Σελίδες

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

O Εθνικοδημοκρατικός τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης

Η ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 03/12/2010
Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα . Πρώτα από όλα η κρίση αυτή δεν είναι μια έκτακτη και παροδική κατάσταση. Μια τέτοια αντίληψη αποτελεί λανθασμένη περιγραφή και ανάλυση των πραγμάτων . Με τη σειρά της αυτή η λανθασμένη περιγραφή είναι απότοκος του τρόπου που βλέπουμε τα πράγματα.
Όταν ο τρόπος ορίζεται μέσα από τις ιδεολογικές παρωπίδες της επικρατούσας χαοτικής ιδεολογίας του σοσιαλκαπιταλισμού, τότε τα εξαγόμενα συμπεράσματα υποβοηθούν στην αγνωσία , στην αδυναμία αντίστασης και αντιμετώπισης της κρίσης και κατά συνέπεια στην περαιτέρω επικράτηση της.
Η κρίση αυτή μέσα από την δική μας ιδεολογική ορατότητα δεν είναι τυχαίο συμβάν αλλά ένας τρόπος παγκόσμιας κυριαρχίας του υπερεθνικού τοκογλυφικού συστήματος. Στόχος είναι να υποθηκευτούν οι εθνικές οικονομίες και μέσω αυτής της υποθήκευσης να συρρικνωθούν οι εθνικές κυριαρχίες , να αλωθούν οι αντιστάσεις των εθνών για να επιβληθεί στο τέλος η παγκόσμια διακυβέρνηση των σκλάβων.
Στη φάση που είμαστε τώρα, εκείνο που επιδιώκουν οι τοκογλύφοι των εθνών είναι να υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά πως θα διαχειριστούν αυτές τις ανάγκες αλλά και πως θα διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους. Όσα έθνη νομίζουν ότι θα ξεφύγουν εύκολα από τα αρπάγια των τοκογλύφων , είναι γελασμένα. Συνεπώς η αντιμετώπιση της κρίσης σημαίνει αντιμετώπιση της ανάγκης δανεισμού . Εάν ελέγξουμε αυτή την ανάγκη, ελέγχουμε τους ενδελεχείς στόχους της κρίσης .


Από αυτό συνεπάγεται ότι θα μπούμε αναγκαστικά σε μια περίοδο λιτότητας αλλά προπάντων σε μια περίοδο που ο έλεγχος του χρήματος , που σήμερα διαχειρίζονται οι τραπεζίτες στα πλαίσια της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς θα περάσει στα χέρια του εθνικού κράτους. Στόχος είναι να περιοριστεί σε ασήμαντα επίπεδα η ληστρική κερδοφορία των τραπεζών που δρουν σε εθνικό χώρο και το εθνικό κράτος μέσα από δική του αναπτυξιακή τράπεζα να ελέγξει την αξία του χρήματος που θα κατευθύνει στη στήριξη της οικονομίας της κοινωνίας. Δηλαδή στη στήριξη της οικογενειακής και μικρομεσαίας επιχείρησης , στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής , ενώ παράλληλα θα δώσει στον εργάτη τη δυνατότητα συμμετοχής σε μεγάλες επιχειρήσεις λαϊκής βάσης σε τομείς όπως είναι για παράδειγμα η ναυσιπλοΐα .
Η μεγάλη βιομηχανία κατ΄ ανάγκη θα ανήκει στο κράτος κατά ένα μεγάλο μέρος της ώστε να επιτρέψει την προσέλκυση παραγωγικού κεφαλαίου.
Τέτοια βιομηχανία είναι δυνατό να αναπτυχθεί στο τομέα της πολεμικής βιομηχανίας και εκμετάλλευσης εθνικών ενεργειακών πηγών. Η διασφάλιση αυτής της νέας πορείας θα είναι ο ισχυρός στρατός και η περισσότερη δημοκρατία, η εθνική λαϊκή δημοκρατία που θα ορθωθεί πάνω από τα ερείπια της αστικής δημοκρατίας – πλουτοκρατίας και φαυλοκρατίας.
Αυτή η νέα εθνική πορεία δεν μπορεί να χαραχθεί από τις καθεστηκυίες πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις αλλά από την νέα ιδεολογικοπολιτική βούληση που θα συνενώσει τον εθνικισμό με την λαϊκή δημοκρατία.

edikcyprus.blogspot, Τόνοι και Πνεύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: