Σελίδες

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σιγά μην έχουν τα κότσια οι βουτυροχλεχλέδες δωσίλογοι να τα βάλουν με του τροϊκανούς....... έστω και με δηλώσεις "δήθεν".


Διαβήματα προς τους επικεφαλής της Τρόικας


Διαβήματα προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, για τα όσα υποστήριξαν χθες στη συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν τα διαβήματα να πραγματοποιηθούν χθες, πριν την έκδοση της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, πλην όμως, ήταν αργά και οι κύριοι Μπαρόζο, Στρος Καν και Τρισέ, δεν ήταν στα γραφεία τους. 

Κυβερνητικοί κύκλοι εξέφραζαν μάλιστα την απορία, πως είναι δυνατόν μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε, οι επικεφαλής της τρόικας, να εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Αθήνα, θα επιθυμούσε την αντικατάστασή τους.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Με γραπτή του δήλωση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο κ. Πεταλωτής ...

χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας τονίζοντας ότι εντολές η κυβέρνηση παίρνει μόνο από τον ελληνικό λαό και προειδοποιώντας ότι υπάρχουν και όρια. 

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ , του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας» αναφέρει ο κ. Πεταλωτής. «Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανένα. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό». 

«Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Real

Δεν υπάρχουν σχόλια: