Σελίδες

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ένα μεγάλο Εύγε στη Ακαδημία Αθηνών


 Η Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο Πνευματικό Ίδρυμα της πατρίδας μας, στην πανηγυρική συνεδρία της, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, παρασημοφόρησε την Φιλοπατρία και την Διαμόρφωση Θρησκευτικής και Εθνικής Συνείδησης, απονέμοντας το ΑΡΓΥΡΟΥΝ  ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ ΑΝΔΡΕΙΑΣ στην διδασκάλισσα  Χαρά Νικοπούλου.
«ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΘΗΝΩΝ ΤΥΧΗ  ΑΓΑΘΗ ΕΔΟΞΕ ΤΗ ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΑΘΗΝΩΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΝ  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ  ΜΕΤΑΛΛΙΩ ΤΙΜΗΣΑΙ ΟΤΙ ΕΝ ΤΩ  ΣΧΟΛΕΙΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΤΑ ΕΤΗ 2004 - 2008 ΜΕΤ' ΕΥΨΥΧΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΣΑ ΛΌΓΩ ΤΕ ΚΑΙ ΈΡΓΩ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΝΩΝ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΑΜΠΡΟΝ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΝΕΙΠΕΙΝ ΔΕ ΤΑΣ ΤΙΜΑΣ ΕΝ ΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΓΔΌΗ ΕΠΙ ΕΙΚΑΔΙ ΕΤΟΥΣ ΔΕΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΣΧΙΛΙΟΣΤΟΥ».
Στο παραπάνω κείμενο το οποίο υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα και τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ.κ. Βασίλειο Πετράκο και Κωνσταντίνο Σβορόπουλο αποτυπώνεται με ένα μοναδικό τρόπο η μεγάλη προσφορά της Χαράς Νικοπούλου στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Ιδού και ένα ακόμα μικρό απόσπασμα από την έκθεση του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας Αθηνών που αναγνώσθηκε κατά την πανηγυρική συνεδρία της 28ης Δεκεμβρίου 2010: «Αργυρό μετάλλιο της Ακαδημίας απονέμεται στην κυρία Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο του Νομού Έβρου κατά την περίοδο 2004 - 2008 διότι παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε κατά την εκτέλεση του έργου της, εξετέλεσε τα καθήκοντά της κατά τρόπο αντάξιο της μεγάλης αποστολής της διδάσκοντας τα παιδιά που της εμπιστεύθηκε η Πολιτεία σύμφωνα με τις αρχές της ελεύθερης σκέψης, της ανεξιθρησκείας και της αλήθειας, χωρίς να υπολογίσει αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια».
Και η Αντιφώνηση της Χαράς Νικοπούλου: 
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών, Εν έτει 2010, όπου η Ελληνική Κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς Έλληνες που αγαπούν το Έθνος και την Πατρίδα τους, Ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών, που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής, αλλά κυρίως Εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους Τούρκους και τους Ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας. Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης».
 (Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών, Πανηγυρική Συνεδρία της 28ης  Δεκεμβρίου  2010).
Εν τω μεταξύ για άλλη μια φορά τέτοια σημαντικά γεγονότα πέρασαν εντελώς απαρατήρητα και από την ελληνική πολιτεία και από τα πλείστα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως. Πλήρης σχεδόν σιωπή, για τέτοιες άδολες και πατριωτικές συμπεριφορές, σε μια Ελλάδα που έχοντας απέναντι της ποικιλώνυμους εχθρούς αγωνίζεται απεγνωσμένα να κρατηθεί όρθια.

Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com


Υ.Σ.: Νεαρή κάτοικος Δήμου της Θράκης στον οποίο εκλέχθηκε μουσουλμάνος δήμαρχος, με πληροφόρησε ότι μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, κανένας Έλληνας Χριστιανός δεν τολμούσε να ξεμυτίσει από το σπίτι του, αφού οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων Μουσουλμάνων οι οποίοι κρατούσαν και ανέμιζαν τούρκικες σημαίες ήταν κάτι περισσότερο από προκλητική…… Τα σχόλια δικά  σας….
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: