Σελίδες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΜΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΠΗΧΤΕΣ…


Το συνδικάτο δασκάλων KTÖS ανακοίνωσε πως θα απεργήσει στα σχολεία που βρίσκονται στο κέντρο της Λευκωσίας.

Πέρα από αυτό το γεγονός αναφέρθηκε πως λήφθηκε η απόφαση για διαμαρτυρία μπροστά στην πρεσβεία της Άγκυρας, για καθιστική διαμαρτυρία στην ουδέτερη ζώνη, για διαδήλωση και μια σειρά άλλων δράσεων. Στην ανακοίνωση η οποία φέρει την υπογραφή του  Γ.Γ. του  KTÖS  Σενέρ Ελτζίλ αναφέρονται τα εξής :
¨Γίνεται προσπάθεια μέσω της κυβέρνησης συνεργατών του UBP να περάσει το επιβληθέν από την κυβέρνηση της Άγκυρας πακέτο οικονομικών μέτρων. Με πρόφαση την
παγκόσμια οικονομική κρίση κάθε τέλος του μήνα με απειλές του τύπου ¨Ή θα περάσετε αυτόν τον νόμο ή δεν συμβάλω στην πληρωμή μισθών σας¨ καταργείται η πολιτική βούληση.  Επιδίωξη είναι η φτωχοποίηση των Τουρκοκυπρίων, ο εξαναγκασμός τους σε  μετανάστευση από το νησί, και ο εποικισμός του βορά του νησιού.

Στον βορά του νησιού συνεχίζεται το απόρρητο περί του θέματος του πληθυσμού, η μαύρη οικονομία, οι συμμορίες, ενώ συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς το χάρισμα εκτάσεων που ανήκουν στους Τουρκοκύπριους. Για όλες αυτές τις εξελίξεις υπεύθυνη καταρχάς είναι η δραστηριοποιούμενη στον βορά του νησιού μας πρεσβεία της T.C. H  κυβέρνηση συνεργατών του UBP που ισχυρίζεται πως μας κυβερνά έχει το ρόλο της μαριονέτας. Με τους επιβληθέντες νόμους για την κοινωνική ασφάλιση, την μετανάστευση και τις ιδιωτικοποιήσεις γίνεται προσπάθεια γι το τελικό χτύπημα στους Τουρκοκυπρίους. Με τον νόμο για την κοινωνική ασφάλιση  η συνταξιοδότηση πάει στον τάφο ενώ αυτός που μένει άνεργος καταδικάζεται στην πείνα, με τον νόμο για την μετανάστευση ανοίγει ο δρόμος για το ρίζωμα του λαθραίου πληθυσμού, και με τον νόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις εκτάσεις των Τουρκοκυπρίων χαρίζονται στο κεφάλαιο της Τουρκίας. Στόχος είναι η προετοιμασία για την εξαφάνιση των Τουρκοκυπρίων και η αποικιοποίηση του βορά του νησιού. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας για να πούμε ένα στοπ σε όλα αυτά………….
 TourkikaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια: