Σελίδες

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Οἱ τοῦρκοι εἶναι ἰκανοί, νά πραγματοποιήσουν τίς ἀπειλές τους;

Μου το έστειλε το «Φιλονόη εκ Πόντου». Πρόκειται για ένα άρθρο του δημοσιογράφου Καρβουνόπουλου το οποίο διάβασα με προσοχή  και θα ήθελα να πω δυο λόγια. Κατ' αρχήν θα σταθώ στον δημοσιογράφο ο οποίος αν δεν κάνω λάθος είναι διαπιστευμένος στο ΥΕΘΑ, παλαιότερα του ΑΝΤ1 ενώ σήμερα δεν γνωρίζω τίνος. Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι, διαλεγμένοι από τα κόμματα και κατά βάσιν από το ΠΑΣΟΚ επί 10ετίες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το αναμασούν τις δηλώσεις του εκάστοτε  Υπουργού ΕΘΑ,διαβάζοντας εξ ίσου επιλεγμένα περιοδικά στρατιωτικού περιεχομένου με σκοπό όχι τον πλουτισμό των γνώσεών τους και την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας αλλά μάλλον στην αλίευση «πιασάρικων» ειδήσεων έξυπνα σερβιρισμένων από τους επιτήδειους πολιτικάντηδες ώστε να αποσπάσουν την προσοχή τους. Δεν μου προκαλεί λοιπόν έκπληξη τόσο η εισαγωγή όσο και η ανάπτυξη του όλου άρθρου.

Όπως θα προσέξετε αρχίζει με το κλίμα ανησυχίας που μεταδίδουν στους δημοσιογράφους «κυβερνητικά στελέχη» έτσι αόριστα, ακολουθεί μια σύντομη εκτίμηση των προθέσεων της Τουρκίας για να επανακάμψει με την «κρίση πανικού» στην οποία οδηγούνται τα κυβερνητικά στελέχη, και πάλι αόριστα, παρ' όλον ότι δεν «προκύπτει κάτι τέτοιο» γενικώς για να κλείσει το όλον πόνημα με τις προβλέψεις για τον καιρό και τις οδηγίες προς ναυτιλλομένους! 
Η γνώμη μου είναι ότι αυτό το άρθρο δόθηκε δακτυλογραφημένο από το γραφείο του ανίδεου περί τα στρατιωτικά Μπεγλίτη όπως κατά καιρούς, από τους κάθε ανίδεους ΥΕΘΑ (Άκηδες, Παπαντωνίου, Χαραλαμπόπουλους, Βαρβιτσιώτηδες, Μιχαλολιάκους....) για να κρατούν τον Έλληνα πολίτη σε μια κατάσταση όχι επαγρύπνησης, αλλά ηθελημένης ύπνωσης ώστε να μην ασχολείται με τα εξοπλιστικά και τις μίζες, συνεπικουρούμενοι βέβαια από αριβίστες συναδέλφους μου που είχαν τάξει σκοπό της ζωής τους τους ανώτατους βαθμούς και τις αρχηγίες με οποιοδήποτε τίμημα και γι αυτό άλλωστε είχαμε την τραγωδία στα Ίμια.
Όταν, πριν πολλά-πολλά χρόνια πέρασα την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου τότε, στις καλές της εποχές,  πριν επέμβει καταλυτικά το ΠΑΣΟΚ και την κάνει Ανωτάτη υποβαθμίζοντάς την ταυτόχρονα, μάθαινα ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να κάνουν και πολλά πράγματα στο Αιγαίο σε συνδυασμό με μέτριας ισχύος επιχειρήσεις στην Θράκη. Πότε; Τότε που οι τουρκικές ΕΔ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους ακόμη, δεν θα έστελναν τον στόλο τους στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου για τα πετρέλαια Κύπρου-Ισραήλ και ούτε την έμμεση απειλή του Πούτιν περί δικαιωμάτων της Κύπρου στον καθορισμό ΑΟΖ και στην έρευνα υποθαλάσσιου πλούτου. Τώρα που τα πράγματα για την Τουρκία δυσκόλεψαν ποιες ακριβώς είναι οι δυνατότητές της; Δεν ξέρουν οι δικοί μας πολιτικάντηδες και «πανικοβάλονται» ή συνεχίζουν την πάγια τακτική τους της εκμετάλλευσης του ελληνικού λαού; Και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν το βρώμικο παιχνίδι τους παραπληροφορώντας τον πατέρα, την μητέρα και τ' αδέλφια τους έτσι, με έλλειψη αυτοσεβασμού και ταυτόχρονης απόδειξης της ανεπάρκειάς τους; 
Αυτά είχα να πω  και να προσθέσω ότι περί τα μέσα του περασμένου Αυγούστου ανάρτησα σ΄' αυτό εδώ το ιστολόγιό , με αφορμή άλλο γεγονός, την πρόταση υπαγωγής των Ενόπλων Δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ' αυτόν υπάγονται συμβολικά οι ΕΔ) με Υπουργό υπερκομματικό με πρόβλεψη δεκαετούς τουλάχιστον θητείας ο οποίος δεν θα «πανικοβάλλεται», πανικοβάλλοντας τον ελληνικό λαό.
Ακολουθεί το κείμενο του «δημοσιογράφου»


Ἀπὸ τὸν/τὴν Μινώταυρος


Ὅλα δείχνουν ὅτι οἱ προγραμματισμένες ἐνέργειες τῆς Κύπρου στήν Μεσόγειο στό οἰκόπεδο 12, γιά τήν ἔρευνα φυσικοῦ ἀερίου καί πετρελαίου  θά ἐκτελεσθοῦν (ἴσως νά ὑπάρξῃ μιά μικρή ἀναβολή). Τό ζητούμενο γιά τούς Ἕλληνες, τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Κύπρου εἶναι ἄν θά πραγματοποιήσῃ ἡ γείτων τίς ἀπειλές πού ὑπαινίσσεται. Εἶναι ἰκανή νά συνεχίσῃ, ἐφαρμόζοντας τίς ἀπειλές της; Ἡ συνήθης τακτική τῆς τουρκίας εἶναι οἱ ἀπειλές καί ἡ τῆς Ἑλλάδος καί Κύπρου ἡ ὑποχωρητικότης. Ἀκόμη καί στήν περίπτωσιν τῶν Ἰμίων θά εἴχαμε κερδίσει ἄν δέν ὑποχωροῦσε τό δίδυμο Σημίτη – Παγκάλου τήν ἐποχή ἐκείνη. Ὅλοι ἐνθυμούμεθα “ τίς εὐχαριστίες” τοῦ...
πρωθυπουργοῦ πρός τούς Ἀμερικανούς.
Αὐτή τήν περίοδο τά πράγματα δέν εἶναι τόσο εὔκολα γιά τούς γείτονες. Θά ἀνοίξουν ἄλλο ἕνα μέτωπο στό Αἰγαῖο ἤ στήν Κύπρο; 
Μαῦρα σύννεφα στήν Ἀν. Μεσόγειο, “ καταιγίδα” στό Αἰγαῖο;


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Κλίμα εντονότατης ανησυχίας για “ραγδαία επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”,μεταδίδουν κυβερνητικά στελέχη σε επαφές τους με δημοσιογράφους.Ασφαλώς η κατάσταση στην περιοχή μας είναι έκρυθμη. Η Τουρκία είναι -και το δείχνει- εξαιρετικά εκνευρισμένη. Και αυτό δεν είναι καλό,αλλά κυρίως για την ίδια.
Οι μεγαλοϊδεατισμοί του “Τούρκου Κίσσινγκερ” ,όπως αποκαλούσαν οι αμερικανοί στις καλές εποχές,τον Αχμέτ Νταβούτογλου,δεν βγάζουν πουθενά.
Το δόγμα των “μηδενικών προβλημάτων” με τους γείτονές της δεν “έπιασε” ,γιατί αυτό που εννοούσε ήταν να πάψουν οι γείτονες να διαφωνούν με τις αξιώσεις της Άγκυρας. Κι όπως όλα δείχνουν η επιλογή να στραφεί η Τουρκία προς “ανατολάς” και να αναλάβει το ρόλο “προστάτιδας” δύναμης του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου,μόνο προβλήματα δημιουργεί και ίσως θανάσιμους κινδύνους.
Η οικονομία της Τουρκίας ,που παρουσιάζεται μονότονα και κουραστικά ως ένα ακόμη …οικονομικό θαύμα, έχει αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια κάμψης.
Κανείς πραγματικά δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα αντιδράσει η Τουρκία. Οι “γνωστοί” μας Κεμαλιστές στρατιωτικοί είναι είτε στη φυλακή,είτε απόστρατοι. Είναι η πρώτη κρίση που το τιμόνι της χώρας που δημιούργησε ο Κεμάλ,βρίσκεται στα χέρια άλλων. Θα τραβήξουν το σχοινί μέχρι να σπάσει ή θα αναζητήσουν τους ελιγμούς που θα τους επιτρέψουν μία “αξιοπρεπή οπισθοχώρηση”.
Η αβεβαιότητα οδηγεί μάλλον σε κρίσεις πανικού τα κυβερνητικά στελέχη που μεταδίδουν το κλίμα”ραγδαίας επιδείνωσης στα ελληνοτουρκικά”. Όχι ότι αποκλείεται ,αλλά από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Καμία κίνηση σε στρατιωτικό επίπεδο δεν δείχνει ότι η Άγκυρα ετοιμάζει κάτι. Μόλις χθες μετά από αρκετές ημέρες απουσίας η ΠΑ των Τούρκων έκανε την εμφάνισή της στο Αιγαίο. Ο στρατός της έχει να αντιμετωπίσει ένα πραγματικό εφιάλτη απέναντι στους μαχητές Κούρδους. 172 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του χρόνου. Και σε επίπεδο ηγεσίας ψάχνουν να βρουν ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς να διοικήσουν. 
Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η ανησυχία, η διαρκής ετοιμότητα, η επιφυλακή, ο σχεδιασμός και η αποφασιστικότητα. Σε καμία όμως περίπτωση ο πανικός και η φοβία! Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι θετικά για την Ελλάδα αν αυτοί που θα διαχειριστούν την όποια κρίση είναι σοβαροί,προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι. 
Είναι γεγονός ότι τα μαύρα σύννεφα στην Ν.Α Μεσόγειο, πυκώνουν επικίνδυνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η καταιγίδα που πιθανόν θα προκύψει θα είναι καταστροφική για εμάς,αν είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε. (onalert)  
Κάποια στιγμή, πρέπει νά ἀρχίσουμε νά λέμε ΟΧΙ. Κάποια στιγμή πρέπει νά μάθουμε νά χαράσσουμε ἐξωτερική πολιτική καί νά ἐφαρμόζουμε πολιτικές πρός ὄφελος τῆς πατρίδος καί τοῦ ἔθνους, χωρίς νά ἐπηρεαζόμεθα ἀπό τίς “ ἰδιοτροπίες” τῆς τουρκίας. Χωρίς νά ἐπηρεαζόμεθα ἀπό τίς ἀνυπόστατες ἀπειλές τῆς γείτονος. Τόν ἄλλο μήνα θά ἔχουμε τήν καλλιτέρα εὐκαιρία νά τό πράξουμε. Ἑλλαδίτες καί Κύπριοι.
Μινώταυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: