Σελίδες

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ένα ερώτημα για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ίσως και να είμαστε αφελείς, ίσως κουτοί, ίσως ότι θέλει κανείς να μας προσάψει. Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην υπόθεση με τις «μίζες» από σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων και η προσπάθεια απόκρυψης των παρανόμως αποκτηθέντων εσόδων μέσω ενός λαβυρίνθου από εξωχώριες – υπεράκτιες (πως τις λένε τελικά τις περίφημες offshore!!!), μας έχει προκαλέσει μια τεράστια απορία.
Η απορία αυτή είναι, πως είναι δυνατόν ολόκληρος υπουργός με γνώση υποτίθεται των κινδύνων να πέσουν τέτοια έγγραφα όχι στα χέρια της Δικαιοσύνης αλλά στα χέρια πολιτικών του αντιπάλων, να κάθετε και να γράφει… τόνους χειρόγραφων (!) σημειώσεων και να διατηρεί αυτά τα…
πονήματα στο σπίτι του και στο γραφείο του; Τόσο αφελής ήταν;
Δεν υπαινισσόμαστε ούτε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στην έρευνα των διωκτικών αρχών ούτε επιθυμούμε να τον καταδικάσουμε τον άνθρωπο πριν την ώρα του. Εξάλλου, έχουμε τοποθετηθεί από την αρχή της υπόθεσης, επιμένοντας ότι χωρίς να αποτελεί έκκληση για να δοθεί «συγχωροχάρτι», εάν επέλθει σύγκρουση με την Τουρκία σε μια δύσκολη εποχή, η χώρα θα αμυνθεί με οπλικά συστήματα, σύγχρονα κατά τεκμήριο, η προμήθεια των οποίων ξεκίνησε την περίοδο του Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η πιο λογική εξήγηση φαίνεται να είναι η υπερεκτίμηση της επιρροής του στο πολιτικό σύστημα και η βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να συλληφθεί και να διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι του και το γραφείο του. Διαφορετικά, πως αλλιώς να το εξηγήσεις; Είμαστε και δεδηλωμένοι αντίπαλοι πάσης φύσεως θεωρίας συνωμοσίας. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρότι στην πολιτική του διαδρομή επέδειξε ότι διαθέτει πολιτικό αισθητήριο, δεν κατόρθωσε να οσμιστεί ότι κάτι είχε αλλάξει στην όλη ατμόσφαιρα και πως ο χρόνος μέτραγε ανάποδα.
Αναμένουμε πλέον να δούμε εάν υπάρχει βούληση για να γίνει κάθαρση σε όλα τα επίπεδα, αφού οι πολιτικοί είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς και το δημοσιογραφικό σινάφι φαίνεται πως δεν έμεινε αμέτοχο σε αυτή την υπόθεση. Ας προχωρήσει λοιπόν η Δικαιοσύνη και ας ρίξει φως σε όλους και σε όλα. Διότι οι ψίθυροι και η από – δημοσιογραφικό – στόμα σε στόμα η λάσπη πάει σύννεφο και είναι κρίμα. Αν υπάρχουν ονόματα ας κληθούν από τη Δικαιοσύνη να δώσουν εξηγήσεις. Καιρός είναι να καθαρίσει όσο γίνεται ο τόπος, σε όλα τα επίπεδα όπως αναφέραμε στην εισαγωγή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: