Σελίδες

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ προς ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: "Κοινωνικά άδικο και άνευ αποτελέσματος το μνημόνιο"

Σαμαράς προς Στρον Καν: «Κοινωνικά άδικο και άνευ αποτελέσματος το μνημόνιο»

Σαμαράς προς Στρον Καν: «Κοινωνικά άδικο και άνευ αποτελέσματος το μνημόνιο»
Την πάγια θέση του για το μνημόνιο ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε στο γραφείο του στην Βουλή με τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος Καν.
Στην συνάντηση έγινε σε βάθος συζήτηση για τις προτάσεις της ΝΔ αφού προηγήθηκε η ανάλυση για το που πάσχουν τα μέτρα της κυβέρνησης.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας υποστήριξε ότι το επιτόκιο δανεισμού είναι υψηλό. Έγινε συζήτηση για το «ευρωομόλογο» ενώ ο κ. Στρος Καν είπε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα.
Ο κ. Σαμαράς εξήγησε γιατί το Μνημόνιο είναι, εκτός από κοινωνικά άδικο, και οικονομικά αναποτελεσματικό και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνόδευε τις θέσεις του με στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο χρόνο. Υπογράμμισε ότι, χωρίς μέτρα ανάπτυξης θα υπάρξουν μεγαλύτερα αδιέξοδα, που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.
Τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς. Σημείωσε πάντως ότι στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου η Νέα Δημοκρατία λέει «ναι», αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό (τα 110 δισ. ευρώ) και να μην περιέχει νέα επαχθή μέτρα.
Ο κ. Στρος Καν υποστήριξε ότι το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας θα αποδώσει αλλά έχει ρίσκο.
Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι δύο τομεάρχες Οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρας και Μηταράκης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: