (άσε που δεν τα καταφέρνω στην χρήση του FB).
Τι είπε η Λαγκάρντ; Ότι λυπάται περισσότερο τα παιδιά του Νίγηρα απ' ότι τα Ελληνόπουλα και απορώ... Είναι άξια για λύπηση αυτήν την στιγμή τα παιδιά μας και μάλιστα συγκρινόμενα με αυτά του Νίγηρα; Να τα συγκρίνω με τα παιδιά της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας και να βρω ότι μειονεκτούν ως προς τον τρόπο διαβίωσης και τις ευκαιρίες που ξανοίγονται μπροστά τους το καταλαβαίνω.... Όμως να τα συγκρίνω με τα παιδιά του Νίγηρα;
 Κατάφεραν αυτοί οι αλήτες πολιτικάντηδες να...

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ «ΕΤΑΙΡΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΟΠΗΣ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)
Copyright: www.rieas.gr

Η απάνθρωπη και ταπεινωτική συμπεριφορά των «εταίρων» της Ελλάδας στην Ε.Ε., με σημαιοφόρο την Γερμανία –η οποία έχει διαπράξει απίστευτες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του ελληνικού λαού και απέδειξε εμπράκτως ότι δεν έχει μετανοήσει-, δημιούργησε  ένα «σημείο τροπής» στο ελληνικό πολιτικό περιβάλλον και τον χάρτη του εκλογικού σώματος.

Ο ελληνικός λαός από τη φύση του και την παράδοσή του είναι ένας λαός που λατρεύει την ελευθερία και ιστορικά υπήρξε ο δημιουργός της δημοκρατίας, ζώντας σε συνθήκες ελευθερίας και σεβασμού στον «άνθρωπο», από αρχαιοτάτων χρόνων όταν στον υπόλοιπο κόσμο υπήρχαν ορδές απολίτιστων βαρβάρων.
Το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές είναι αντιπροσωπευτικό και απεικονίζει την νέα κατάσταση.

Οι έλληνες, στην πλειοψηφία τους, ποτέ δεν συμπάθησαν ακραίες καταστάσεις.  Απόδειξη είναι ότι το ορθόδοξο κομμουνιστικό σύστημα και δόγμα δεν...

33 χρόνια μετά τον Μάϊο του 1979, τα συνθήματα εκδικούνται τον Καραμανλή!

Ήταν πριν 33 χρόνια. Η Ελλάδα είχε βάλει τα γιορτινά της και υποδεχόταν τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ενώ στο Ζάππειο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, βαθύτατα συγκινημένος, έβλεπε το προσωπικό του όνειρο να λαμβάνει σάρκα και οστά. 28 Μαΐου 1979.
Η Ελλάδα, λίγα μόλις χρόνια μετά την πτώση της χούντας γινόταν δεκτή στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Λίγο πιο εκεί από το Ζάππειο, κάποιοι κρατώντας
σημαίες με σφυροδρέπανα και άλλες με έναν πράσινο ήλιο, φώναζαν συνθήματα: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Έξω απ’ την ΕΟΚ των μονοπωλίων» και άλλα παρόμοια, ανιστόρητα και φαιδρά.
Πριν 33 χρόνια ο Καραμανλής κατάφερε και νίκησε για λογαριασμό της Ελλάδας και την μετέθεσε από τα μίζερα Βαλκάνια στο ευρωπαϊκό της μέλλον. Η νίκη αυτή ήταν προσωπική του. Μόνος εναντίον όλων, τουλάχιστον στο εσωτερικό της χώρας, εκτός από κάποιες φωνές της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπως οι αείμνηστοι Ηλίας Ηλίου και Λεωνίδας Κύρκος.
Κι ύστερα ήρθε η λαίλαπα. Το ΠαΣοΚ που ήταν αντίθετο με...

Οι “γαλάζιες” λίστες της νίκης

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες με τους υποψηφίους βουλευτές τις σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, ενόψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου.
Σύνολο υποψηφίων βουλευτών: 412
Σύνολο υποψηφίων γυναικών: 139
Νέοι υποψήφιοι σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου: 43
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από ΔΗ.ΣΥ.: 14
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από ΛΑ.Ο.Σ: 3
Νέοι υποψήφιοι προερχόμενοι από Ανεξάρτητους Έλληνες: 5
Νέος υποψήφιος προερχόμενος από τη ΔΡΑΣΗ: 1
Οι υποψήφιοι που προστίθενται είναι πρόσωπα διακεκριμένα, καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες και...

Karlgroup ή Euromagnum;

Το καραβάκι της ιστορίας karavaki@otenet.gr (mail)


Ενώ ο εκφερόμενος από τις Βρυξέλλες λόγος για τους προσερχόμενους στις κάλπες Έλληνες έχει αποκαλύψει τμήμα των προθέσεων όσων κατέχουν την εξουσία (πίσω δηλαδή από τους εκλεγμένους έμμεσα ή άμεσα Προέδρους), στο εσωτερικό της χώρας, ο κομματικός λόγος “Ιονέσκο” των μνημονιακών κομμάτων (σκληρού πυρήνα και ρεαλιστικής περιφέρειας) δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αλλαγή της γνωστής, σκόπιμα υπεραπλουστευμένης, εγκλωβιστικής, τρομο-διλημματικής ατζέντας. Η κατάδειξη ορισμένων ιστορικών αντιφάσεων και η ανάδειξη ενταφιασμένων ερωτημάτων είναι -ίσως- ο συντομότερος δρόμος γι’ αυτή την αλλαγή. Συνεχίζοντας λοιπόν από εκεί που μείναμε (Βρυξέλλες ή Άαχεν;), ας θέσουμε τα νέα σατιρικά διλήμματα, συμβατά και με τη γλωσσοπλαστική τάση της εποχής (Merkozy, Hollandreou, flexicurity / ευελφάλεια).
Α. Ο Καρλομάγνος μέσα από τη σημερινή Ε.Ε.
Το πολυπολιτισμικό εγκώμιο (laudatio) του βραβευθέντα Βολφ Σόιμπλε έπλεξε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ. Επιδοκιμάζοντας την προσφορά του στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, τον προσφώνησε “Γερμανό και Ευρωπαίο Πατριώτη”, υπενθυμίζοντάς μας...

Η Ελλάδα θα τιμωρηθεί. Θα συνθλιβεί σαν κατσαρίδα αν τώρα κάνει πίσω.

 Μετά τις εκλογές αν -πισωγυρίζουμε και- νικήσουν οι Μνημονιακοί θα τελειώσουν και οι ευρωαυταπάτες μας.
Στις 19 του Ιούνη θα ακούσουμε το Μεγαλειώδες ΝΑΙΝ της Αγγέλας που θα αφορά κάθε ανοησία που συζητιέται τις μέρες μεταξύ των πολιτικών μας, ή εννοείται πίσω από τους όρους αναδιαπραγμάτευση απαγκίστρωση αναθεώρηση κτλ του Μνημονιού.
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και τους μνημονικούς εκπρόσωπους του, στην Γερμανία τους έχουν για κλωτσιές. Επί δυόμισι χρόνια τους έχουν ταπεινώσει και διασύρει κατ εξακολούθηση και κατά συρροή. Στο τέλος τους έβαλαν να υπογράψουν ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα όχι τόσο γιατί δεν τους εμπιστεύονται αλλά για να τους διασύρουν ως αιχμαλώτους. Τέλος έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν με το ποιο επίσημο τρόπο -η καγκελάριος προς την Ελληνική Δημοκρατία- να κάνει Δημοψήφισμα.
Αμέσως μετά τις εκλογές λοιπόν θα διαλυθεί κάθε ψευδαίσθηση ότι...