Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Παπαδημοσκοπήσεις για τον Παπαδημέσκου





Δώδεκα μόλις ώρες μετά την αποχώρηση του Πανύβλακα, τον σχηματισμό Κυβέρνησης – Τραβεστί (Πασόκ – Λαός στην εξουσία, πασπαλισμένης από τους Αβραμόπουλους της ΝΔ), και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από το μέλος της κομπανίας Σημίτη – Goldman Sachs, Λουκά Παπαδήμο, οι πρόθυμοι εργολάβοι παρουσίασαν διάφορα “γκάλοπ” στο οποίο παρουσιάζονται συγκλονιστικά δημοσκοπικά “ευρήματα”.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Παπαδημοσκοπήσεων ο Παπαδήμος πρέπει στο εξής να ονομάζεται Παπαδημέσκου, αφού τόση (δημοκρατική) αποδοχή είχε να δεί πολιτικός από την εποχή του Μεγάλου Σοσιαλιστή Ηγέτη Νικολάϊ Τσαουσέσκου:
 - Το 75 με 80 τοις εκατό των ερωτηθέντων βλέπουν ΘΕΤΙΚΑ τον Παπαδήμο.
 - Το 50 με 55 τοις εκατό ΔΕΝ θέλει εκλογές.
Σε μια πρώτη ανάγνωση τα παραπάνω αποτελέσματα είναι για πολλά γέλια και αποτελούν την

Σοσιαλιστική ανάλυση και αλήθειες από το STRATFOR!


 Λουκάς Δ. Συμπεράς στο Geopolitics & Daily News

Η τελευταία πηγή ενημέρωσης η οποία θα περίμενε κανείς να πει τα πράγματα με το όνομά τους είναι ένα αμερικανικό think tank το οποίο μάλιστα θεωρείται σε όλο τον κόσμο ως «καθεστωτικό», με πολλές πηγές να το συνδέουν μάλιστα ακόμα και την CIA, σε επίπεδο εξωτερικής συνεργασίας.
Ούτε η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα μπορούσε να περιγράψει με τόσο ξεκάθαρο, συνάμα όμως απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο την ελληνική οικονομική κρίση, με τον τρόπο που το περιγράφει το STRATFOR, το οποίο ασχολήθηκε με την ελληνική κρίση χρέους στο πλαίσιο της αναλυτικής αντιμετώπισης του ευρύτερου παγκόσμιου οικονομικού προβλήματος.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το STRATFOR ασχολήθηκε με τις δομικές και διαρθρωτικές

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


 
Ετυμολογικά το όνομα Μακεδονία – Μακεδόν(ιος) > Μακεδών ή Μακηδών, όπως και τα: Μάγνης, Μακέτης κ.α. είναι προφανές ότι προέρχονται από τη δωρική ρίζα μακ- από την οποία παράγονται και τα: μάκος ή ιωνικά μήκος, magnus,a,um (o μέγας, ο με μήκος), μακ(ε)ρός – μακρός, μάκαρ κ.α., καθώς και τα σύνθετα: Μακεδονία, μακεδνός,ή,ό – Μάκεδνος,η, μακαρόνια κ.α. = η ρίζα μακ- και η λέξη έδος = η χώρα, το έδαφος κ.α., απ΄όπου και η λέξη έδνον = το γλυκύ, εύγευστο κ.α.
Στην Οδύσσεια (η’ 106) αναφέρεται ..οία τε φύλλα μακεδνής αιγείρειο, όπου το επίθετο «μακεδνός,ή,ος» ή σε ουσιαστικοποίηση Μάκεδνος,η, (κάτι ως θερμή > θέρμη, ξανθή – Ξάνθη, Θερμός > Θέρμος, λευκός,ή – λεύκη ή λεύκος…) μεταφράζεται σε ευμήκη. Δηλαδή Μάκεδνος = ο εύσωμος, ο ευμήκης, ο ψηλός, ο μακρός κ.τ.λ. και Μακεδονία = η ευμήκη, η μακρά και ωραία χώρα. Η Μακεδονία, σύμφωνα με το Θουκυδίδη, ήταν πολύ μεγάλη, μακρά χώρα και διακρίνονταν σε άνω και κάτω.
Πο-μάκοι = οι απόμακ(ρ)οι, οι ακρίτες, ταυτίζονται με τους Αγριάνες του Μ. Αλέξανδρου. Μάκος ή ιωνικά μήκων η υπνοφόρος = το μακεδονικό λουλούδι, ένα ωραίο λουλούδι που ανήκει στα ροδανθή. MacedoniaIsGreek

Ρε φίλε, δώσμου τα πνευματικά διαιώματα...


Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011
14:37
  Erik Truffaz & Sophie Hunger - Let Me Go

Συμπλοκές στο Πολυτεχνείο τώρα.


 

Ηλεκτρισμένη είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στο χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο με ομάδες νεαρών να συγκρούονται μεταξύ τους. Τα αίματα άναψαν νωρίτερα όταν μέλη φοιτητικών παρατάξεων της αριστεράς μπλόκαραν την είσοδο του Πολυτεχνείου στις παρατάσεις που πρόσκεινται στις δυο μεγάλες κομματικές δυνάμεις.Στο χορό των συμπλοκών μπήκαν και οι αντεξουσιαστές. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πατησίων ενώ αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο. Δεξί X-trem

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρεμβαίνει στον ΕΛΤΑ, για την έκδοση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων, από την απελευθέρωση της Ηπείρου.

Konstantinos Konis (mail)

Συμπληρώνονται σε λίγους μήνες τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ,για  τον λαμπρό γιορτασμό της επετείου.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της, ενέταξε και την έκδοση ειδικής επετειακής αναμνηστικής σειράς από τα ΕΛΤΑ, ύστερα από πρόταση του Αντιπροέδρου της Κώστα Κωνή, προς την διοίκηση των οποίων έστειλε την παρακάτω επιστολή.

Η Πανηπειρωτική, θεωρεί δεδομένη την έκδοση της αναμνηστικής

Τα «κοράκια» επιστρέφουν στην Ελλάδα


Τι συμβαίνει με τους διαχειριστές των μεγάλων ξένων funds, η επιστροφή των οποίων στη χώρα μας, είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός
15 Νοε 2011 - VORIA.gr
Picture 0 for Τα «κοράκια» επιστρέφουν στην Ελλάδα
Η επιστροφή τους είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ο λόγος αφορά στους διαχειριστές των μεγάλων ξένων funds, τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά με την επενδυτική τοποθέτηση σε επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, έναντι, εννοείται, μικρού τιμήματος.
Τι κάνουν δηλαδή: προσεγγίζουν τους βασικούς τους μετόχους και τους προτείνουν να εξαγοράσουν ένα καλό ποσοστό από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, προκειμένου να «βοηθήσουν» στην έξοδο της από την κρίση.
Πώς; Ενισχύοντας κατ' αρχάς τη ρευστότητα της, που δεν υπάρχει, και προσελκύοντας και τρίτους επενδυτές στο μετοχικό της κεφάλαιο.
Εναλλακτικά, η πρόταση γίνεται στις τράπεζες, όπου η εταιρεία χρωστά μεγάλα ποσά. Ουσιαστικά εξαγοράζουν τα δανεικά, έναντι ενός σχετικά καλού τιμήματος και αναλαμβάνουν δράση.
Ενίοτε κάνουν πρόταση εξαγοράς και ολόκληρων πακέτων δανείων από τις ίδιες τις τράπεζες, με σκοπό να τα εισπράξουν οι ίδιοι αργότερα προσδοκώντας στο κέρδος που θα προκύψει από τη διαφορά. Όλα τα παραπάνω, εννοείται, σε εξευτελιστικές τιμές.
Γι' αυτό και διεθνώς τα εν λόγω funds είναι γνωστά και ως «κοράκια».

Η Κρήτη αγοράζει γάλα... ενώ το δικό της περισσεύει


 

Χωρίς γάλα για τα παιδιά μας εμείς εδώ, στην Κρήτη, που "πνίγεται" από το αγνό, γίδινο και πρόβειο γάλα της κρητικής αιγοπροβατοτροφίας; Κι όμως. Ενώ οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση, αναγκάζονται πολλές φορές να αφήνουν στους ορεινούς όγκους τα ζώα τους να "στειρεύουν" αντί να τα αρμέγουν. Και αυτό το κάνουν επειδή το γάλα που μαζεύουν .....

Διαπλοκή Γεώργιε Τράγκα

Ποιο ελεύθερο, ανεξάρτητο και ποιο πραγματικό (Real) ραδιόφωνο αγαπητέ Γιώργο Τράγκα όταν οι δημοσκοπήσεις σας είναι ίδιες με αυτές του Μπόμπολα και του Ψυχάρη; Ξέρετε τι πιστεύουν όλοι οι Έλληνες oι οποίοι, σημειωτέον, δεν πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις; Ότι οι δημοσκόποι  βγάζουν  αυτά που θέλουν αυτοί που τους τις παραγγέλνουν ή ότι αυτοί που τις παραγγέλλουν είναι βλάκες και πληρώνουν  για να τους παρουσιάζουν οι δημοσκόποι αυτά που θέλει η διαπλοκή και άρα πληρώνουν για να δημοσιεύσουν ή να φιλοξενήσουν αυτά που θέλει ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος.... Εγώ πάντως πιστεύω ότι είστε μέσα στην διαπλοκή. Απλά εσένα σε αφήνουν να λες ότι θέλεις για την ακροαματικότητα εκ μέρους των πατριωτών και μετά σε «διορθώνουν» ο Χατζηπαπάρας , η Μακρή και τ' άλλα...παιδιά! Για το «Ήπειρος, η πατρίδα μας» Οδυσσεύς

Στη Μέση Ανατολή υπάρχει πρόβλημα…



Στη Μέση Ανατολή υπάρχει πρόβλημα…

Η βασική αντίθεση στην σημερινή ελληνική κοινωνία δεν είναι πλέον ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά. Η βασική αντίθεση είναι ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την μικρή ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που επιμένει να “κυβερνά” τον τόπο.


Στη χαραυγή μιας νέας εποχής! Άρχισε η μητέρα όλων των μαχών....

Η χειρότερη κυβέρνηση, που ταλαιπώρησε τόσο αυτήν τη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια και ο χειρότερος πρωθυπουργός από … γεννήσεως ελληνικού κράτους είναι πλέον παρελθόν.
Μαζί της τελείωσε οριστικά και το σύστημα της Μεταπολίτευσης του 74.
Υπεύθυνη για την κατάντια της αλλά και για την τραγωδία που ζει η Ελλάδα είναι κυρίως η πολιτική/επιχειρηματική/εκδοτική διαπλοκή που επέβαλε πρωθυπουργούς-μαριονέτες οι οποίοι  διόγκωσαν το έλλειμμα αφενός για να εξυπηρετήσουν την κομματική πελατεία τους και αφετέρου για να ευχαριστήσουν τους πάτρονές τους. Δεν φταίει μόνο η πελατειακή διόγκωση του δημόσιου τομέα για τα χρέη του κράτους. Φταίνε και οι μίζες, οι προμήθειες, τα “πάμπερς” και οι “βαλίτσες”.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι η Μεταπολίτευση που εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και εμπέδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου κλείνει αφενός με

Συνέντευξη-φωτιά του Πάνου Καμμένου

 

«Ο Σαμαράς εκβιάστηκε για να συναινέσει. Η υπογραφή στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου υποθηκεύει την Ελλάδα. Και τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία. Αφού μας περάσουν στο αγγλικό δίκαιο μετά θα μας υποχρεώσουν σε χρεωκοπία. Οι δημοσκοπήσεις για τον Παπαδήμο γίνονται στην Εκάλη και την... Τριμερή επιτροπή. Δεν ψηφίζω για κυβέρνηση τον Πάγκαλο, τον Πεταλωτή και τον Άδωνη. Δεν ψηφίζω κι ας με διαγράψουν. Καλύτερα να με διαγράψουν από τη ΝΔ παρά να με λένε προδότη τα παιδιά μου. Ο Σόρος και ο Ρουμπινί κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας». Αυτά και άλλα πολλά φοβερά είπε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στους Αδιάβροχους στο ραδιόφωνο του Ant1 972. Ακούστε την προσεκτικά!    ΟΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ

Λουκάς Παπαδήμος. Στη συνείδηση των καμένων μικροεπενδυτών, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της “αποτυχημένης” οικονομικής πολιτικής, παραμένει ένας από τους ενόχους!!!!


Ω, τι κόσμος Λουκά

Ο οίκος αξιολόγησης Μούντις υποβάθμισε τη Γαλλία… κατά λάθος αλλά κατόπιν ανακάλεσε την ας πούμε, γκάφα του.
Πριν μερικά χρόνια ο ίδιος «οίκος», είχε αξιολογήσει την αλήστου μνήμης «Λήμαν Μπρος» με πολλά ΑΑΑ, αλλά παραδόξως, σε λίγο χρεοκόπησε παρασύροντας σε στυλ ντόμινο και καραμπόλα το αμερικανικό τραπεζικό (αλλά και αλλαχού) σύστημα.
Είδαν και πάθανε να καταλάβουν πως λειτουργεί το νέο κολποσύστημα οι περισπούδαστοι οικονομολόγοι που κάθε τόσο εμφανίζονται και λένε ακαταλαβίστικα για τους πολλούς από τις οθόνες των τηλεοράσεων, χωρίς κάποιος απ’ αυτούς να δίνει κάποια λύση. Διότι η παγκόσμια οικονομία είναι εξωπραγματική. Βασίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα στην οποία οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι κερδοσκόποι τύπου (του φίλου του ΓΑΠ του καταστροφικού) Σόρος, που κερδίζουν δις δολάρια και ευρώ μόλις κάποιος ξεφουρνίσει μια μπαρούφα. Όπως πχ. τη λέξη «Δημοψήφισμα».
Μπαρούφα όχι ως προς τη σημασία του θεσμού, αλλά με την έννοια που το ξεστόμισε ο απελθών από την πρωθυπουργία με ελαφρά γυμναστικά πηδηματάκια.

Εκδηλώσεις σήμερα και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

ΣΦΕΒΑ ΕΕ Θεσ/νικης thessaloniki@sfeva.gr


                                            ANAKOINΩΣΗ


Σήμερα Τρίτη στις 18:00 στην αίθουσα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης (Βογατσικού) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά του ψευδοκράτους και στη συνέχεια πορεία προς το Τουρκικό προξενείο. Ομιλητής ο Φ. Μαλκίδης.

Την Κυριακή 20/11, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι.Ν. Νέας Παναγίας, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της ηπειρώτισσας και στη συνέχεια (11:30) ομιλία στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας για την επέτειο απελευθέρωσης της Κορυτσάς.

Να συμμετάσχουμε όλοι!

ΣΦΕΒΑ ΕΕ Θεσσαλονίκης