Σελίδες

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Είναι μεγαλωμένοι στην χλιδή οι γελοίοι της κυβέρνησης Παπανδρέου και δεν τους ενδιαφέρει ο ιδρώτας του Ελληνικού λαού

"Hellenic Airforce Tours": Εκτελούνται μεταφορές κυβερνητικών στελεχών δωρεάν και με άνεση... Εκτύπωση E-mail
06-11-2010 21:26:32
ImageΜετά από τα δύο εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί μόνο για τα καύσιμα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους επί δέκα μήνες, νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για τις σπατάλες του κυβερνητικού επιτελείου μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ τα μαχητικά δεν έχουν καύσιμα για εκπαίδευση, οι υπουργοί του μνημονίου, αποδεικνύονται λάτρεις της χλιδής, όπως αναφέρεται και σε σημερινό δημόσίευμα της εφημερδίας "Ελεύθερος Τύπος". 
Π.χ. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, χρησιμοποίησε τις, κατ'αυτόν "αντιπαραγωγικές Ένοπλες Δυνάμεις" για να μεταβεί με ελικόπτερο AS-332 Super Puma για τη VIP μετακίνησή του από την Κέα στην Τήνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Η πτήση του "παραγωγικού" Πάγκαλου κόστισε 17.000 ευρώ.

Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες είναι συχνές. Τακτικό και το μπουγιουρντί που έρχεται στον ελληνικό λαό και συνήθως είναι κοντά στα 50.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά και τα δύο προκλητικά ταξίδια του κ. Δρούτσα εντός και εκτός Ελλάδας. Στο πρώτο ο κ. Δρούτσας αξίωσε το VIP αεροσκάφος να μετακινηθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να τον μεταφέρει στην Κρήτη. Το ίδιο συνέβη και κατά την επιστροφή. Το βαρύ... πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών κόστισε 24.000 ευρώ όταν η business μετακίνηση με αεροπλάνο της γραμμής είναι 350 ευρώ.
Διπλάσιο και το κόστος του διήμερου ταξιδιού του στο Σεράγεβο τον περασμένο Ιούνιο, αφού το αεροσκάφοςEMPRAER Legacy  έκανε δύο φορές το δρομολόγιο με επιστροφή.

Ο υπουργός Οικονομικών που ασχολείται με τα δισεκατομμύρια του ελλείμματος και του χρέους της χώρας προφανς θεώρησε αμελητέο το ποσό των 145.700 ευρώ (μαζί με τέλη στάθμευσης, κέτερινγκ, οδοιπορικά, διανυκτέρευση προσωπικού=200.000 ευρώ) που κόστισε το ταξίδι του με αεροσκάφος Gulfstream στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει τακτικό προορισμό τις Βρυξέλλες, δύο μόνον επισκέψεις του στοίχησαν 110.000 ευρώ με συνοδεία 3 και 4 ατόμων αντίστοιχα.
Mέσα σε όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί η "σεμνή" και σπάνια χρήση των μεταφορικών μέσων της Π.Α. από τη νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Ε.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης). Το defencenet.gr όντας ένα από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που ασκεί έντονη κριτική στα πεπραγμένα τους δεν μπορεί παρά να σημειώσει αυτό το θετικό γεγονός.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.

Η Ελλάδα του Παπανδρέου ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ των ΗΠΑ στην ΕΕ

Η Ελλάδα του Παπανδρέου ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Επί Καραμανλή (2007) ιδρύματα του Soros , όπως το ECFR (το Ευρωπαϊκό παρακλάδι της σκοτεινής και τρομοκρατικής οργάνω σης που λέγεται CFR) "εκπονούσε" μελέτες προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η ΕΛΛΑΔΑ είναι ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ της Ρωσίας ΕΝΑΝΤΙΑ στα συμφέρον τα της Ευρώπης!

Φυσικά η πραγματικότητα ήταν ότι ΔΕΝ συνέφερε στους Αμερικάνους η Ελληνορωσική προσέγγιση κάτι για το οποίο μας τιμώρησαν συνολικά ως χώρα επιβάλλοντας μας για πρωθυπουργό το δικό τους άνθρωπο.
Τους Ρώσους όμως προσεγγίζουν και ο Μπερλουσκόνι, και ο Σαρκοζί αλλά και η Μέρκελ. Κι αυτός είναι ο λόγος που ΠΑΝΤΑ στο MEGA-USA έχουν σε καθημερινή βάση μία ΑΡΝΗΤΙΚΗ είδηση για τους παραπάνω ηγέτες. Σε αντίθεση δεν έχουν κανένα παράπονο από τον Γιωργάκη όπως και ο φιλo-αμερικανικός τύπος της Ευρώπης δεν ξεστόμισε ποτέ κάτι κακό για τον Jeffrey. Τα πάει περίφημα καταληστεύοντας τους Έλληνες σε συνεργασία με τα λαμόγια που παριστάνουν τους συνδικαλιστές και φροντίζουν οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων να περιορίζονται μεταξύ καναπέ και τηλεοπτικού δέκτη.
Στις μέρες του ΠΑΣΟΚ οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ για να πλήξουν το ευρώ προς όφελος του δολαρίου. Η σημερινή τεχνητή κρίση έφτασε στο απόγειο της επιτυχίας της λόγω της απόλυτης συνεργασίας της σημερινής κυβέρνησης με τους ξένους κερδοσκόπους. Η σκοτεινή ΠΑΣΟΚΙΚΗ υπόθεση με "κωδικό" "Τ3 σε Τ10" (Δείτε την εικόνα δίπλα σε μεγέθυνση) συγκαλύφτηκε από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ με μεγάλες διαφημιστικές χορηγίες δισεκατομμυρίων από κρατικές εταιρίες (ΟΠΑΠ,ΟΤΕ,COSMOTE) και τράπεζες.

Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον video που αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η δήθεν Ελληνική κρίση ... αποτελεί δοκιμασμένη τεχνική των ΗΠΑ για να βρουν φθηνή χρηματοδότηση εις βάρος μίας ασήμαντης γι 'αυτούς οικονομίας που είναι η Ελληνική.

ΤΕΛΟΣ
macedonia-greece.blogspot

Η πόλη δεν γυρίζει πίσω

H σημερινή νίκη του Γκόντα δεν είναι ήττα ΠAΣOK.

Eίναι νίκη του Γιαννιώτικου λαού ενάντια στις σάπιες δομές όπως αυτές εκφράζονται με τον γιό του Φίλιου.

Eίναι η ολοκλήρωση της ανατροπής του διαβρωμένου κατεστημένου, όπως αυτό εκφράστηκε, στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, με τον γιό του Mελανίδη.

H αυριανή νίκη του Γκόντα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ήττα ΠAΣOK. Δεν είναι ήττα ΠAΣOK. Eίναι νίκη της πόλης.

Eίναι η παραδειγματική συντριβή  εκείνου που, επί χρόνια, ασελγούσε κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση εναντίον του ΠAΣOK.

Oι δυνάμεις που στηρίζουν, άλλωστε, την προσπάθεια του Γκόντα είναι διακομματικές και εκφράζουν ολόκληρο το Δημοκρατικό φάσμα της ντόπιας κοινωνίας.

H νίκη του Γκόντα, απ' την πρώτη μάλιστα Kυριακή, είναι μήνυμα αισιοδοξίας οτι "η πόλη δεν γυρίζει πίσω".

Aδιάσειστος μάρτυρας το έργο του Γκόντα.

Τουρκική "μέγγενη" στον Έβρο

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Άγκυρας για τη Θράκη είναι διαρκές και πάγιο. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, το «παιχνίδι» στην περιοχή χοντραίνει και δείχνει ότι η Άγκυρα, κρατώντας στο χέρι τα κέρδη (ελληνικά χωρικά ύδατα προσαρμοσμένα στα τουρκικά «ζωτικά συμφέροντα») από τις διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο, ανεβάζει το στοίχημα (στρατιωτική παράμετρος) στη Θράκη προκειμένου να επιβάλει στην Ελλάδα τη «λύση - πακέτο» που τη συμφέρει. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά – πίσω από την κουρτίνα των πρωθυπουργικών εναγκαλισμών και των δημόσιων διαβεβαιώσεων περί της ελληνοτουρκικής φιλίας – για να δούμε πώς αποτυπώνονται οι τουρκικές κινήσεις.

Το «Π» πριν από μερικές εβδομάδες αποκάλυψε το σχέδιο των στρατηγών του ελληνικού Πενταγώνου για επέκταση των αντιαρματικών τάφρων στον Έβρο. Τα πρώτα 17 χιλιόμετρα στο Κάραγατς, όπου Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν σύνορο το ποτάμι του Έβρου, έχουν ολοκληρωθεί. Τα έργα προβλέπουν διάνοιξη της τάφρου στα 30 μέτρα πλάτος και βάθος 7 μέτρα. Τα έργα παρουσιάστηκαν ως προσπάθεια δημιουργίας ενός φυσικού εμποδίου που θα έβαζε κάποιο φρένο στη μαζική είσοδο λαθρομεταναστών. Πειστική η δικαιολογία, καθώς τους πρώτους 9 μήνες του 2010 περίπου 25.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τον Έβρο! Όμως η αλήθεια είναι ότι οι αντιαρματικές τάφροι αποφασίστηκε να ανοίξουν (και) για άλλο λόγο. Κι αυτός έχει να κάνει με «περίεργους» εξοπλισμούς και ακόμη πιο περίεργες κινήσεις των απέναντι. Έχουμε και λέμε:
◆ Η Άγκυρα προμηθεύτηκε 36 γερανοφόρα οχήματα από τη Γερμανία. Για την ακρίβεια οι Τούρκοι πήραν έξι από τους Γερμανούς και τα υπόλοιπα 30 τα έφτιαξαν μόνοι τους στην Τουρκία. Τι μπορούν να κάνουν μ’ αυτά τα οχήματα; Μέσα σε 15 λεπτά να «ενώσουν» τις δύο όχθες του Έβρου. Και σε άλλα 7 λεπτά να περάσουν στο ελληνικό έδαφος δύο ίλες αρμάτων μάχης!
◆ Το καλοκαίρι η 3η Τεθωρακισμένη Τουρκική Ταξιαρχία, η οποία σταθμεύει σχεδόν απέναντι από την Ορεστιάδα, έκανε με μεγάλη επιτυχία σχετική άσκηση, δημιουργώντας προβληματισμό στο Πεντάγωνο.
◆ Εκτός από τα γερανοφόρα οχήματα, οι Τούρκοι έχουν ήδη στη διάθεσή τους 56 άρματα «διάσπασης» ναρκοπεδίων.
◆ Απέναντι από τον Έβρο έχουν ανεπτυγμένη την 1η Στρατιά με τρία Σώματα Στρατού. Το ένα είναι ανεπτυγμένο στο Κάραγατς, το δεύτερο στο Τερκιπλάκ, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης, και το τρίτο πιο πίσω στην Κωνσταντινούπολη.
◆ Πρόσφατα οι Τούρκοι μετακίνησαν την 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία από τα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης προς τα δυτικά, που σημαίνει ότι προώθησαν προς τον Έβρο άρματα μάχης Leopard και Μ-60.
◆ Όλο και πιο συχνά το 533 Σύνταγμα Πυροβολικού μετασταθμεύει από την Άγκυρα, όπου βρίσκεται η έδρα του, πλησίον του Έβρου. Στο οπλοστάσιό του το συγκεκριμένο σύνταγμα έχει τους πυραύλους Yildirim, πύραυλοι κινεζικής τεχνολογίας με βεληνεκές 150 χλμ., το οποίο η Τουρκία φιλοδοξεί να αυξήσει με δικές της «πατέντες» στα 250 ή και στα 350 χλμ.!
Όλα αυτά τα περίεργα και ύποπτα οι «στραταίοι» τα λένε εδώ και μήνες – για να μην πούμε χρόνια – στους πολιτικούς, οι οποίοι μπορεί να τους αντιμετώπιζαν παλαιότερα ως... γραφικούς, αλλά τώρα τελευταία το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Η «στρατιωτική πίεση» που ασκεί η Άγκυρα στην Ελλάδα δεν έχει πλέον πεδίο δράσης το Αιγαίο, αλλά τον μέχρι πρότινος «απόρθητο» Έβρο. Με αυτή τη διαπίστωση συμφωνεί – σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση – στο βιβλίο του «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» και ο Βασίλειος Μαρκεζίνης. Ο έμπειρος νομικός και σχολαστικός παρατηρητής των γεωπολιτικών εξελίξεων στο βιβλίο του, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Mega, περιγράφει με λεπτομέρειες έναν επιθετικό στρατιωτικό ελιγμό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον οποίο σε λίγες ώρες φθάνουν στα Πομακοχώρια της Θράκης. Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι βάση όλων αυτών των σεναρίων αποτελεί το «σχέδιο βαριοπούλα» των Τούρκων στρατηγών - αντιπάλων του Ερντογάν, οι οποίοι ετοίμαζαν κατάσταση αποσταθεροποίησης χρησιμοποιώντας ελληνοτουρκικό πολεμικό επεισόδιο. Το γεγονός ότι ο Ερντογάν «τσουβάλιασε» τους στρατηγούς δεν σημαίνει ότι το τουρκικό κράτος σταμάτησε να προασπίζεται τα συμφέροντα των «Τούρκων» στη Θράκη...


Σενάρια εισβολής
Άλλες εποχές τέτοια σενάρια πιθανόν να προκαλούσαν χαμόγελα όλο νόημα στο Πεντάγωνο. Μόνο που οι εποχές αλλάξανε και στα Γενικά Επιτελεία του Πενταγώνου όχι μόνο δεν γελάνε, αλλά εμφανίζονται υπέρμετρα «κουμπωμένοι». Γιατί το σενάριο του σερ Μαρκεζίνη δεν είναι το μοναδικό που εξετάζουν στο Πεντάγωνο…
Γι’ αυτό και το απόσπασμα από το βιβλίο του σερ Β. Μαρκεζίνη κάθε άλλο παρά στο... χαλαρό πέρασε. Τι λέει ο Μαρκεζίνης στο βιβλίο του «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα»:
«Θα μπορούσαν οι Τούρκοι να βρουν ανοικτό τον δρόμο ανατολικά του ποταμού Άρδα – δυτικά της Ορεστιάδας – και από εκεί, ακολουθώντας τη γραμμή βόρεια και μετά βορειοανατολικά, να βρεθούν στα Πομακοχώρια της Ροδόπης, πίσω από τις ελληνικές γραμμές».
Το σενάριο είναι εφιαλτικό, αλλά καθόλου απίθανο, αν αποφασιστεί η υλοποίησή του. Ο Β. Μαρκεζίνης περιγράφει ακόμη πώς θα μπορούσαν οι τουρκικές δυνάμεις να κυκλώσουν τις ελληνικές, επιχειρώντας:
«...ισχυρή επίθεση ενισχυμένης θωρακισμένης ταξιαρχίας στο ελληνικό έδαφος στο ύψος του χωριού Λάβαρα, με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγμα για διείσδυση κατά μήκος του οδικού άξονα Λάβαρα-Πρωτοκλήσι-Κυριάκι-Περιστεράκι».
Ο Μαρκεζίνης συνεχίζει την περιγραφή της δυνητικής τουρκικής επίθεσης κάνοντας λόγο για ταυτόχρονη ρίψη αλεξιπτωτιστών κατά τον άξονα και «διείσδυση δεύτερης θωρακισμένης τουρκικής ταξιαρχίας βορείως του Άρδα». «Ο καιρός θα δείξει ποιοι έχουν δίκαιο: οι εφησυχάζοντες ή οι ανησυχούντες», κλείνει το σύντομο αυτό απόσπασμα του βιβλίου του ο Μαρκεζίνης, κάνοντας κάποιους στο Πεντάγωνο να... ιδρώνουν, αφού χαράσσοντας τις πορείες που περιγράφει ο σερ Μαρκεζίνης, το πολεμικό σενάριο δείχνει πολύ λογικό.
Στο Πεντάγωνο οι επιτελείς του στρατού έχουν μελετήσει το ενδεχόμενο, όπως και ένα εναλλακτικό πιθανό σενάριο που προβλέπει πρώτο χτύπημα στο χωριό Λάβαρα, αμέσως μετά στις Φέρρες και συγχρόνως στην περιοχή Μάκρη και Ν. Χίλη, μια κίνηση που κόβει τον Έβρο στη μέση.
Θα πείτε προφανώς ότι όσοι σκέφτονται πολέμους και αρματομαχίες το 2010 μάλλον βλέπουν πολλές πολεμικές ταινίες, ωστόσο όλα τα παραπάνω έχουν σοβαρή πιθανότητα να συμβούν σε περίπτωση που η κατάσταση στη Θράκη ξεφύγει εντελώς και η Τουρκία θελήσει να το παίξει «προστάτιδα» δύναμη των «Τούρκων» που ζουν εκεί.
Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ομαλή και απόδειξη είναι ότι όσα κι αν δίνει η Αθήνα στο σκληρό κομμάτι της μειονότητας εκείνη προκαλεί ζητώντας κι άλλα, έχοντας ως λαβή εμπλοκής στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις το υπερδραστήριο τουρκικό προξενείο.
Στις δημοτικές εκλογές δύο συνδυασμοί που δηλώνουν «τουρκικοί» κατεβαίνουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Η καταγραφή της δύναμής τους έχει μεγάλη σημασία και στο Πεντάγωνο θεωρούν την εξέλιξη ιδιαίτερα σοβαρή, αφού εκτιμούν ότι οι «Τούρκοι» της Θράκης έχουν έναν στόχο: κάποια στιγμή να κατορθώσουν να ζητήσουν και να κάνουν δημοψήφισμα για αυτονομία! Κι εδώ αρχίζουν τ’ άλλα σενάρια. Αυτά του σερ Βασίλη, αλλά και των στρατηγών.


από το Ποντίκι/hellasontheweb, Εθνικά Θέματα