Σελίδες

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Επείγον: Nα ψηφιστεί νέος συμπληρωματικός νομος ή νέα εγκύκλιος «μεταφοράς υπολοίπων δανείων-καρτών υπερδανεισμένων".


 

Ανοιχτή Επιστολή
Κύριε Πρωθυπουργέ
Κύριε Υπουργέ
Κύριες/οι Βουλευτές
Κοιν. ΜΜΕ.
Αθήνα, 14-3-2011
Θέμα: Είναι ανάγκη να ψηφιστεί νέος συμπληρωματικός νόμος  του νόμου κ. Κατσέλη,  ή να εκδοθεί εγκύκλιος  «μεταφοράς και συγκεντρώσεις σε ένα, υπολοίπων δανείων-καρτών υπερδανεισμένων»!
Μετά την «επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας», να γίνει «επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των δανείων των πολιτών στις Τράπεζες»!
Αυτοκτονούν οι υπερδανεισμένοι δανειολήπτες, με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών και των Τραπεζιτών, ενώ υπάρχει ανέξοδη λύση! Η γραμμή 1018 δέχεται εκατοντάδες κλήσεις κάθε μέρα πολιτών που θέλουν να αυτοκτονήσουν! Έλεος!
Να παρέμβει ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου. Οι πολίτες ωθούνται στην αυτοκτονία, από τους Τραπεζίτες και τα γραφεία ενημέρωσης,  ενώ υπάρχουν οι... ανέξοδες λύσεις της Νέας Σεισάχθειας,  και πληρωμής των Τραπεζών και Σωτηρίας των πολιτών! Ηθικός αυτουργός των αυτοκτονιών, το Υπουργείο Οικονομικών που κωφεύει!
Η Νέα Σεισάχθεια 2011 μπορεί να πραγματοποιηθεί…  με  νέο νομοσχέδιο ή εγκύκλιο  ή με απόφαση του Διοικητή της κάθε Τράπεζας, «μεταφοράς υπολοίπων δανείων-καρτών υπερδανεισμένων»… συμπληρωματικά του νόμου κ. Κατσέλη ( ο οποίος απευθύνεται μόνο σε παντελώς κατεστραμμένους και θέλει εκποίηση περιουσίας)  και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία! Χρειάζεται μια Τράπεζα σωτηρίας υπερδανεισμένων!
Σε νέο νομοσχέδιο «μεταφοράς υπολοίπων δανείων-καρτών υπερδανεισμένων σε ένα χαμηλότοκο δάνειο», θα μπορούσε να περιληφθεί:
1.    Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνειο με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
2.    Η καταγγελία της σύμβασης του δανείου ή της ρύθμισης οφειλών που γίνεται τώρα από την τράπεζα με την καθυστέρηση 3 δόσεων, ας παραταθεί στις 9 δόσεις! Έτσι θα ανακουφιστεί και ο πολίτης  από την καθημερινή πολιορκία των τραπεζών!
3.    Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία ρύθμιση με υψηλότερο επιτόκιο του υπάρχοντος!
4.    Ήδη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάνει «συγκεντρώσεις οφειλών» έως 60 χιλιάδες με την προϋπόθεση να έχουν πληρωθεί οι προηγούμενες δόσεις, πράγμα αδύνατον! Να γίνονται οι συγκεντρώσεις οφειλών και ας μην έχουν πληρωθεί οι προηγούμενες δόσεις! Μόνο έτσι θα σωθεί ο κοινωνικός ιστός! Αυτό μπορεί να γίνει και με μια απλή εγκύκλιο του Προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αντί να δίνουν «χάρισμα» επιπλέον 6 χιλιάδες σε όποιον κάνει μεταφορά, ας δίνουν αυτά τα 6 χιλιάρικα για πληρωμή των καθυστερημένων δόσεων του πολίτη. Τον
ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μπορεί να παίξει, με εγκύκλιο,  και οποιαδήποτε Τράπεζα σωτηρίας υπερδανεισμένων!
5.    Οι «συγκεντρώσεις οφειλών υπερδανεισμένων», ας γίνουν σε «πακέτα» ανά κατηγορία, ακόμα και για όσους δεν έχουν εγγυήσεις ή δεν έχουν υποθήκες, π.χ. για 50.000 μηνιαία δόση 250 ευρώ. Για 100.000 μηνιαία δόση 500 και για 150.000 μηνιαία δόση 750 ευρώ.  Τέλος για 200 χιλιάδες η μηνιαία δόση να είναι 1.000 ευρώ! Για όσους έχουν ήδη υποθήκες οι δόσεις μπορεί να είναι μικρότερες! Το επιτόκιο των στεγαστικών να είναι ίδιο με το επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπων!
6.    Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά. Αφού δούμε συνολικά όλες τις οφειλές του πολίτη μέσω Τειρεσία, να υπάρξει διακανονισμός ούτως ώστε να μην πληρώνει μηνιαίες δύσεις στο σύνολο των οφειλών του προς όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα καταμερίζονται αναλογικά σε όλα τα δάνεια ή τράπεζες που χρωστάει που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη..
7.    «Ρύθμιση δανείων» επιτρέπεται ανά έτος,  ανάλογα την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Επιτρέπεται μη καταβολή 3  δόσεων ανά έτος, λόγω οικονομικής κρίσης (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο, ως εξισορρόπηση από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού). Αν ξεκινήσει μια Τράπεζα να κάνει «μεταφορές – συγκεντρώσεις υπολοίπων υπερδανεισμένων», τότε θα ακολουθήσουν και άλλες, αφού θα απελευθερωθούν κεφάλαια! Καλύτερα να μην δίνονται νέα δάνεια, αλλά να γίνονται συγκεντρώσεις-μεταφορές δανείων υπερδανεισμένων!
8.    Πολλές τράπεζες, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προτείνουν «συγκέντρωση οφειλών», αλλά αφού ο πολίτες έχει πληρώσει όλες τις δόσεις, κάτι εξωπραγματικό! Ας γίνονται οι «συγκεντρώσεις οφειλών υπερδανεισμένων», χωρίς την καταβολή των προηγουμένων και ας είναι και στον Τειρεσία! Με αυτές τις ρυθμίσεις και μια ανάσα θα πάρουν οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει, αφού οι δανειολήπτες δίνουν όλο τον μισθό τους στις δόσεις στις τράπεζες!
9.    Απαγόρευση κάθε είδους κατάσχεσης, προσημείωσης,  πλειστηριασμού για οφειλές έως 300.000 χιλιάδες. Καμία νέα προσημείωση ή υποθήκη για τις μεταφορές υπολοίπων υπερδανεισμένων. Επιτέλους,  οι Τράπεζες, σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία εκβιασμών και κατασχέσεων δεν μπορούν να κατασχέσουν και να υποθηκεύσουν, όλα τα σπίτια του κοσμάκη και μάλιστα σε «πλειστηριασμούς μαϊμού και στημένους»!
10.    Απαγόρευση στις  τράπεζες που  ζητούν εκβιαστικά από επιχειρηματίες και ιδιώτες να υπογράψουν νέα δανειακή σύμβαση με δυσχερέστερους όρους και με υψηλότερο επιτόκιο
Θετικός o Νόμος 3869/2010 (ΦΕΚ 130/Α/03.08.2010) «ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις», αλλά μερικές σημαντικές βελτιώσεις, τροποποιήσεις της ασάφειας και χρονοβόρας διαδικασίας μπορεί να γίνουν, προς όφελος του Πολίτη!. Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διακρίνεται σε 4 φάσεις:
Α’ φάση, Εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Β’ Φάση, Αίτηση στο Ειρηνοδικείο.
Γ’ Φάση, Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του Ειρηνοδικείου.
Δ’ Φάση, Δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός
Στην πράξη όμως ελάχιστοι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί έχουν γίνει και οι Τράπεζες και τα γραφεία κατασχέσεων απειλούν και εκβιάζουν τους πολίτες, με αποτέλεσμα την αυτοκτονία τους! Με την Νέα Σεισάχθεια θα επικεντρωθούμε στον «εξωδικαστικό συμβιβασμό», που θα είναι αυτόματος και θα έχει κανόνες συγκεκριμένους και όχι ως τώρα γενικούς, χρονοβόρους και αφηρημένους. Αυτό θα είναι και προς όφελος των πολιτών, αλλά και των τραπεζιτών Με αυτές τις απλές διατάξεις θα επωφεληθούν δέκα εκατομμύρια πολίτες και δεν θα καταφύγουν στη
πολυδαίδαλη, μακροχρόνια και αμφίβολη  «δικαστική ρύθμιση» του νόμου «υπερχρεωμένων νοικοκυριών!
Είναι ανάγκη να ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο «μεταφοράς υπολοίπων δανείων-καρτών υπερδανεισμένων»! Οι πολίτες να κάνουν αγωγές στις Τράπεζες για εξώθηση σε αυτοκτονία, εκβιασμό, διασυρμό,  και  προπηλακισμό!
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί… και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία!
Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο «μεταφοράς υπολοίπων δανείων-καρτών υπερδανεισμένων» σε ένα χαμηλότοκο δάνειο και δόση που δεν θα υπερβαίνει το 1/3 του μισθού του δανειολήπτη.!  Ας υπάρξει χρονική επιμήκυνση του δανείου συγκέντρωσης οφειλών. Επιβάλλεται να  μπουν πρόσθετες διατάξεις αυτόματου διακανονισμού με τις τράπεζες, όπως το σύνολο των δόσεων προς τις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη που έρχεται!
Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες με τον νόμο κ.  Κατσέλη απέχουν πολύ από την Νέα Σεισάχθεια και απευθύνονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών, που είναι παντελώς κατεστραμμένοι, με το νόμο περί πτωχεύσεως, και  με υπέρογκο επιτόκιο!! Ο μεγάλος αριθμός δανειοληπτών έχει αφεθεί στην καταστροφική μανία των τραπεζών που εκβιάζουν, απειλούν και οδηγούν σε αυτοκτονία τους πολίτες, ενώ υπάρχει λύση!
Οφέλη και κινδύνους διαβλέπει η αγορά στο νέο νομοσχέδιο για τη «διαχείριση οφειλών προς τις τράπεζες», ωστόσο όλοι αποδέχονται ότι το έργο της είσπραξης γίνεται δυσκολότερο.  Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι δανειολήπτες με δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, ενώ οι τράπεζες θα λαμβάνουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση τα οφειλόμενα ή θα αναγκάζονται να τα διαγράφουν.
Νέα Σεισάχθεια 2011, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!! Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 78 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες!! Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!
Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) άχθος (βάρος, χρέος)
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου, γνήσιου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Ο νεοφιλελευθερισμός κατάρρευσε παρά τα πρόσκαιρα υποστυλώματα.  Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση των τραπεζών τους και όχι ο λαός (το κράτος). Περίπου 8.500.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000
σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι υπάλληλοι των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!!
Χρέη, ανεργία, δυσβάσταχτο κόστος ζωής και αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία...Η ψυχίατρος της γραμμής παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018, είπε ότι το 2010 υπήρξαν συνολικά 2.500 κλήσεις από άτομα που είτε έκαναν σκέψεις αυτοκτονίας, είτε είχαν κάνει ήδη την απόπειρα, είτε από άτομα που ανησυχούσαν για κάποιο οικείο τους πρόσωπο. Το φαινόμενο είναι πολύ συχνό και ανησυχητικό εάν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2007 οι κλήσεις που έχει δεχτεί το 1018 έχουν τετραπλασιαστεί. Οι
περισσότερες περιπτώσεις ατόμων που απευθύνονται στο 1018 αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, είναι άνεργοι ή ανησυχούν ότι θα μείνουν άνεργοι ή έχουν χρέη. Υπάρχουν βέβαια και άτομα που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα, αλλά οι περιπτώσεις αυτές είναι λιγότερες.
Σύμφωνα με την ψυχίατρο, τα άτομα που τηλεφωνούν συχνότερα είναι ηλικίας 40-49 ετών, ηλικίες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, ενώ οι περισσότερες κλήσεις γίνονται από Αττική και Κρήτη. Η γραμμή 1018 είναι υπηρεσία που υποστηρίζεται από το υπουργείο Υγείας. Λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και υποστηρίζεται από ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Οι κλήσεις γίνονται ανώνυμα, ενώ η υπηρεσία συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην περίπτωση που κάποιο άτομο έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο την επιθυμία του να αυτοκτονήσει.
Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Το μέλλον άδηλον εστί! Και ας μην ξεχνάμε… μετά τον Σόλωνα ήρθε ο τύραννος Πεισίστρατος! Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος, Ιδεοπηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: