Σελίδες

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Και στην Κύπρο συκοφάντης ο Πάγκαλος

Ο συκοφάντης Πάγκαλος

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
Στη φωτογραφία, δύο περιφερόμενες ντροπές της Ελλάδας!

‘Οποιος επιχειρεί να κατηγορήσει το Βάσο Λυσσαρίδη για οποιαδήποτε εθνική, κοινωνική ή πολιτική ενέργειά του, αποδεικνύεται ψεύτης και συκοφάντης. ‘Οταν η κατηγορία διαφαίνεται από τη στιγμή της διατύπωσης, ότι αποτελεί συκοφαντία, τότε ο συκοφάντης γίνεται καταγέλαστος. Αυτό σκεφτήκαμε, όταν ακούσαμε τον ανεμόμυλο Πάγκαλο, να συκοφαντεί το Βάσο Λυσσαρίδη, ότι δεν ήθελε αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης για λύση του Κυπριακού. Δεν ήταν ανάγκη να μιλήσει καν ο Βάσος Λυσσαρίδης, για να αντιληφθούμε, ότι ο κ. Παγκάλος αποπειράτο να συκοφαντήσει το Βάσο Λυσσαρίδη. Απορήσαμε κι εμείς, όπως και ο γιατρός. Ποια ήταν άραγε τα κίνητρά του;

Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε για κίνητρα. Από τότε που, ιδεολογικά, ο κ. Πάγκαλος έχει μεταλλαχθεί, έχει γίνει αγνώριστος. Η συμπεριφορά του είναι αλλοπρόσαλλη και ανεξήγητη. ‘Αραγε είναι τύψεις; Δεν ξεχνούμε , ότι κι αυτός τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν, χωρίς να το διαβάσει. Ξέρουμε πως μας θεωρεί ξεροκέφαλους, γιατί διατηρούμε εθνική αξιοπρέπεια και δεν υπακούομε στα κελεύσματα των μεγάλων αφεντικών του κόσμου.

Αν εμείς είμαστε ξεροκέφαλοι, επειδή ψηφίσαμε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, τότε για τον Πάγκαλο, ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι ο μέγας ξεροκέφαλος. Γιατί μια ολόκληρη ζωή αρνείται να υποταχθεί, αρνείται να διπλώσει τη σημαία του αγωνιστή, αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς, είναι πάντα μπροστά από όλους μας, σημαιοφόρος και καθοδηγητής.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι το ζωντανό σύμβολο της εθνικής αξιοπρέπειας, της αγωνιστικότητας και της διεκδικητικότητας. Χάσαμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, χάσαμε τον ηγέτη τους ΟΧΙ. ‘Εχουμε όμως ακόμα ζωντανό ανάμεσά μας το Βάσο Λυσσαρίδη, που έχει πάντα το κεφάλι ψηλά και μπορεί κάθε στιγμή να απαντά και να διαψεύσει συκοφάντες, σαν τον Πάγκαλο.

Στη φωτογραφία, δύο περιφερόμενες ντροπές της Κύπρου (δεν πάμε πίσω δυστυχώς)


Ο Πάγκαλος υπήρξε κάποτε. Τώρα πια, για μας, δεν υπάρχει. ‘Εχει βυθιστεί στην ανυπαρξία, στην οποία τον οδήγησαν οι εθνικά απαράδεκτες μεταλλάξεις του. Ο Βάσος Λυσσαρίδης, όμως υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, όπως υπάρχει πάντα ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Αυτοί οι δυο αγωνιστές από τον καιρό της ΕΟΚΑ, ως τις ημέρες του δημοψηφίσματος, που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι τα περήφανα σύμβολα της αγωνιστικότητας και της αντίστασης μας. Δεν διατάζαν ποτέ να τα βάλουν με όλους, όταν σκοπός ήταν η σωτηρία του Ελληνισμού της Κύπρου. Ο κ. Πάγκαλος είναι μια παρανυχίδα, που περνά απαρατήρητη. Να πάει στο καλό και ας μη ξανάρθει στην Κύπρο. Μας προκαλεί αναγούλα, κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του.

Θεόφιλος για το Christofias-Watch

Για μια ακόμα φορά ο Πάγκαλος γελειοποιήθηκε. Προσπάθησε να μασήσει τα λόγια του και να συνεχίσει τη συκοφαντία, επικαλούμενος συναντήσεις σε άλλες χρονιές. Ο Βάσος Λυσσαρίδης, ευγενικός αλλά καυστικός και με το χαμόγελο στα χείλη τον διέψευσε και πάλι , λέγοντας ξανά τα αυτονόητα και μάλιστα μπροστά του. Ο Πάγκαλος σιώπησε και αποχώρησε. Ντροπή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: