Σελίδες

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προκαλείται δημοσίως: Πού είδε ή πότε διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, από το 1974 και εντεύθεν, παρεμβαίνει στο Κυπριακό και επιχειρεί να μας επιβάλει τη θέλησή της;


‘Όταν ο Αρχιεπίσκοπος μιλά με γλώσσα Χριστόφια και Τούρκων

| | Με τον Σάββα Ιακωβίδη στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΚΑΘΕ φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προβαίνει σε δηλώσεις εξαπολύει και αδέσποτες πολιτικές ρουκέτες. Πλήττουν πρώτα τον ίδιο. Και θρυμματίζουν όσα ο κυπριακός Ελληνισμός πιστεύει, τιμά και διαφυλάττει. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν είναι πολιτικάντης. Δεν θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Συνεπώς δεν αναμένεται να πολιτεύεται.
Άλλος είναι ο ρόλος και η κρίσιμης σημασίας αποστολή του. Δικαιούται να έχει απόψεις. Όσα, όμως, λέγει κατά καιρούς διαστρέφουν όσα εθνικά και πατριωτικά ως μαχόμενη και Εθναρχούσα η Κυπριακή Εκκλησία λέγει ότι υπερασπίζεται αταλάντευτα. Διερωτώμεθα: Δεν υπάρχει κανείς στον περίγυρό του, με νηφαλιότητα και περίσκεψη, για να υποδείξει μερικά σοβαρά πράγματα στον Αρχιεπίσκοπο; Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική «Μιλλιέτ» (1/3/2011), ο Αρχιεπίσκοπος, γι’ άλλη μια φορά, ξεπέρασε τα εσκαμμένα.
Σύμφωνα με τη «Μιλλιέτ», που μέχρι σήμερα δεν διαψεύστηκε, ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να είπε τα εξής πρωτοφανή: «Στην περίπτωση που οι Τ/κ και οι Ε/κ αφεθούν στην ησυχία τους από τις μητέρες πατρίδες τους, η λύση θα καταστεί ευκολότερη. - Να φύγουν οι Έλληνες και οι Τούρκοι στρατιώτες που ήρθαν στο νησί μετά το 1974. - Για τη λύση, θα πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε οι έποικοι, που είναι και στις δύο πλευρές. - Το νησί θα πρέπει να απαλλαγεί από τους ξένους στρατιώτες. - Θα πρέπει να φύγετε όλοι σας». Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς πια… Την απύθμενη πολιτική αφέλεια του Προκαθήμενου της Εκκλησίας; Το βροντωδώς ανιστόρητο των προσεγγίσεών του; Ή την ολέθρια εξίσωση Ελλάδας-Τουρκίας και την προσχώρησή του σε Χριστόφειες και τουρκικές θέσεις; Τι είπε ο Πρόεδρος σε εκείνην την ασυνάρτητη παρέμβασή του στο Brookings Institute; Ότι και η Ελλάδα έκανε εισβολή στην Κύπρο, όπως η Τουρκία. Τι ισχυρίζονται οι Τούρκοι; Ότι και η Ελλάδα εποικίζει την Κύπρο, όπως πράττει και η Τουρκία.
Ο Αρχιεπίσκοπος προκαλείται δημοσίως: Πού είδε ή πότε διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, από το 1974 και εντεύθεν, παρεμβαίνει στο Κυπριακό και επιχειρεί να μας επιβάλει τη θέλησή της; Δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος που κατ΄ επανάληψη, σε δηλώσεις και συνεντεύξεις του, εξαίρει τη βοήθεια και την υποστήριξη, που η Μητέρα Ελλάδα παρέχει στην Κύπρο; Πώς, τώρα, καταγγέλλεται και εξισώνεται ως εισβολέας με την Τουρκία; Ο Αρχιεπίσκοπος τι εννοεί όταν λέγει ότι «μετά το1974» «ήρθαν» Τούρκοι και Έλληνες στην Κύπρο; Εννοεί ότι ομού εισέβαλαν!
Αυτά ακριβώς που ισχυρίστηκε και ο Δ. Χριστόφιας ενώπιον Αμερικανών. Πού ο Αρχιεπίσκοπος βλέπει εποικισμό της Κύπρου με Έλληνες; Ποιοι είναι «οι ερχόμενοι από την Τουρκία»; Ασφαλώς εννοεί τους έποικους, που η Τουρκία χρησιμοποιεί για να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση της Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος είτε δεν αντιλαμβάνεται τι λέγει είτε είπε αυτά τα ακαταλόγιστα για να φανεί αρεστός στους Τούρκους. Και, φυσικά, κουβαλά άφθονο νερό στην άθλια ΑΚΕΛική προπαγάνδα, που μόνιμος στόχος της είναι ο διασυρμός καθετί του Ελληνικού.
Η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στη «Μιλλιέτ» δεν προκάλεσε καμία αντίδραση. Κανένα κόμμα δεν βγήκε να τον επικρίνει όπως ορθά και έντονα έπραξαν στην περίπτωση του προέδρου Χριστόφια. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Όσα ο Αρχιεπίσκοπος είπε είναι απείρως χειρότερα απ' όσα δήλωσε ο Πρόεδρος, επειδή ο πρώτος θέλει να εμφανίζεται ως αθεράπευτος ελληνολάτρης. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι στο απυρόβλητο. Κρίνεται. Και κατακρίνεται σκληρά ξανά, επειδή δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί πόση τεράστια ζημιά έχει προκαλέσει στον αγώνα ελευθερίας της Κύπρου, που λέγει ότι ο ίδιος και η Εκκλησία διεξάγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: