Σελίδες

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Είμαι αντίθετος στην Πρωτοβουλία Αποστράτων Αξιωματικών για ίδρυση πολιτικού κόμματος

Μου το έστειλε ο «Syndesmos71». Το αναρτώ αν και είμαι αντίθετος με την δημιουργία κόμματος εκ μέρους των στρατιωτικών. Εγώ προτείνω την εκ βάθρων αναδιοργάνωση και συνένωση και των τριών Ενώσεων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) με παράλληλη κατάργηση όλων των καινοφανών «κινήσεων» των σαράντα-πενήντα συναδέλφων. Δραστηριοποίηση της μιας ενιαίας Ενώσεως Αποστράτων κατά τον τρόπο που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι με δημοκρατικό τρόπο, και έχοντας πλέον την εξουσιοδότηση το εκάστοτε προεδρείο να ασκεί πίεση στα κόμματα. Εφημερίδα έχει και μπορεί να την αναβαθμίσει, τα ερτζιανά ακόμη είναι ελεύθερα, το διαδίκτυο υπάρχει, λίγη καλή θέληση χρειάζεται. Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία στην προσπάθεια των συναδέλφων αλλά δεν θα ακολουθήσω... Oδυσσεύς


Posted: 06 Sep 2011 06:16 AM PDT

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


      Αγαπητέ Συνάδελφε

      Σε συγχαίρουμε για το θάρρος και την αποφασιστικότητα σου να έλθεις σήμερα στο Προσκλητήριο αλλά και για τη δύναμη, να υπερνικήσεις τις εσωτερικές σου αντιστάσεις.

      Σκοπός του παρόντος δεν είναι να ενημερωθείς για τους λόγους και την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας των αποστράτων συναδέλφων σου να ιδρύσουν πολιτικό κόμμα. Αφού τα βήματά σου σε οδήγησαν σήμερα μέχρι εδώ, ήδη έχεις κατανοήσει τους λόγους καθώς μοιράζεσαι μαζί μας τις ίδιες αντιλήψεις και τις κοινές εθνικές πεποιθήσεις. Σκοπός είναι να ενημερωθείς για τη συνέχεια των ενεργειών, οι οποίες στο εξής θα είναι και δικές σου ενέργειες.

      Οι απόστρατοι αξιωματικοί δεν είναι επαγγελματίες  πολιτικοί, ούτε ενδιαφέρονται για πολιτικές καριέρες.  Υπό τις σημερινές όμως περιστάσεις η πολιτική δραστηριοποίηση για τον απόστρατο αξιωματικό, σε συνδυασμό με την διοικητική και οργανωτική του εμπειρία, επιβάλλεται ως εθνική ανάγκη η οποία πηγάζει από την υψηλή αντίληψη του πατριωτικού καθήκοντος.

      Η κινητοποίηση της εν υπνώσει κολοσσιαίας  δυνάμεως του  συνόλου των αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά των οικογενειών τους καθώς και...
του τμήματος εκείνου του Ελληνικού Λαού το οποίο υπολήπτεται τους ανθρώπους που υπηρέτησαν στις Ε.Δ και τα Σ.Α θα αποτελέσει την αναγκαία βάση για την ανασυγκρότηση της Χώρας μας.
     
      Η σημερινή μας πρωτοβουλία ελπίζουμε ότι, όπως το 1909, θα συγκινήσει τις υγιείς αλλά αδρανείς, δυνάμεις του Λαού , οι οποίες θα θελήσουν να πυκνώσουν τις τάξεις μας και θα αναδείξουν τον νέο ηγέτη της Χώρας.

      Προς ενημέρωσή σου τίθενται τα εξής:

      α.   Η επόμενη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο στην Αθήνα το 2ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2011, με σκοπό τον ορισμό 12μελούς προσωρινής Διοικούσης Επιτροπής καθώς και Επιτροπών για την ονομασία και το έμβλημα του κόμματος, την έδρα, το καταστατικό, την ιδρυτική διακήρυξη και τους προγραμματικούς στόχους με βάση τους  υπάρχοντες σχεδιασμούς.

     β.   Η νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα το 1ο δεκαήμερο Οκτωβρίου 2011. Σκοπός της συγκεντρώσεως  η υποβολή σχεδίων των Επιτροπών.

     γ.   Η επόμενη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη  
το 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου 2011, για την τελική έγκριση του ονόματος και του εμβλήματος του κόμματος, της έδρας, του καταστατικού, της ιδρυτικής διακήρυξης και των προγραμματικών του στόχων.

     δ. Η παρουσίαση του κόμματος (ιδρυτική διακήρυξη και προγραμματικοί στόχοι) θα γίνει  σε ξενοδοχείο της Αθήνας, την 21 Νοεμβρίου 2011, Δευτέρα απόγευμα, ημέρα της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. 

     ε.   Την επομένη ημέρα  θα υποβληθούν προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με μέριμνα της Διοικούσης Επιτροπής, όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την νομική υπόσταση του κόμματος.

   στ. Το πρώτο συνέδριο του κόμματος θα οργανωθεί, σύμφωνα με το καταστατικό και θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012. Η προσωρινή 12μελής Διοικούσα Επιτροπή θα περατώσει το έργο της και θα εκλεγούν η ηγεσία και τα όργανα του κόμματος.

    ζ.   Μέχρι την πραγματοποίηση του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του κόμματος, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος,  από μέλη που θα ορίζονται, προς ενημέρωση των αποστράτων συναδέλφων των τοπικών κοινωνιών και προς ενίσχυση των δυνάμεών μας.

     Στις συγκεντρώσεις θα συμμετέχουν και θα έχουν δικαίωμα ψήφου τα ιδρυτικά μέλη σύμφωνα με τη δήλωσή τους. Για όλες τις προγραμματιζόμενες ενέργειες θα ενημερώνεσαι τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

     Καμία απόφαση δεν θα ληφθεί χωρίς τη δική σου συμμετοχή σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατικής λήψεως αποφάσεων.  

     Η Διοικούσα Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα τροποποιήσεως του παραπάνω σχεδιασμού ανάλογα με τις τρέχουσες κρατούσες συνθήκες.

     Αγαπητέ Συνάδελφε

     Με τη σημερινή σου παρουσία, ανοίγεις ένα νέο ιστορικό και εθνικό δρόμο. Όλοι εμείς, με πίστη στην ορθότητα της ενέργειάς μας, θα διαβούμε αυτόν τον δύσκολο αλλά σωστό δρόμο, επιχειρώντας να ανασύρουμε το Έθνος και το Λαό από το τέλμα που έχει βυθισθεί.
          
Αθήνα, 15 Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: