Σελίδες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε το Θαύμα στην Χιλή

Τελευταία ενημέρωση 14/10/10 07:11) 
 
Ολοκληρώθηκε το θαύμα στη Χιλή. Τα συνεργεία διάσωσης έφεραν σε πέρας την περίπλοκη επιχείρηση απεγκλωβισμού κάτω από τις επευφημίες των συγγενών, προκαλώντας κύματα συγκίνησης στη χώρα τους και σε όλο τον κόσμο.
 
Με απόλυτη επιτυχία έλαβε τέλος στις 6.30 η τιτάνια επιχείρηση απεγκλωβισμού των παγιδευμένων μεταλλωρύχων στο ορυχείο χαλκού και χρυσού Σαν Χοσέ στην έρημο Ατακάμα, σηματοδοτώντας το αίσιο τέλος του δράματος που έγινε δεκτό με εκκωφαντικές ζητωκραυγές.
 
Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα βγήκε στην επιφάνεια και ο τελευταίος από τους 33 μεταλλωρύχους, που είχαν παγιδευτεί. 
 
Ο 54χρονος Λουίς Ουρσούα, ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τους εργαζόμενους στην διάρκεια της παραμονής τους σε μια στοά σε βάθος μεγαλύτερο των 600 μέτρων, ήταν αυτός που βγήκε τελευταίος.
 
Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες με τη χρήση της ειδικής κάψουλας Φοίνιξ, για να διασωθούν οι μεταλλωρύχοι.
 
Ακολούθως βγήκαν από τη στοά και οι έξι διασώστες που είχαν κατέβει για να βοηθήσουν τους παγιδευμένους.
 
Ο Πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, παρέμεινε στο ορυχείο μέχρι το τέλος της επιχείρησης και ήταν αυτός που έκλεισε τελικά την οπή. Είναι μια νύκτα είπε που θα θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι ο μεγάλος πλούτος της χώρας δεν βρίσκεται  στα μεταλλωρυχεία, αλλά στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά. Η Χιλή πλέον, είπε, είναι μια άλλα χώρα.
Οι Χιλιανοί παίρνουν από όλους τα εύσημα για την εξαιρετική δουλειά τους για τη διάσωση των 33 ανδρών.
 
 Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: