Σελίδες

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Και οι Κύπριοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Εκκλησία!

 Εκτύπωση | 29/12/2010 | Με τον Ανδρέα Προδρόμου στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Η Εκκλησία είναι η μόνη εναπομείνασα παρηγοριά και ελπίδα μας, η μόνη δύναμη αντίδρασης και αντίστασης στα ανόσια σχέδια ξένων -αλλά δυστυχώς και δικών μας- για την προώθηση και επιβολή μιας όποιας λύσης, αφού μέχρι και η Ελλάδα μάς έχει εγκαταλείψει στο έλεος της Βρετανίας και της Τουρκίας, που έχουν ως στόχο τους την υπόσκαψη και νόθευση -με πολλούς και διάφορους τρόπους- της πάγιας ελληνικότητάς μας και την αποδυνάμωση του αγωνιστικού μας φρονήματος. Η καταστροφική αυτή προσπάθεια επιδιώκεται και προωθείται:
1. Από τη μια με την προσπάθεια υπόσκαψης μέχρι και παραχάραξη της παιδείας και της ιστορίας μας, που ήταν και διακαής επιθυμία των Βρετανών αποικιοκρατών και από την άλλη με την εφαρμογή της προτροπής του ανθέλληνα Χ. Κίσιγκερ για την καταπολέμηση των Ελλήνων, από εκείνους που επιθυμούν την αποδυνάμωσή τους στις αρχές και τις αξίες της ζωής τους και του τρισχιλιετούς πολιτισμού τους, και συμπληρώνω εγώ, που ξεστράβωσε τον κόσμο.
2. Με την προσπάθεια ενοχοποίησης από τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, των Ε/κ με παραπλανητικά στοιχεία και αχρείαστες δηλώσεις για τα όσα δυσάρεστα και καταστροφικά συνέβησαν στην Κύπρο από τη Βρετανία και την Τουρκία από το 1950 μέχρι και σήμερα.
3. Με την υποβολή, αν όχι την επιβολή, στον κόσμο της ιδέας ότι οφείλει, στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και άλλων σύγχρονων ιδεοληψιών, να σταματήσει να πιστεύει στις αρχές και αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού του και της ελληνοχριστιανικής του παράδοσης, και να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις χιλιάδες μεταναστών, χωρίς να αντιδρά στους άδικους χαρακτηρισμούς του ρατσιστή, σοβινιστή και ξενόφοβου που του αποδίδονται. Ο δυσανάλογα με τον πληθυσμό μας μεγάλος αριθμός μεταναστών ενεργεί στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας ως μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια συνοχής της ελληνοχριστιανικής μας κοινωνίας. Οι διαμαρτυρόμενοι για τον πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών, που καθιστούν την ημικατεχόμενη Κύπρο την πρώτη σε ποσοστό μεταναστών επί του πληθυσμού της από τις 27 της Ε.Ε., παρακαλούν και προκαλούν την Κυβέρνηση Χριστόφια να δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο των κρατών μελών της Ε.Ε. με το ποσοστό μεταναστών τους επί του πληθυσμού τους, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους και να μάθει ο κόσμος την πικρή αλήθεια.
4. Με την προσπάθεια συκοφαντίας και φίμωσης της Εκκλησίας από την Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ και άλλους, επειδή προβαίνει διά του Προκαθημένου της σε αυστηρές δηλώσεις, ασκώντας την επιβεβλημένη κριτική της Κυβέρνησης τόσο για σοβαρά λάθη της όσο και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου. Κάμνουν λάθος, τεράστιο λάθος, που αγγίζει τα όρια εθνικής προδοσίας, εκείνοι που επιδιώκουν τη φίμωση της Εκκλησίας για την άσχημη πορεία του εθνικού μας ζητήματος. Η Εκκλησία όχι μόνο δικαιούται αλλά υποχρεούται να έχει λόγο και να ασκεί ρόλο για την αίσια έκβαση και την πρόληψη συμφοράς στο εθνικό μας ζήτημα.
Η ανάμιξη της Εκκλησίας στην πορεία του εθνικού μας ζητήματος αποτελεί εθνική επιταγή, λόγω της μακροχρόνιας προσφοράς της στη διατήρηση του ελληνοχριστιανικού χαρακτήρα της Κύπρου και της κοινωνίας της, αλλά και λόγω της φύσης και του είδους της αποστολής της.
Είναι όχι μόνο ανιστόρητοι, αλλά και λίαν αχάριστοι και αγνώμονες όσοι καταφέρονται με λόγια και με έργα εναντίον της Εκκλησίας, επιδιώκοντας τη φίμωσή της. Η Εκκλησία, στην προσπάθειά της να βοηθήσει την Κυβέρνηση στο ομολογουμένως δύσκολο έργο της, αλλά και στην υποχρέωσή της να τονώσει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, οφείλει από τη μια να κάνει πιο συχνή και έντονη την παρουσία της με την εποικοδομητική κριτική του έργου της Κυβέρνησης και από την άλλη (όπερ πιο επάναγκες) να αναλάβει μια εκστρατεία καταγγελίας της Τουρκίας (διαθέτει ευτυχώς τα αναγκαία προς τούτο οικονομικά μέσα) για τη σκόπιμη βεβήλωση ή την πλήρη καταστροφή εκκλησιών και ιερών μονών που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη μας, ως και για την ολοσχερή εξάλειψη της ελληνοχριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας στην κατεχόμενη γη μας.
Είναι τώρα η ώρα της Εκκλησίας. Η Εκκλησία υποχρεούται να μπει ανάχωμα στον ολισθηρό δρόμο της Κυβέρνησης, αλλά και όλων εκείνων -δικών μας και ξένων- που απεργάζονται την τουρκοποίηση και το ξεπούλημα της ελληνικότητας της Κύπρου. Να κάνει η Εκκλησία ό,τι η Κυβέρνηση σκόπιμα αρνείται να κάνει. Να καταγγείλει την Τουρκία στον έξω κόσμο, αλλά κυρίως στα κράτη μέλη της Ε.Ε., στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. και να πει ποια είναι η Τουρκία, χωρίς το προσωπείο της ειρηνοποιού και πόσα και ποια εγκλήματα έπραξε και διαπράττει σε βάρος της Κύπρου και του λαού της - Ε/κ και Τ/κ. Να αποδείξει με αριθμούς ότι στόχος της Τουρκίας δεν είναι η ψευδώς προβαλλόμενη προστασία των Τ/κ, αλλά η εξαφάνιση και αντικατάστασή τους με τις χιλιάδες εποίκων που κουβάλησε στα κατεχόμενα, ως και η εν ευθέτω χρόνω -περίπτωση Αλεξανδρέττας- τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: