Σελίδες

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το ΣΟΚ της Θεσσαλονίκης,ταράζει το πολιτικό σκηνικό!


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ευτυχής με όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.Η ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, η φυγάδευση των πολιτικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας από την εξέδρα των επισήμων και η παρέλαση των “πολιτικών” τμημάτων υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών αποτέλεσαν ένα σοκ που όμως έχει πολλές αναγνώσεις.

Το πρώτο σοκ το έπαθαν οι …ανυποψίαστοι πολιτικοί μας! Αν διαβάσετε όλες τις δηλώσεις των πολιτικών και όλες τις ανακοινώσεις των κομμάτων θα διαπιστώσετε το πανικό αλλά και τον φόβο που έχουν αρχίσει να αισθάνονται από την αγανάκτηση των πολιτών που φαίνεται ότι αρχίζει να εκφράζεται και μέσα από αυθόρμητες αντιδράσεις. Κι αυτό είναι ένα άλλο μήνυμα από το “σοκ της Θεσσαλονίκης” που πρέπει να επισημανθεί.ΝΑΙ μπορεί να υπήρξαν κάποιες ακραίες ομάδες που ξεπέρασαν τα όρια σε επίπεδο συνθηματολογίας.

ΝΑΙ μπορεί κάποιοι να ξεπέρασαν φραστικά τα όρια εναντίον της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας που είχε φθάσει στην εξέδρα των επισήμων και ανέμενε την έναρξη της παρέλασης.

ΑΛΛΑ ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι όλο αυτό το πλήθος που έκλεισε τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου από ένα σημείο και μετά δεν λειτούργησε αυθόρμητα; Κατόρθωσε να μαζέψει τόσο κόσμο,τέτοιο πλήθος ο …σηνήθης κατηγορουμένος ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως έχει τόσο κόσμο να κατεβάσει η Χρυσή Αυγή; Όχι βέβαια. Απ΄ ότι φαίνεται η πελιοψηφία του πλήθους που έκλεισε τη λεωφόρο ήταν πολίτες σε απόγνωση που θέλουν να αντιδράσουν ,να ακουστούν ,να πουν ότι αισθάνονται “σαν πρόβατα σε σφαγή”. Και έκλεισαν τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,χωρίς βία και επεισόδια.Χωρίς καν να το έχουν καλοσκεφτεί και γι΄ αυτό πολλοί απ΄ ΄όσους συμμετείχαν στο κλείσιμο του δρόμου έμοιαζαν κι αυτοί λίγο χαμένοι.


Η …έκπληξη των πολιτικών και των πολιτικών κομμάτων απλά…εκπλήσσει! Δεν περίμενε κανείς δηλαδή τις αντιδράσεις; Μέρες τώρα μεταξύ σοβαρού κι αστείου όλοι συζήταγαν τι θα συμβεί στις παρελάσεις και τα σενάρια που ακούγονταν ήταν πολύ ,πολύ χειρότερα απ΄ όσα είδαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Άλλοι περίμεναν …γιαούρτια εναντίον πολιτικών κι άλλοι πολύ χειρότερες μορφές βίας. Τελικά είχαμε αυτό που είδαμε στη Θεσσαλονίκη,το οποίο όμως πάλι σόκαρε! Κι εδώ υπάρχει ένα ερώτημα:ποια τελικά είναι αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας για τους πολιτικούς μας;

Ασφαλώς η συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει για το αν και κατά πόσο αμαυρώθηκε η σημερινή επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ είναι μεγάλη. Δυο άνθρωποι οι οποίοι είχαν πολεμήσει την εποχή που οι Γερμανοί βρίσκονταν στην Ελλάδα αποτυπώνει τις απόψεις των δύο στρατοπέδων:

•Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καταδίκασε τα γεγονότα χαρακτηρίζοντάς τα “ντροπή”

•Ο Μανώλης Γλέζος ο άνθρωπος που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη ,είπε ότι
“σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου”

Δεν υπάρχουν σχόλια: