Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γεώργιος Τράγκας. Ο τιμητής των πάντων μήπως λασπολογεί;

Κύριε Τράγκα, καλημέρα.
Κάποτε βέβαια σε αποκαλούσα "φίλε Γιώργο" ή "δικέ μου" αλλά αποδεικνύεσαι ένας κοινός λασπολόγος και μάλλον αυτή θα είναι η τελευταία φορά που σε ακούω είτε στο ραδιόφωνο, είτε στο ALTER. Τελικά από την πρωινή ζώνη του real o μόνος που αξίζει να ακούει κανείς είναι ο Καλαμίτσης.
Επανέρχομαι σε σένα. Λασπολογείς κύριε "Καρατζαφέρη" αναφερόμενος στον Γεώργιο Χρήστου Παπαδόπουλο λέγοντας ότι ήταν ταγματασφαλίτης γιατί όπως εγώ θα σου αποδείξω με στοιχεία, με το κείμενο που παραθέτω παρακάτω παρμένο από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ότι ο Γεώργιος Χρήστου Παπαδόπουλος υπήρξε αγνός πατριώτης και ουδέποτε πρόδοσε την πατρίδα του όπως έκαναν οι ταγματασφαλίτες.
Μας αναφέρεις το όνομα Γεώργιος Παπαδόπουλος (εγώ ξέρω καμιά πενηνταριά με το ίδιο όνομα εκ των οποίων δύο συμμαθητές μου ) χωρίς να αναφέρεσαι στο όνομα πατρός και επικαλείσαι ένα βιβλίο που έχεις μόνο εσύ (αν είναι δυνατόν) και ίσως και ένας άλλος. Πώς γίνεται; Δεν έπεσε ούτε ένα αντίτυπο στα χέρια των κομμουνιστών εκείνης της εποχής; Κανένα αντίτυπο στα χέρια "αγωνιστών της πλάκας του ΠΑΚ"; Μόνο εσύ και κάποιος άλλος το έχετε και θέλεις να σε πιστέψουμε;  
Σε δεχθήκα σαν αντι-Μητσοτακικό παλαιότερα, όπως σε δέχθηκα σαν αντι-Ντορικό προ έτους και μάλιστα θεωρούσα ότι αγωνιζόσουν σαν ΝΔκράτης αλλά μην νομίζεις ότι μου διαφεύγει ότι την πρώτη φορά εσύ απλά εκτελούσες τις εντολές του τότε αφεντικού σου, του Αλαφούζου, εξυπηρετώντας τα όποια συμφέροντά του ενώ την δεύτερη πάλι τα συμφέροντα κάποιου άλλου αφεντικού θα εξυπηρετούσες και, ΌΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΑΣΟΚ με την δεύτερη να μας φέρνεις το μνημόνιο.
Νομίζω ότι ήλθε ο καιρός κύριε Τράγκα, εμείς τα ιστολόγια, να ασχοληθούμε κάπως πιο σοβαρά μαζί σου. Να ασχοληθούμε με "τον βίο και την πολιτεία σου" κατά την περίοδο της "χούντας" που λες κι εσύ. Να αρχίσουμε να ψάχνουμε τις διασυνδέσεις σου με τους τότε  και τα πεπραγμένα σου εκείνης της εποχής. Όλο και κάποιοι θα θυμούνται. Και ίσως θα πρέπει να ασχοληθούμε και με την τωρινή σου "κατάσταση".
Ακολουθούν λοιπόν κύριε Τράγκα τα στοιχεία και απορώ που βρήκε τον χρόνο ο Γ.Χ.Π. να το παίξει σε δύο ταμπλώ. Αντιστασιακός και ταυτόχρονα ταγματασφαλίτης. Βγάλε μας τώρα και τους Τσιγάντε και Γρίβα ταγματασφαλίτες. Αλλά και να το κάνεις δεν θα εκπλαγώ. Πλέον όλα μπορώ να τα περιμένω από σένα.

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
<<Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαΐας, με πατέρα το δάσκαλο του χωριού Χρήστο Παπαδόπουλο και μητέρα την Χρυσούλα. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα άλλα δύο αδέλφια της οικογένειας, τον Κωνσταντίνο και τον Χαράλαμπο. Τελειώνοντας το Λύκειο το 1937, εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπου παρακολούθησε τριετή εκπαίδευση μέχρι το 1940. Αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Παντρεύτηκε το 1942 τη Νίκη Βασιλειάδη και απέκτησε δύο παιδιά μαζί της, τον Χρήστο και την Χρυσούλα. Το 1969 πήρε διαζύγιο το οποίο εκδόθηκε με κοινή υπαιτιότητα[1] και εν συνεχεία παντρεύτηκε τη Δέσποινα Γάσπαρη (υπάλληλο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης),με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Υπερμαχεία.[2]

[Επεξεργασία]Άνοδος


Οι απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων της τάξης του 1940 σύντομα θα εισέρχονταν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ο δικτάτορας της Ελλάδας, Ιωάννης Μεταξάς είπε το ιστορικό«OXI» στις ιταλικές δυνάμεις για την παράδοση της χώρας στον Μπενίτο Μουσολίνι. Συμμετείχε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο κατά τον οποίο τιμήθηκε με δύο πολεμικούς σταυρούς και με το χρυσό αριστείο ανδρείας. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος σαν ανθυπολοχαγός πυροβολικού πολέμησε εναντίον των Ιταλών αλλά και εναντίον της γερμανικής εισβολής στις 6 Απριλίου 1941. Με την έναρξη της κατοχής, τον Απρίλιο του 1941 εγγράφεται στην σχολή πολιτικών μηχανικών του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, εντάσσεται αρχηγός στην οργάνωση Μίδας 614 του συνταγματάρχη Τσιγάντε, και μετά την διάλυσή της στην <<Οργάνωση Χ>> του Γεωργίου Γρίβα. Το 1944, με την βοήθεια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, διέφυγε στην Μέση Ανατολή όπου και του απονεμήθηκε ο βαθμός τουυπολοχαγού. Το 1945 επανήλθε στην Ελλάδα. Κατά τη δεκαετία του '50 υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες σε υψηλό πόστο. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Ο Γ. Παπαδόπουλος το 1960 προάχθηκε σε συνταγματάρχη και τοποθετήθηκε στην ΚΥΠ. Το 1961 ως συνταγματάρχης της ΚΥΠ, και αρχηγός από το 1961 της παράνομης οργανώσεως Ένα στον Στρατό,είχε συμμετάσχει στη διαμόρφωση τουσχεδίου «Περικλής», που είχε ως στόχο την άσκηση συστηματικής βίας για τη μείωση της επιρροής της ΕΔΑ. Ο στόχος εξειδικευόταν ως εξής: "Ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε ο κομμουνισμός εις το εγγύς μέλλον να υποστή κάμψιν και το ποσοστόν του να κατέλθη εις επίπεδα κάτω του 20%". Η συμμετοχή του αποκαλύφθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1965 από τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Οι αποκαλύψεις βασίστηκαν σε ανακριτικό πόρισμα του αντιστράτηγου Χ. Λουκάκη σύμφωνα με τις οποίες η διαμόρφωση του σχεδίου "Περικλής" (είχε συνταχθεί ήδη από το 1959 από την ΚΥΠ) ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου 1961, σε ειδική συνεδρίαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής πληροφοριών και διαφωτίσεως του ΓΕΕΘΑ, υπό την προεδρία του Α/ΓΕΣ Β. Καρδαμάκη. Επίσης στις αρχές του Ιουνίου 1965 ο τότε συνταγματάρχης της 117ης Μοίρας Πυροβολικού Γ. Παπαδόπουλος διέπραξε το περίφημο "Σαμποτάζ του Έβρου". Έριξε ζάχαρη σε φορτηγά της μονάδας του και κατηγόρησε γι' αυτό κομμουνιστές φαντάρους. Αποκαλύφθηκε όμως ότι ήταν δική του προβοκάτσια και αντί να δικασθεί από στρατοδικείο τιμωρήθηκε μόνο με 15 μέρες φυλακή. Το 1966 διορίζεται από το ΓΕΣ, διευθυντής του 3ου Επιτελικού γραφείου του ΓΕΣ. Έκτοτε άρχισε την προπαρασκευή του πραξικοπήματος, μαζί με τους ΠαττακόΜακαρέζο και άλλους 26 αξιωματικούς>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: