Σελίδες

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Όταν ο πολυδιαφημισμένος "έξυπνος" αποδεικνύεται ένας απλός εξυπνάκιας


 Το πήρα από το «Ινφογνώμων Πολιτικά». Έτσι είναι φίλοι μου. Οι πολιτικοί μας είναι απλοί πολιτικάντηδες. Κάθε τους κίνηση εντός και εκτός συνόρων αποβαίνει εις βάρος μας αλλά και της πατρίδος. Η εξυπνάδα τους αρκετή μόνο για τους Έλληνες και όχι για όλους. Μόνο για τους χαχόλους κομματικοποιημένους και τους βολεψάκιδες. Οι υπόλοιποι τους ανεχόμαστε γιατί έτσι που κατάντησαν το πολιτικό μας σύστημα ή θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μήπως και βρεθεί ένας άξιος να διορθώσει τα αδιόρθωτα ή να πάρουμε τα όπλα.

«Καμπανάκι» IIF για τις διμερείς εγγυήσεις από την Ελλάδα
Οι αξιώσεις χωρών της ευρωζώνης για εγγυήσεις από την Ελλάδα, ανάλογες με αυτές που έχει συμφωνήσει με τη Φινλανδία, αποτελούν «αρνητική εξέλιξη» και θα μπορούσαν να περιπλέξουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

«Μια επιπλοκή θα ήταν, αν μία ή δύο χώρες εξασφαλίσουν διμερείς εγγυήσεις από την Ελλάδα, τότε περισσότερες χώρες να θελήσουν το ίδιο και αυτό καθιστά την όλη διαδικασία έγκρισης πιο περίπλοκη και δύσκολη» δήλωσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του IIF, ο Hung Tran.
Παράλληλα, ανέφερε πως η Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης προς τις τράπεζες για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: