Σελίδες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Κυπριακά παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη

Στη φωτογραφία, αδελφός του Δημήτρη Χριστόφια, που δεινοπαθεί στην απομόνωση του σφετερισμού των κλεμμένων ελληνοκυπριακών περιουσιών, διαμαρτύρεται για την ελληνική εισβολή στην Κύπρο!

•Το ΔΗ.ΚΟ. έχει δυο πολιτικές. Την πολιτική της αξιοπρέπειας και την ελεεινή πολιτική «των διαχρονικών αρχών» του ΔΗ.ΚΟ., όπως την εκφράζει το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. Θέλουν κι αυτοί να έχουν αξιοπρέπεια, τους εμποδίζουν όμως οι καρέκλες. «Είναι πολλές οι χάρες τους», όπως θα έλεγε και Σπύρος Καλογήρου, που είπε «είναι πολλά τα λεφτά». Οι καρέκλες να δεις. Ιδιαίτερα αυτή του προέδρου της Βουλής και του Υπουργού. Αν και τα μέλη του «επίσημου» ΔΗ.ΚΟ. κάνουν τούμπα και για την προσδοκία ακόμα και μιας καρεκλίτσας. Είναι μεγάλη περιουσία, τόση που τύφλα νάχει το περιουσιακό.

•Η συζήτηση στο ΔΗ.ΚΟ. θα συνεχιστεί. Το ανεπίσημο ΔΗ.ΚΟ. θα προβάλλει τις διαχρονικές αρχές του ΔΗ.ΚΟ., όπως τιε εξέφραζαν οι Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος. Από το «επίσημο» ΔΗ.ΚΟ. θα ακούονται τα τριξίματα των καρεκλών τους, που τα έχουν βαπτίσει διαχρονικές θέσεις τους. Οι καρέκλες θα τρίζουν και θα δείχνουν «το δύσκολο δρόμο» της πολιτικής αθλιότητας που επέλεξαν. Και οι γλώσσες τους θα γλείφουν το Χριστόφια, που τους έδωσε τις καρέκλες και απόν οποίο αναμένουν αύξηση της περιουσιακής αθλιότητας τους.

•Δεν είναι μόνο μέγας πολιτικός, Είναι και θαυματοποιός. Μπορεί με μια απλή δήλωση ή με μια γενναιόδωρη προσφορά να κάνει θαύματα. ‘Ετσι με κίνητρο το «καλό κλίμα» και με αφετηρία το «εκάμαμε και μεις πολλά» έχει προαγάγει τον εποικισμό σε μετανάστευση, τους σφετεριστές σε χρήστες, τον «ξιπετσισμένο κουρκουτά» σε μητέρα πατρίδα, που έκαμε εισβολή στην Κύπρο, όπως έκαμε και η Τουρκία. Ακόμα και την τουρκική αδιαλλαξία την προήγαγε σε αναβολή επιθυμίας για λύση. Δεν θέλουν τώρα λύση, βρε αδελφέ, αλλά θα την θέλουν αύριο.

•«Αγαπά τους Τουρκοκύπριους και το εννοεί». Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία. Αναμένουμε να αγαπήσει και τους Ελληνοκύπριους και να μας αναγνωρίσει ίσα δικαιώματα με τους σφετεριστές των περιουσιών μας, συγγνώμη τους σημερινούς χρήστες ήθελα να πω.
Στη φωτογραφία, οπαδός του Δημήτρη Χριστόφια, διαμαρτύρεται για την εισβολή της Ελλάδας στην Κύπρο•H Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ πρέπει να πάρει μια απόφαση, για να απομακρύνει πολλούς κινδύνους για την Κύπρο. Να απαγορεύσει στο μέλος του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, που με τη στραβάρα μας έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας, να μιλά μόνο από χειρογράφου. Να του απαγορεύσει την εκτός κειμένου και εκ του προχείρου ομιλία. Κάθε φορά που βγαίνει από το γραπτό κείμενό του, μας βγάζει από τα ρούχα μας για τις πολιτικές του ασυναρτησίες. Και οι αυτές οι ασυναρτησίες οδηγούν στην καταστροφή της Κύπρου.

•‘Ολα τα είπαν οι χειροκροτητές του Δημήτρη Χριστόφια για να καλύψουν το μεγάλο του ατόπημα. ‘Ολα τα είπε σωστά, τα είπε τέλεια, δεν έκαμε κανένα λάθος. Το μόνο που ξέχασαν να μας πουν ήταν ότι τα αγγλικά του ήταν άπταιστα και η προφορά του οξφορδιανή.

•Να μου εξηγήσει κι εμένα κάποιος, ρε παιδιά. Πώς η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κοινό απόκτημα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων; Αφού οι Τούρκοι πολεμούσαν την ΕΟΚΑ, υπηρετούσαν τον κατακτητή κι αυτός τους έβαλε συνέταιρους στο κράτος της Ζυρίχης. Για την εισδοχή στην Ε.Ε. δεν έδωσαν πενιά, ούτε γρόσι. Αυτοί μόνο παίρνουν.

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch

Δεν υπάρχουν σχόλια: