Σελίδες

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η «Βαβέλ» του ΣΥΡΙΖΑ

Τις αντιφάσεις και την πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βάζει στο στόχαστρο της η Νέα Δημοκρατία. Το «φακέλωμα» των δηλώσεων των εκπροσώπων του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, είναι καθημερινό. Η ΝΔ εστίασε εχθές την προσοχή της, σε τρία πρόσωπα, τους κυρίους Σκουρλέτη, Λαφαζάνη και Στρατούλη.

«Ο Σκουρλέτης άδειασε τον Δραγασάκη, για την ''πολιτική καταγγελία του Μνημονίου''. Ο Λαφαζάνης υπόσχεται αποκατάσταση του κατώτερου μισθού αμέσως μετά τις εκλογές, ακύρωση του Μνημονίου και αναφέρεται σε plan b επιστροφής στη δραχμή. Ο Στρατούλης μιλά ευθέως και για πολιτική καταγγελία και για νομική καταγγελία του μνημονίου αλλά και μονομερή διαγραφή του χρέους...», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της Συγγρού, με σκοπό να...

αναδείξει τη Βαβέλ της Κουμουνδούρου και άρα την έλλειψη προγράμματος και αξιοπιστίας.

Λαθρομετανάστευση και Εθνική Άμυνα

Την ίδια ώρα στο «στόχαστρο» της ΝΔ μπήκαν εχθές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη λαθρομετανάστευση και την Εθνική Άμυνα του τόπου. Σχετικά με την Εθνική Ασφάλεια και την Εθνική Άμυνα η ΝΔ «ξέθαψε» από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, την αναφορά πως «Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυση του» και πως «η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται», ενώ σχολίασε εμφατικά τις απερίσκεπτες και ταυτόχρονα επικίνδυνες δηλώσεις του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γιάννη Μπαλάφα, περί επιλογής να «ρισκάρουμε με την Τουρκία», περικόπτοντας ισχυρότατα τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Παράλληλα, επίθεση σε τρία σημεία εξαπέλυσε στην Κουμουνδούρου, με αφορμή τις θέσεις της για τη λαθρομετανάστευση: 




1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, με το πρόγραμμά του, «για τη διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και τη γρήγορη χορήγησή του», καθώς και «για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων».
«Είναι προφανές, πως - μιλώντας για "άσυλο" - αναφέρεται στους λαθρομετανάστες Αγνοεί, ουσιαστικά, το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Και, αντί να συμβάλει στην αντιμετώπισή του, παίρνει θέσεις που οδηγούν στην έξαρσή του. Πως; Μεθοδεύοντας τρόπους μαζικής νομιμοποίησης με τη "διεύρυνση της έννοιας του ασύλου". Και λειτουργεί σαν μαγνήτης της προσέλκυσης λαθρομεταναστών. Με τις θέσεις του κάνει την Ελλάδα προγεφύρωμα εισόδου και νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών», εξηγούσαν στη Συγγρού.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, με το πρόγραμμά του, για «επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά». Αλλά και για «αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία...».
«Είναι προφανές ότι βάζει στην ίδια μοίρα το ένα και πλέον εκατομμύριο ανέργων συμπατριωτών μας, με το 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες. Πέρα από τη νομιμοποίηση, μέσω ασύλου, υπόσχεται και οικονομική στήριξη, ώσπου να βρουν δουλειά. Και αυτό την ώρα που τα δημόσια Ταμεία είναι άδεια. Χωρίς να εξηγεί από που και πως θα βρει τους αναγκαίους πόρους. Και αυτό είναι άλλη μια πραγματική πρόκληση σε μια κοινωνία, που δεν αντέχει άλλο», σημειώνουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης κατά το πρόγραμμά του, δεσμεύεται ότι «οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες». Ζητά, μάλιστα, «να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους». Προτείνει τον αφοπλισμό της Αστυνομίας, καθώς – όπως αναφέρει - «η ένοπλη παρουσία της», ακόμη «και στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων, δεν αποσκοπεί στην καλλιέργεια αισθήματος ασφαλείας, αλλά στον εκφοβισμό». Σε μια χώρα που μαστίζεται από την έξαρση της εγκληματικότητας, σε μια χώρα που οι λαθρομετανάστες δημιουργούν «γκέτο» παρανομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να αποδυναμώσει τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια του πολίτη.
«Την ώρα που η χώρα χρειάζεται και οι πολίτες απαιτούν ενίσχυση της φύλαξης των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων για να αντιμετωπισθεί η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να αποδυναμώσει τη φύλαξη. Θέλει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.
 

ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/politikh/story/75391/h-babel-toy-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια: