Σελίδες

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλει την ενδοτικότητα της κυβέρνησης

Για "ενδοτικότητα" στο Αιγαίο καταγγέλλει η Ν.Δ. την κυβέρνηση - Αξιωματικοί: "Αποδομούν την άμυνα" Εκτύπωση E-mail


24-11-2010 10:55:01
ImageΚαθαρή διαφοροποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαμε πριν λίγο, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Ελλάδος και Τουρκίας για το καθεστώς το Αιγαίου. Για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο η Νέα Δημοκρατία, διαφοροποιείται πλήρως από την κυβερνητική γραμμή διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και αφήνει σαφείς αιχμές "ενδοτικότητας" με σχετική δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλου. Στην αντίδραση της Ν.Δ.κρίσιμο ρόλο έχουν παίξει άτυπες ενημερώσεις ανώτατων αξιωματικών των Επιτελείων στην ηγεσία του κόμματος που αναφέρονται σε "αποδόμηση της αμυντικής διάταξης της χώρας".
Στην δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει "Βιαστική και ανεξήγητη" την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να συγκαλέσει σύνοδο κορυφής ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι η κίνηση αυτή «απομακρύνεται από τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής». Επίσης καταγγέλλει τις "παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της Ελλάδας με την Τουρκία".Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή «ενισχύει τον γεωστρατηγικό ρόλο της γειτονικής χώρας, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, σε μια στιγμή που είναι σε εξέλιξη σοβαρότατες διεργασίες που καθορίζουν τον συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή μας»Υπενθυμίζει ότι «τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κύπρο, συνιστώντας πρόβλημα και εμπόδιο» για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Βουλή τόσο για τους λόγους της πρωτοβουλίας όσο και «για το περιεχόμενο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με την Τουρκία».
Η κίνηση αυτή της Ν.Δ. δείχνει ότι επιτέλους είναι αποφασισμένη να σηκώσει τους τόνους απεναντι σε ένα όργιο μυστικής διπλωματίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο, το οποίο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχει ένα χαμένο (Ελλάδα) και έναν κερδισμένο (Τουρκία), επί τη βάσει του απλού γεγονότος ότι δεν συζητείται τίποτα περισσότερο παρά οι διεκδικήσεις της Τουρκίας επί των ελληνικών κεκτημένων.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο defencenet.gr ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών Επιτελείων έχουν έρθει σε επαφή και έχουν ενημερώσει τόσο τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον αντιπρόεδρο Δ.Αβραμόπουλο για τις ανησυχίες τους και για το γεγονός ότι τα συζητούμενα θέματα στις μυστικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την Τουρκία, τα οποία έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους, κατά την εκτίμησή τους αποδομούν εκ βάθρων την αμυντική διάταξη της χώρας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: