Σελίδες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΚΥΠΡΟΣ....Το πρώτιστο είναι να θυμόμαστε πως ο Χριστόφιας πρέπει να παραιτηθεί γιατί είναι άκρως επικίνδυνος για τον τόπο και τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή καθενός από εμάς των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας


Η κραυγή μιας αφυπνισμένης Ελληνίδας Κυπρίας


Ο λαός στον οποίον αναφέρεται χωρίς ίχνος σεβασμού, είναι ο ίδιος λαός που είναι έξω από το Προεδρικό κάθε βράδυ
Κάθε βράδυ αφήνω το σπίτι και τις προσωπικές υποχρεώσεις μου και τρέχω να στηθώ έξω από το Προεδρικό, με εξαίρεση δύο φορές, και -όχι- δεν το νιώθω σαν υποχρέωση αλλά καθήκον. Είναι καθήκον μου να αγωνιστώ και να προστατεύσω τον εαυτό μου -τουλάχιστον να προσπαθήσω- γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να λογοδοτήσω στην επόμενη γενιά, στα παιδιά μου, στους νέους.
Ούτε μια στιγμή δεν ξέφυγε η σκέψη μου από την ουσία, το σκοπό. Την παραίτηση του Χριστόφια, των υπουργών του, των αυλικών και των συμβούλων του και όλο το διεφθαρμένο συνάφι του δήθεν πολιτικού κόσμου. Ως ελληνοκύπρια Ευρωπαία πολίτιδα, δεν ζητώ τίποτε λιγότερο από την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την κατάντια ολόκληρου του κυπριακού λαού -γιατί περί κατάντιας πρόκειται. ...

Τρέχει ο Καρογιάν πανικόβλητος, με σπασμωδικές κινήσεις, να σώσει ό,τι περισώζεται. Δεν περισώζεται τίποτε, αντίθετα οργίζομαι ακόμη περισσότερο όταν με μετρά για ηλίθια. Αν είχα στο πολύ μακρινό παρελθόν κάποιες αμφιβολίες, τις διαλεύκανε στο μυαλό μου με τις πράξεις του. Συγκυβέρνηση ναι μεν, αλλά… χωρίς να βάζει κάτω καθαρά ότι δεν δέχεται (μπορεί και να δέχεται) τη μέχρι στιγμής πολιτική γραμμή Χριστόφια στο εθνικό μας θέμα, γυρεύει απεγνωσμένα τα άλλα πέντε σημεία.
Μετά το έγκλημα του Μαρί, πρώτος και πιο έντονος απ' όλους τους κομματικούς ηγέτες βγήκε να κατηγορήσει, να δικάσει και να καταδικάσει… Ποτέ δεν ζήτησε όμως ξεκάθαρα την παραίτηση του Χριστόφια. Για ευνόητους λόγους. Και η συγκυβέρνηση καλά κρατεί! «Σήμερα είναι ώρα σκέψης, σύνεσης και περισυλλογής και δεν χρειάζονται πολλά λόγια», τον άκουσα να δηλώνει. Σωστά, αλλά απ’ την άλλη πλευρά, αν ειλικρινά ήθελε ή θέλει το καλό του τόπου και του κόμματός του, η θέση του είναι σίγουρα μόνο στον καναπέ του σαλονιού του, δηλώνουν οι πολίτες - από ένα πρόχειρο γκάλοπ που έκανα προσωπικά στους χώρους όπου κινούμαι.
Ο Χριστόφιας, λέει, ζητά να τεθούν ενώπιόν του οι παραιτήσεις όλου του υπουργικού σώματος. Λες και θα χάσει η Βενετιά βελόνι με όλους τους ανάξιους χαραμοφάηδες. Δήλωσε, μάλιστα, πως «δεν παραιτείται με καμία δύναμη, ο λαός τον εξέλεξε και σ’ αυτόν θα λογοδοτήσει». Το πλάσμα είναι εγωκεντρικό, άκρως επικίνδυνο. Σε ποιο πλανήτη κατοικεί; Ο λαός στον οποίον αναφέρεται χωρίς ίχνος σεβασμού, ότι θα λογοδοτήσει, είναι ο ίδιος λαός που είναι έξω από το Προεδρικό κάθε βράδυ.
Παρέμεινε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και όχι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γι’ αυτό εικάζω πως στα μέλη του κόμματός του εννοεί πως θα λογοδοτήσει!!! Οι δηλώσεις του -αν μη τι άλλο- έχουν τη συνέχεια των πράξεών του. Ανάρμοστα προκλητικές, τουλάχιστον, καταδεικνύουν το ποιόν και την ποιότητά του!
Σχεδόν κατάφερε με τον ανιστόρητο Υπουργό Παιδείας ν' αλλάξει την ιστορία μας και σχεδόν κατάφερε να ξεπουλήσει τα ελληνικά δημόσια σχολεία μας. Ο Συλικιώτης και η παρέα του και η Σωτηρούλα και το συνάφι της, με τη μεταναστευτική και εργασιακή πολιτική τους με τις ευλογίες Χριστόφια, μας έβαλαν στη γωνιά ως να είμαστε η πλέον άχρηστη, κατώτατη τάξη πολιτών και μειονότητα τούτου του τόπου. Ο δε Θράσου, που ξεπέρασε κατά πολύ τον άλλο γνωστό γκαντέμη, μας άφησε στο έλεος της καλοσύνης και μεγαλοψυχίας του Αττίλα!!!
Ο Σταυράκης, ως πρώην τραπεζικό στέλεχος και σιγουρότατα νυν μεγαλομέτοχος, κατάφερε να ξεγελάσει τη Βουλή και χρησιμοποίησε τα κονδύλια αλλού αλλ’ όχι άσχετα με το συμφέρον του. Τα εκατομμύρια του προϋπολογισμού της άμυνας, μπήκαν σε άλλες μαύρες τρύπες, ρουφήχτρες… και η έκθεση της Γ.Ε. κυρίας Γιωρκάτζη στα συρτάρια τους! Μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα για δύσκολη περίοδο ενόψει προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης λες και είμαστε ανόητοι και δεν τα πιάνουμε από την πρώτη ή καλοπερνούμε τόσο, που αεροβατούμε!!!.
Τώρα με το γονάτισμά μας της 11ης Ιουλίου, χωρίς «τσίπα» στην κυπριακή, θυμήθηκαν τη συναίνεση, την ενότητα, το πατριωτικό καθήκον τους, διά στόματος του Άντρου Κυπριανού και του παπαγάλου του Χριστόφια, του Στεφάνου. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτού του πολύξερου τα ζούμε όλοι ανεξαιρέτως και θα τ’ αφήσουμε και σε πολλές γενιές που θα ακολουθήσουν, γι’ αυτό βρισκόμαστε έξω από το Προεδρικό όσοι μπορούμε, και κάθε βράδυ κάποιοι μπορούμε έστω και «εκ περιτροπής», για να προσπαθήσουμε να σώσουμε έστω την αυτονόητη ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας.
Εκείνοι όλοι που πάνε στα σπίτια τους δήθεν παραιτούμενοι ή παραιτηθέντες ή παυθέντες, δεν πρέπει κατ’ ουδένα λόγο να τους επιτραπεί να κουβαλήσουν μαζί τους και τα εφάπαξ τους, τις συντάξεις και τα επιδόματά τους. Υπάρχουν χήρες και ορφανά και άνθρωποι μεροκαματιάρηδες που τα δικαιούνται. Τα κέρδισαν γι’ αυτούς οι δικοί τους άνθρωποι, που θυσιάστηκαν υπέρ βωμών και εστιών!!! Που αποχαιρέτησαν από το σπίτι τους λεβέντες και παρέλαβαν άμορφες καμένες μάζες σε μαυροσάκουλα χωρίς μια συγγνώμη, μια λέξη παρηγοριάς. Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη αν και ήδη ξετρυπώνουν νομικά παράθυρα για να ξεγλιστρήσουν και να ξεφύγουν.
Το πρώτιστο είναι να θυμόμαστε πως ο Χριστόφιας πρέπει να παραιτηθεί γιατί είναι άκρως επικίνδυνος για τον τόπο και τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή καθενός από εμάς των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμείς δεν παραιτούμαστε αν δεν το κάνει και αναλάβει εξολοκλήρου τις πολιτικές του ευθύνες. Το τροπάρι του Α. Κυπριανού και του Π. Κληρίδη και του Στεφάνου «ο Πρόεδρος δεν ενδείκνυται να παραιτηθεί, με βάση νομικό και συνταγματικό πλαίσιο»… και λόγια της απάνω Τζιερκατζιής, να τα κρατήσουν για να χαϊδεύουν τα δικά τους αφτιά, γιατί μόνον τα δικά τους μπορούν πλέον. Εμείς ξυπνήσαμε από το λήθαργο, στον οποίο μας έριχναν όλοι οι πολιτικάντηδες για πολλές δεκαετίες.
Θέλω μόνον ένας, από την ομήγυρη του Προεδρικού, να βγει αν όχι εδώ, ας βγει στα ΜΜΕ και να μου πει: Από πότε το ήθος, η ηθική, η συνέπεια, ο σεβασμός, η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια, η ευθιξία, η αλήθεια, ο Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, ο Πολιτικός με Π κεφαλαίο, ο πατριωτισμός αν θέλετε, η ανθρώπινη ζωή, η συνείδηση, όλες αυτές οι αξίες, από πότε έχουν νομικό και συνταγματικό πλαίσιο;
ΜΑΙΡΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗ στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: