Σελίδες

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη διαδήλωση στα Σκόπια εναντίον του Γκρουέφσκι

Mέγάλη διαδήλωση στα Σκόπια κατά Γκρουέφσκι Εκτύπωση E-mail
06-12-2010 01:15:16
ImageΜεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι πραγματοποίησε το απόγευμα στα Σκόπια το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM).
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από όλη τη χώρα, σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασαν τις 50.000, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους των Σκοπίων και κατέληξαν μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ, με κεντρικό σύνθημα "Αρκετά πιά-Αγωνίσου για το μέλλον σου".
Ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, επανέλαβε το αίτημα του κόμματος του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι βύθισε τη χώρα και τους πολίτες σε οικονομικό μαρασμό και εξανέμισε κάθε ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του τόπου.
Ο κ.Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την στασιμότητα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πορείας της χώρας και για την «κατάλυση», όπως ανέφερε, του κοινωνικού κράτους, ενώ επέκρινε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για καταστάσεις νεποτισμού και «υπόνομευσης της δημοκρατίας», μέσω ενεργειών εκφοβισμού των πολιτών και των εργαζόμενων του δημοσίου τομέα και της άσκησης πιέσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την ένταση, εξαιτίας της παρουσίας μεγάλης αστυνομικής δύναμης, που προκλήθηκε πριν δέκα ημέρες μπροστά στις εγκαταστάσεις του ομίλου του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, ο οποίος ελέγχει τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό στην ΠΓΔΜ και τρεις ημερήσιες εφημερίδες και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι.
Η αντιπολίτευση, όπως και ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός όμιλος, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του κ.Γκρούεφσκι προσφεύγει σε μεθόδους «αστυνομοκρατίας» επιχειρώντας να φιμώσει κάθε διαφορετική φωνή στο εσωτερικό.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες αυτές και αιτιολόγησε την παρουσία της αστυνομίας ως «συνδρομή» στους επιθεωρητές της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος που πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχειρήσεις που συστεγάζονται με τα ΜΜΕ που ελέγχει ο κ.Ράμκοφσκι, μετά από βάσιμες υποψίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο Ν.Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, συμπίπτει με «επίπλαστες» καταγγελίες, σε «συνεργασία» με τον όμιλο του κ. Ράμκοφσκι, με στόχο τη «διαστρέβλωση» της πραγματικής εικόνας και κατ΄ επέκταση του κυβερνητικού έργου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: