Σελίδες

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Έκοψαν τον Χίο από το Kontra. Αλλάζει τακτική ο Κουρής...

Το δελτίο τύπου του σταθμού:

Στην προσπάθεια αναμόρφωσης του ενημερωτικού προγράμματος του KONTRA CHANNEL πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές σε εκπομπές, ενώ θα ενισχυθούν και πολλές από τις ήδη υπάρχουσες.
Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εκπομπής «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»....

«Ευχαριστούμε για τη συμβολή του στο KONTRA CHANNEL τον κύριο Στέφανο Χίο και ευελπιστούμε σε μια νέα συνεργασία στο μέλλον».

Η συνάντηση με τον Στέφανο Χίο έγινε σήμερα το πρωΐ, όπου έγινε αμοιβαία κατανοητό ότι οι νέες πολιτικές εξελίξεις δεν μπορούν να σηκώσουν τέτοια αντιπολιτευτική εκμπομπή και βέβαια ότι ο Στέφανος δεν θα μπορούσε να αλλάξει στάση τώρα στα γεράματα.

Έλα τώρα που δεν το περιμένατε…

Μυστήριο με Αμερικάνικο πλοίο που μεταφέρει βαρύ οπλισμό και βρίσκεται στην Ελλάδα..

Είχε δηλωθεί πως μεταφέρει αυτοκίνητα πολυτελείας.Πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση αποκαλύπτουν στο planet-greece πως μεταφέρει τανκς και βαρύ οπλισμό.
Το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε Ελληνικό ναυπηγείο , έπειτα από φωτιά που έπιασε με μυστηριώδη τρόπο στις 12 Μαρτίου.Πρόκειται για το...
Αμερικάνικο πολιτικό οχηματαγωγό (RO-RO) "ALLIANCE NORFOLK" το οποίο είχε ξεκινήσει από τις ΗΠΑ με προορισμό τη Σαουδική Αραβία. Πλέοντας στα Ελληνικά νερά ζητήθηκε να γίνει έλεγχος στις 12 Μαρτίου.

Το πλοίο βρισκόταν 5,5 ν.μίλια ανοιχτά του Πειραιά με 23 μέλη πλήρωμα και η φωτιά εκδηλώθηκε, όταν 5 άτομα επιβιβάστηκαν σε αυτό προκειμένου να...

Ο Σαμαράς μπροστά στην Ιστορία

Η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ουσιαστικά ένα εκκωφαντικό προσκλητήριο επαναδραστηριοποίησης, για όλα τα πολιτικά κύτταρα της Κεντροδεξιάς.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι οι εκλογές που έρχονται, δηλαδή το αποτέλεσμά τους, θα έχουν οριακή σημασία για το μέλλον του τόπου και τις γενιές που ακολουθούν. Έτσι, στρέφεται στη στελεχιακή δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας, ανθρώπους που έχουν αποδεδειγμένα αγκαλιάσει επί σειρά πολλών ετών συμπεριφορά παραταξιακής συνείδησης, και τους παρακινεί να δώσουν για άλλη μια φορά, μια δύσκολη μάχη.
Η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά έτυχε ευρείας αποδοχής και...

Νέος Πάπας ο Παπακωνσταντίνου."Είμαι αλάθητος, εσείς δε ξέρετε να μετράτε". Όταν το θράσος περισσεύει

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιτιθέμενος ειρωνικά στο κ. Κοντοπυράκη αμφισβητώντας την ικανότητα του τελευταίου στη καταμέτρηση του ΑΕΠ, και του ελλείμματος. Φυσικά δεν παρέλειψε να μας δηλώσει ότι τα έκανε όλα τέλεια και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτά που του καταμαρτυρούν. Προφανώς η μεγαλύτερη από τη Μικρασιατική καταστροφή της χώρας είναι αμελητέα ως απόδειξη.
 
«H απόκρυψη των στοιχείων είναι το πολιτικό έγκλημα και όχι η αποτύπωση», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Εξεταστική της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση των στοιχείων του 2009. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατέθεσε υπόμνημα 4.176 λέξεων και αυτή την ώρα απαντά σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής. 

«Είναι αδιανόητη σήμερα η αμφισβήτηση του πραγματικού ύψους του ελλείμματος του 2009, μετά από την ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μετά από ενδελεχείς μελέτες μηνών από την Ευρωπαϊκή στατιστική Υπηρεσία, μετά από την πλήρη επικύρωση των Ελληνικών...

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ - ΚΟΥΡΔΩΝ


"Κανείς δεν θα μπορέσει να μας εκβιάσει!" Με αυτή την φράση απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο σχέδιο που προτάθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, κατά το οποίο το Ισραήλ θα πρέπει να υποστηρίξει το PKK κατά της Τουρκίας. Στόχος της προσπάθειας αυτής του Λίμπερμαν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ο έλεγχος της προσπάθειας επέκτασης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και η απόσπαση της προσοχής της Τουρκίας από την ανατολική Μεσόγειο στο Κουρδιστάν και στο Κουρδικό ζήτημα.
Το Κουρδιστάν καταγράφεται στους γεωγραφικούς χάρτες ως μια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν, δύο στενούς συμμάχους (βλ. Αζερμπαϊτζάν-Ισραήλ: Η σιιτική-εβραϊκή συμμαχία).Ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στις δύο αυτές συμμάχους χώρες. Μέσω του PKK, το Ισραήλ θα μπορούσε να ανοίξει μια κερκόπορτα στη Συρία, το Ιράκ και...

Το ΕΔΗ Κύπρου για τον Θεόφιλο Γεωργιάδη...

Τιμή και δόξα στον ήρωα Θεόφιλο Γεωργιάδη

Ο ήρωας Θεόφιλος Γεωργιάδης μας έδειξε με τον αγώνα του πως η ελευθερία της Κύπρου θα έρθει μέσα από κοινούς αγώνες με τους Κούρδους μαχητές και διεκδικητές ενός ελεύθερου κουρδικού κράτους στη γη των πατέρων τους.
Είναι αλληλένδετος ο δικός μας αγώνας για ελευθερία , με την διεθνή εκστρατεία των Ποντίων , των Αρμενίων , των Ασσυρίων , για αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστησαν...

[VIDEO] Η Ε.Κουντουρά στο Ραδιο ALPHA “Δεν θα παραδώσω Εθνική Κυριαρχία”



H Ελληνίδα βουλευτής Ελενα Κουντουρά στο Ραδιο ALPHA της Κρήτης στις 17/3/2012.
Για όλους και για όλα…

Ορθολογισμός, μεσαία τάξη και ακροδεξιά...Η μεσαία τάξη αποδέχτηκε την ήττα της και εγκατέλειψε τις θέσεις της και τους ανθρώπους της στην μοίρα τους...

Τι είναι ο ορθολογισμός; Μία έννοια που στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Ίσως γιατί η χώρα αυτή πέρασε από τον μεσαίωνα στον καπιταλισμό σε μία και μόνο στιγμή, δίχως να μεσολαβήσει η φλόγα του διαφωτισμού. Η επανάσταση της αστικής τάξης δεν έγινε ποτέ. Ή για να είμαστε ακριβέστεροι όπως το είπε ο εθνικός μας ποιητής Σολωμός η αστική τάξη ξεκίνησε την επανάσταση αλλά δεν την ολοκλήρωσε ποτέ. 

Αντίθετα, επιχειρήθηκε ένας βίαιος εξευρωπαϊσμός μιας κοινωνίας που μέσα στα ευρωπαϊκά ιδεώδη αναγνώρισε μόνο την θαμπή λάμψη του ευρώ. Αλήθεια, πόσο πιθανό είναι να μας επιστρέψει η ιστορία εκείνα που μας στέρησε η πρόσδεσή μας στις αρχές του ανατολίτικου μυστικισμού;

Τι είναι ο ορθολογισμός; Προχτές συνάντησα έναν δημόσιο υπάλληλο που με ρώτησε αν είμαι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα του μνημονίου. Γι’ αυτόν το μνημόνιο αντιπροσώπευε ό,τι χειρότερο έχει εμφανιστεί στον...

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρουσιάζει το έργο και την προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, στο παιδί και την οικογένεια.

Konstantinos Konis <koniskostas@hotmail.com>
 
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ                           ΕΛΕΠΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
            ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15, 105 52 ΑΘΗΝΑ                         ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ Τ.Θ. 351  ΙΩΑΝΝΙΝΑ
           ΤΗΛ. 210-3243822, FAX 2103243281                            ΤΗΛ. 2651083173  FAX 2651039344
 www.panepirotiki.com  email:info@panepirotiki.com                           email: elepap2@otenet.gr

Π Ρ Ο Σ  Κ Λ Η Σ Η

Το Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
και
Η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων
Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 7μ.μ.
Στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών
(Ακαδημίας και Γενναδίου 8, Αθήνα)
Διοργανώνουν

Ναυπηγεία: Σε «εθνικό έγκλημα» εξελίσσεται η κυβερνητική αδράνεια


Σε τραγωδία που λαμβάνει τα χαρακτηριστικά «εθνικού εγκλήματος» τείνει να εξελιχτεί η υπόθεση της παρανοϊκής, παράλογης, καταχρηστικής και σε κάθε περίπτωση εντελώς αδικαιολόγητης, ολοκληρωτικής απαγόρευσης κάθε εξαγωγικής δραστηριότητας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πέραν της εξυπηρέτησης των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού, με τον πολιτικό κόσμο της χώρας «απλώς» να παρακολουθεί αμήχανος και 10.000 περίπου οικογένειες που έμμεσα ή άμεσα επηρεάζονται να αγωνιούν για το μεροκάματό τους σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης.
Κι αντί να έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν για την ανατροπή της απαγόρευσης, την οποία αποδέχθηκε μοιρολατρικά (βλακωδώς για την ακρίβεια) η ελληνική πλευρά, προφανώς χωρίς να αντιλαμβάνεται τι έπραττε, με αποτέλεσμα να στερείται η χώρα πολύτιμου συναλλάγματος πέραν των πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων σε ένα ολόκληρο – πάλαι ποτέ κραταιό – βιομηχανικό τομέα, οι αντιδράσεις είναι τουλάχιστον υποτονικές…

Ενέσεις αισιοδοξίας στον δρόμο για τις εκλογές Καμπανάκι από τον Mr. Pimco


Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, οι ενέσεις αισιοδοξίας παίρνουν και δίνουν. 

Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ευτυχής πως η ψυχή του ΠΑΣΟΚ παραμένει ζωντανή και αφήνει να διαρρεύσει πως θα βρεθεί κάποια λύση για τους ιδιώτες ομολογιούχους – προκαλώντας την αντίδραση των Βρυξελλών - ο κ. Παπαδήμος διαβεβαιώνει πως θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη μετά δύο χρόνια και ο κ. Ράιχενμπαχ βλέπει...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ;

του Κώστα Μαυρίδη
Αρκετές φορές επιχειρούμε να τεκμηριώσουμε ότι στο Κυπριακό πρέπει να σκεφτόμαστε προληπτικά, συνυπολογίζοντας τα παράγωγα που δημιουργούνται στην διαδρομή. Μια τέτοια περίπτωση είναι το πως η οικονομία των κατεχομένων (ψευδοκράτος) επηρεάζει το περιεχόμενο μιας αποδεκτής λύσης. Δυστυχώς, η επικρατούσα σχολή σκέψης που διαχειρίζεται το Κυπριακό υιοθετεί επιχειρήματα που αλλού δεν θα θεωρούνταν σοβαρά και θα εγκαταλείπονταν.
Πριν 3 περίπου χρόνια, παρευρέθηκα σε ενημέρωση για το κεφάλαιο της οικονομίας στις  διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή απόψεων. Την ενημέρωση έκανε μέλος της Τεχνικής Ομάδας της Ε/κ πλευράς με προσκαλεσμένους περί τα 15 άτομα, πλείστοι γνωστοί «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» (opinion leaders) υπέρ του Σχ. Ανάν. Το κύριο μήνυμα της ενημέρωσης ήταν ότι η τουρκική πλευρά προέβαλλε πολιτικά αδιάλλακτες και επιστημονικά αστήριχτες θέσεις στην οικονομία. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ζήτησα να εξηγηθεί κατά πόσον η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των κατεχομένων (ιδίως μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων), έφερε πιο κοντά την επίτευξη αποδεκτής λύσης.
Μετά από τις αδυσώπητες διαπιστώσεις, ο ομιλητής δυσκολευόταν να παραδεχτεί ευθέως το ολοφάνερο. Δεν απάντησε καθαρά και υπέδειξε πως η άνοδος της οικονομίας των κατεχομένων μειώνει το χάσμα με τις ελεύθερες περιοχές και αυτό υποβοηθά στην επίτευξη λύσης γιατί οι Ε/κ θα υποστούν λιγότερο οικονομικό βάρος και...

Θύελλα για το βραβείο στον Ερντογάν



Ο κ. Ερντογάν ανέβαλε το ταξίδι του στη Γερμανία για να τιμήσει τους 12 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους, όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, στο Αφγανιστάν.

Πιθανότατα ο κ. Ερντογάν να αναζητούσε μια αφορμή για να μην πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι, γιατί στη Γερμανία τον περίμεναν εξοργισμένοι Αλεβήδες και Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για την τιμητική διάκριση που επεφύλασσαν στον Τούρκο πρωθυπουργό οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. 
Κάθε χρόνο απονέμουν το βραβείο του «παγκόσμιου ηγέτη» σε κάποιον πολιτικό που...

Ανάρχιδοι και σταρχιδιστές


Σημειώσεις για μια νεοελληνική κοινωνική ανθρωπολογία

Μέχρι πρόσφατα το να δηλώνει κανείς προοδευτικός στην Ελλάδα ήταν το πιο ανέξοδο και το πιο επωφελές επιτήδευμα. Εκατοντάδες «προοδευτικοί» επέβησαν έτσι του κράτους, απέσπασαν θέσεις, οφίκια, χορηγίες, ενισχύθηκαν παντοιοτρόπως στο όνομα… της προόδου και του πολιτισμού. Επαγγελματίες αριστεροί με το αζημίωτο, στρατευμένοι στην ουτοπία (sic!) πρόσφεραν στη χώρα το υστέρημα του ταλέντου τους για να γίνουν πλούσιοι, διάσημοι και περιζήτητοι. Χαρισματικοί ενίοτε, μέτριοι κατά κανόνα, είχαν πάντα έναν κομματικό πατερούλη -φερ’ ειπείν η περίφημη σχέση Λαλιώτη – Κωστόπουλου- για να τους αναπληρώνει ό,τι τους έλειπε.
Στην αντίθετη πλευρά εκινείτο μια υδαρής μάζα οσφυοκαμπτών που έκαναν καριέρα γλείφοντας απλώς, πλην μεθοδικά, τους ανωτέρω καριερίστες. Εδώ ανήκουν οι εκατομμύρια «δημοσιογράφοι» των ΜΜΕ, οι οποίοι διεκδίκησαν τη μερίδα του λέοντος φτιάχνοντας εν μια νυκτί αστέρια, φίρμες, τα πρώτα κοάσματα στον βούρκο με τα βατράχια.
Ατάλαντοι συνθέτες, που είχαν όμως ιδρύματα από πίσω τους, γκέι τίποτε που αναδείκνυαν άλλους γκέι τίποτε στ’ όνομα της ομερτά του κλάδου, συγγραφείς-αποκόμματα και ζωγράφοι τόσο γεμάτοι από το ego τους που δεν έβλεπαν πέρα από τη μύτη τους -ή έστω το ιδιωτικό τους μουσείο, ποιητές – ιμπρεσάριοι, ηθοποιοί – επιχειρηματίες, καλλιτέχνες – μεταπράτες (γενικώς) και τέλος φιλότεχνοι (γενικότατα) που είδαν φως (μιντιακό) και μπήκαν. Κοσμικοί, λαϊφστυλίστες, συλλέκτες, μεγαλοδημοσιογράφοι των 55.000 ευρώ τον μήνα συμπλήρωναν αυτόν τον θίασο της ρόμπας και...

Το σκουφάκι στο Βενιζέλο θυμίζει την Μικρασιατική καταστροφή... Ευκαιρία να διαβάσουμε την Ιστορία που μας κρύβουν!


 skoufi
Τα πολιτικά τζάκια εξαφανίστηκαν από την ιστορική διαδρομή της χώρας, μόνο ο Ολυμπιακός διατηρεί τη παράδοση στην Ελλάδα...
Στα τελευταία 15 χρόνια έχει από τη Κυριακή τα 13 πρωταθλήματα !  Την ίδια ημέρα  το όνομα Παπανδρέου αποσύρθηκε από τη πολιτική  κονίστρα της χώρας και εκείνα των Καραμανλή, Μητσοτάκη-Μπακογιάννη παίζουν δευτερεύοντα ρόλο και τα  άλλα, που προέρχονται από τζάκια, έχουν ξεθωριάσει ως εξαφανιστεί... Εκείνο του εγγονού του δικτάτορα  και δωσίλογου Πάγκαλου είναι υπό απόσυρση, ενώ του υιού Μαρκεζίνη προτιμάει να είναι σερ στην Αγγλία παρά να διακινδυνεύσει την οντότητά του στην Ελλάδα... 
Από  τη Κυριακή είμαι κι΄εγώ εδώ, κορδώνεται  ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  με το βενιζελικό σκουφάκι  αλλά σχολίασε  χθες κάποιος:  Όταν το φορέσανε στο Διονύση Παπαγιαννόπουλο για να υποδυθεί  στη παράσταση ¨Το τσίρκο Ελλάς"  τον Ελευθέριο Βενιζέλο  είπε: 
Εεεπ τι μου το βάζετε, μου θυμίζει την Μικρασιατική καταστροφή...   

Ο ύστερος λόγος ενός αντεξουσιαστή που γεύτηκε, για τα καλά, την εξουσία

Συγγνώμες κούφιες, αρχή χωρίς έμπνευση (Ν. Μπίστη)


Κάποιοι νομίζουν ότι με μια «συγγνώμη» και ένα «αρχίζουμε», ο κόσμος ξεχνάει και «ξεχνιέται»…

Ποτέ δεν τα πήγα καλά με τις ηχηρές συγγνώμες των πολιτικών, γιατί συνήθως είναι όπως οι μετάνοιες των χριστιανών, συγχωρούνται οι αμαρτίες τους για να επαναληφθούν από την αρχή. Αρχίζουμε, λένε, αποκαθαρμένοι -και συνήθως διαπράττουν τα ίδια. Προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις και μακάρι για την υπόθεση της κεντροαριστεράς τέτοια να αποδειχθεί η περίπτωση Βενιζέλου. Όμως η εκκίνηση δε γεννά αισιοδοξία. «Συγγνώμη και νέα αρχή» έχουν πολιτικό αντίκρισμα μόνο αν παράγουν σαφές πολιτικό στίγμα και σε άμεση συνάρτηση με το πρώτο, αν αναδεικνύουν το πολιτικό προσωπικό που θα το υλοποιήσει. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επαναλαμβάνει το σφάλμα του 2007. Θολό πολιτικό στίγμα και δι’ αυτού διεκδίκηση του όλου ΠΑΣΟΚ. Σε μια στιγμή που ο κόσμος απαιτεί τη ρήξη με το άδειο πουκάμισο του όλου ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος προβάλλει ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι οι πάντες – με τιμητική εξαίρεση τον Γιάννη Ραγκούση, που τουλάχιστον κατέθεσε μια πολιτική πλατφόρμα – συνωστίζονται γύρω του.

Δεκαέξι χρόνια πριν, ο Κώστας Σημίτης πήγε αντίστροφα. Πρώτα διαμόρφωσε την πρόταση του προοδευτικού εκσυγχρονισμού, στον αντίποδα του ανδρεοπαπανδρεϊκού λαϊκισμού, μετά συγκρότησε ηγετική ομάδα και στο τέλος, μέσα από ανοιχτή αντιπαράθεση, διεκδίκησε το όλον ΠΑΣΟΚ. Χωρίς να ξεχνάμε ότι αυτός ο συμβιβασμός με το όλον ΠΑΣΟΚ, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για...

Πότε θα γίνουν οι... επόμενες εκλογές;

Έχουμε ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και το ερώτημα είναι τι μπορεί να προκύψει από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές είναι το αναμφισβήτητο εργαλείο μέσω του οποίου αναδεικνύεται η λαϊκή βούληση. Το ερώτημα είναι αν θα ήταν πιο ωφέλιμο για όλους οι εκλογικές αναμετρήσεις να διεξάγονται στο τέλος της τετραετίας και με αυτό τον τρόπο να αποκλείουμε τις παρατεταμένες προεκλογικές περιόδους.

Το θέμα δεν είναι οι επικείμενες εκλογές. Αυτές έχουν ήδη αποφασιστεί και θα γίνουν πολύ σύντομα. Το ερώτημα είναι αν πρέπει η επόμενη προεκλογική περίοδος να ξεκινήσει την... επομένη των εκλογών! Διότι αυτό συμβαίνει τελικά σε αυτή την χώρα. Το βράδυ ο ηττημένος εύχεται από το Ζάππειο καλή επιτυχία στον νικητή και την αμέσως επόμενη ημέρα συστήνει το επιτελείο της επόμενης προεκλογικής περιόδου. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αρχίζει και ζητά εκλογές έξι μήνες μετά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση...

Αν αυτό δεν είναι τρέλα, ας μας πει κάποιος άλλος πως θα μπορούσαμε να...

Αναστροφή ρόλων ή μεγάλη απάτη του νέου ολοκληρωτισμού;


Κώστας Σοφούλης*

Με συγκλόνισε μια σύντομη παράγραφος στο μεταθανάτιο βιβλίο του Tony Judt, που μόλις κυκλοφόρησε στις εκδόσεις Penguin, με τον τίτλο «Καθώς σκεφτόμαστε τον εικοστό Αιώνα». Με ελάχιστες λέξεις, μου έλυσε την απορία για το πού οφείλεται η αποκοπή του σύγχρονου διανοούμενου από το ευρύ κοινό. Γράφει ο Judt: « Είναι πιθανό να βρεθούμε ως διανοούμενοι ή πολιτικοί φιλόσοφοι, αντιμέτωποι σε μια κατάσταση όπου το κύριο καθήκον μας δεν είναι να φανταστούμε καλύτερους κόσμους, αλλά αντίθετα, να αναλύσουμε πώς θα αποφύγουμε τους χειρότερους. Και ελάχιστα αυτό διαφέρει από το είδος της κατάστασης κατά την οποία, το είδος του διανοούμενου που ιχνογραφεί μεγάλες εικόνες ιδανικών, ατεκμηρίωτων καταστάσεων, μάλλον δεν θα είναι το πρόσωπο που αξίζει περισσότερο ν’ ακούσει κάποιος». Και συνεχίζει τη σκέψη του ο εμβληματικός αυτός ιστορικός και διανοούμενος, επισημαίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθούμε στην ανάγκη να υποστηρίξουμε κατεστημένες ήδη αξίες, όπως είναι οι θεσμοί που κατοχυρώνουν τα συνταγματικά ή τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις κατακτημένες αξίες και τρόπους ζωής, τις ελευθερίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς κ.ο.κ. Ενώ άλλοι, σκέφτηκα, θα μας ξεπερνούν από τα αριστερά με νεφελώδεις...

ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα κρυφίως μέσα στα άδυτα του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος μεταμφιεσμένος σε πασόκο και ακούγοντας να ομιλούν αυτοί που μας οδήγησαν στην παράδοση και καταστροφή, βρέθηκα και ενώπιων ενός μέγιστου φιλοσοφικού ζητήματος. «δεν υπάρχει», σκέφτηκα αυτό που βλέπω και ακούω.. Απίστευτο.. Δεν μπορεί…«δεν υπάρχει».. Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει;

Όντως δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις σύγχρονες εκφράσεις της γλώσσας το ομολογώ. Όπως το «δεν υπάρχει». Υποπτεύομαι ότι εκφράζει μια τεράστια έκπληξη-εντύπωση καλή ή κακή. Ο υπερβολικώς εντυπωσιαζόμενος δεν θεωρεί απλώς το αντικείμενο του εντυπωσιασμού του απλώς ως κάτι το μοναδικό, το ανεπανάληπτο, αλλά ως κάτι το εντελώς απίστευτο και επομένως ανύπαρκτο. Το αντιμετωπίζει δηλαδή ως κάτι το τόσο απίστευτο, ώστε δεν το συλλαμβάνει ο νους του ανθρώπου και επομένως «δεν υπάρχει». Όπως λέμε «δεν υπάρχει» αυτό το άτομο παρότι υπάρχει!! Ακατανόητα πράγματα..

Τι να κάνω και εγώ ο τάλας, ανέτρεξα στο αγαπημένο μου άθλημα της φιλοσοφίας και στον πρώτο διδάξαντα στα περί του «είναι» και «μη είναι» στον Παρμενίδη. Εποχή του περάσματος από το μύθο στο λόγο. Τί είναι αληθινό και τί ψεύτικο;; Τί «είναι» και τι δεν «είναι»; Τί υπάρχει και τί δεν...

Ως κόρην οφθαλμού…


Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Σ Φ Α Λ Ω Σ ΔΕΝ περιορίζεται η Άγκυρα μόνο στην επανάληψη των πολεμικών της απειλών προκειμένου να παρεμποδίζει την Κυπριακή Δημοκρατία από το ν’ αξιοποιήσει τα «θεόσταλτα» κοιτάσματα τής κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Και δεν είναι μόνο η επιδρομική βουλιμία της το κίνητρο. Αλλά κι η αποστέρηση τής ΚΔ απ’ τη δυνατότητα ν’ αξιοποιήσει, σε στρατηγικό επίπεδο, τα κοιτάσματα, κατά τρόπο που θα μπορούσαν, ως συντελεστής ισχύος και ως υπομόχλιο συμμαχιών, να βελτιώσουν υπέρ του Ελληνισμού το υφιστάμενο ανισοζύγιο δυνάμεων.
Κ Υ Ρ Ι Α ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ της Τουρκίας, ομοαξονική και παράλληλη με τις απειλές του πολεμικού της στόλου, είναι να επιτύχει στο Κυπριακό τη λύση τού διζωνικού συνεταιρισμού. Η εξαφάνιση της ελεγχόμενης από τους Έλληνες Κυπρίους, υφιστάμενης Κυπριακής Δημοκρατίας κι η αντικατάστασή της από ένα καθεστώς «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς», θα επιτρέψει στην Άγκυρα να καταστήσει το ισότιμα συνιδρυτικό και αποτελεσματικά συγκυριαρχικό επί του Συνεταιρισμού, τ/κ συνιστών κρατίδιο, νόμιμο, πλέον, εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτη εφ’ ολοκλήρου της κυπριακής ΑΟΖ.
Με τους ελεγχόμενους από την ίδια Τουρκοκυπρίους, συγκυρίαρχους στο εν λόγω καθεστώς, η Τουρκία επιτυγχάνει, χωρίς να ρίξει ντουφεκιά, τη στρατηγική της επέκταση και τον έλεγχο των κοιτασμάτων, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Ελληνισμό και εκτός νυμφώνος όσους άρχισαν (π.χ. Ισραήλ) ή σχεδιάζουν (άλλοι) οιανδήποτε συμμαχία συμφερόντων ή συνεργασία με την ΚΔ.
Α Υ Τ Ο Σ ΕΙΝΑΙ κι ο επιπλέον λόγος που η Τουρκία προστατεύει ως κόρην οφθαλμού τις απευθείας συνομιλίες υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. των ΗΕ στο τραπέζι της «σημαδεμένης τράπουλας» τού κ. Αλ. Ντάουνερ. Επειδή: Παρά τ’ ότι ο κυπριακός λαός με το 76% ναυάγησε στις 24 Απριλίου 2004 τον στόχο της Τουρκίας να διαλύσει την ΚΔ και να επιτύχει από τότε την...

Η ΕΕ ξεκίνησε τη μελέτη ίδρυσης Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής!


Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αφενός κινείται στην κατεύθυνση της μετεξέλιξής της σε ομοσπονδιακό κράτος και αφετέρου αφορά την Ελλάδα και τα εθνικά της συμφέροντα άμεσα.
Πρόκειται για τη μελέτη του κατά πόσον είναι εφικτό το να προχωρήσει η δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής (feasibility study) με αρμοδιότητες στον τομέα Έρευνας και Διάσωσης (SAR), μια υπηρεσία που θα καλύπτει τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, στη Βόρεια Θάλασσα, στον Ατλαντικό Ωκεανό, τη Μεσόγειο Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος… Η μελέτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, ενώ μέχρι και το τέλος του 2013 ότι έχει αποφασιστεί θα έχει λάβει σάρκα και οστά…
Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της Ιρλανδικής Ακτοφυλακής, Κρις Ρέινολντς, ο οποίος...

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ


του Κρίνου Μακρίδη *
Δεν είναι με έκπληξη που διαβάσαμε ότι η βρετανική εφημερίδα ''Guardian'' παρεμβαίνει με θράσος και κατηγορεί την κυπριακή κοινωνία για ρατσισμό, επειδή ο Πρόεδρος της ΚΙΣΑ, Δώρος Πολυκάρπου οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, για τα θλιβερά γεγονότα των Φοινικούδων Λάρνακας, τον Νοέμβριο του 2011. Δεν είναι  έκπληξη που διαβάσαμε σε κυπριακή εφημερίδα να αναδημοσιεύει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας και φυσικά να το υποστηρίζει.
Γνωρίζουμε έτσι κι αλλιώς, ότι δυστυχώς οι Βρετανοί ποτέ δεν έφυγαν από την Κύπρο και ότι έχουν πλοκάμια παντού, στα πολιτικά κόμματα, στην κοινωνία, στον τύπο και όχι μόνον. Γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν θα ήθελαν να εγκαταλείψουν την Κύπρο γιατί θεωρούν το νησί κτήμα τους, αποικία τους και φέρονται σαν αποικιοκράτες μέχρι σήμερα.
Η ανησυχία του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης είναι να μην επηρεαστεί η κυπριακή δικαιοσύνη με οποιοδήποτε τρόπο από τέτοιου είδους απροκάλυπτες παρεμβάσεις. Επιθυμούμε και θα προσπαθήσουμε με ένταση, η δικαιοσύνη να συμβάλει έτσι ώστε να αναλάβει καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για τα γεγονότα των Φοινικούδων. Πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι αυτοί που σεβάστηκαν όλες τις νενομισμένες διαδικασίες, προετοιμάζοντας και οργανώνοντας μια εκδήλωση, και ποιοι είναι αυτοί που οργάνωσαν μεθοδευμένα αντιδιαδήλωση, μεταφέροντας το φεστιβάλ τους από Λεμεσό στις Φοινικούδες Λάρνακας. Αυτοί ήταν οι ''αντιρατσιστές''της ΚΙΣΑ, με στόχο να προκαλέσουν επεισόδια.
Αποτέλεσμα των μεθοδεύσεων της ΚΙΣΑ ήταν η πρόκληση επεισοδίων, οι τραυματισμοί και τα ντροπιαστικά που συνέβησαν και που εξέθεσαν την Κύπρο. Οι πράξεις της ΚΙΣΑ έδωσαν τροφή στους εχθρούς της Κύπρου και του λαού της να μας χαρακτηρίζουν ρατσιστές. Μήπως, αυτός ήταν ο στόχος;
Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι η θέση του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, όπως και της πλειοψηφίας των κομμάτων και του λαού, είναι η χάραξη μιας ισορροπημένης μεταναστευτικής πολιτικής, που να λαμβάνει υπόψη το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου, την οικονομική κατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις κοινωνικές συνθήκες αλλά πάνω από όλα μιας πολιτικής που να υπερασπίζεται την Εθνική ταυτότητα του Ελληνισμού της Κύπρου. Αν δεν το πράξουν, τότε πρέπει να φύγουν και οι κυβερνώντες και τα οποιαδήποτε όργανα τους. Είναι αυτό ρατσισμός;
Είναι ρατσισμός να απαιτεί ένας λαός σεβασμό προς τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του, τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, την γλώσσα και την Ελληνικότητα του από ανθρώπους που φιλοξενούνται και συντηρούνται από τον φορολογούμενο πολίτη;
Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα και τη δικαστική εξουσία να διασφαλίσουν ότι η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει απερίσπαστη από πολιτικές ή άλλου είδους παρεμβάσεις και θα λάμψει η αλήθεια, για να διαλυθεί η ρετσινιά του ρατσισμού από την κυπριακή κοινωνία και να στείλει ένα μήνυμα προς όλους ότι δεν θα ανεχτούμε οποιεσδήποτε ύβρεις, θράσος, απαξίωση από οποιονδήποτε και αν προέρχονται.
Οι Έλληνες, δεν είναι ρατσιστές και το έχουν αποδείξει περίτρανα. Αντίθετα, ο Ελληνικός κυπριακός λαός είναι θύμα ρατσισμού και γι’ αυτό πολεμά το ρατσισμό.

* Πρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης (Κύπρος)

Ποιος είναι ο εχθρός;


sklaves
Δεν μέμφομαι εκείνους που θέλουν να κυβερνήσουν, αλλά τους άλλους, που είναι ακόμη πιο πρόθυμοι να υποταχθούν.

(Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν.) Θουκυδίδης.
Όταν  ο λαός υφίσταται μια τόσο μεγάλη επίθεση, όλοι αναρωτιούνται   ποιος είναι ο εχθρός. Τους έχουν απαριθμήσει πολλά άρθρα, μα σ’ αυτό εδώ,  θα μείνουμε  μόνο σ’ εκείνο που κατά την άποψή μας, δίνει την δύναμη σε όλους τους επίδοξους τυράννους, να επιβάλλουν τις σαδιστικές τάσεις τους.
Οι  τύραννοι  εντός και εκτός συνόρων,  δεν θα μπορούσαν να κάνουν  απολύτως τίποτα, αν εμείς, με την  σιωπηλή συναίνεση   ή και την αδιαφορία...

Ο εμπαιγμός, το σκοτάδι ... και ο ... «νεοφιλελεύθερος σοσιαλιστής», νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Μάς εμπαίζουν προκλητικά, υποτιμούν την νοημοσύνη μας, προσβάλλοντάς μας, και κάποιοι Έλληνες πολίτες, δυστυχώς, τούς πιστεύουν ακόμη.

Οι άνθρωποι οι οποίοι ως “πρόθυμοι σωτήρες”, συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια σε όλες τίς κυβερνήσεις, οι οποίες φτωχοποιήσαν τον ΈΛΛΗΝΑ πολίτη, δημιουργώντας στρατιές ανέργων και "φτωχών".
Αυτοί οι οποίοι παραδώσαν την Εθνική κυριαρχία της χώρας σε ξένους οικονομικούς “κατακτητές” του τόπου, εξευτέλισαν κάθε έννοια και εφαρμογή του κοινωνικού κράτους, φιλελευθεροποιώντας πλήρως την Ελληνική οικονομία, στο όνομα της “ανταγωνιστικότητός” της, έρχονται σήμερα χωρίς αιδώ, οι μόνιμοι διαχειριστές του μεταπολιτευτικού μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας, και διεκδικούν ανερυθρίαστα την υποστήριξή μας, την ψήφο μας.

Κατά τα άλλα δηλώνουν "σοσιαλ(ι)στές" !!!

Οι πολιτικοί οι οποίοι υποστηρίξαν με πάθος, τα Μνημόνια, τίς περικοπές των μισθών και συντάξεων, κτλ, τολμούν και αντικρύζουν τον μισθωτό και...

Υπερβολική ποινή για τον κ. Τίποτα... Δεν αξίζει τόσο!


Έξι μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για τα σχόλια κατά του Αβραμόπουλου [βίντεο] 

Έκαναν το λάθος να γράψουν δυσμενή σχόλια στο Facebook για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και το δικαστήριο μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο υπουργός τους καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετή αναστολή.
Οι πολίτες με αφορμή επικείμενη επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Καστοριά, είχαν μιλήσει για οικονομικές ατασθαλίες και είχαν κάνει αναφορές που εξόργισαν πριν 1,5 χρόνο τον κύριο Αβραμόπουλο.
Σύμφωνα με το alpha fm την Δευτέρα το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους με φυλάκιση 6 μηνών και 3ετή αναστολή.

Διακομματικό άλλοθι ζητά ο Γ.Μανιάτης για τα πετρέλαια


Αλλοθι στα τρομερά σφάλματα στα οποία εκουσίως ή ακουσίως έχει υποπέσει, αναζητεί ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ζητώντας τον ορισμό εκπροσώπων από όλα τα κόμματα προκειμένου να υπάρχει δήθεν "συνεχής και αδιάλειπτη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων"!
Με επιστολές του προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ο για λίγες ημέρες ακόμα υφυπουργός (εκτός και αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον ξανακάνουν αι πάλι υπουργό ή υφυπουργό) ζητά πρακτικά διακομματική εκπροσώπηση για πολιτική νομιμοποίηση των πράξεων του.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα κατατέθηκαν στο ΥΠΕΚΑ οι προσφορές οκτώ διεθνών εταιριών για συμμετοχή στις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και εκκρεμεί η αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια Επιτροπή που θα προσδιορίσει τον ή τους αναδόχους. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στη χρονιά να ολοκληρωθούν οι έρευνες, να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για εταιρίες που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Υπάρχει φιλελεύθερος σοσιαλισμός;

 Nikos Georgiopoulos


Με ενδιαφέρον παρακολουθώ μια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί ενός φιλελεύθερου σοσιαλισμού. Η πρώτη μου αντίδραση όταν είδα αυτή την συζήτηση ήταν σαν αυτή που έχει κάποιος όταν πέφτει στα νερά του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού. Σύγκρυο. Η επόμενη μου σκέψη ήταν για ποιο λόγο δοκιμάζονται αυτά τα υβρίδια και αν έχουν μέλλον. Γιατί οι σοσιαλιστές έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη μια φιλελεύθερη ανάγνωση και γιατί οι φιλελεύθεροι να θέλουμε μια σοσιαλιστική γεύση στις ιδέες μας.

Για να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή το αγεφύρωτο των δυο ιδεολογιών ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι φιλελεύθεροι έχουν ως καταστατική συνθήκη το πρωτείο του ατόμου. Οι φιλελεύθεροι αδιαφορούν για τις συλλογικότητες και είναι πολύ σκεπτικοί για...

Η Ελλάδα της κρίσης: σοροί αστέγων στα αζήτητα των νοσοκομείων


Ακραία κοινωνικά φαινόμενα δημιουργεί η κρίση. Άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους σε δημόσια νοσοκομεία ή διακομίζονται σε αυτά νεκροί, μένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα.
Κανένας συγγενής ή γνωστός δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον για την τύχη των άψυχων σωμάτων, τα οποία παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νοσοκομείων.
 Το φαινόμενο είναι συχνό κυρίως στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, αλλά γίνεται πιο έντονο τα τελευταία χρόνια, προφανώς λόγω της αύξησης των αστέγων. Σύμφωνα με το Έθνος, δύο αζήτητα πτώματα έχουν σταλεί πρόσφατα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
 Στα αζήτητα έμεινε και το νεκρό σώμα του 50χρονου αστέγου, ο οποίος είχε βρεθεί τον περασμένο μήνα νεκρός έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

www.hamomilaki.gr