Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η Ντόρα όταν υπόσχεται .... υπόσχεται. Και σε Χριστιανούς και σε Μουσουλμάνους. Κληρονόμησε την "τέχνη" από τον πατέρα της! Είνα θέμα DNA!!!!


Posted: 09 Mar 2011 02:21 AM PST
Εφ. Γκιουντέμ Μάρτιος 2011
4 – 5 χρόνια πριν και 5 χρόνια μετά

Αρθρογράφος Τζεμίλ Καπζά


Η Ντόρα Μπακογιάννη πριν από 5 χρόνια ήταν Υπ. Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή.
… Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις που είχε κάνει εκείνη την περίοδο.

… Είναι ξεκάθαρος ο λογαριασμός όσον αφορά ποια από τα μέτρα ή τις «καινοτομίες» που είχε ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη εφαρμόστηκαν και ποια όχι μέσα σε αυτήν την πενταετία.
Θα έσβηναν τα χρέη των βακουφίων και δεν θα εφαρμοζόταν ο φόρος στις βακουφικές περιουσίες. Επικρατεί ασάφεια . Ενώ τα άτομα που διόρισαν οι ίδιοι, δεν σπάνε την σιωπή τους.
Θα υπήρχε αλλαγή στον νόμο για να μπορέσουν να γίνουν εκλογές της διαχειριστικής επιτροπής. Επειδή τις αλλαγές στον νόμο δεν μπορεί να τις αποδεχτεί η μειονότητα, ακόμη δεν μπορούν να γίνουν εκλογές. Η κυβέρνηση θα έλυνε αυτό το πρόβλημα μέσω διαλόγου με την μειονότητα. Δεν υπήρξε καν ανταπόκριση στην απαίτηση της Μειονότητας για διάλογο.
Υπάρχει ο νόμος των 240 ιεροδιδασκάλων. Δεν εφαρμόζεται ούτε πρόκειται να εφαρμοστεί. Με αυτόν τον νόμο η κυβέρνηση χειροτέρεψε τα πράγματα. Η πρόθεση είναι αυτή που έχει σημασία. Το καταλαβαίνετε;
Δεν τηρήθηκε η υπόσχεση που δόθηκε για απόδοση ιθαγένειας στα θύματα του άρθρου 19 αλλά μόνον σε εκείνους που ζουν στην Ελλάδα. Σήμερα ακόμα υπάρχουν θύματα.
Θα υπήρχε ποσόστωση 5 τοις χιλίοις για την μειονότητα στις εξετάσεις για το δημόσιο. Ψηφίστηκε ο νόμος και κανένας δεν γνωρίζει αν εφαρμόζεται ή όχι.
Από τις ανακοινώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την μειονότητα, βλέπουμε ότι τηρήθηκε μόνο η υπόσχεση συνέχισης διορισμού των Μουφτήδων.
Πέρασαν 5 χρόνια από τότε. Εξαφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Καραμανλής. Ο Σαμαράς, ο οποίος στο παρελθόν είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, του πατέρα της Μπακογιάνη, έγινε πρόεδρος της ΝΔ. Η Ντόρα διαγράφτηκε από το κόμμα. Και ήρθε τώρα στην δυτική Θράκη ως πρόεδρος του νέου κόμματος που η ίδια ίδρυσε. Οι δηλώσεις που έκανε αυτήν την φορά σχετικά με την μειονότητα, ήταν πιο προσεκτικές και γενικού περιεχομένου. Εριξε την μπάλα στο γενικό συνέδριο του κόμματος. Ανακοίνωσαν ότι στο πρόγραμμα της ΔΗ.ΣΥ. θα συμπεριληφθεί και το μειονοτικό πρόγραμμα. Τώρα υπάρχει αγωνιώδης αναμονή: «Ας έρθει το γενικό συνέδριο του κόμματος και θα δούμε το πρόγραμμα της μειονοτικής πολιτικής μας».
Μην ανησυχείτε! Οι μέρες κυλάνε σαν το νερό.
Να μην μας διαφύγει ότι υπάρχει ένα κοινό σημείο ανάμεσα στην σημερινή επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη και εκείνης που έκανε πριν από 5 χρόνια. Ο Ιλχάν Αχμέτ συνόδεψε την Ντόρα Μπακογιάννη και στις δυο επισκέψεις, πριν από 5 χρόνια ως βουλευτής και τώρα ως ιδρυτικό μέλος του κόμματος. Ποιος ξέρει με ποια ιδιότητα θα συνοδέψει ο Ιλχάν Αχμέτ στην επόμενη επίσκεψη την Ντόρα Μπακογιάννη. Τώρα σίγουρη είναι η ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους. Πιστεύω ότι έχει συνέχεια.
Προς το παρόν, θα είναι πιο υγιές να συγκρίνουμε τις δύο επισκέψεις της Ντόρας Μπακογιάννη και να καταλάβουμε πόσο διαφέρουν οι απόψεις και οι ιδέες της για την μειονότητα από τότε, αφού πρώτα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του κόμματός της.
Ας κάνουμε υπομονή…


tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: