Σελίδες

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη, οι εκλογές και η βάση των «νεροκουβαλητάδων». Πότε, επιτέλους, η βάση της παράταξης θα διεκδικήσει τον ρόλο της;

         Επικειμένης της ανακήρυξης , όσον αφορά τον νομό  Ιωαννίνων όπου λίγο-πολύ τα ονόματα είναι γνωστά, των υποψηφίων στις εκλογές της 6ης Μαΐου μας φέρνει, εμάς τους ΝΔκρατες,  και πάλι σε δύσκολη θέση και δεν μας παρηγορεί το γεγονός ότι το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα κόμματα επειδή εμείς θεωρούμε τους εαυτούς μας δημοκράτες και ιδεολόγους σε αντίθεση με τους οπαδούς της αρπαχτής και της ρεμούλας του ΠΑΣΟΚ ή τους οπαδούς-πρόβατα του φασιστικού ΚΚΕ και των άλλων αριστερής ιδεολογίας ευκαιριακών παραφυάδων. Αναρωτιόμαστε τι άλλαξε στο κόμμα από της ιδρύσεώς του σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες και την εκτίμηση που τρέφει η ηγεσία προς τον λαό της και η διαπίστωση είναι ότι δεν άλλαξε τίποτε απολύτως όχι από το 1974, έτος ιδρύσεως, αλλά από την εποχή της ΕΡΕ, όταν ο οπαδός της παράταξης είχε (αν είχε) γραμματικές γνώσεις δημοτικού σχολείου ή, οι ελάχιστοι, απολυτήριο εξαταξίου γυμνασίου με μηδαμινή ανάμειξη στην πολιτική  και μηδενική δυνατότητα παρέμβασης στα δρώμενα.
       Όλα αυτά τα χρόνια, και είναι πολλά, που ασχολούμαι με τα κομματικά, όπως οι περισσότεροι Έλληνες άλλωστε, έχω κατατάξει τους πολιτικούς σε κατηγορίες αντιθέτων ενώ το αποτέλεσμα της ενασχόλησής τους εξαρτάται από τον τρόπο προσέγγισης  του αντικειμένου.  Έτσι έχουμε αυτούς πχ που ξεκινούν την πολιτική τους καριέρα με την πρόθεση της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και σε  αυτούς που την «βλέπουν» σαν μέσον προσπορισμού, σαν επάγγελμα. Σε αυτούς που έζησαν την πολιτική μέσα από την οικογένειά τους και σε αυτούς που ξεκίνησαν κουβαλώντας το παλτό, την τσάντα ή το καπέλο ενός μεγάλου Αβέρωφ πχ ή ενός Καραμανλή. Στους σοβαρούς και σταθερούς και στους «ευκαιριατζήδες» που μόνιμα μετατρέπονται σε «κωλοτούμπες». Σε αυτούς που για να πετύχουν στην αποστολή τους προσπαθούν με σπουδές να βελτιωθούν και στους άλλους που τους αρκεί το πτυχίο ενός δικηγόρου, μηχανικού, οικονομολόγου ή γιατρού για να γίνουν πρωθυπουργοί.  Σε αυτούς που έχουν συνείδηση και σε λαμόγια . 
Λένε ότι οι Έλληνες έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν. Είναι ένα λάθος που σκαρφίστηκε το «πολιτικό σύστημα» προκειμένου να δικαιολογήσει την ανικανότητά του. Ίσως και για να καθησυχάσουν τον «ψευτοεγωισμό» τους που δεν μπορούν να «σταθούν» δίπλα στους Ευρωπαίους ηγέτες και όχι μόνον. Αυτοί δεν μπορούν να σταθούν δίπλα ούτε στον Ερντογάν, ούτε στον Μπερίσα και για τον λόγο αυτόν τα χαστούκια στα εθνικά θέματα τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Δεν μπορεί ο «βαστάζος» να μετατραπεί σε πολιτικό επειδή απλά κουβαλούσε την καπαρντίνα του Αβέρωφ..... μια ζωή «βαστάζος» θα μείνει λόγω νοοτροπίας και για τον λόγο αυτόν έπαψε να αποκαλεί μ@λ@κ@ τον Καραμανλή μόλις αυτός τον έκανε υφυπουργό του.
Σε τοπικό επίπεδο τα ονόματα που ακούγονται αποτελούν μια από τα παραπάνω. Μπορούν επιπλέον να χωρισθούν σε παλιούς και σε καινούργιους από τους οποίους και κάποιοι ουρανοκατέβατοι τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για το κόμμα της ΝΔ. Οι παλιοί έχουν κριθεί πολλές φορές και σύντομα θα μάθουν αν έχουν πλέον την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Οι καινούργιοι δίνουν δείγματα χαρακτήρα. Δεν μπορεί ρε κύριε-α να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την πορεία του μέντορά σου είτε ο Αβραμόπουλος είναι αυτός είτε ο Σαμαράς και όχι με το τι έχεις εσύ να προσφέρεις στην τοπική κοινωνία. Δεν μπορεί να έχεις χάσει την επαφή με τον Γιαννιώτικο λαό και να έρχεσαι σήμερα να λες ότι ήλθες να προσφέρεις. Ακούγεται, πώς να το πω, ψεύτικο και δεν έχει σημασία αν έγινε και στο παρελθόν. Δεν μπορεί να πετύχει μια τέτοια προσπάθεια και είναι άδικο για τον  ΝΔκρατη αγωνιστή αυτοί που θα τον εκπροσωπήσουν αύριο να είναι άνθρωποι που απλά  ακολουθούν τους μέντορές τους  από υπουργείο σε υπουργείο προσφέροντας υπηρεσίες, τι είδους άραγε(;) και αμειβόμενοι  από τον κρατικό κορβανά ίσως(;).  Μάλλον δεν έχουν ελπίδες εκλογής στην παρούσα αναμέτρηση αλλά έχει ο Θεός και η αφέλεια του ελληνικού λαού! Γιατί έχουμε συνηθίσει να ανεχόμαστε αποτυχόντες πολιτευτές να εξαργυρώνουν την αποτυχία τους με κάποια κρατικοδίαιτη και αδρά αμειβόμενη θέση όπως πρόεδρος ΟΛΠ , διοικητής ΙΚΑ, ΥΠΕΡΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ή ακόμη-ακόμη μια θέση εκπροσώπου, ότι και όπου να είναι,  που θα τους βοηθήσει να φτιάξουν ένα καινούργιο προφίλ για μελλοντικές διεκδικήσεις. Αν πάλι εκλεγούν, ο ρόλος τους θα είναι η αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος σε κάθε ευκαιρία ώστε να μπορέσει ο μέντοράς τους να γίνει ο χαλίφης στην θέση του χαλίφη.   
 Από τους υπόλοιπους κάποιοι είχαν ευπρεπή παρουσία σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ενώ κάποιοι άλλοι καινούργιοι, έ ...νέοι είναι, περιμένουμε δείγματά της «δουλειάς» τους αν και απ' ότι φαίνεται θα είναι μια από τα ίδια.  Καλή βέβαια η εγγραφή νέων μελών αλλά γιατί τώρα, για ποιον λόγο,  με ποιες δεσμεύσεις και σε ποιους; Η άλλη ήδη «πουλάει μούρη» και πάει λέγοντας οπότε.... η επιλογή είναι ψήφος στο κόμμα και χωρίς σταυρό; Δίκοπο μαχαίρι διότι.... «κι αν του κάτσει» του κάθε καιροσκόπου; 
      Κάποιοι βέβαια θα εκλεγούν, αν και με το εκλογικό σύστημα (και αν πάρουν έδρα οι «Ανεξαρτητοι Έλληνες») υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί  μόνον ένας ΝΔκρατης, και αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουμε μια από τα ίδια! Οι (ο) εκλεγμένοι-ος θα το παίζουν άμυνα προσπαθώντας να αποφύγουν τους ψηφοφόρους τους, θα  εξυπηρετούν (αλήθεια τι θυμάμαι τέτοιες εποχές!) τους οπαδούς άλλων κομμάτων εις βάρος των ΝΔκρατων και θα έχουν για στενούς συνεργάτες ανθρώπους που συνελήφθησαν για κλοπή αν και ευρίσκοντο «εν υπηρεσία» ενώ στην συνέχεια πλαστογραφούσαν υπογραφές σε έγγραφα της «Ενώσεως παλαιμάχων συναδέλφων τους» προκειμένου να καρπωθούν χρήματα που δεν τους ανήκαν!!!! 
       Ο γραμματέας του κόμματος  (ο κάθε Ζαγορίτης) θα εξακολουθεί να επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του απαξιώνοντας τα τοπικά κομματικά στελέχη και όργανα μη καλώντας, έστω και για τα «μάτια του κόσμου», μια συνέλευση όχι της ΝΟΣ αλλά και αυτής της ολιγομελούς ΝΟΔΕ.
       Ενώ ο αρχηγός; Ο αρχηγός θα προσπαθεί να εδραιωθεί και να ξεπεράσει την αμφισβήτηση στο εσωτερικό του κόμματος, ιδίως  αν το ποσοστό δεν είναι αυτό που όλοι περιμένουμε, και να μην απομακρύνεται από την Συγγρού μήπως και του την «κλέψουν». Ίσως κάποιο συνέδριο ή σύγκλιση της ΚΕ για τα περαιτέρω εσωκομματικά παιχνίδια... 
      Και όλος αυτός ο κόσμος της ΝΔ, τα εκατομύρια ψηφοφόρων.... τι; Ποια είναι άραγε η γνώμη του αρχηγού της παράταξης και των «δελφίνων» του για τον απλό ψηφοφόρο ΝΔκρατη; Ότι απλά του ανατέθηκε ο ρόλος του νεροκουβαλητή; Σε χρειαζόμαστε για να μας στηρίξεις στην διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, για να ψηφίζεις αυτούς που εγώ και ένας- δύο ακόμη θέλουμε για συνεργάτες μας στην βουλή κι εσύ επί μια διετία ή τετραετία θα μας υπομείνεις επειδή κάθε φορά σε πιάνουμε κορόιδο; Ο λαός δεν είναι αυτός του '50. Θέλει και πρέπει να έχει τους εκπροσώπους που αυτός επιθυμεί και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να τους αναδεικνύει από την τοπική κοινωνία (εφαρμόσθηκε μια φορά, το 1989 αν δεν κάνω λάθος, αλλά τελικά ο Μητσοτάκης το ακύρωσε στην πράξη, ο δημοκράταρος, κατεβάζοντας δικούς του υποψηφίους)να τους επιβάλει στην ηγετική ομάδα ενώ ταυτόχρονα να έχει την δυνατότητα αμφισβήτησης και άρσης της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό τους με άμεση απαλλαγή τους από το αξίωμα ακόμη και πριν την λήξη της θητείας της βουλής για να δούμε «πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος».  Άρα το καταστατικό του κόμματος θα πρέπει να ψηφίζεται από την βάση και όχι να το επιβάλλουν οι εκάστοτε Κλαδάδες,  Αρβανιτάκηδες και όποιοι τέλος πάντων «κάνουν παιχνίδι» εκεί «κάτω» πουλώντας εξουσία και επηρεάζοντας τα μέλη, κυρίως τα εξ επαρχίας, της ΚΕ!.....  
       Πιστεύω και εύχομαι ολόψυχα, για το καλό της πατρίδας και του λαού της, η κάλπη να αναδείξει πρώτο κόμμα και με διαφορά την ΝΔ. Πιστεύω επίσης ότι όπως έχουν τα πράγματα, και ευρεία να είναι η νίκη της παράταξης, σύντομα, σε ένα ή δύο χρόνια και πάλι θα προσφύγουμε σε εκλογές προκειμένου να εφαρμοσθούν νέα προγράμματα και ίσως για να κηρύξουμε την «ανεξαρτησία» μας από την Τρόικα αν και η γνώμη μου είναι  ότι δεν μας φταίει η Τρόικα. Οπότε θα χρειασθεί να διατρανώσουμε την ανεξαρτησία μας από τους ντόπιους ΕΦΙΑΛΤΕΣΔΥΝΑΣΤΕΣ (μπομπολαιουςαλαχαφουζαίους κτλ) οι οποίοι μεθόδευσαν, με όργανα τους Γιωργάκη - Παπακωνσταντίνου και ίσως κάποιους δικούς μας που θα βρεθούν στην πορεία, την αιχμαλωσία μας στην τρόικα για προσωπικά οφέλη και άρα η παράταξη θα πρέπει να κατέβει ενωμένη σαν «λαϊκή δεξιά» και όχι χωρισμένη σε «ελεύθερους», «ορθόδοξους»,«σύμμαχους», «νεοφιλελεύθερους», «παραδοσιακούς», «διαμαρτυρόμενους» και οτιδήποτε προκύψει στο μεταξύ  εξ αιτίας της ηλίθιας φιλοδοξίας και κακής εκτίμησης δυνατοτήτων τους, ηλίθιων στελεχών που πάντα θα υπάρχουν.  
Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια....     Οδυσσεύς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: