Σελίδες

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χριστόφιας προσκυνά τους Τούρκους



Η πολιτική του κατοχικού καθεστώτος κατά της θρησκευτικής ελευθερίας των εγκλωβισμένων, που υπαγόρευσε το κλείσιμο των εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγέννων στα χωρία της Καρπασίας , δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο την εξέλιξη των συνομιλιών .Ο κ. Ιακώβου ερωτηθείς εάν έθιξε το ζήτημα κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Οζερσάι, είπε ότι δεν το έπραξε διότι τούτο δεν θα βοηθούσε στην συζήτηση για το κυπριακό.
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι είδους διάλογος μπορεί να υπάρξει με ένα καθεστώς ,που εκτός των άλλων, δεν σέβεται ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που είναι η θρησκευτική ελευθερία και διαδηλώνει με τις πράξεις του πως πρόθεση του είναι ο ολοκληρωτικός εξισλαμισμός και εκτουρκισμός της περιοχής που κατέχει και που θα διοικεί σε περίπτωση εξεύρεσης λύσης. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που δεν έχει δικαίωμα ο κ. Χριστόφιας να το προσπερνά σφυρίζοντας.
Κοντά στις άλλες μειοδοτικές υποχωρήσεις και παραχωρήσεις του Χριστόφια προς τους τούρκους κατακτητές προστίθεται και το ζήτημα της θρησκευτικής καθαρότητας των ζωνών. Η συμπεριφορά του προέδρου της δημοκρατίας υποδηλώνει συναίνεση του προς αυτή τη κατεύθυνση. Σε αντίθετη περίπτωση, η βία κατά της θρησκευτικής ελευθερίας θα υπαγόρευε διακοπή των συνομιλιών και διεθνή εκστρατεία κατά της τουρκικής κτηνωδίας. Τελικά πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε για το τερατούργημα που ονομάζεται « λύση Χριστόφια». Καθημερινά αποκαλύπτονται καινούριες πτυχές και νέα στοιχεία προστίθενται στο φάκελο της υποχώρησης και της ντροπής .
Ότι και να σκέπτονται όμως , ότι και να σχεδιάζουν , ότι και να μεθοδεύουν , θα μας βρουν μπροστά τους ατσάλινους και ανυποχώρητους με αναπεπταμένο το όραμα της απελευθέρωσης .
Ευχόμαστε ο καινούριος χρόνος θα φέρει την λευτεριά στη πατρίδα.      ΕΔΗΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: