Σελίδες

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Απίστευτο! Επαινούσε και την κυβέρνηση της ΝΔ το 2008 ο Σκιοπα...

Tι έγγραφε ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε έκθεση που κατέθεσε στη Βουλή ο Χρ. Σταϊκούρας Από τον Κοινοβουλευτικό
Η ειρωνεία της τύχης! Το βράδυ του Σαββάτου πέθανε ο Τ. Σιόπα. Λίγες ώρες νωρίτερα,  το απόγευμα του Σαββάτου, είχε την "τιμητική" του στη Βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
 Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας απεκάλυπτε έγγραφο του ΔΝΤ το 2008 που επαινούσε την οικονομική πολιτική της τότε κυβέρνησης Καραμανλή της ΝΔ. Ποιος υπέγραφε τη βεβαίωση αυτή του ΔΝΤ; Ο Tomasso Padoa-Schioppa. Και ο βουλευτής της ΝΔ καταθέτοντας την στα πρακτικά, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: "Αν έχετε απορία για τις διαπιστώσεις αυτές, καλό είναι να απευθυνθείτε στο σύμβουλό σας...."
Ο Σκιόπα διετέλεσε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008).
Όλο το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας Σταϊκούρα είναι το εξής:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ως πολιτικό σύστημα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Συνεπώς, οφείλουμε να επιδείξουμε πολιτική διορατικότητα και ευθύνη, υπερβαίνοντας χρόνιες παθογένειές του.
Ο αξιότιμος συνάδελφος της πλειοψηφίας συνεπής προς τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, έκανε και σήμερα επίμονα βουτιά στο παρελθόν σε βαθμό που να...
 θεωρώ ότι μιλάμε για τον Προϋπολογισμό του 2009 και όχι του 2011. Η ώρα ΠΑΣΟΚ δυστυχώς είναι κολλημένη δύο χρόνια πίσω.
Το ΠΑΣΟΚ αντί να κυβερνά, επιμένει να επιρρίπτει αυθαίρετα την ευθύνη για την τρέχουσα κρίση στη Νέα Δημοκρατία. Στόχος του είναι η συνεχής παραπλάνηση των πολιτών, ελπίζει δε και της ιστορίας. Όμως, η επιστημονική αξιολόγηση των εξελίξεων έχει καταλογίσει βαρύτατες ευθύνες στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Διαπιστώνει ότι τα υποκείμενα νοσήματα της οικονομίας ρίζωσαν και εξακολουθούν να σέρνονται ακόμη και σήμερα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Οι ίδιες βάσεις δεδομένων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επικαλέστηκε ο εισηγητής της πλειοψηφίας, δείχνουν τη διαχρονική εξέλιξη του χρέους.
Η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει διαχρονικά πολιτικό θάρρος. Αναγνωρίζει ότι κατά την περίοδο που είχε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, μαζί με τις πολλές συγκεκριμένες επιτυχίες, καθυστέρησε στη λήψη μέτρων θεραπείας της οικονομίες. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκει το πολιτικό θάρρος ούτε τις δικές του βαρύτατες ευθύνες να αναλάβει ούτε να αναγνωρίσει τις όποιες διαχρονικά θετικές προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας. Προσπάθειες τις οποίες αφού αρχικά επικρίνει, στη συνέχεια τις υιοθετεί και τις εφαρμόζει.
Το ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι μπορεί να γράψει την οικονομική και πολιτική ιστορία της χώρας στα μέτρα του. Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια επιδίωξη δεν θα τελεσφορήσει. Και τούτο διότι δεν αντανακλά την αλήθεια. Αλήθεια την οποία εμείς υποστηρίζουμε και σε ανύποπτο χρόνο έχουν βεβαιώσει διεθνείς παράγοντες.
Σήμερα θα αναφερθώ ενδεικτικά σε μία βεβαίωση -ακούστε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ- σε κείμενο του 2008: «Η ανάπτυξη έχει γίνει πιο βιώσιμη την περίοδο 2005-2007 μέσω της μετατόπισης από μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που χρηματοδοτούσε τα χρέη, σε μεταρρυθμίσεις. Η ιδιωτική επένδυση την περίοδο 2005-2007 έχει υποστηριχθεί από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε επιχειρήσεις και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος. Ο νόμος της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του». Και καταλήγει: «Οι πολιτικές της περιόδου 2005-2007 επέτυχαν τη διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής και τη μείωση της ανεργίας παρά τη συσταλτική δημοσιονομική πολιτική». Φορέας έκδοσης; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σας προκαλεί έκπληξη; Ακούστε και τον συγγραφέα: Tomasso Padoa-Schioppa. Είναι ο σύμβουλός σας, κύριε Πρωθυπουργέ. Σύμβουλός σας είπε το 2008 αυτά για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αν έχετε απορία για τις διαπιστώσεις αυτές, καλό είναι να απευθυνθείτε στο σύμβουλό σας.
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).
press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: