Σελίδες

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Εκοψε το Ιράν τη χρηματοδότηση προς τη Χαμάς, που αποστασιοποιείται από Δαμασκό




 

Του Νασίμ Αλατράς
Δυτικοί διπλωμάτες που βρίσκονται στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη εμπιστεύτηκαν σε διαφόρους ότι: «Το Ιράν προ δύο μηνών σταμάτησε τη χρηματοδότηση της Χαμάς και της κυβέρνησής της στη Λωρίδα της Γάζας, επειδή αρνήθηκε να στηρίξει το συριακό καθεστώς στην αντιπαράθεσή του με το λαό και να οργανώσει διαδηλώσεις υπέρ του Ασαντ στη Γάζα».
Φαίνεται πως η πληροφορία είναι αληθινή, αλλά ελλιπής, καθώς σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του «Αλ Τζαζίρα», το Ιράν σταμάτησε προ έξι μηνών τη χρηματοδότηση της Χαμάς. Μάλιστα πηγές της «Ε» στη Γάζα επιβεβαίωσαν ότι: «Σημάδια οικονομικής κρίσης άρχισαν να εμφανίζονται στη Γάζα εδώ και έξι μήνες», οι ίδιες όμως δεν συνδέουν άμεσα το γεγονός αυτό με τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χαμάς από το Ιράν, αλλά γενικά με τις ανατροπές στις προτεραιότητες, που έφεραν οι αραβικές επαναστάσεις.
Τα ισλαμικά κινήματα έδωσαν το μεγαλύτερο βάρος τους στη διαδικασία ανατροπής...

Ἀπαγορεύεται ἡ ἀνάπτυξις!



1 Vote
Είναι αδιανόητο Ελληνική κυβέρνηση ενσυνείδητα  να εμποδίζει την ανάπτυξη βυθίζοντας την χώρα όλο και περισσότερο στο τέλμα της ύφεσης. Οι λανθασμένες κινήσεις, παραλήψεις και διαρροές του 2009 της τότε νέας  κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υποτιμήθηκαν από πολλούς και δεν τους δόθηκε η δέουσα προσοχή. Ωστόσο ήσαν ο προάγγελος των λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα με θύματα την Ελληνική Οικονομία, την πραγματική οικονομία, το εισόδημα των πολιτών, τον Εθνικό υπέργειο και ορυκτό πλούτο και την κρατική περιουσία με παράπλευρες απώλειες την διαστρέβλωση των άρθρων του Συντάγματος, τον επερχόμενο περιορισμό Δημοκρατικών Ελευθεριών την διαμόρφωση πολιτικής ελίτ κ.α.
Η συνέχεια το 2010 ήταν ακόμη χειρότερη με την καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας μέσω της  ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου εντελώς απογυμνωμένου από αναπτυξιακή λογική.
Εξάλλου η εμμονή σε μέτρα μόνον εισπρακτικού χαρακτήρα, δεν δικαιολογούνται ούτε από ενδεχόμενη απειρία ούτε από ανικανότητα υπουργών. Άλλωστε, οι υπουργοί στο σύνολό τους περιστοιχίζονται από εισαγόμενους ή ντόπιους ειδικούς συμβούλους. Ως εκ τούτου η κατά γενική ομολογία οικονομικών αναλυτών απ’όλον τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων και Ευρωπαίων, περί λανθασμένης «αντι-αναπτυξιακής συνταγής» για την μείωση των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, επρόκειτο για ενσυνείδητη επιλογή της Κυβέρνησης και της τρόϊκας. Ως μόνα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνταγής καταγράφεται ο συνεχής ανά τρίμηνο δανεισμός της Ελληνικής Κυβέρνησης – πέραν των πακέτων «διάσωσης»- με υψηλοτατα επιτόκια, με μοναδικούς ωφελούμενους τους δανειστές και όσους λαμβάνουν παχυλή προμήθεια από τους δανειστές. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα επιτόκια έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη  μετά από «συμπτωματικές» ενέργειες ή δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που ανεβάζουν ταspreads και την πίεσή μας στα ύψη.
Ωστόσο, η άρνηση για ανάπτυξη παρά τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες των καθ’ ύλην υπουργών, είναι τόσο κραυγαλέα που ακόμη και οι Τροϊκανοί μόλις πριν την αποχώρησή τους αναγκάστηκαν να ψελλίσουν για ανάπτυξη.Ενδεχόμενα αυτός να είναι ο λόγος που ανεκλήθησαν από την Ελλάδα, γιατί ούτε η Ευρώπη  επιθυμεί να κινηθεί η χώρα μας σε ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον έως ότου γίνει ο διαμοιρασμός των ιματίων μας δηλαδή του ορυκτού μας και λοιπού εθνικού πλούτου. Και βεβαίως πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά οι κραυγές πολέμου της Τουρκίας για την Ισραηλινο-κυπριακή συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων αερίου, γιατί μάλλον την Ελλάδα έχουν στόχο -μια και οι Ισραηλινοί δεν αστειεύονται- όπως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν και κάποιες «συμπτωματικές» πυρκαγιές κατά μήκος της Ελληνικής γραμμής άμυνας της Θράκης.
Ωστόσο είναι αδιανόητο Έλληνες πολιτικοί, όσο και αν πιέζονται από τους ισχυρούς τους «φίλους» να υποχωρούν σε παράλογες, σχεδόν κατοχικές απαιτήσεις για μη ανάπτυξη.
Είναι περισσότερο από σαφές ότι εάν μειωθεί ο ΦΠΑ και οι συντελεστές φορολογίας στο 15%, αν περιοριστεί η σπατάλη στο Δημόσιο, αν  αποκατασταθούν συντάξεις και μισθοί και εξαγγελθούν όπου χρειάζονται μειώσεις επιδομάτων υψηλόμισθων σε βάθος πενταετίας –συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτικών αποζημιώσεων και των προκλητικών μισθών των υπαλλήλων της Βουλής και άλλων ευνοημένων- , εάν διοχετευθούν στοχευμένα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ σε συνεννόηση με την Ε.Ε., και ιδρυθεί η πολυσυζητημένη και μηδέποτε ιδρυθείσα Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων, τότε η χώρα θα κινηθεί σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ και τα κρατικά έσοδα θα ανθίσουν τόσο από την νέα φορολογητέα ύλη που θα προκύψει όσο και από την διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης στους πολίτες.
Τέλος εάν  η Κυβέρνηση είχε ακολουθηθεί εξ αρχής αναπτυξιακού χαρακτήρα οικονομική πολιτική, το τέλος του 2011 θα εύρισκε  τον προϋπολογισμό σχεδόν ισοσκελισμένο και την πραγματική οικονομία σε ανάκαμψη και ίσως εκτός μνημονίου. Υπάρχει ωστόσο έκδηλη η αίσθηση ότι η ανάπτυξη δεν ήταν και δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες της.
Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα βρεθεί σύντομα πολιτικός με Ελληνικό Ανάστημα ο οποίος θα προτάξει το συμφέρον της Ελλάδος απέναντι στο συμφέρον των «συμμάχων φίλων μας».
Εξάλλου, το δικό μας συμφέρον  τελικά είναι και δικό τους συμφέρον, αρκεί να σκεφθούν με γνώμονα την ευρωστία της Ευρώπης και απαλλαγούν από το  επικίνδυνο αγκάλιασμα των εκπροσώπων-συνεργατών των διεθνών τραπεζιτών που επιβάλλουν τα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, αδιαφορώντας για τις τύχες της Ευρώπης, των κρατών και των λαών.
Ιωάννης Δέμος, οἰκονομολόγος
ΠΗΓΗ

Τραγικός ο ΓΑΠ, γελοίοι οι παλαμοκρούστες ...σύντροφοι!!!




Τραγικός, ανειρμάτιστος, κουραστικός χωρίς να καταλαβαίνει τί λέει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κανείς άλλος, με πάρα πολλά σαρδάμ ένδειξη του φόβου και της αγωνίας του, εμφανίστηκε ο ΓΑΠ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο.
Έφτασε σε σημείο ο άνθρωπος να καταγγείλει το πελατειακό κράτος, που το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε, ως μια αντιδημοκρατική δεξιά πολιτική που δεν συνάδει με τον σοσιαλισμό τους…
Παγωμένο το μεγαλύτερο μέρος των συνέδρων καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, ενώ όταν αναφέρθηκαν οι αλλαγές στην Παιδεία, η νεολαία του κόμματος αντέδρασε ζητώντας δωρεάν παιδεία και για να καλύψει τις φωνές αντίδρασης ο ηγεμών άρχισε να λέει ασυναρτησίες για “φοιτητοπατέρες” και αιώνιους φοιτητές!!!!
Η πιο γελοία εικόνα όμως ήταν όλοι οι γλύφτες, σαλιάρηδες, άχρηστοι και ανεπάγγελτοι,που μέχρι και τα τριγλυκερίδιά τους δημοσία δαπάνη τα απέκτησαν, όλο το υπουργικό συμβούλιο δηλαδή, στην πρώτη σειρά, που κόντεψαν να σπάσουν τα χέρια τους από το χειροκρότημα, όταν τους είπε ότι εκλογές θα κάνει το 2013 κι αναθάρρυσε το μέσα τους, που δεν θα χάσουν την καρέκλα τώρα στα κοντά.
Τέλος, μνημόνευσε και το πολιτικό του ίνδαλμα τον πρώτο νεοφιλελεύθερο ” αριστερό” εν Ελλάδι Λ. Κύρκο, μη σεβόμενος όχι μόνο το κόμμα του αλλά και την οικογένειά του, καθώς πρωτοστάτησε στο να στείλει τον Α. Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.
Αυτά τα ευτράπελα από το σημερινό πράσινο τσίρκο, κι αν κάποιος δεν το είδε ας δει τα στιγμιότυπα στα δελτία. Μόνο η σκηνή ο ΓΑΠ του ΔΝΤ να αποκαλεί τους σαπιοκοιλιάδες υπουργούς του “συντρόφους” αρκεί για να καταλάβει κανείς τον πάτο που έχουμε πιάσει…
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου 
όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε 
τουλάχιστον όσο μπορείς:
 μην την εξευτελίζεις

Casus Belli της Άγκυρας σε Κύπρο-Ισραήλ;




 

Του Χρήστου Μηνάγια
Ενώ πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων στον κυπριακό θαλάσσιο χώρο, ενδιαφέρον προκαλεί η αντίδραση της Άγκυρας δεδομένου ότι δημιουργείται ένα πεδίο σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο που πιθανόν θα επηρεάσει άμεσα τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
Η τουρκική πολιτική ηγεσία απειλεί με τορπιλισμό της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, την ουσιαστική ένταξη των κατεχομένων της βορείου Κύπρου στην Τουρκία και τη χρήση στρατιωτικών ελιγμών σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις γεωτρήσεις. Ωστόσο, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδος Milliyet/27-8-2011 με τίτλο: «Συμμαχία των Ελληνοκυπρίων εναντίον της Τουρκίας», παρουσιάζει κατά τη γνώμη μας μια ενδιαφέρουσα διάσταση μακριά από λεονταρισμούς και απειλές χρήσης βίας. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Semih Idiz αναγράφει τα εξής: «Τα θέματα της εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας είναι τόσο πολλά που δεν βρίσκουμε χρόνο να ασχοληθούμε με την Κύπρο.
Ωστόσο, για το ακόλουθο θέμα υπάρχουν εξελίξεις που θα προκαλέσουν πόνο στην Άγκυρα. Αυτή τη φορά το πρόβλημα θα αρχίσει με την έρευνα υδρογονανθράκων από το...

Πολεμικές ιαχές – Θα πραγματοποιήσει τις απειλές της η Τουρκία;




Share this:

Απανωτά χαστούκια για την Άγκυρα και το ραντάρ της αντιπυραυλικής – Το Πούτιν τον ρωτήσατε;



 

H ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για την τοποθέτηση ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας στο έδαφος της Τουρκίας,δεν ήταν τυχαία χθες. 
Η Άγκυρα έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της από την αδυναμία να επιτύχει τον στόχο που παλεύει δαιμονισμένα τα τελευταία χρόνια: να πάρει το ρόλο μιας περιφερειακής υπερδύναμης.
Η έκθεση του ΟΗΕ για την ισραηλινή επίθεση στο τουρκικό πλοίο που συμμετείχε στο στολίσκο για τη Γάζα,ήταν το τελευταίο χαστούκι που δέχτηκε η πολιτική Νταβούτογλου. Τίποτα απ΄ όσα ήθελε να περάσει η Άγκυρα δεν πέρασε και ούτε καν την δημοσιοποίησή της τώρα δεν κατάφερε να εμποδίσει. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η Τουρκία και ο ΥΠΕΞ της Αχμέτ Νταβούτογλου τρέχουν παντού, δίνουν το παρόν σ΄ όλες τις εστίες έντασης και συγκρούσεων, αλλά αν μετρήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της υπερκινητικότητας, διαπιστώνουμε ότι είναι ανώφελη.
Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafile, με αρκετά δηκτικό τρόπο, δίνει δύο μόνο παραδείγματα της αναποτελεσματικότητας του πολυδιαφημισμένου Νταβούτογλου και της πολιτικής του:
•”Ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ απλά γέλασε ακούγοντας “την τελευταία προειδοποίηση” που του απηύθυνε η Άγκυρα. Ο ίδιος ο Νταβούτογλου , μάλιστα ταξίδεψε για να του τη μεταφέρει. Από τότε ο Άσαντ έχει σκοτώσει 437 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 100 Παλαιστινίων στη Λαττάκεια”
•Στη Λιβύη όπου από τη μια αρνιόταν να συμμετέχει στις επιχειρήσεις εναντίον του Καντάφι και από την άλλη στήριζε τους εξεγερμένους, επίσης ο ρόλος της κρίνεται ακόμη τουλάχιστον αναποτελεσματικός.
Οι ισραηλινοί πιστεύουν οτι η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει ενα ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ και σ΄αυτή τη προσπάθεια εντάσσουν την εμμονή της Τουρκίας να πάρει το ραντάρ της αντιπυραυλικής στο έδαφός της. Βέβαια τώρα δημιουργείται άλλο πρόβλημα για τον Νταβούτογλου. Τι θα πει στον Πούτιν!

"Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του";;; Ποιος θα το πίστευε!!!!!




Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:"Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του"







Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση :
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
27 Ιουνίου 2011
E-006139/2011
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)

Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. 
Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;
Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: DE
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Διπλωματικές πιέσεις στην Κύπρο για το φορτίο




Σκληρό διπλωματικό παρασκήνιο, που έφθασε μέχρι την άσκηση σαφούς εκβιασμού για το Κυπριακό, προηγήθηκε της κατάσχεσης του φορτίου με τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά από το Ιράν, που εξερράγησαν με καταστροφικά αποτελέσματα, τον περασμένιο Ιούλιο στη ναυτική βάση της Κύπρου.
Όπως αποκάλυψε χθες το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, επικαλούμενο διπλωματικά έγγραφα του Wikileaks, η Κυπριακή κυβέρνηση αντιμετώπισε ισχυρές πιέσεις (με επίκεντρο το ψήφισμα 1747 του Συμβουλίου Ασφαλείας, με το οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του Ιράν) προτού κατάσχει το φορτίο, που κατευθυνόταν προς τη Συρία, νωρίς το Φεβρουάριο του 2009. Αντιμετωπίζοντας τις πιέσεις ότι αν δεν προέβαινε σε κατάσχεση του φορτίου θα παραβίαζε το ψήφισμα, η Λευκωσία επιχείρησε να αποταθεί στο ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας για να αποφανθεί επί του σημείου αυτού.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα της αμερικανικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, ημερομηνίας 3ης Φεβρουαρίου 2009, μια τέτοια κίνηση έβρισκε αντίθετους τους Αμερικανούς, τους...

Οἱ …Βρωμᾶ καὶ ὁ βρώμικος Βοτανικός!



Rate This
Ποὺ βρώμισαν τὸν Βοτανικὸ κι ὄχι μόνον…
Ἡ φίλη μου ἠ Τασία τὰ ἔλεγε ἐδῶ καὶ χρόνια. Ἔτρεχε, φώναζε, φωτογράφιζε… Σὲ πόρτες κωφῶν ὅμως ἀπευθυνόταν! Σύνηθες! 
Φτιάχνουν πρόγραμμα ανακύκλωσης για τα υλικά που κλέβουν οι Βρομά!
Το σημαντικό πρόβλημα της περιοχής, ο ανθρωπισμός του κώλου του Μπαφόκ και η υποκρισία των ψευτοοικολόγων ακροαριστερών του Τσύριζα…
Παράνομο καταυλισμό λαθρομεταναστών στο Βοτανικό, με δεκάδες παραπήγματα μέσα σε ιδιωτική έκταση, επιχειρεί να νομιμοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με πρόσχημα την … ανακύκλωση υλικών, που μεταφέρουν και εμπορεύονται οι Αλβανοί γύφτοι καταληψίες του οικοπέδου που έχει … θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό!:
Τον περασμένο Ιούλιο, το ΘΕΜΑ έφερε στην επιφάνεια την ύπαρξη παράνομου καταυλισμού Αλβανών γύφτων, στην οδό Ορφέως στην περιοχή του Βοτανικού, σε ιδιωτική έκταση 22 στρεμμάτων η οποία έχει καταπατηθεί από το 2000.
Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, αν και έχουν στα χέρια τους αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες καλούνται οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην έξωση των λαθρομεταναστών καταληψιών, καταγγέλλουν πως ουδείς υπεύθυνος τις εφαρμόζει, με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να έχει μετατραπεί σε άντρο εγκληματικότητας και σε μια υγειονομική βόμβα που...

ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ


Posted by anacondagr.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Μπορεί το καθεστώς ΚΑΝΤΑΦΙ να έχει ανατραπεί στην ΛΙΒΥΗ, και παρά τα πολλά και διευρυμένα προβλήματα οι αντικαθεστωτικοί να έχουν πλέον τον κύριο λόγο, εν τούτοις υπάρχουν πολλά ζητήματα που παραμένουν άλυτα, και αν δεν επιλυθούν μπορεί η ΛΙΒΥΗ να μετατραπεί σε ΣΟΜΑΛΙΑ ή ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Σε αυτή την παρέμβαση μου καταγράφω ορισμένα από αυτά :
*Η ΛΙΒΥΗ για να σταθεροποιηθεί απαιτεί την οριακή συνύπαρξη και συνεργασία των διαφόρων φυλών. Αυτό σημαίνει ότι από την ΒΕΓΓΑΖΗ μέχρι την ΖΙΝΤΟΥΑΝ και από την ΣΕΜΠΑ μέχρι την ΜΙΖΟΥΡΑΤΑ το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ καλείται να γεφυρώσει πρωτοφανή χάσματα και να συνδράμει με διάφορα ΜΕΤΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στην οριακή σταθερότητα του μετά-Κανταφικού τοπίου. Δεν είναι εύκολο έργο. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
*Ο ρόλος του ΝΑΤΟ θα είναι στο εξής πολύ σημαντικός. Όμως μέχρι ποιού βαθμού θα τον αποδεχθούν οι διάφοροι ηγέτες και...

Όταν το αμετανόητο ΚΚΕ προκαλεί.... σπάει τα μούτρα του ως συνήθως.



Ο ''ΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ''

Ο Νῖκος Μπογιόπουλος εἶναι ἐπιφανές στέλεχος τοῦ «Ριζοσπάστη» ἄρα και τοῦ ΚΚΕ. Τελευταίως, μαίνεται. Αἰτία: ἡ τακτική τῶν μεταπολιτευτικῶν κυβερνήσεων νά τροφοδοῦν ἀπό τά «μυστικά κονδύλια» διαφόρων κρατικῶν ὑπηρεσιῶν, δημοσιογράφους, ἐκδότες, καναλάρχες, ἠλεκτρονικά καί ἔντυπα ΜΜΕ γιά νά διοχετεύουν δι'αὐτῶν τήν προπαγάνδα τους.
Δίκαιη ἡ ὀργή τοῦ «συντρόφου». Διότι, ὡς πασίγνωστον, στά κομμουνιστικά καθεστῶτα δεν ὑπῆρχε τέτοιο φαινόμενο. Τό θέμα εἶχε λυθεῖ μέ τόν πιό ἁπλό τρόπο: Ὅλα τά ΜΜΕ ἀνῆκαν στό κόμμα καί ἅπαντες οἱ ἐργαζόμενοι σ'αὐτά ἦσαν ὑπάλληλοί του. Ἄρα, καμία ἀνάγκη νά τούς χορηγοῦνται μυστικά κονδύλια. Ἔτσι αὐτά, ἔμεναν ἐξ' ὁλοκλήρου για τήν χρηματοδότησι τῶν ἀνά τόν κόσμον ΚΚ καί τῶν πρακτόρων τῆς Μόσχας. Βεβαίως, ἀξιόλογα ποσά αὐτῶν τῶν κονδυλίων εἰσέπραττε τό ΚΚΕ. Περί αὐτοῦ τά στοιχεῖα εἶναι ἄπειρα. Μεταξύ των καί οἱ ἀποκαλύψεις τοῦ Ἐλ. Σταυρίδη καί Γρ. Φαράκου πού διετέλεσαν γεν. γραμματεῖς τοῦ ΚΚΕ, ἀλλά καί τά πρακτικά τῆς Κομ. Διεθνοῦς πού δημοσιεύθηκαν μετά τήν καθεστωτικήν ἀλλαγήν, στήν Μόσχα.
Δικαίως λοιπόν ὀργίζεται ὁ σύντροφος Νῖκος Μπογιόπουλος. Μέσα στήν ὀργή του ὅμως ὑπέπεσε σε ἕνα σφάλμα. Ἀνέφερε τόν Γ. Γεωργαλᾶ. Τίτλος τοῦ ἄρθρου του : «Τά μυστικά κονδύλια καί οἱ Γεωργαλάδες τῆς κοινοβουλευτικῆς δημοκρατίας». Στό κείμενο οὐδεμία γίνεται ἀναφορά στόν Γεωργαλᾶ. Ἁπλῶς τό ὄνομα μπῆκε στόν τίτλον πρός ἐντυπωσιασμόν.
Σφάλμα.
Διότι ὁ Γεωργαλᾶς....

Η βουλγαρική Κατοχή στον Έβρο με τίτλους…



Γράφει ο Γεώργιος Λεκάκης*

Συνεχίζοντας την αναδίφησή μου σε αρχεία της Κατοχής, σας παρουσίαζω σήμερα το τι έκαναν οι Βούλγαροι στον Έβρο, με τίτλους…

Απήγαγαν Έλληνες από την Αισύμη και τους πήγαν για καταναγκαστική εργασία σε Κουμάνοβο, Κούλα, Σιδηρόκαστρο. Οι Έλληνες εργάζονταν σχεδόν γυμνοί, δέρνονταν και βρίζονταν διαρκώς. Πλήρωναν τους Βούλγαρους υπαξιωματικούς για λίγη άδεια. Οι ασθενείς δέρνονταν με ρόπαλο, έως που πέθαιναν! Οι Βούλγαροι στην Αισύμη ζήτησαν τα όπλα επί ποινή θανάτου. Κατέλαβαν τις καλύτερες οικίες. Οι Έλληνες έμεναν 2-3 οικογένειες μαζί σε ένα σπίτι. Αλλά ορκίσθηκαν πως δεν θα εγκατέλειπαν το χωριό τους. Οι Βούλγαροι τους άρπαξαν τα χωράφια. Έκαμαν επιστράτευση εργασίας. Κάθε Βούλγαρος είχε το δικαίωμα να δέρνει. Έκαναν έρευνα στα σπίτια κι έπαιρναν τρόφιμα και αντικείμενα αξίας. Διένειμαν στους Έλληνες 50 γραμμ. ψωμί ημερησίως, ενώ κάθε Βούλγαρος έπαιρνε 590 γραμμ.! Επί Κατοχής πέθαναν 70 Έλληνες, εκτός των φονευθέντων. Γεωργικά εργαλεία, αμάξια, ζώα αρπάγησαν. Οι Έλληνες στην Αισύμη αναγκάζονταν να δίδουν όλο το γάλα και το μαλλί των ζώων τους. Οι Βούλγαροι κατάσχεσαν 500 μελίσσια. Πήραν 32.000 οκάδες καπνά μπασμά. Ο Βούλγαρος πρόεδρος ζήτησε και πήρε από τους Έλληνες 10.000 λέβα για δυο χήνες του! Στην Αισύμη οι Βούλγαροι κατέστρεψαν το ηρώον. Έκαψαν τα σχολικά και εκκλησιαστικά βιβλία. Έκαμαν βουλγαρικό σχολείο, αλλά οι Έλληνες δεν έστειλαν τα παιδιά τους σ’ αυτό! Σκότωναν με ξύλα όσους προσπαθούσαν να φύγουν – ακόμη και νήπια! Εφόνευσαν περίπου 400 Έλληνες! Κατέστρεψαν ολοσχερώς 73 οικίες για να οικοδομήσουν στρατιωτικά κτήρια! Είχαν στην υπηρεσία τους Έλληνες και δεν τους πλήρωναν. Κατάσχεσαν τους χειρόμυλους και έδειραν τους κατόχους τους! Στον Άβαντα 67 οικογένειες Βουλγάρων επίταξαν 170 σπίτια μέσα σε δυο ώρες. Πέθαναν 50 Έλληνες. Τα ζώα αφανίσθηκαν. Άρπαξαν 3.000 κιλά καπνά. Στον Άβαντα αφαιρέθηκαν χωράφια από τους Έλληνες. Φυλακίσθηκαν όσοι έκρυψαν λίγο στάρι. Βούλγαρος έκλεψε το ραδιόφωνο της κοινότητος και οι Έλληνες που τον υπέδειξαν εδάρησαν. Ο ιερέας επαύθη και τα βιβλία εκάησαν. Φονεύθηκαν 10 Έλληνες που επιχείρησαν να φύγουν. Άλλοι 10 πέθαναν από το ξύλο. Από τα 300 σπίτια έμειναν μόνο 70.

Από το βιβλίο «Η μαύρη Βίβλος των βουλγαρικών εγκλημάτων εις την Ανατολικήν Μακεδονίαν και Δυτικήν Θράκην 1941-1944», έκδ. της εκθέσεως καθηγητών των Πανεπ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Αθήναι, 1945





*Γιώργος Λεκάκης

Συγγραφέας - Δημοσιογράφος - Στιχουργός

  

Επιχειρούν ηρωϊκή έξοδο




 
1 Votes
Μάλλον πρόκειται για την τελευταία μπλόφα που κ. Παπανδρέου!
Κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»
Μας καθυπέταξε στο Μνημόνιο, λέγοντας ότι μας «σώζει».
Διασώθηκε στις Δημοτικές Εκλογές, εκβιάζοντας με εθνικές εκλογές.
Ανέθεσε στον, αδαή περί τα οικονομικά, Βαγγέλη Βενιζέλο την οικονομία για να χειριστεί τα θέματα με πολιτικούς όρους και να κάψει τις αρχηγικές του φιλοδοξίες.
Επέστρεψε… θριαμβευτής μετά τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου με το… νέο «δάνειο μαμούθ», που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα του χρέους μας, αλλά το σχέδιο καρκινοβατεί .
Πήγε να στήσει ένα αισιόδοξο σενάριο με τη συνεργασία Προβόπουλου και… φίλιων τραπεζικών δυνάμεων, αλλά ο ενθουσιασμός εξανεμίσθηκε.
Στην πορεία δέχθηκε και έξι ισχυρά πλήγματα:
- Την αποτυχία εγκλωβισμού του Σαμαρά στο σχέδιο της συγκυβέρνησης.
- Την παραίτηση Παμπούκη
- Την μεγαλοπρεπή γκάφα Βενιζέλου και τη συμφωνία με τη Φινλανδία που άνοιξε το χορό των εγγυήσεων.
- Τις συνεχιζόμενες ενδοϋπουργικές κόντρες, που επιβεβαιώνουν την εικόνα διάλυσης
- Την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που απέδειξε με αριθμούς ότι η οικονομία έχει εκτροχιαστεί.
- Τις απαιτήσεις της τρόϊκας για τήρηση των αναληφθεισών δεσμεύσεων, που φέρει την Κυβέρνηση σε απευθείας σύγκρουση με τον σκληρό πυρήνα της.
Πληροφορίες κάνουν λόγο και για κάποια δημοσκοπικά ευρήματα που προκαλούν ίλιγγο.
Ο κ. Παπανδρέου δεν τα αντέχει πλέον αυτά. Δεν τα αντέχει και το ΠΑΣΟΚ.
Θα επιχειρήσουν μια ηρωϊκή (νομίζουν) έξοδο!
Έτσι αποφάσισαν να στήσουν ένα σκηνικό ρήξη με τους …κακούς τροϊκανούς, τους οποίους αυτοί έφεραν στην Ελλάδα
Είναι πλέον τόσο προβλέψιμοι.
Θυμάσθε πως την έπαθε ο τσομπάνης στη γνωστή ιστορία με τον λύκο;

Η εκδίκηση της ιστορίας στην πιο τραχειά και οδυνηρή μορφή της. Με θύμα, δυστυχώς, ένα λαό, κατά την προσφυή φράση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, «πάντα ευκολοπίστευτο και πάντα προδομένο».





Ο «Καταστροφικός Θρίαμβος» της Διακήρυξης της

 3ης Σεπτέμβρη
Άρθρο του Τάκη Μαχαίρα, Πολιτικού Επιστήμονα,
Συμβούλου Πολιτικής & Επικοινωνιακής Στρατηγικής
——————————————————————————————
Η διακήρυξη της «3ης του Σεπτέμβρη» είναι η «ιερά βίβλος» του Νεοελληνικού λαϊκισμού. Τίποτε από όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1981, οπότε το ΠΑΣΟΚ ανήλθε για πρώτη φορά στην εξουσία, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό χωρίς να ανατρέξει κανείς σε αυτό το «καταστατικό» κείμενο. Ούτε οι ευκαιρίες που χάθηκαν, ούτε οι δυνατότητες που αφρόνως σπαταλήθηκαν, ούτε η σημερινή κατάντια της χώρας, που αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη του καταστροφικού θριάμβου της.
Έλεγε το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των άλλων στην ιδρυτική του «Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη»:
 «Βασικός κυρίαρχος στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του έθνους και στην υπηρεσία του λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ’ όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και...