Σελίδες

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επιχειρησιακό μνημόνιο υπέγραψαν Ελλάδα – Ισραήλ!





Επιχειρησιακό μνημόνιο υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση που είχαν στο Τελ Αβίβ. Ο Εχούντ Μπάρακ απευθυνόμενος στον Π.Μπεγλίτη είπε ότι “και οι Έλληνες και εμείς βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο, τόσο παγκόσμια όσο και στην περιοχή μας και πιστεύω πως η μεταξύ μας συνεργασία είναι θετική”.
Η υπογραφή επιχειρησιακού μνημονίου έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη περίοδο,όπου η κατάσταση στη Ν.Α Μεσόγειο είναι απρόβλεπτη, εξαιτίας του “ταραξία” που λέγεται Τουρκία. Η Άγκυρα που είναι σαφές ότι έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της απειλεί ότι να προκαλέσει ένταση στην περιοχή και ανεβάζει τους τόνους στην αντιπαράθεσή της με το Ισραήλ. Ο Π.Μπεγλίτης πάντως θέλησε να διαχωρίσει τη σύσφιξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων από τη ραγδαία επιδείνωση των τουρκοϊσραηλινών:
“Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ετεροπροσδιορίζονται, δεν επηρεάζονται από την όποια συγκυρία. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις κοιτώντας στο μέλλον.
Να μου επιτρέψετε να πω ότι συμμεριζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ, υποστηρίζουμε το Ισραήλ και υποστηρίζουμε το νόμιμο δικαίωμά του που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο στην αυτοάμυνα και βεβαίως καταδικάζουμε όλες εκείνες τις τρομοκρατικές ενέργειες από οργανώσεις που δρουν από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη εναντίον πολιτών του Κράτους του Ισραήλ”, τόνισε ο Μπεγλίτης.
Ο Ε.Μπάρακ από τη πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για “την εμβάθυνση και διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ ημών και των Ελλήνων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα ασφαλείας. Αμφότεροι είμαστε αρχαίοι λαοί που προσέφεραν πολλά στον παγκόσμιο πολιτισμό από αυτή τη γωνιά της Μεσογείου.
Κοιτώντας προς το μέλλον, επιθυμούμε να δούμε την εμβάθυνση και την διεύρυνση της συνεργασίας αυτής μεταξύ των κυβερνήσεων, μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και μεταξύ των λαών μας”

Δεν υπάρχουν σχόλια: