Σελίδες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πάπας Φραγκίσκος: Η Σφαγή των Αρμενίων ήταν η Πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα


Ο Πάπας Φραγκίσκος προσδιόρισε ότι η σφαγή των Αρμενίων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των ετών 1915 και 1918 ως «την πρώτη γενοκτονία του εικοστού αιώνα», όπως αναφέρουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.

Η αναγνώριση του Πάπα ήρθε μετά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν αναδειχθεί επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Φραγκίσκος ο Α΄, ως καρδινάλιος της Αργεντινής, είχε καθορίσει τις σφαγές των Αρμενίων από τους Οθωμανούς ως Γενοκτονία.

Το 2006, κατά τη διάρκεια μια τελετής στο Μπουένος Άιρες που ήταν αφιερωμένη στην 91η επέτειο των τραγικών γεγονότων, ο κατόπιν Πάπας, είχε καθορίσει τη σφαγή των Αρμενίων, ως «το μεγαλύτερο έγκλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εναντίον του αρμενικού λαού και όλης της ανθρωπότητας», γράφει το Κρος.

πηγή



Ανακάλυψη-κλειδί στον εγκέφαλο επιβεβαιώνεται χάρη στις... πυρηνικές δοκιμές

Ανακάλυψη-κλειδί στον εγκέφαλο επιβεβαιώνεται χάρη στις... πυρηνικές δοκιμές
ΣτοκχόλμηΧρησιμοποιώντας μια ανορθόδοξη τεχνική που μετρά τα ισότοπα του άνθρακα που απελευθέρωσαν στον αέρα οι εκατοντάδες πυρηνικές δοκιμές του Ψυχρού Πολέμου, ερευνητές του διάσημου Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία επιβεβαίωσαν τις υποψίες της τελευταίας εικοσαετίας: ο ενήλικος εγκέφαλος πράγματι παράγει νέα κύτταρα.

Για πολλές δεκαετίες, οι νευροεπιστήμονες πίστευαν ότι ο εγκέφαλος των ενηλίκων δημιουργεί μεν νέες συνδέσεις ανάμεσα στα κύτταρα, όχι όμως και νέους νευρώνες. Η άποψη αυτή άρχισε να αλλάζει το 1998, όταν ερευνητές στη Σουηδία χορήγησαν σε εθελοντές μια ουσία που σημαδεύει με ειδικό τρόπο τα κύτταρα που διαιρούνται. Οι εθελοντές είχαν δώσει συγκατάθεση να εξεταστούν μετά θάνατον, οπότε οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοί τους έδειχναν να είχαν αποκτήσει νέους νευρώνες. Αργότερα όμως ανακαλύφθηκε ότι η ουσία που είχε χρησιμοποιηθεί στο πείραμα ήταν τοξική, και τα αποτελέσματα της μελέτης δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Έρευνες που ακολούθησαν σε πειραματόζωα έδειξαν ότι ο εγκέφαλος παράγει νέα

ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΕΘΝΙΚΗ ΛΗΘΗ

Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια και κυρίως τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Πολλές απόψεις με λίγες σχετικά διαφορές μεταξύ τους, πράγμα που ομολογουμένως δείχνει, αν μη τι άλλο, την ύπαρξη μιας διαμορφωμένης άποψης από τον ειδικό τύπο για το τι χρειάζεται σε γενικές γραμμές να γίνει για τον εξορθολογισμό της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας. Και είναι κάτι θετικό, γιατί δείχνει και την ωριμότητα που υπάρχει σε μεγάλο μέρος των αναλυτών μας. Όμως, υπάρχει και ένα ιδιαιτέρως αρνητικό όσο και ανησυχητικό κοινό στοιχείο σε όλες αυτές τις αναλύσεις. Είναι δεδομένο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επί σειρά ετών μετά την πτώση του «Υπαρκτού Σοσιαλισμού» είχαν μείνει προσκολλημένες σε δομές παρωχημένες, δαπανηρές και εν τέλει αναποτελεσματικές...
 Για πολλά χρόνια οι Ειδικές Δυνάμεις ήταν παραμελημένες, η έννοια της κινητικότητας και της μη στατικής άμυνας αντιμετωπιζόταν με…άγνοια στην αρχή και διστακτικότητα στη συνέχεια. Η ανάγκη για αναδιοργάνωση, λοιπόν, άρχισε να υπάρχει από πολύ νωρίς και ξοδεύτηκαν πολλά κιλά μελάνι στον ειδικό τύπο μεπροτάσεις, παρατηρήσεις και πιέσεις. Είναι γεγονός ότι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά αυτών των προτάσεων ήταν η πολύ ορθή επιχειρηματολογία υπέρ του κλεισίματος πολλών στρατοπέδων και η συγκέντρωση των μονάδων τους σε λιγότερα αλλά μεγαλύτερα στρατόπεδα, όπου όσες τελούν υπό κοινή επιχειρησιακή διοίκηση να είναι -κατά το δυνατό- συγκεντρωμένες, με μεταφορά τους ταυτόχρονα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ και του 4ου ΣΣ.
Το ιδιαίτερα, όμως, ανησυχητικό κοινό σημείο όλων των αναλύσεων βρίσκεται σε ένα

Μήπως πρέπει να μιλήσουμε διαφορετικά για την ανάπτυξη;

Μιχάλης Γ. Τριανταφυλλίδης, 08/06/2013

Να ξεφύγουμε για λίγο από τα «τρέχοντα» και τόσο σημαντικά εξάλλου, π.χ., Ρεπούση, γενοκτονία, νερό αγαθό ΕΥΑΘ, Παπακωνσταντίνου, Τούρκοι σκυλιά αφήστε τα παιδιά… και άλλα τέτοια. Να ξεπεράσουμε για λίγο και το σκόπελο της κυρά-Λαγκαρντ, που είπε, είδατε που σας το ’λεγε ο Τσίπρας; Δίκιο είχε το παλληκάρι, όχι στο 2008, αλλά όπου θέλετε θα γυρίσετε. Και φυσικά, τους λάτρεις του καθημερινού μετρήματος του χρέους και της δημοσιονομικής μας μιζέριας…

Θα σας πω μιαν ιστορία για το Λουγκάνο. Το γνωρίζετε όλοι σας…

Μπράβο, έτσι θέλω. Πάμε παρακάτω λοιπόν.

Εκεί, λοιπόν, πήγε κάποια μέρα η πρόταση από την Μάρτα Άλγκεριχ για να οργανώσει ένα πρόγραμμα με βάση τη μουσική της. Συντομίας χάριν, θα έρθουμε 12 χρόνια μετά. Ο τοπικός δήμος αποδέχτηκε φυσικά την πρόταση και δε ρώτησε ποτέ, πόσα θα βγάλουμε εμείς καλέ κυρία… Ούτε φυσικά σκέφτηκε, θα το χώσουμε σε κανένα προγραμματάκι, να τα πάρουμε από το Υπ. Πολιτισμού, να διορίσουμε και μερικά παιδιά δικά μας, ρε παιδί μου, να βγάλουμε κι εμείς τίποτις από εισιτήρια, εκτυπωτικά και άλλα τέτοια χουβαρνταλίκια…

Στο σήμερα, λοιπόν, στις 9 Ιουνίου αρχίζει το Άλγκεριχ πρότζεκτ και τελειώνει στις 3 Ιουλίου. Για την περιοχή, είναι αρχή σεζόν τουριστικού ενδιαφέροντος, δια ταύτα και η αναφορά μου στο

ΗΠΑ στο gay parade του Ισραήλ: Όλοι πλάκα μας κάνουν;

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε στην Ελλάδα με περιέργεια κυρίως, αυτή την υπόθεση με τα περίφημα «gay parade» τις παρελάσεις δηλαδή των οργανώσεων των ομοφυλόφιλων με σκοπό, σύμφωνα με τους ίδιους, να δηλώσουν με τον τρόπο αυτό την υπερηφάνεια τους για την επιλογή τους και να διαμαρτυρηθούν εμμέσως για «διακρίσεις» τις οποίες υφίστανται (είτε εμείς τις έχουμε διαπιστώσει είτε όχι).
Στην Ελλάδα αναφορά έγινε στο διαδίκτυο και σε πρωτοβουλία της αμερικανικής πρεσβείας: «Για τον εορτασμό του Διεθνούς Μήνα για το Pride τον Ιούνιο και Athens Pride 2013, η Πρεσβεία των ΗΠΑ της Αθήνας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του δεύτερου ετήσιου Lesbian, Gay, Bisexual, και τρανσεξουαλικών (LGBT) διαγωνισμού λογότυπου της Pride εκδήλωσης.
»Ψάχνουμε για ένα πρωτότυπο σχέδιο που αντιπροσωπεύει LGBT υπερηφάνειας και να ενσωματώνει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο λογότυπο. Ο νικητής σχεδιαστής θα λάβει ένα ολοκαίνουργιο Mini iPad και το νικητήριο λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί στο Facebook στην σελίδα της Πρεσβείας κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου».
Το είδαμε, το διαβάσαμε, το προσπεράσαμε… Πριν από λίγο όμως διαβάσαμε την ακόλουθη είδηση: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Νταν Σαπίρο, μετέφερε στο «gay parade» που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή στο Τελ Αβίβ, τις θερμές ευχές του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, του υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι… και του αμερικανικού λαού! Για να συνεχίσει ο πρέσβης Σαπίρο, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το Τελ Αβίβ για

«Το τέλος της καριέρας του Ερντογάν και η αναθεώρηση της Τουρκίας στην συνείδηση της Ευρώπης»


Άρθρο από το ρωσικό πρακτορείο ‘Ρεγκνουμ’.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την ολομέλειά του, εξέτασε την κατάσταση στην Τουρκία και εξέδωσε ψήφισμα.

Η έγκριση του ψηφίσματος από τους βουλευτές πραγματοποιήθηκε με απλή ψηφοφορία με την ανάταση των χεριών.

Οι βουλευτές, σύμφωνα με το ψήφισμα, ανησυχούν βαθιά για την υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας από την τουρκική αστυνομία για τη διάλυση της ειρηνικής και νόμιμης διαμαρτυρίας στο πάρκο Gezi στην Κωνσταντινούπολη.

Το ψήφισμα προειδοποιεί για τη χρήση των σκληρών μέτρων κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων και καλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λάβει μια συμβιβαστική στάση.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησαν από τους δράστες της αστυνομικής βίας να διωχθούν και οι συλληφθέντες διαδηλωτές των ειρηνικών διαμαρτυριών να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως. Τα θύματα πρέπει

Νεο-Οθωμανοί & Νεο-Ραγιαδισμός

Α Ξ Ι Ζ Ε Ι ΚΑΙ η υπενθύμιση ότι: Όταν ο εν Κύπρω και εν Αθήναις Νεο-Ραγιαδισμός τής και, απίστευτων διαστάσεων μορφωτικής ανεπάρκειας των Ηττημένων Μυαλών, συρόταν το 1995 στην υποστήριξη της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας - ΕΕ, ένα από τα κύρια επιχειρήματα ήταν για να ενισχυθεί το… «καλό» και «κοσμικό» κεμαλικό κράτος ώστε ν’ ανακόψει την άνοδο των «κακών» ισλαμιστών στην εξουσία! Τελικά κατάφεραν, αφενός ν’ απονεμηθεί (διότι περί απονομής επρόκειτο) η τελωνειακή κι αφετέρου να γίνει για 1η φορά πρωθυπουργός ο «κακός» ισλαμιστής Ερμπακάν, με την αιμοβόρα σουλτάνα Τσιλέρ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, μέχρι το «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» του 1997!
Ε Κ Ε Ι Ν Η η απόδειξη τού πόσο αχάμπαροι, ανίδεοι κι άσχετοι ήσαν οι κακή τη μοίρα τού Ελληνισμού ηγέτες μας, είχε το αντίστοιχό της, το ολέθριο 1974: Μήνες μόλις πριν από την τουρκική εισβολή της 20ής Ιουλίου 1974 που διέταξε ο αριστερός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ετζεβίτ, του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), η τότε ηγεσία του «πάνσοφου» ΑΚΕΛ, χαιρέτιζε την άνοδο του Ετζεβίτ και του CHP «των λαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων στην εξουσία [26.1.74] τής Τουρκίας, ως ελπιδοφόρα για το Κυπριακό»! Όταν ο τουρκικός στρατός, του αριστερού Ετζεβίτ με αντιπρόεδρο τον ισλαμιστή Ερμπακάν, εισέβαλλε στην προδομένη απ’ την αθηναϊκή χούντα Κύπρο, οι τότε ηγέτες του ΑΚΕΛ δεν βρήκαν, μετά το «γλυκό καρυδάκι», ούτε τα…

Η “εξαφανισμένη” πρόταση νόμου για την λαθρομεταναστευση και την διαφύλαξη της Εθνικής μνήμης


Γράφει ο Παντελής Γιαμαρέλλος   

Εδώ και πολλές ημέρες βομβαρδιζόμαστε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τις προτάσεις νόμου που υποβάλλουν διάφορα κόμματα και τα νομοσχέδια που καταθέτουν επίσης τα κόμματα της “τρικομματικής    συγκυβέρνησης” σχετικά με «αντιρατσιστικούς» νόμους ή νόμους που θα ορίζουν το τί επιτρέπεται να λέμε και να γράφουμε σε σχέση με θέματα που ήδη το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και οι ισχύοντες νόμοι ορίζουν και καλύπτουν σαφώς και με απόλυτη καθαρότητα .

Ενώ έχουν γίνει πασίγνωστες οι θέσεις των νομοσχεδίων των κομμάτων ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, όπως και οι θέσεις της ΝΔ αλλά και οι θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του ΚΚΕ “περιέργως” τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απλά αναφέρουν ότι υπεβλήθη πρόταση νόμου και εκ μέρους του πέμπτου σε ψήφους και έδρες κόμματος που υπάρχει στην Ελληνική Βουλή χωρίς όμως να αναφέρουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις προτάσεις αυτές που αν μη τι άλλο είναι και μόνον τρία άρθρα.
Σίγουρα θα έχετε δει και ακούσει συζητήσεις επί συζητήσεων για τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα θα έχετε δει βουλευτές αυτών των κομμάτων να «αλληλοσφάζονται» υποστηρίζοντας τα δικαιώματα ανθρώπων που βρέθηκαν, στις πιό πολλές περιπτώσεις ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην χώρα μας.

Αλλά «περιέργως» <?> απουσιάζουν οι βουλευτές όπως και η αναφορά στις θέσεις και του «άλλου» κόμματος που έχει και