Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΗΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ



Λονδίνο –Η αγγλική εφημερίδα Τάιμς χαρακτήρισε ως απανθρωπιά και αναισθησία την εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης άρνηση να δεχτεί εξωτερική βοήθεια.

Σε άρθρο της εφημερίδας με τίτλο ¨Λογική της τραμπάλας¨ αναφέρεται ότι η Τουρκία θα έπρεπε να δεχτεί την βοήθεια των γειτόνων της.
Στο άρθρο αναφέρεται πως ¨Μετά από έναν σεισμό υπάρχει πάντα ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο¨ και χαρακτηρίζει ως απανθρωπιά και αναισθησία την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να απορρίψει την εξωτερική βοήθεια.
Η εφημερίδα τονίζει πως απορρίφθηκαν οι προτάσεις βοήθειας από Ελλάδα, Ισραήλ και Αρμενία και θυμίζοντας τον σεισμό του 1999 περιγράφει πως ¨Αναμφίβολα η Τουρκία σε σχέση με 10 χρόνια πριν είναι μια πιο μοντέρνα, ασφαλέστερη και ευημερούσα χώρα, αλλά καμία χώρα δεν είναι τόσο μοντέρνα και ανεπτυγμένη ώστε να αντιμετωπίσει μόνη της έναν σεισμό

Στο άρθρο αναφέρεται πως οι ομάδες και της Ελλάδας και του Ισραήλ έχουν την εμπειρία και τον τεχνικό εξοπλισμό για να διασώσουν ζωές, και ότι οι δικαιολογίες της τουρκικής κυβέρνησης είναι ανεπαρκείς.
Στο άρθρο αναφέρεται πως ¨Η τουρκική περηφάνια θα επιβιώσει σε άλλες καταστάσεις, δεν πρέπει να χτίζεται πάνω στο αίμα και τα σπασμένα κοκάλα¨ και ότι ¨Η σταθερότητα της περιοχής σχηματοποιείται από την φιλία και αυτό πρότειναν στην Τουρκία οι χώρες που την περιβάλλουν. Για αυτό θα πρέπει να γίνουν δεκτές αυτές οι βοήθειες.
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 25-10-2011

Σχόλιο : Πραγματικά από την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι απορρίφθηκε η εξωτερική βοήθεια αμέσως σκέφτηκα πως η Οθωμανική περηφάνια δεν μπορεί να υπομείνει βοήθεια από την πτωχευμένη Ελλάδα. Όταν όλοι οι πολιτικοί της αναφέρουν κάθε τόσο την γνωστή φράση περί ¨ισχυρής Τουρκίας¨ με βλέψεις μάλιστα για παγκόσμια δύναμη, μετά πώς να το δεχτείς ; Το τίμημα βέβαια για αυτή την ανόητη περηφάνια είναι κάποιες ζωές… Απλά αναρωτιέμαι αν η αντίδραση θα ήταν ίδια  στην περίπτωση που πληγείσα περιοχή δεν ήταν το Βαν (κουρδικός πληθυσμός) αλλά η Κωνσταντινούπολη….       TourkikaNea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: