Σελίδες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Το μέτωπο της νέας αντίστασης...

Του Γιώργου Κράλογλου

Το 2007 η κρίση μας χτύπαγε την πόρτα αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή, οι πρυτάνεις και οι κομματικοί βόλευαν ορδές φίλων και συγγενών στα αχούρια και τους τεκέδες που οι φορολογούμενοι τα πληρώνουν για Πανεπιστήμια. Τώρα μαζί με τα σόγια τους πετάνε στον δρόμο και αυτούς που δεν φταίνε. Τραβάτε τώρα και μαζέψτε τους...
Αν μπορείτε βέβαια γιατί η «ηρωική εξέγερση πρυτάνεων και απασχολούμενων στα ΑΕΙ» μαζί με τις πιέσεις της Τρόικα και των δανειστών επαναφέρει, το τελευταίο δίμηνο, το γνωστό «αντίσταση και πάλι...» της μεταπολίτευσης αλλά από την ανάποδη.
Αντίσταση για να μην μας πάρουν το κράτος και την λαμογιά μέσα από τα χέρια μας... Και όσο για τα 2.000.000 ανέργων του ιδιωτικού τομέα και τις 50.000 επιχειρήσεις που θα φύγουν από το παιχνίδι και θα φέρουν ακόμη 500.000 άνεργους μέσα στο 2014 πρόβλημά τους... Άλλωστε πρόκειται για «λιποτάκτες» των κρατικών στρατευμάτων κατοχής της μεταπολίτευσης... Συνεπώς καλά να πάθουν...
Ας δούμε όμως τώρα πως η «νέα αντίσταση» στα αχούρια που λέγονται και Πανεπιστήμια συνδέεται και με τις διαφαινόμενες πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να έχουν ως επίκεντρο το δεύτερο και το αμφιλεγόμενο τρίτο μνημόνιο αλλά επεκτείνονται μέχρι τους εκλογικούς σχεδιασμούς της γνωστής (τεσσαρακονταετούς) πολιτικής σκακιέρας του δικομματισμού.
Ανεξάρτητα λοιπόν από το εάν ο κ. Σαμαράς προκαλέσει πρόωρες εκλογές ή οδηγήσει την χώρα σε εκλογική αναμέτρηση προς το τέλος της τετραετίας, η κυβέρνησή του δεν έχει πλέον τον χρόνο να προσφέρει κάτι θεαματικό ώστε να προβληματίσει το εκλογικό σώμα και να αποσβέσει έτσι την φθορά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ό,τι μπορεί από την

Ρωσία : Με την άδεια των αρχών οι πολίτες θα ερευνούν για λαθρομετανάστες! Στην Ελλάδα σε λίγο οι λαθρομετανάστες θα ερευνούν για "ρατσιστές"!


Την επιχείρηση "Σημάδι" προτίθενται να ενεργοποιήσουν οι Ρωσικές αρχές κάθε Παρασκευή. Αυτή προβλέπει ότι εθελοντές πολίτες θα αναζητούν λαθρομετανάστες σε σπίτια και σε χώρους όπου αυτοί συχνάζουν.
Στόχος θα είναι οι λαθρομετανάστες από το Αζερμπαιτζάν και τον Καύκασο, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο μετά το πρόσφατο επεισόδιο όπου ένας Αζέρος μαχαίρωσε θανάσιμα ένα Ρώσο που έκανε περίπατο με την φίλη του σε δρόμο της Μόσχας.
Ο Ορχάν Ζεινάλοφ, συνελήφθη ως ύποπτος για την δολοφονία του άτυχου Ρώσου.
Από την πλευρά της η Αζέρικη εθνικιστική οργάνωση για την απελευθέρωση του Καραμπάχ απειλεί με αντίποινα κατά Ρώσων που κατοικούν στο Αζερμπαιτζάν, επειδή σύμφωνα με βίντεο ο Ζεινάλοφ ξυλοκοπήθηκε άγρια από Ρώσους αστυνομικούς.

antipliroforisi

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ: Ομολόγησε την προδοσία…

γράφει ο ΚΡΙΝΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου


Ανερυθρίαστα εμπαίζουν για 39 χρόνια τους πρόσφυγες, υποσχόμενοι ότι με λύση Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία όλοι θα επιστρέψουν στις οικίες τους, έστω και υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Σε δηλώσεις του προ ημερών σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι η Κερύνεια δεν πρόκειται ποτέ να επανακτηθεί και οι Κερυνειώτες πρόσφυγες δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στις οικίες τους, είτε με λύση είτε χωρίς λύση. Ο ίδιος δε, κατά δήλωσή του, το ξεκαθάρισε αυτό επειδή, λέει, δεν θέλει να κοροϊδεύει τους πρόσφυγες.
Στη συνέχεια, βεβαίως, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, θέλησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του συγγράφοντας και κλαυθμηρίζοντας ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο οι δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν και ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι η Κερύνεια δεν θα επιστρέψει υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Φυσικά καμιά παρερμηνεία των δηλώσεών του

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΛΟΙΩΔΗ ΕΒΡΑΙΟ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ!

Και μεις απαντάμε: Θέλουμε πρώτα να γίνει πολυεθνικό και πολυφυλετικό το Ισραήλ! Να δώσουν οι Εβραίοι πρώτοι το καλό παράδειγμα... 



Το «Γραφείο του ελεύθερου έρωτα» και η εθνικοποίηση των γυναικών από τους Μπολσεβίκους

Το 1918 οι New York Times είχαν το παρακάτω τίτλο "Οι Σοβιετικοί κάνουν τα κορίτσια ιδιοκτησία του κράτους". Σε ορισμένα μπολσεβίκικα Σοβιέτ, Ρωσίδες "παρθένες", όταν έφταναν στην ηλικία των 18 ετών, ήταν υποχρεωμένες να εγγραφούν σε ένα κυβερνητικό "Γραφείο του ελεύθερου έρωτα". Οι Μπολσεβίκοι εθνικοποίησαν τις γυναίκες σαν να ήταν αντικείμενα - εμπορεύματα του κράτους.
Σύμφωνα με το διάταγμα, μια γυναίκα «είχε το δικαίωμα να επιλέξει έναν άνδρα μεταξύ 19 και 50 ετών για σύντροφο σύζυγο». Η συγκατάθεση του άνδρα δεν ήταν αναγκαία, ο άνδρας που είχε επιλεγεί δεν είχε κανένα δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε διαμαρτυρία.

Ομοίως, οι άνδρες μεταξύ 19 και 50 ετών είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των εγγεγραμμένων γυναικών και «χωρίς τη συγκατάθεση των γυναικών». Οι ρυθμίσεις αυτές θεωρήθηκαν ότι ήταν «προς το συμφέρον του κράτους». Μια αναφορά λέει ότι «λίγες μέρες μετά την απόφαση του Σοβιέτ ... δύο άνδρες, που δεν ήξερε κανένας, έφτασαν στην πόλη και κατάσχεσαν δύο κόρες ενώ γνωστού μη μπουρζουά συντρόφου», δηλώνοντας ότι τις είχαν επιλέξει ως συζύγους και ότι τα κορίτσια, χωρίς περαιτέρω τελετή, έπρεπε να

Σύγκρουση Φαναρίου – Μόσχας - Οι τρεις επιστολές «φωτιά» του κ. Βαρθολομαίου

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
Εξαιρετικής σημασίας, με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τη Μόσχα, θεωρείται η συνεχιζόμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα τελεστεί το προσεχές Σάββατο στο Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Πίσω από το «παρών» του κ. Βαρθολομαίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια νέα, σφοδρή σύγκρουση Φαναρίου και Μόσχας με το άρωμα ακόμη και σχίσματος να πλανάται στον αέρα και τη μέλλουσα να πραγματοποιηθεί Πανορθόδοξη Σύνοδο να χάνεται στον ορίζοντα.
Αφορμή δύο πρόσφατα γεγονότα, το ένα εκ των οποίων πέρασε απαρατήρητο, που σηματοδοτούν τη μεγαλόπνοη στρατηγική της Ρωσικής Εκκλησίας, που συνοψίζεται σε δύο στοχεύσεις, την υποβάθμιση και αμφισβήτηση του ιστορικού «πρωτείου» της Κωνσταντινούπολης σε διορθόδοξο επίπεδο με διαχριστιανικές προεκτάσεις και την ταυτόχρονη, δραστική αντικανονική επέκταση των γεωγραφικών ορίων της σε όλο το μήκος και πλάτος της γης, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται, με πρώτη αιχμή, εκτός τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, την Κίνα και την Ιαπωνία.
Η αυτοκρατορική επεκτατική στρατηγική αυτή, που κινείται παράλληλα με μια αντίστοιχη, σε ό,τι αφορά την Ασία, του Βατικανού και του νέου Πάπα, ενέχει ταυτόχρονα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ «Ξένοι χρησιμοποιούν το ακραίο Ισλάμ εναντίον μας»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι εχθροί της Ρωσίας χρησιμοποιούν εναντίον της το εξτρεμιστικό Ισλάμ, με στόχο να την αποδυναμώσουν, καλώντας τους μουσουλμάνους κληρικούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων μετά την χθεσινή αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας.
«Κάποιες πολιτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το Ισλάμ, τα εξτρεμιστικά ρεύματα στο εσωτερικό του…για να αποδυναμώσουν τη χώρα και να δημιουργήσουν διαμάχες στο ρωσικό έδαφος, τις οποίες μπορούν να διαχειριστούν από το εξωτερικό» είπε ο ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε μουσουλμάνους κληρικούς στην Ούφα, πρωτεύουσα του Μπασκορτοστάν, στη νότια Ρωσία.
«Οι εντάσεις μεταξύ της Δύσης και του ισλαμικού κόσμου αυξάνονται σήμερα, και κάποιος προσπαθεί να ποντάρει σε αυτό ρίχνοντας λάδι στη φωτιά» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιοι είναι οι ξένοι εχθροί οι οποίοι μπορεί να υποκινούν ισλαμικές αποσχιστικές τάσεις.


Ερώτημα προς ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν ή όχι δίκιο οι Βραζιλιάνοι διαδηλωτές;

Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι θέση παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι δύο σοβαρών μετώπων που έχουν ανοίξει στη Βραζιλία – ξέρετε, τη χώρα που στις αρχές του χρόνου επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας και μας την παρουσίασε ως «πρότυπο εξόδου από την κρίση με κοινωνική συνοχή».
Έχει αξία να μάθουμε τη γνώμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι πρόκειται για δύο ζητήματα που αναλόγως απασχολούν και την Ελλάδα και επί των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά λαμβάνει θέση – ου μην αλλά και λαμβάνει μέρος σε κινητοποιήσεις, αντιδράσεις και άλλες μορφές πάλης.
Την Δευτέρα, λοιπόν, τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών έξω από το σημείο διεξαγωγής δημόσιου διαγωνισμού για την παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του κοιτάσματος πετρελαίου του Κάμπου ντζι Λίμπρα, στη Βραζιλία.
Όπως πληροφορηθήκαμε, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν συνδικαλιστές, φοιτητές και μέλη αριστερών κομμάτων επιχείρησαν να διασπάσουν την αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις περίμετρο γύρω από ένα γνωστό ξενοδοχείο στην Τιζούκα.
Και μετά τα γνωστά: Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ

H ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και η ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας


Σύμφωνα με πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (IP/13/930-16/10/2013) προτείνεται να χορηγηθεί στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο υπόμνημα που συνοδεύει την πρόταση, οι μειονότητες δεν αναφέρονται πουθενά σαφώς, ενώ γίνεται μία μόνο φορά μνεία στην ανάγκη να υπάρξει πρόοδος στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά, όπως σημειώνει το υπόμνημα, η έμφαση σχετικά με το σεβασμό των ανθωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να δοθεί στους Ρομά! Πουθενά λόγος για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.
Το γεγονός αυτό καθαυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για το Βορειοηπειρωτικό, παρόλο που είναι ενεργό εθνικό θέμα, αλλά επίσης, η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι παντελώς ανύπαρκτη. Γιατί πως αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός ότι λαμβάνεται τέτοιο καθεστώς από μία χώρα η οποία δεν έπραξε το ελάχιστο για να διασφαλίσει τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα των γηγενών Βορειοηπειρωτών, της μεγαλύτερης δηλαδή μειονότητάς της;
Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά και ας απαιτήσουμε τουλάχιστον τα βασικά σημεία, όπως σημείωνε και η ΟΜΟΝΟΙΑ στο υπόμνημά της προς την Ελληνική Βουλή τον Νοέμβριο του 2008:

  • Υιοθέτηση της Ελληνικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του αλβανικού κράτους και ουσιαστική μέριμνα για δημόσια δωρεάν ελληνική παιδεία στις παραδοσιακά κατοικημένες από Έλληνες περιοχές.
  • Ανάκληση όλων των παράνομων δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν τη γη των Βορειοηπειρωτών σε έποικους Αλβανούς και απόγονους τσιφλικάδων, αλλοιώνοντας έτσι τις ελληνικές περιοχές.
  • Επιστροφή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας της εκκλησιαστικής της περιουσίας και άρση καθε εμποδίου στην τέλεση της πνευματικής της αποστολής.
  • Ουσιαστική πάταξη της εγκληματικότητας που μαστίζει το χώρο της Βορείου Ηπείρου και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, την ασφάλεια και τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών αλλά και τα μνημεία της βορειοηπειρωτικής πολιτιστικής κληρονομιάς
100 χρόνια μετά τον ηρωικό Αυτονομιακό Αγώνα των Βορειοηπειρωτών, που διεξήχθη χωρίς την βοήθεια της τότε επίσημης Ελληνικής Πολιτείας, δεν έχουμε δικαίωμα να ξαναφήσουμε τους Βορειοηπειρώτες μόνους.

ΣΦΕΒΑ, 22.10.2013

ΥΓ: Η συμμετοχή ελληνικής καταγωγής πολιτικών στην αλβανική κυβέρνηση προφανώς δεν σημαίνει, ούτε σήμαινε στο παρελθόν, ότι η Αλβανία εκπληρώνει στο παραμικρό τις υποχρεώσεις της.