Σελίδες

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοσυγκράτηση δείχνει το Ισραήλ στις τουρκικές προκλήσεις



«Βαριές και σκληρές» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός υπουργός Ενημέρωσης Νταν Μέριντορ τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε χθες ότι στο εξής τα τουρκικά πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας, θα συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά πλοία.
“Οι δηλώσεις αυτές είναι βαριές και σκληρές, αλλά δεν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε την πολεμική. Είναι καλύτερο να σιωπήσουμε και να περιμένουμε, δεν είναι σκόπιμο να επιδεινώσουμε την κατάσταση απαντώντας με (λεκτικές) επιθέσεις”, είπε ο Νταν Μέριντορ.
Πρόσθεσε, εντούτοις, ότι “η Τουρκία θα παραβιάσει το διεθνές δίκτυο” εφόσον επιχειρήσει να σπάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δεδομένου ότι η επιτροπή του ΟΗΕ αναγνώρισε τη “νομιμότητα” του μέτρου.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας μη κατονομαζόμενος ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η εφαρμογή τέτοιων μέτρων εκ μέρους της Τουρκίας θα συνιστούσε “πολύ σοβαρή προκλητική ενέργεια” και ότι “είναι πολύ δύσκολο να φαντασθεί κανείς ότι η Τουρκία θα έφθανε μέχρι την λήψη τέτοιων μέτρων, δεδομένων των δεσμεύσεών της απέναντι στο ΝΑΤΟ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: