Σελίδες

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ο αντιπαραγωγικός Υπουργός Άμυνας κοροϊδεύει και εκμεταλλεύεται τους Εθελοντές Μακράς Θητείας. Θεσμοθέτιση ΤΩΡΑ υπερκομματικού Υπουργού Άμυνας,προερχόμενο από τις ΕΔ, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πρόβλεψη θητείας 10ετούς διάρκειας.

Αφορμή για τούτη την προσπάθεια εξωτερίκευσης στάθηκαν δύο γεγονότα. Το πρώτο είναι η ανάρτηση του BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ με θέμα «'Έχουν τεράστιες ευθύνες οι στρατιωτικοί...» και το δεύτερο η «πλέρια δημοκρατικότητα» συγκεκριμένου ιστολογίου που επαίρεται ότι ασχολείται με την Άμυνα και την Διπλωματία. 
Μετά τον εξαναγκασμό σε κλείσιμο (δεν έχω ιδέα τι ακριβώς έγινε αλλά τώρα είμαι σίγουρος ότι σχεδιάσθηκε και εκτελέσθηκε άνωθεν ) του έγκυρου και πάντα ενημερωμένου armyalert διαπίστωσα ότι το βάρος της ενημέρωσης, ο Θεός να την κάνει, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβε το γνωστό σε όλους μας ιστολόγιο  «βλακεία με... PERIKEFALAIA.gr» . Ένα ιστολόγιο που διακηρύσσει  ότι "είναι ελεύθερο, ακομμάτιστο"  και ένα σωρό τέτοια «έπεα πτερόεντα» από αυτά που, όποιος τα παραβάλει με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ (και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή ικανότητες γιαυτό) καταλαβαίνει αμέσως ότι  πρόκειται για ένα ΠΑΣΟΚικής εμπνεύσεως και υλοποίησης όργανο και έδρα μάλλον κάποιο γραφείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Ένα εργαλείο του υπουργού άμυνας, που βασικό στόχο έχει, εκμεταλλευόμενο την απειρία τους αλλά και την αγωνία τους για το αύριο, να παρασύρει, επηρεάσει και αποπροσανατολίσει  την σκέψη και να κάμψει το φρόνημα των στελεχών, ιδίως των νεαρής ηλικίας, και ιδιαίτερα των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) τροφοδοτούμενο με ειδήσεις αλλά και κατευθυντήριες γραμμές απ' ευθείας από το γραφείο του Μπεγλίτη. 
Του Μπεγλίτη, ενός πανέξυπνου ανθρώπου που παρασιτεί μέσα από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ εις βάρος του ελληνικού λαού και 
το μόνο που κάνει είναι να προβάλει έξυπνα σαν έργο, αυτό που το καθήκον του προστάζει και ο όρκος του σαν ΥΕΘΑ επιβάλει. 
Δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και κατά το σκεπτικό Πάγκαλου, τα τελευταία 30 χρόνια  ο ΥΕΘΑ είναι ο μόνος αντιπαραγωγικός υπουργός οιασδήποτε κυβέρνησης και ο βασικός ρόλος του είναι να διαχειρίζεται τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ενώ το κύριο έργο του αποτελεί γι αυτόν πάρεργο. Θα μπορούσαμε, και επιβάλλεται, να έχουμε υπερκομματικό ΥΕΘΑ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προερχόμενο από τις Ένοπλες Δυνάμεις και με πρόβλεψη θητείας τουλάχιστον 10ετίας αλλά αυτό είναι αντίθετο προς τα διάφορα συμφέροντα που λυμαίνονται την χώρα μας και τον λαό της.
Απευθυνόμενος λοιπόν προς εσάς, τα νεαρά στελέχη ανεξαρτήτως προελεύσεως  (παραγωγικές σχολές ή εθελοντές) θέλω να σας πληροφορήσω για τον αισχρό τρόπο με τον οποίο οι πασοκικές κυβερνήσεις, και κυρίως του Ανδρέα  Παπανδρέου, φέρθηκαν προς τα στελέχη των ΕΔ αλλά πριν από αυτό θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, αμέσως μετά την μεταπολίτευση, στο ΠΑΣΟΚ βρήκαν καταφύγιο oι χαρακτηρισθέντες σαν «χουντικοί (;)» αξιωματικοί. Αυτό έγινε, όχι μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια αλλά γιατί στο κόμμα αυτό, αναγνώρισαν την ιδεολογία τους  γενόμενοι δεκτοί με ανοικτές αγκάλες όχι μόνον ως απλοί ψηφοφόροι αλλά ως εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος και έκτοτε διαβιούν ρουφιανεύοντας ασύστολα τους έχοντες αντίθετα "πιστεύω" επιδεικνύοντας επιπλέον υπέρμετρη "δημοκρατική ευθιξία". Θα διαπιστώσατε άλλωστε την "χουντοπασοκική συμπεριφορά" όλων των προσκείμενων στην παρούσα διακυβέρνηση συναδέλφων ώστε, όποιος διαφωνεί μαζί τους να χαρακτηρίζεται συλλήβδην ως φασίστας. Ποιοι;;;; Όταν το θράσος περισσεύει οι φασίστες  χαρακτηρίζουν τους άλλους φασίστες!!!!
Αρχίζω λοιπόν λέγοντας ότι ερχόμενος στην εξουσία ο αρχιπροδότης Ανδρέας το 1981 και αναλαμβάνοντας ο ίδιος το  ΥΕΘΑ φρόντισε να εκδιώξει από το στράτευμα τα καλύτερα, τα πιο καταρτισμένα και προικισμένα στελέχη του, επαναλαμβάνοντας την ενέργειά  του με την δεύτερη διακυβέρνησή του το 1985, αφήνοντας τελικά τους κατώτερους αξιωματικούς χωρίς πρότυπα και δασκάλους, αφήστε που επανέφερε στο στράτευμα, σαν αντιστασιακούς, ανθρώπους οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί σαν μοιχοί, κίναιδοι (δηλαδή πούστηδες), μαστροποί, αρχαιοκάπηλοι και άλλα τέτοια θαυμαστά προσόντα, με βασική αποστολή «να διδάξουν ήθος» στους κατωτέρους τους γιατί , από τότε στόχευαν σε έναν στρατό χωρίς ηθικές αξίες. 
Κάποιοι πουλημένοι ανώτεροί σας θα σας λένε ότι ο Ανδρέας έδωσε λεφτά στους στρατιωτικούς και  θα προσπαθούν να σας πείσουν ότι "μόνον επί ΠΑΣΟΚ είδαμε άσπρη μέρα" ενώ σας αποκρύπτουν επιμελώς ότι ο Ανδρέας,  με υπουργό οικονομικών τον Τσοβόλα  αποσύνδεσαν μισθολογικά τους στρατιωτικούς από τους δικαστικούς και δεν χρειάζεται μυαλό να καταλάβει κανείς  τις συνέπειες αυτής τους της πράξεως. Τώρα, ποιος από τους δύο συνέλαβε την ιδέα θα σας γελάσω αλλά την ευθύνη την επιμερίζω εξ ίσου και στους δύο.     
Συνεχίζοντας λοιπόν θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η περίοδος 1981-89 ήταν η χειρότερη που ήταν δυνατόν να υπάρξει για το στράτευμα. Ο κατώτερος, με τις πλάτες της κλαδικής, διέταζε τον ανώτερο, οι μεταθέσεις γινόταν με κομματικά κριτήρια και ο στρατιώτης; Μα ο στρατιώτης ανεκπαίδευτος λόγω ελλείψεως πυρομαχικών και μέσων, ήταν υποχρεωμένος να σιτίζεται με ό,τι άχρηστο παρήγαν οι, εμπνεύσεως Εμβέρ Χότζα και Ανδρέα, "γεωργικοί συνεταιρισμοί" που, λόγω αδυναμίας να  πουλήσουν τα προϊόντα τους στην ελεύθερη αγορά, τα "πάσσαραν" αναγκαστικά αλλά με το αζημίωτο βέβαια στον στρατό. Εν τω μεταξύ οι αξιωματικοί να μην αντιδρούν και οι μεν κομματικοί να βάφουν κάθε Πάσχα τα αυγά πράσινα αντί κόκκινα  και να φροντίζουν το φλουρί της βασιλόπιττας να πέφτει στον Ανδρέα (τόσα φλουριά ούτε ο Παπαδόπουλος) για να δείξουν την "πίστη στο κόμμα",  οι δε λοιποί να παρακολουθούν μάλλον αμήχανοι και αδύναμοι προσπαθώντας να προφυλαχθούν (μεταθέσεις, μετακινήσεις εργαζομένων συζύγων, ευμένεια-δυσμένεια κτλ). Μια ωραία και  δημοκρατική "ολοκληρωτικά φασιστική" ατμόσφαιρα δηλαδή.
Και μια που μιλήσαμε για μεταθέσεις.......
Ήταν υποχρεωμένα τα στελέχη να τρέχουν πίσω από τον κάθε γελοίο πρασινοφρουρό ή κάθε αλαζόνα ΠΑΣΟΚο βουλευτή προκειμένου να πετύχουν την μετάθεσή τους στον τόπο συμφερόντων τους και επί πλέον.... για πρώτη φορά, επί Ανδρέα, εμφανίσθηκε και το φαινόμενο χρηματισμού των αρμοδίων επί των μεταθέσεων επιτελών στο ΓΕΣ.
Μιλήσατε για υπερηφάνεια; Αλήθεια που την πουλάνε; 
Ποια υπερηφάνεια όταν, το 1983 ο Ανδρέας παριστάνοντας τον "τσαμπουκά" για εσωτερική κατανάλωση με το θέμα της κατεχόμενης Κύπρου, θέλησε να στείλει στην Μεγαλόνησο μέσω Πόρτο Λάγος δύο σχηματισμούς από τις πόλεις της Ξάνθης και της Κομοτηνής  το σύνολο των αρμάτων τους ακινητοποιήθηκε μέσα στις δύο πόλεις ελλείψει ανταλλακτικών και κανείς στρατιωτικός ή πολιτικός δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί την στιγμή που το στράτευμα έγινε καταγέλαστο σε χριστιανούς και μωαμεθανούς κατοίκους των περιοχών αυτών. Και δεν φθάνει αυτό. Το ίδιο επαναλήφθηκε το 1987 επ' ευκαιρία άλλου γεγονότος, χωρίς και πάλι να υπάρξουν παραιτήσεις.
Πόση υπερηφάνεια να νοιώσει κανείς όταν έβλεπε αρχηγό Γενικού Επιτελείου να εισάγει σε στρατιωτική σχολή τον γιο του ώστε, να τον στείλει ανέξοδα για χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό και , όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, αντί να παραιτηθεί παρέμεινε στην θέση του μέχρι τις επόμενες κρίσεις περιμένοντας την αποστρατεία του!!!!!!
Ποια υπερηφάνεια να νοιώσει κανείς όταν έβλεπε ολόκληρο στρατηγό, φόβητρο των μονίμων στελεχών,  κομματικό φίλο του τότε νομάρχη Μυτιλήνης και νυν υφυπουργού Σιφουνάκη , να κάθεται προσοχή μπροστά στον κομπλεξικό, λόγω εμφάνισης και χαρακτήρα, στρατιώτη- δημοσιογράφο (τότε και σήμερα της πεντάρας) γνωστό μεταξύ των στρατιωτών και σαν "Βερύκοκος",  μήπως και γράψει κάτι εναντίον του στο περιοδικό ΑΝΤΙ της εποχής (προ του 1985); Και τον κάνανε και αρχηγό Στρατού (ΓΕΕΦ) στην Κύπρο!
Ποια υπερηφάνεια να νοιώσει κανείς όταν έβλεπε, την ίδια εποχή, τον στρατηγό διοικητή της VIII ΜΠ  να συμπεριφέρεται  στους στρατιώτες με το «σας και το σεις» την στιγμή που ο λόγος του προς τα στελέχη ήταν από προσβλητικός μέχρι τελείως απαξιωτικός και σαν επιβράβευση τον κάνανε  και αντιστράτηγο. 
Ποια υπερηφάνεια να νιώσει κανείς όταν ήταν γνωστό ότι ο υπουργός πετούσε στα μούτρα των στρατηγών τα έγγραφα και αυτοί, αντί να παραιτηθούν, ζητούσαν δουλικά συγνώμη και μάζευαν τα έγγραφα από το δάπεδο (και για να είμαστε ειλικρινείς, την ίδια τακτική ακολούθησε και ο  Βαρβιτσιώτης της ΝΔ επί Μητσοτάκη); Έχετε την εντύπωση ότι στρατηγοί με τέτοιο φρόνημα θα ήταν ικανοί να αντιμετωπίσουν έναν Τούρκο στρατηγό σε πραγματικές καταστάσεις; 
Και δυστυχώς τέτοιοι ήταν οι στρατηγοί μας από το 1985 και μετά. Προσκυνημένοι ραγιάδες, γιατί αν δεν ήταν, πώς θα ξεπουλιόταν η Γενική Τράπεζα. Αν δεν ήταν yesmen πώς θα πτώχευε το Μετοχικό μας Ταμείο, Αν δεν ήταν γελοίοι δεν θα επέτρεπαν την μετατροπή των στρατιωτικών νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές.
Για να έλθουμε στην κρίση των Ιμίων με μια κυβέρνηση, μπάχαλο σαν την σημερινή, να μην ξέρει τι να κάνει. Ο ΥΕΘΑ κρυμμένος, ο Χοντροπάγκαλος ΥΠΕΞ να φυσά και να ξεφυσά μήπως και ρίξει την σημαία των βραχονησίδων,  ο δε πρωθυπουργός Σημίτης να τα 'χει κάνει κυριολεκτικά επάνω του και γονατιστός να αναπέμπει ευχαριστίες τους Αμερικανούς με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια εθνικού εδάφους.
Και ο στρατός; Ο στρατός να χάνει τρία ηρωικά στελέχη και τον σεβασμό του Έλληνα πολίτη επειδή είχε  επικεφαλής ηγέτη ένα κομματικό στέλεχος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τον ναύαρχο Λυμπέρη να μην έχει ενημέρωση και επομένως να μην ξέρει τι του γίνεται, τι να κάνει και τι να διατάξει.
Και βλέπουμε σήμερα το ίδιας νοοτροπίας  με τότε ΠΑΣΟΚ, το «κληρονομικώ δικαίω» αποκτηθέν από τον Γιωργάκη (όπως ακριβώς ο υιός 'Ασσαντ κληρονόμησε από τον πατέρα του την Συρία) να συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Να ολοκληρώνει τον σχεδιασμό του Ανδρέα επαναφέροντας στο στράτευμα όλα τα κομματόσκυλα που είχαν αποστρατευθεί για διαφόρους λόγους ώστε η Ιστορία των Ιμίων, αν χρειασθεί, να επαναληφθεί όπως ακριβώς και το 1996 και δεν πειράζει!..... Ας κλάψουν μερικές μανούλες ακόμη...... 
Να γίνει ο στρατός μας μισθοφορικός στελεχωμένος με απάτριδες πληρωμένους και χωρίς ηθικές αναστολές ανθρώπους που θα πολεμήσουν, αν πολεμήσουν, όχι για ιδανικά αλλά για το χρήμα. Που δεν θα ενδιαφέρονται για την πατρίδα αλλά για τον εργοδότη είτε η κυβέρνηση είναι αυτός είτε η κλίκα των μεγαλοεργολάβων-μεγαλοεκδοτών.
Να πετά ένα ξεροκόμματο (την 5ήμερη άδεια πχ) στα στελέχη για να βγουν οι παρατρεχάμενοι κομματικοί μασκαράδες, ντυμένοι με την ένδοξη στολή του Έλληνα Στρατιώτη ξεφτιλίζοντάς την, να λιβανίζουν τον Μπεγλίτη για το ενδιαφέρον που δείχνει και ας ξέρουν ότι αυτήν την άδεια τους την χρωστάει γιατί, αν μετρήσουμε πόσες επί πλέον ώρες εργάζεται, μη αμειβόμενος,  ένας στρατιωτικός θα δούμε ότι ξεπερνά κατά πολύ τις επ' αμοιβή ώρες εργασίας οποιουδήποτε υπαλλήλου. Και ας ξέρουν ότι κάθε τι  που δίνει ο Μπεγλίτης με το δεξί του χέρι, θα το αρπάξει με το αριστερό.
Να πετά μπαρούφες υπό τύπον υποσχέσεων ώστε να κρατά δέσμιους όλους τους ΕΜΘ όπως προ ετών κρατούσε δέσμιους τους συμβασιούχους του δημοσίου και πείτε μου ποια δέσμευσή του υλοποίησε σαν αναπληρωτής ή κανονικός υπουργός δύο χρόνια τώρα!
Εσείς οι ΕΜΘ, στηριζόμενοι στις αρχές με τις οποίες σας μεγάλωσαν οι γονείς σας, διεκδικήστε με αποφασιστικότητα αυτά που σας αρμόζουν και "μην μασάτε". Να είστε σίγουροι ότι με την πρώτη ευκαιρία θα σας πουλήσουν και θα σας ποδοπατήσουν χωρίς οίκτο και ο μεν Μπεγλίτης θα πουλάει "φούμαρα" σε κάποιο άλλο υπουργείο, τα κομματόσκυλα θα έχουν κάνει το καθήκον τους απέναντι στο κόμμα χωρίς και αυτά να νοιάζονται για τον συνάδελφο παρά μόνο για τον εαυτούλη τους, το δε «βλακεία με.... PERIKEFALAIA.gr» θα συνεχίσει την «σκλαβωμένη εξαγρίωση σε θέματα άμυνας και διπλωματίας» με το αζημίωτο πάντα .
Αλήθεια τώρα! Με ποια προσόντα και ποια εξειδίκευση το συγκεκριμένο μπλογκ υποστηρίζει ότι μπορεί να ενημερώνει σε θέματα "Άμυνας και Διπλωματίας"; Στην προβολή του πλήρους προφίλ του δεν μας δίνει στοιχεία για να υποθέσουμε ότι έχει τέτοιες δυνατότητες, εκτός και αν ο "Βερύκοκος" (θα γελάτε μαζί του όταν τον βλέπετε πότε-πότε στην TV) απέκτησε ανάλογο πτυχίο, και επομένως σωστά συμπέρανα ότι "επιτελεί κομματικό έργο" προσπαθώντας να αποκοιμίσει τα στελέχη και άρα, εσείς οι ΕΜΘ, μην πλανάσθε.
 Έχετε υπόψη σας ότι οποιοδήποτε ελεύθερο και ακομμάτιστο ιστολόγιο , μεγάλο ή μικρό, είναι διατεθειμένο με χαρά να δημοσιεύσει τις απόψεις σας και μη γίνεσθε θύματα ύπουλης (γκρίζας) προπαγάνδας ενός κομματικού οργάνου που σκοπό έχει την συσκότιση  και την υποδούλωσή σας σε μια κυβέρνηση δοσίλογων "μπαρουφολόγων". Όπου και αν υπηρετείτε τα τοπικά ιστολόγια είναι εκεί, παρόντα έτοιμα να σας βοηθήσουν και ξέρουν αυτά τον τρόπο γιατί εσείς ανήκετε στον ελληνικό λαό, είσθε ο υπερήφανος ελληνικός λαός και επομένως  δεν  έχετε ανάγκη ούτε τους υπουργούς, ούτε τα κομματικά, ανελεύθερα και δήθεν ενημερωτικά ιστολόγιά τους!
Κλείνοντας θέλω πω στο BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ότι έχει απόλυτο δίκαιο και ότι ήταν πολύ επιεικές στους χαρακτηρισμούς του. Έχουν φθάσει οι αξιωματικοί μας στο σημείο πρώτα να κομματίζονται και στην συνέχεια, με την βοήθεια του κάθε κόμματος και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, να ασχολούνται με την στρατιωτική τους εκπαίδευση Για τον λόγο, άλλωστε, αυτόν είδαμε στο παρελθόν, είμαι χρόνια απόστρατος και δεν ξέρω αν συνεχίζεται, Έλληνες μεταπτυχιακούς αμερικανικών στρατιωτικών σχολείων και ινστιτούτων με πλήρη άγνοια ή ελάχιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. 
        Με όλη την αγάπη και εκτίμηση προς όσα  σοβαρά στελέχη έχουν απομείνει στις Ένοπλες Δυνάμεις ο διαχειριστής του ιστπλογίου......... Οδυσσεύς
                                                
 ΥΓ    Και ένα τελευταίο. Όταν βλέπετε στρατηγούς ευκολοσυγκίνητους μπροστά στις κάμερες, να έχουν εύκολο το δάκρυ σε καιρό ειρήνης όποιος και αν είναι ο λόγος, να ξέρετε ότι είναι θεατρίνοι και ότι εξ αιτίας τους η Ελλάδα, οπωσδήποτε θα θρηνήσει  εν καιρώ πολέμου  Ο ίδιος



Δεν υπάρχουν σχόλια: